Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в червні 2010 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у червні 2010 року. Події, національні, професійні, регіональні, релігійні та міжнародні свята червня 2010 року.

Календар бухгалтера, платіжний календар, календар сплати податків, календар платежів в бюджети, графік подання всієї звітності у  Скачано [12227] раз(ів).

 

Мінфін оприлюднить проект Податкового кодексу

Проект Податкового кодексу буде доступний для широкої громадськості вже на початку червня 2010 року на веб-сайті Міністерства фінансів. Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко на зустрічі керівництва міністерства та Державної податкової адміністрації з представниками бізнес-співтовариства 14 травня 2010 року. Небезпека для платників податків полягає в тому, що саме червні Кабмін планує подати цей проект і до Верховної Ради України, тобто часу на обговорення та внесення поправок буде обмаль. А поспіхом приймати кодекси – це всіх смішити або наражати на небезпеку.

 

Витяги про реєстрацію прав власності на нерухоме майно тепер на бланках від Міністерства юстиції України

Підприємства бюро технічної інвентаризації з 1 червня 2010 року здійснюють видачу витягів про реєстрацію прав власності на нерухоме майно, витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та оформлюють свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна на спеціальних бланках за зразком, затвердженим Міністерством юстиції України.

Довідки-характеристики, видані до 1 червня 2010 року, є дійсними протягом трьох місяців з дати їх видачі. Нотаріуси приймають довідки-характеристики, які видані до 1 червня 2010 року та є дійсними на момент вчинення нотаріальних дій.

Чим встановлено.  Наказ Мін'юсту від 26.03.2010 р. № 615/5 “Про впорядкування відносин щодо видачі витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та оформлення свідоцтв про право власності на об'єкти нерухомого майна на спеціальних бланках”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 29.03.2010 за № 255/17550.

 

Нарешті запроваджено навчання кандидатів на зайняття посади державного реєстратора

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2009 N 519 (“Про затвердження Порядку навчання кандидатів на зайняття посади державного реєстратора та підвищення кваліфікації державних реєстраторів”, з метою забезпечення потреб органів державної реєстрації висококваліфікованими фахівцями, здатними виконувати функції, покладені на них Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців”, 16 червня 2010 року розпочинається навчання кандидатів на зайняття посади державного реєстратора. Хоча Закон України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців” діє з 1 липня 2004 року. Тобто досі державні реєстратори були самоуками і не мали необхідної освіти, і це неукство тривало 6-ть років...

Листом Держпідприємництва від 23.03.2010 N 3554 представництвам надіслано Програму навчання кандидатів на зайняття посади державного реєстратора, затверджену Українською академією бізнесу та підприємництва і погоджену Держпідприємництвом, та надану академією вартість навчання. Відповідно до вищезазначеної програми, розрахованої на 56 годин, навчання буде проходити з 16 до 25 червня 2010 року. Із запровадженням навчання призначення на посаду державного реєстратора будуть здійснюватися за погодженням з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва після проходження кандидатом на зайняття посади державного реєстратора відповідного навчання.

Чим встановлено.  Лист Держпідприємництва від 17.05.2010 р. № 6126 “Про навчання кандидатів на зайняття посади державного реєстратора”.

 

Компанії з управління активами оприлюднюють результати діяльності та  розрахунок вартості чистих активів інститутів спільного інвестування

З метою удосконалення системи розкриття інформації на фондовому ринку на засадах вільного, оперативного, безоплатного доступу інвесторів до інформації ДКЦПФР рішенням від 19.01.2010 N 52 встановила, що інформація, передбачена Положенням про порядок складання та розкриття інформації компанією з управління активами про результати діяльності та розрахунок вартості чистих активів інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів) повинна публікуватися з 1 червня поряд з особливою та регулярною інформацією про емітента розміщуватися у загальнодоступній інформаційній базі даних ДКЦПФР уповноваженою на те особою. В новій редакції викладено і Положення про порядок подання інформації компанією з управління активами про результати діяльності інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів).

Чим встановлено.  Рішення ДКЦПФР від 19.01.2010 р. №50, № 52.

Зареєстровано у Мін’юсті України 09.02.2010 за № 142/17437

 

З 8 червня посилюються вимоги до якості молока та молокопродуктів

У виробництві традиційних молочних продуктів тепер забороняється використовувати жири та білки немолочного походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти. Але це не означає, що про згущене молоко в якому немає молока можна забути. Річ в тім, що згущенка не є традиційним молочним продуктом в Україні, оскільки до них законодавець відніс масло, сири; а також кисломолочні продукти, вироблені із застосуванням заквасок на чистих культурах молочнокислих бактерій — ацидофілін, простокваша, ряжанка, сметана, сир кисломолочний; кефір — із застосуванням заквасок на кефірних грибках. Але тепер вже точно спред не назвуть маслом.

