Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у травні 2013 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у травні 2013 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята травня 2013 року.

 

Нова редакція Порядку оформлення результатів документальних перевірок платників податків - фізичних осіб діє з

Перед початком проведення документальної перевірки діяльності платника податків за місцезнаходженням податкового органу посадова особа, відповідальна за проведення перевірки, зобов'язана прийняти надані платником податків оригінали документів, пов'язаних із провадженням діяльності за період, що перевіряється.

Зазначені документи приймаються за описом, складеним платником податків за власним бажанням.

Опис наданих для перевірки документів складається у двох примірниках особисто платником податків у присутності посадової особи, відповідальної за проведення перевірки. В описі в обов'язковому порядку зазначається кожний переданий документ із указанням його найменування, номера та дати видачі. У разі наявності значної кількості однотипних документів, наприклад накладних на придбання товару, в описі допускається запис із зазначенням назви однотипних документів (накладна), їх кількості, за який період діяльності вони надані та кількості аркушів.

У кінці опису платником податків повинно бути зазначено, що для проведення перевірки документи надані в повному обсязі, інші документи, пов'язані із провадженням діяльності, відсутні.

У разі встановлення перевіркою порушень податкового законодавства за кожним відображеним в акті фактом порушення необхідно:

чітко викласти зміст порушення з посиланням на конкретні пункти і статті законодавчих актів, що порушені платником податків, зазначити період (місяць, квартал, рік) діяльності платника податків та операцію, в результаті якої здійснено це порушення, при цьому додати до акта письмові пояснення платника податків або його законних представників щодо встановлених порушень;

зазначити первинні документи, на підставі яких вчинено записи з обліку, та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, та докази, що підтверджують наявність факту порушення;

у разі відсутності первинних документів або ненадання їх чи інших документів, що підтверджують факт порушення, зазначити інші докази, що достовірно підтверджують наявність факту порушення;

у разі відмови платника податків або його законних представників надати копії документів посадовій (службовій) особі органу державної податкової служби така особа складає акт у довільній формі, що засвідчує факт відмови, із зазначенням прізвища, імені, по батькові платника податків (його законного представника) та переліку документів, які йому запропоновано подати, факт про складання такого акта відображається в акті документальної перевірки;

у разі надання платником податків або його законними представниками посадовим (службовим) особам органу державної податкової служби письмових пояснень щодо встановлених порушень податкового законодавства та/або причин ненадання первинних та інших документів, що підтверджують встановлені порушення, або їх копій факти про надання таких пояснень необхідно відобразити в акті.

Протягом 5 робочих днів з дня отримання акта документальної перевірки платник податків має право надати до контролюючого органу, що призначив перевірку, документи, визначені в акті перевірки як відсутні.
Такі документи надаються платником податків до органу ДПС разом із супровідним листом та відповідним описом, у якому зазначаються: назви, номери та дати, кількість аркушів наданих документів. Такий опис засвідчується (скріплюється) підписами платника податків або його законних представників та печаткою платника податку (за наявності).

Чим встановлено. Наказ Міністерства фінансів України від 14.03.2013 N 395

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 квітня 2013 р. за N 607/23139.

 

Абонплата за користування стаціонарним телефоном зростає на 7-10%

Згідно з рішенням комісії, в 2013 році будуть поетапно, з 1 травня й з 1 листопада, впроваджені нові Граничні тарифи. Зокрема, абонентська плата (на місяць) за користування фіксованим телефоном з 1 травня зросла на 7-8% для жителів міст і райцентрів і на 10% - для сіл і селищ міського типу (крім райцентрів). З 1 листопада абонплата для жителів сіл і селищ виросте ще на 15%.

 Згідно із рішенням, абонплата користування фіксованим телефоном виросте з 1 травня для населення й бюджетних організацій міст і райцентрів - з 27,26 гривень (тут і далі - без ПДВ) для телефонів без погодинної оплати до 29,18 гривень, і з 24,25 гривень до 26,24 гривень - з погодинною оплатою; для інших організацій і фізосіб-підприємців - з 39,05 гривень до 41,78 гривень (без погодинної оплати) і з 35,32 гривень до 37,79 (з погодинною оплатою).

Для жителів сіл і селищ міського типу й бюджетних організацій у сільській місцевості абонентська плата виросте з 16,38 гривень до 18,02 гривень ( без погодинної оплати) і з 14,32 гривень до 15,76 гривень (з погодинною оплатою), для інших організацій і фізосіб-підприємців - з 25,70 гривень до 28,27 гривень ( без погодинної оплати) і з 22,50 гривень до 24,75 гривень (с погодинною оплатою).

Чим встановлено. Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації від 04.04.2013 N 196 «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 квітня 2013 р. за N 623/23155

 

Страховикам-нерезидентам дозволили працювати в Україні, після 8-ми років як прийняли відповідний Закон

Страховиками, які мають право здійснювати страхову діяльність на території України, є:

фінансові установи, які створені у формі акціонерних, повних, командитних товариств або товариств з додатковою відповідальністю згідно із Законом України "Про господарські товариства", з урахуванням того, що учасників кожної з таких фінансових установ повинно бути не менше трьох, та інших особливостей, передбачених цим Законом, а також одержали у встановленому порядку ліцензію на здійснення страхової діяльності (далі - страховики-резиденти);

зареєстровані Уповноваженим органом відповідно до цього Закону та законодавства України постійні представництва у формі філій іноземних страхових компаній, які також одержали у встановленому порядку ліцензію на здійснення страхової діяльності (далі - філії страховиків-нерезидентів).

Страховиками-нерезидентами вважаються фінансові установи, що створені та мають ліцензію на провадження страхової діяльності відповідно до законодавства тих іноземних держав, у яких вони зареєстровані.

Страхові резерви філій страховиків-нерезидентів повинні бути розміщені на території України.

Мінімальний розмір статутного фонду (гарантійного депозиту) страховика, який займається видами страхування іншими, ніж страхування життя, встановлюється у сумі, еквівалентній 1 млн. євро, а страховика, який займається страхуванням життя, - 10 млн. євро за валютним обмінним курсом валюти України

Чим встановлено. Закон України від 07.07.2005 р. № 2774-IV «Про внесення змін до Закону України "Про страхування".

Закон набрав чинності через п’ять років після вступу України до Світової організації торгівлі. 16 травня 2008 року Україна стала 152-м повноправним членом Світової організації торгівлі. Таким чином Закон набув чинності 17 травня 2013 року, через 8(!) років після його прийняття. Це рекорд української законотворчості.

 

Іноземці можуть створювати свої розповсюджувачі видавничої продукції

До 17 травня, згідно із частиною четвертої статті 25 Закону України "Про видавничу справу"  заборонялося створення і діяльність організацій розповсюдження видавничої продукції, у статутному фонді яких понад 30 відсотків іноземних інвестицій. Тепер це обмеження скасоване.

Чим встановлено. Закон України від 02.11.2006 р. № 317-V «Про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про видавничу справу". Закон також набрав чинності через п’ять років після вступу України до Світової організації торгівлі.

 

Україна приєдналася до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї

З 4 травня Україна приєднатися до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, її складових частин і компонентів, а також боєприпасів до неї, який доповнює Конвенцію Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності, прийнятого 31 травня 2001 року у м. Нью-Йорку. Він набирає чинності для України на тридцятий день після дати передачі Україною її документа про приєднання.

Чим встановлено. Закон України від 02.04.2013 р. N 159-VII.

 

При реєстрації випуску інвестиційних сертифікатів пайового інвестиційного фонду з 7 травня слід давати довідку про план інвестування коштів

Положення про порядок реєстрації випуску інвестиційних сертифікатів пайового інвестиційного фонду, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24 листопада 2009 року N 1478, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2009 року за N 1246/17262, доповнено вимогою надавати довідку в довільній формі стосовно об'єктів інвестування із зазначенням орієнтовних обсягів використання коштів спільного інвестування на такі інвестиції та їх економічної доцільності, обґрунтування суми заявленого пайового капіталу.".