Такаж забороняється відокремлення процесу пакування молочних продуктів від технологічного циклу виробництва продукції (крім пакування масла, сиру, сухих молочних продуктів атестованими структурними підрозділами одного переробного підприємства або атестованими переробними підприємствами, що входять до складу одного об'єднання).

Особисте селянське господарство, фізичні особи, які утримують корів, овець, кіз, буйволиць чи кобилиць для виробництва молока, молочної сировини, повинні мати довідку про епізоотичне благополуччя тварин у господарствах, що видається установою ветеринарної медицини за місцем утримання тварин. А виробництво молока, молочної сировини та молочних продуктів (крім молочних продуктів для спеціального дієтичного споживання (використання), у тому числі продуктів для дитячого харчування, харчування для спортсменів та осіб похилого віку) здійснюється за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об'єктів) з їх виробництва, що видається відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини, а виробництво молочних продуктів для спеціального дієтичного споживання (використання), у тому числі продуктів для дитячого харчування, харчування для спортсменів та осіб похилого віку - за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об'єктів) з їх виробництва, що видається відповідним головним державним санітарним лікарем.

Чим встановлено. Закон України від 15.04.2010 р. №2132-VI "Про внесення змін до Закону України "Про молоко та молочні продукти" щодо безпечності та якості молочних продуктів".

 

Строк операцій з ремонту і відновлення частин реактивних двигунів, крім турбореактивних, в ЗЕД – 500 днів

З 15 червня 2010 року Кабмін встановив строк виконання операцій з ремонту і відновлення частин реактивних двигунів, крім турбореактивних, за межами митної території України (код за УКТЗЕД - 8412 90 30 00) - 500 днів. Наразі строк виконання операцій з їхнього ремонту і відновлення за кордоном не може перевищувати 270 днів.

Чим встановлено.  Розпорядження Кабміну від 28.04.2010 N 982-р.

 

Електронне декларування за ВМД здійснюється лише при сумі митних зборів та платежів до 1 млн. грн.

З 25 червня 2010 року Порядок здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, які декларуються з поданням вантажної митної декларації та документів контролю за переміщенням товарів (попереднього повідомлення та попередньої митної декларації) в електронному вигляді, застосовується, якщо сума податків і зборів (обов'язкових платежів), що підлягають сплаті за ВМД або внесенню як грошова застава під час оформлення документа контролю за переміщенням товарів, не перевищує 1 млн. гривень. Тобто чим складніше декларування, наприклад, через великий асортимент та обсяги, тим більше паперу? Щось не в той бік прогрес в Держмитслужбі пішов. Ще би зрозуміло, якщо навпаки, більше 1 млн. платежів – обов’язково електронне декларування.

Оновлено і Положення про спрощений порядок митного оформлення деяких видів товарів, затвердженого наказом Держмитслужби від 24.12.2003 N 908.

Чим встановлено.  Наказ Держмитслужби від 03.03.2010 р. N 190 “"Про внесення змін до деяких наказів Держмитслужби щодо митного контролю й митного оформлення товарів із застосуванням вантажної митної декларації".

 

За послуги Державної служби з карантину рослин слід платити сповна

до 30 червня 2010 р. плата за послуги Державної служби з карантину рослин у разі переміщення зерна не справлялася взагалі, крім плати, за видачу фітосанітарного та карантинного сертифікату, а також карантинного дозволу та аналізу насіння. При цьому плата за послуги з видачі сертифікатів справлялася у розмірі 50 відсотків. Тепер за все слід платити повністю.

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 25.06.2008 р. №578 “Про затвердження переліку платних послуг Державної служби з карантину рослин та розміру плати за їх надання”.

 

Для підприємств хімічної галузі та гірничо-металургійного комплексу припиняють діяти знижки на залізничні тарифи та електроенергію

Міністерство транспорту та зв’язку, Міністерство економіки, Міністерство фінансів тримали на період до 30 червня 2010 р. тарифи для підприємств хімічної галузі та гірничо-металургійного комплексу на перевезення залізничним транспортом вантажів на рівні жовтня 2008 року.

Національна комісія регулювання електроенергетики установила на період до 30 червня 2010 р. тарифи на електроенергію для зазначених підприємств хімічної галузі та гірничо-металургійного комплексу, які закуповують її в енергопостачальників за регульованим тарифом, на рівні листопада 2009 року.

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2010 р. № 289 “Деякі питання стабілізації роботи підприємств хімічної галузі та гірничо-металургійного комплексу”.