Чим встановлено. Рішення НКЦПФР від 12.03.2013 р. № 312 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

Зареєстровано у Мін’юсті України 04.04.2013 за № 555/23087

 

Всі акції з 7 травня передаються до Центрального депозитарію

Зберігачам цінних паперів, які обслуговуються депозитарієм ПрАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів" (далі - ВДЦП) на підставі чинного депозитарного договору та не мають рахунку у цінних паперах у ПАТ "Національний депозитарій України" (у Центральному депозитарії цінних паперів - після набуття ПАТ "Національний депозитарій України" такого статусу) (далі - Центральний депозитарій), протягом десяти робочих днів з дня набрання чинності цим рішенням слід укласти з Центральним депозитарієм депозитарний договір та надати необхідні документи для відкриття рахунку у цінних паперах.

Зберігачам цінних паперів протягом тридцяти календарних днів з дня набрання чинності цим рішенням треба відкрити у рамках програмного модуля для взаємодії з системою депозитарного обліку Центрального депозитарію рахунки в цінних паперах усім депонентам, які мають рахунки у цінних паперах у рамках програмного модуля для взаємодії з системою депозитарного обліку ВДЦП (у разі їх відсутності), із забезпеченням відкриття та функціонування цих рахунків відповідно до вимог законодавства та внутрішніх документів Центрального депозитарію.

Зберігачам цінних паперів з дня набрання чинності цим рішенням при відкритті рахунків у цінних паперах власникам цінних паперів, з якими укладаються договори про відкриття рахунку у цінних паперах, якщо депозитарні активи за цінними паперами, що належать цим особам, зберігаються у ВДЦП, слід відкривати такі рахунки і у рамках програмного модуля для взаємодії з системою депозитарного обліку Центрального депозитарію.

Емітентам цінних паперів, які обслуговуються ВДЦП, протягом тридцяти календарних днів після отримання від Центрального депозитарію повідомлення про приймання ним на зберігання та обслуговування випущених ними цінних паперів треба укласти з Центральним депозитарієм договір про обслуговування емісії цінних паперів та надати документи, що передбачені його внутрішніми документами для відкриття емітенту рахунку у цінних паперах.

Емітентам цінних паперів протягом тридцяти календарних днів з дня передання певного випуску цінних паперів на зберігання та обслуговування до Центрального депозитарію звернутися до Центрального депозитарію щодо нумерації (кодифікації) цінних паперів, якщо цінним паперам цього випуску відповідно до законодавства не призначався міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів (далі - ISIN) за фактом звернення або наявний ISIN був призначений для документарної форми існування цінних паперів, що були дематеріалізовані.

Реєстроутримувачам, що здійснюють ведення систем реєстрів власників іменних цінних паперів, у яких ВДЦП або Відкрите акціонерне товариство "Міжрегіональний фондовий союз" (далі - МФС) зареєстровані номінальним утримувачем, протягом трьох робочих днів після отримання від Центрального депозитарію передавального розпорядження необхідно унести зміни до відповідних систем реєстрів власників іменних цінних паперів щодо відображення операції переміщення всіх знерухомлених у ВДЦП (МФС) іменних цінних паперів відповідних випусків на зберігання та обслуговування до Центрального депозитарію.

Чим встановлено. Рішення НКЦПФР від 26.03.2013 р. № 430 «Про затвердження Порядку передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування до Центрального депозитарію цінних паперів».

Зареєстровано у Мін’юсті України 05.04.2013 за № 561/23093.

 

Встановлено  диференційований збір до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, але його розміру немає

Розрахунок, нарахування та сплата регулярного збору у формі диференційованого збору до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб здійснюються, починаючи з II кварталу 2013 року. Щоправда в самому Рішенні розмір диференційованого збору в залежності від ризику банку чомусь не наводиться.

Чим встановлено. Рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб  від 29.03.2013 р. № 21 «Про встановлення диференційованого збору до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Зареєстровано у Мін’юсті України 18.04.2013 за № 631/23163.

 

Встановлено вартість ліцензії небанківським фінансовим установам на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків

З 7 травня доповнено Перелік і тарифи послуг з реєстрації установ банків, надання ліцензій (дозволів) на здійснення банківських операцій, операцій з валютними цінностями та інших послуг, що надаються Національним банком України та його територіальними управліннями, затверджені постановою Правління Національного банку України від 12 серпня 2003 року N 333. Надання/переоформлення ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків небанківським фінансовим установам коштує 26100 грн.