 

Роздрiбний продаж Microsoft Office 2010

Роздрiбний продаж Microsoft Office 2010 в Україні розпочнеться 15 червня 2010 року, повiдомила директор iз корпоративних комунiкацiй ТОВ "Майкрософт Україна" Ярина Ключковська на прес-конференцiї в Києвi 27 травня 2010 року.

За її словами, у продаж спочатку надiйде росiйськомовна версiя продукту, а україномовна з'явиться у вереснi 2010 року.

 

Червень – місяць зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень

Графік проведення ЗНО-2010:  2, 3, 4 червня - українська мова і література, 7 червня - іноземна мова, 9 червня - біологія, 11 червня - географія, 14, 15 червня - математика, 17, 18 червня - історія України, 21 червня - хімія, 23 червня - фізика. Оприлюднення результатів зовнішнього незалежного оцінювання має відбутися до 14 липня 2010 року.

Чим встановлено.  Наказ МОН від 01.12.2009 р. № 1081 “Про зміни в термінах проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2010 році”.

 

Завершується ліквідація «Тернопільспирту”

Термін роботи комісії з ліквідації Тернопільського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Тернопільспирт” продовжено до 1 червня 2010 року. Майно, що залишилося після задоволення вимог кредиторів, передається на баланс Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (код ЄДРПОУ 03081223, адреса: 01001, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1), а нерухоме майно (приміщення розташоване за адресою: м. Тернопіль, вул. Багата, 1) на баланс державного підприємства Мишковицький спиртовий завод (код ЄДРПОУ 00375154, адреса: 47732, Тернопільська обл., Тернопільський р-н, с. Мишковичі, вулиця Січових стрільців, 1).

Чим встановлено.  Наказ Міністерства аграрної політики України від 26.02.2010 р. №88.

 

Діє міжурядова угода з Чорногорією про взаємну допомогу в митних справах

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про взаємну допомогу в митних справах, підписана 17 червня 2009 року та затверджена Постановою КМУ N 1283 від 2 грудня 2009 року, набрала чинності 1 червня 2010 року. Угода укладена на невизначений термін.

Чим встановлено.  Лист МЗС від 20.04.2010 р. N 72/14-612-1001.

 

Нові стандарти з 1 червня 2010 року

ДСТУ 5028:2008         Яйця курячі харчові. Технічні умови

                        - Вперше

                        (зі скасуванням в Україні ГОСТ 27583-88)

ДСТУ ETSI EN 302 Радіосистеми фіксованої радіослужби. Обладнання та 217-1:2009                                                               антени цифрових радіорелейних систем передавання.

Частина 1. Загальні технічні вимоги

                           (ETSI EN 302 217-1:2007, IDT)

                           - Вперше

 

 ДСТУ ETSI EN 302          Радіосистеми фіксованої радіослужби.

 217-2-2:2009              Обладнання та антени цифрових

                           радіорелейних систем передавання.

Частина 2-2. Характеристики та вимоги

                           до радіообладнання, для якого

                           застосовують координацію частот

                           (ETSI EN 302 217-2-2:2007, IDT)

-          Вперше"

ДСТУ ISO/ IEC Інформаційні технології. Методи захисту. 11770-1: 2009 Керування ключами. Частина 1. Загальні

                  положення

                  (ISO/IEC 11770-1:1996, IDT)

                  - Вперше

 

 ДСТУ ISO/ IEC    Інформаційні технології. Методи захисту.

 13888-2: 2009    Неспростовність. Частина 2. Механізми

                  використання симетричних методів

                  (ISO/IEC 13888-2:1998, IDT)

                  - Вперше

 

ДСТУ 7128:2009   Сорт рослин. Загальні вимоги

                  - Вперше

Чим встановлено. Накази Держспоживстандарту від 12.06.2008 р. № 192, від 03.12.2009 р. N 439, 25.12.2009 N 474, 12.03.2009 N 108.

 

Нові будівельні норми

З 1 червня 2010 року діє ДБН А.3.2-2-2009 “Система стандартів безпеки праці. Промислова безпека у будівництві. Основні положення” замість СНиП III-4-80* “Техника безопасности в строительстве”.

Чим встановлено.  Мінрегіонбуду від 27.01.2009 N 45

 

ФОН

2 червня 2010 року з Міжнародного аеропорту «Львів» буде здійснюватися новий авіарейс сполученням «Львів-Донецьк».

Національні, професійні та міжнародні свята червня 2010 року

 

1 червня, вівторок

Міжнародний день захисту дитини. Проводиться за рішенням МДФЖ, прийнятим у листопаді 1949 року.

День захисту дітей. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента № 568/98, від 30.05.98 р.

2 червня, середа

Всесвітній День повії. Відзначається у світі з 1975 року.