Дивно, але ця вартість дуже завищена, адже власне надання банківської ліцензії банку коштує стільки само (26100 грн). Вочевидь НБУ боїться конкуренції з боку небанківських фінансових установ, але це не привід брати за ліцензію лише на переказ гривні такі самі кошти, як і за видачу ліцензії цілому банку на всі банківські операції! Антимонопольному комітетові тут буде чим зайнятися…

Чим встановлено. Постанова НБУ  від 02.04.2013 р. №118 «Про внесення зміни до Переліку і тарифів послуг з реєстрації установ банків, надання ліцензій (дозволів) на здійснення банківських операцій, операцій з валютними цінностями та інших послуг, що надаються Національним банком України та його територіальними управліннями».

Зареєстровано у Мін’юсті України 19.04.2013 за № 652/23184.

 

Доплати ветеранам

З 1 травня 2013 р. інвалідам війни II і III групи з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, щомісячна державна адресна допомога до пенсії виплачується в розмірі 285 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 р. № 656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій».

 

Замовник при держзакупівлях може вимагати наявності власних виробничих потужностей в Україні

Замовник може встановлювати кваліфікаційні критерії наявності обладнання та матеріально-технічної бази, у тому числі власних виробничих потужностей та/або центрів обслуговування на території України.

Чим встановлено. Закон України від 04.04.2013 р. № 182-VII «Про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про здійснення державних закупівель".

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на травень 2013 року

 

1 травня, середа

День міжнародної солідарності трудящих. Свято Весни і Праці. Встановлено конгресом ІІ Інтернаціоналу (Париж, 14-21 липня 1889 року).

2 травня, четвер

День міжнародної солідарності трудящих. Свято Весни і Праці - другий день свята

3 травня, п'ятниця

Всесвітній день свободи преси. У 1993 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем свободи преси (рішення 48/432 від 20 грудня). Ця дата була установлена для вшанування Віндхукської декларації про сприяння незалежній і плюралістичній пресі Африки, яка була прийнята 3 травня 1991 року.

День Сонця

4 травня, субота

День міста Івано-Франківськ. Івано-Франківськ відзначає день міста в 1-у суботу травня.

День міста Львів. День міста Львів святкує в 1-у суботу травня.

Всесвітній день боротьби з бронхіальною астмою. Відзначається з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

5 травня, неділя

Великдень(Пасха) 2013 року

Міжнародний день боротьби за права інвалідів

6 травня, понеділок

Вихідний після Великодня(Пасхи)

7 травня, вівторок

День радіо. У цей день 1895 російський фізик Олександр Степанович Попов здійснив перший сеанс радіозв’язку і продемонстрував світові перший радіоприймач.

8 травня, середа

Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Заснований на честь швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився цього дня в 1828 році, відзначається з 1953 року.

Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни. 22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 і 9 травня днями пам’яті і примирення

9 травня, четвер

День Перемоги

10 травня, п'ятниця

В Нідерландах - День вітряних млинів

12 травня, неділя

День матері. Відзначається щорічно у другу неділю травня згідно Указу Президента України від 10.05.1999 р. № 489/99 "Про День матері".

Свято екологічної освіти. Святкується викладачами навчальних закладів та студентами у зв’язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвіду між державами. День відмічається шляхом організації та проведення конференцій та семінарів.

Всесвітній день медичних сестер. Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження

15 травня, середа

Міжнародний день сім'ї. Встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня.

Міжнародний день захисту клімату

Міжнародний день тих, хто відмовився від військової служби за переконаннями совісті. Засновано в Копенгагені у 1981 р., на першій міжнародній зустрічі тих, хто відмовився від військової служби.

17 травня, п'ятниця

День науки. Професійне свято працівників науки відзначають щорічно у третю суботу травня згідно Указу Президента України від 14.02.1997 р. № 145/97 "Про День науки"

Всесвітній день електрозв'язку. Відзначається з 1969 року за рішенням сесії Адміністративної ради Міжнародної спілки електрозв'язку в день заснування спілки.