4 червня, п'ятниця

Міжнародний день дітей - жертв агресії. 19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня

5 червня, субота

Всесвітній день навколишнього середовища. Дата цього дня обрана на честь початку роботи Стокгольмської конференції з проблем навколишнього середовища людини в 1972 році. 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища (резолюція 2994 (XXVII).

6 червня, неділя

День журналіста. Святкується у день прийняття Спілки журналістів України 1992 року до Міжнародної федерації журналістів. Встановлений Указом Президента України від 25.05.1994 р. № 251/94

День міста Сімферополь. Відзначається в 1-у неділю червня.

День працівників водного господарства. День меліоратора. Встановлено Указом Президента України від 18 березня 2003 року № 226/2003 і відзначається щорічно в першу неділю червня.

День працівників місцевої промисловості. Згідно з Указом Президента № 726/2002 від 20 серпня 2002 року відзначається щорічно в першу неділю червня.

8 червня, вівторок

Міжнародний день домогосподарки і домохазяїна. Це, ще неофіційне свято присвячено всім, хто сидить удома і піклується про родину та благополуччя сім’ї.

Всесвітній день океанів. Цей день був проголошений у 1992 році на Всесвітній конференції з навколишнього середовища і розвитку у Ріо-де-Жанейро.

9 червня, середа

Міжнародний день друзів

12 червня, субота

День міста Севастополь. День міста Севастополь святкує в 2-у суботу червня.

День працівника фондового ринку. Відповідно до Указу Президента від 11 березня 2008 року № 202/2008.

13 червня, неділя

День працівників легкої промисловості. Відповідно до Указу Президента України від 9 червня 1994 року № 285/94 святкують у другу неділю червня.

14 червня, понеділок

Всесвітній день донора крові. У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня.

17 червня, четвер

Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухою. Генеральна Асамблея проголосила 17 червня «Всесвітнім днем боротьби з опустелюванням і засухою» в 1995 році у зв’язку з річницею з дня прийняття Конвенції Організації Об’єднаних Націй по боротьбі з опустелюванням 17 червня 1994.

20 червня, неділя

Всесвітній день біженців. Згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї, в 2001 році відзначалася п’ятидесята річниця Конвенції про статус біженців 1951 року, і Організація африканської єдності (ОАЄ) погодилася з тим, щоб міжнародний День біженців відзначався одночасно з Днем африканських біженців - 20 червня.

День батьків. Святкують в третю неділю червня. Жінка на ім’я Сонора Смарт, в заміжжі Додд (Sonora Smart Dodd) в 1909 році в церкві під час служби, присвяченої Дню матері, подумала про те, що після смерті матері його і ще п’ятьох дітей виховував батько, Вільям Джексон Смарт

День медичного працівника. Свято в третю неділю червня за Указом Президента України № 281/94 від 03 червня 1994 року.

22 червня, вівторок

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Початок Великої Вітчизняної війни 22 червня 1941 року.

23 червня, середа

Початок вступних іспитів до вищих навчальних закладів (завершення 30 липня). Згідно Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 18.09.2009 р. №873.

День державної служби. Відзначається за Указом Президента від 04.04.2003 р. № 291/2003 в День державної служби ООН.

Міжнародний Олімпійський день. 23 червня 1894 року в Парижі на міжнародному конгресі з проблем фізичного виховання свою доповідь представив ентузіаст відродження олімпійського руху барон П’єр де Кубертен. У ньому він познайомив присутніх з розробленими ним організаційними основами олімпійських ігор. Саме тоді був створений Міжнародний олімпійський комітет. Офіційне свято з 1967 року.

Початок Петрового посту. Закінчується Петрів піст 11 липня.

25 червня, п'ятниця

День дружби та єднання слов’ян

День митної служби України. відзначається щорічно 25 червня в день ухвалення Верховною Радою України у 1991 році Закону про митну справу в Україні. Закріплено день і в Указі Президента від 22.06.1992 р. № 353.

26 червня, субота

Міжнародний день боротьби із наркоманією та наркобізнесом. Рішення прийнято 7 грудня 1987 на основі рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом 1987 року.

Міжнародний день на підтримку жертв тортур. У 1997 року за рекомендацією Економічної і Соціальної Ради, Генеральна Асамблея проголосила 26 червня Міжнародним днем Організації Об’єднаних Націй у підтримку жертв тортур.

27 червня, неділя

Всесвітній день рибальства. Відзначається щорічно з 1985 року і встановлене рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в липні 1984 р. у Римі.

День молоді. Встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, відзначається щорічно в останню неділю червня.

28 червня, понеділок

День Конституції України, яка прийнята 28 червня 1996 року.

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_6_2010.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"