Всесвітній день інформаційного суспільства. 27 березня 2006 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію, в якій проголосила 17 квітня Всесвітнім днем інформаційної спільноти

Всесвітній день боротьби з гомофобією. 17 травня 1990 року Генеральна асамблея ВОЗ (Всесвітньої організації охорони здоров'я) виключила гомосексуальность зі списку психічних захворювань.

18 травня, субота

День Європи. Відзначається в третю суботу травня до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року №339/2003 "Про день Європи".

Міжнародний день музеїв. Відзначається щорічно за рішенням ХІ Генеральної Конференції Міжнародної ради музеїв, яка відбулась у травні 1977 року.

19 травня, неділя

День молодіжних і дитячих громадських організацій України. Відзначається щорічно кожну третю неділю травня згідно Указом Президент України від 27 червня 2008 року № 599/2008 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій»

День піонерії. 19 травня 1922 року 2-а Всеросійська конференція комсомолу ухвалила рішення про створення піонерських загонів

20 травня, понеділок

Всесвітній день пам'яті людей, померлих від СНІДу. Відзначається щорічно з 1983 року в третю неділю травня.

День пам'яті жертв політичних репресій. Відзначається щороку у третю неділю травня згідно Указу Президента України від 21.05.2007 р. № 431/2007.

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Відзначається щорічно у третю неділю травня згідно з Указом Президента від 30.12.2011 р. №1209/2011

Всесвітній день метролога. Цей день вибрано в ознаменування підписання 20 травня 1875 в Парижі, на міжнародній дипломатичній конференції знаменитої «Метричної Конвенції»

День банківських працівників. Відзначається відповідно до Указа Президента України від 6 березня 2004 року №316/2004.

22 травня, середа

Міжнародний день біологічної різноманітності. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (19 грудня 1994 року) і відзначається у день прийняття Конвенції ООН про охорону біологічної різноманітності.

Всесвітній день культурної різноманітності в ім'я діалогу та розвитку.

24 травня, п'ятниця

День слов'янської писемності та культури. У всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія - творців слов’янської писемності. Свято встановлено постановою Президії Верховної Ради Української РСР від 30.01.91 N 568-I 'Про День слов’янської писемності і культури'

Європейський День Парків. 24 травня 1909 у Швеції було створено перший з дев’яти Європейських Національних Парків.

25 травня, субота

День Африки. Проголошений ООН у зв'язку зі створенням у 1963 р. на I конференції держав і урядів африканських країн в Аддис-Абебі Організації африканської єдності (ОАЄ).

День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. відзначається в Україні згідно з Указом Президента № 563/99 від 25 травня 1999 року, щорічно в останню суботу травня.

26 травня, неділя

День хіміка. Встановлено відповідно до Указа Президента України від 7 травня 1994 року №219/94 і відзначається щорічно в останню неділю травня.

27 травня, понеділок

День міста Київ. День міста Київ святкують в останні вихідні травня

28 травня, вівторок

День випускника школи

День прикордонника. На честь заснування в 1918 році Прикордонної охорони Української РСР і створення Головного управління прикордонної охорони. Зараз встановлено відповідно до Указу Президента України від 25 травня 1992 року №308.

29 травня, середа

Міжнародний день миротворців.У 2002 році Генеральна Ассамблея ООН оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців

30 травня, четвер

День жіночої емансипації (День емансіпе). Цього дня в 1431 році була спалена на кострі Жанна Дарк. У 1932 році в той же день у Німеччині був прийнятий "Закон про юридичне становище жінок-чиновників"

Всесвітній день боротьби проти астми й алергії. Відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

31 травня, п'ятниця

Міжнародний день боротьби з астмою та алергією.

Всесвітній день блондинок. Як вважають вчені, справжня блондинка - явище рідкісне, і за їхніми підрахунками вже до 2202 блондинки остаточно зникнуть з лиця Землі. Тільки за останні 50 років число блондинів і блондинок скоротилося з 49 до 14 відсотків від загального числа жителів планети.

Всесвітній день без тютюну. Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day)

 Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_5_2013.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"