Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у листопаді 2014 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в листопаді 2014 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята листопада 2014 року.

Напої з вмістом спирту 8,5% і більше: є акциз та маркування

Фіскали нагадали: з 01.11.14 р для алкогольних напоїв та лікарських настоянок (товарні позиції 2103 90 30 00, 2106 90 УКТ ЗЕД) з вмістом спирту 8,5% і більше встановлено акцизний податок і відповідне маркування. За 1 л 100% -ного спирту необхідно сплатити акциз в розмірі 70,53 грн.

Таким чином, до алкогольних напоїв віднесено продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів. Раніше вони класифікувалися як харчові, але неалкогольні продукти дієтичного споживання.

Крім цього такі напої повинні маркуватись марками акцизного податку відповідно до п. 226.6 ст 226 ПКУ.

Чим встановлено. Закон України від 31.07.2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів»

 

Штрафи за неподання юридичною особою державному реєстратору інформації про вигодоодержувачів

З 25 листопада неподання юридичною особою державному реєстратору передбаченої Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" інформації про вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи -

тягне за собою накладення на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), штрафу від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

кінцевий вигодоодержувач юридичної особи - фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування, а також вчинення правочинів, які надають можливість визначати умови господарської діяльності, давати обов'язкові до виконання вказівки або виконувати функції органу управління, або яка має можливість здійснювати вплив шляхом прямого або опосередкованого (через іншу фізичну чи юридичну особу) володіння однією особою самостійно або спільно з пов'язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі.

При цьому фізичною особою - кінцевим вигодоодержувачем юридичної особи не може бути особа, яка є агентом, номінальним утримувачем (номінальним власником) або є тільки посередником щодо такого права.

Чим встановлено. Закон України від 14 жовтня 2014 року N 1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

 

Ціна на природний газ для промисловості - 5100,00 грн за 1000 м3 (без ПДВ)

граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується промисловим споживачам та іншим суб'єктам господарювання, - 5100,00 грн за 1000 м3 (без урахування податку на додану вартість, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 відсотків, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом).

Чим встановлено. Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 31 жовтня 2014 року N 223.

 

Порядок реєстрації спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок

Державна реєстрація харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок, що зареєстровані та внесені до Державного реєстру харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, проведена до набрання чинності цією постановою, дійсна до закінчення строку дії висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи, виданих на такі продукти під час їх реєстрації.

Державна реєстрація спеціальних харчових продуктів проводиться МОЗ за умови їх віднесення до відповідної категорії спеціальних харчових продуктів згідно з вимогами цього Порядку на період, що не перевищує строку дії висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, який видається не менш як на п'ять років, із включенням відомостей про такі продукти до Державного реєстру харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (далі - Державний реєстр).

4. Віднесення харчового продукту до категорії спеціальних харчових продуктів здійснюється МОЗ за умови його відповідності обов'язковим параметрам безпечності, а також інформації про властивості харчового продукту, якщо така інформація буде розміщена в маркуванні, про що заявник інформує зазначене Міністерство.

5. Відповідність харчового продукту обов'язковим параметрам безпечності встановлюється на підставі висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яка проводиться відповідно до законодавства.

6. Відповідність харчового продукту інформації про властивості харчового продукту встановлюється на підставі експертного звіту за результатами експертних досліджень, виданого підприємствами, установами та організаціями, що уповноважені МОЗ на проведення таких робіт (далі - експертні установи). Порядок проведення зазначених досліджень затверджується МОЗ з урахуванням законодавства Європейського Союзу стосовно використання інформації про користь для здоров'я та поживні властивості продуктів харчування.

Експертні дослідження проводяться експертною установою на підставі договору, укладеного між такою установою та заявником, і не можуть перевищувати 90 днів.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 р. N 767 «Про затвердження Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок та їх державної реєстрації».

 

З 4 листопада можуть видаватися дублікати трудових книжок при надзвичайній ситуації і через АТО

Дублікат трудової книжки також може бути виданий за новим місцем роботи у зв'язку з відсутністю доступу до трудової книжки працівника внаслідок надзвичайної ситуації, передбаченої Кодексом цивільного захисту України, або проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник.

Дублікат видається на підставі заяви працівника та отриманої ним у письмовому вигляді інформації зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при Службі безпеки України про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник, що надається в довільній формі.

У разі відновлення доступу до трудової книжки записи з дубліката про періоди роботи переносяться до трудової книжки. При цьому на першій сторінці дубліката робиться напис: "Дублікат анульовано", посвідчується печаткою роботодавця за останнім місцем роботи працівника та дублікат повертається його власнику.

Чим встановлено. Наказ Міністерства соціальної політики України, Міністерство юстиції України 06.10.2014 р. N 720/1642/5 «Про внесення зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21 жовтня 2014 р. за N 1304/26081.

 

З 5 листопада після перереєстрації строк застосування в Україні лікарського засобу не обмежується

Після закінчення строку, протягом якого було дозволено застосування лікарського засобу в Україні, його подальше застосування можливе за умови перереєстрації. Після перереєстрації строк застосування в Україні лікарського засобу не обмежується.

Лікарські засоби, випущені в обіг під час строку, протягом якого лікарський засіб було дозволено до застосування в Україні, можуть застосовуватися в Україні до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці

Чим встановлено.  Закон України від 20.10.2014 N 1707-VII "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на митну територію України лікарських засобів".

 

Нові форми документів у сфері державних закупівель

 

Затверджено: форму річного плану закупівель / річного плану закупівель, що здійснюються без проведення процедур закупівель, та Інструкцію щодо її заповнення;

форму оголошення про проведення відкритих торгів та Інструкцію щодо її заповнення;

форму оголошення про проведення процедури двоступеневих торгів та Інструкцію щодо її заповнення;

форму оголошення про проведення попередньої кваліфікації та Інструкцію щодо її заповнення;

форму запиту цінових пропозицій та Інструкцію щодо її заповнення;

форму інформації про застосування переговорної процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму оголошення з відомостями про рамкову угоду та Інструкцію щодо її заповнення;

форму обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму реєстру отриманих пропозицій конкурсних торгів, кваліфікаційних пропозицій, цінових пропозицій;

форму протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів, кваліфікаційних пропозицій, цінових пропозицій;

форму протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій;

форму повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів, або цінової пропозиції, або пропозиції за результатами застосування переговорної процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму повідомлення учасникам про результати процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму оголошення про результати проведення торгів та Інструкцію щодо її заповнення;

форму повідомлення про результати проведення попередньої кваліфікації та Інструкцію щодо її заповнення;

форму інформації про результати процедури запиту цінових пропозицій та Інструкцію щодо її заповнення;

форму інформації про результати проведення переговорної процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму повідомлення про відміну торгів або визнання їх такими, що не відбулися, та Інструкцію щодо її заповнення;

форму повідомлення про відміну переговорної процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму звіту про результати проведення процедур відкритих і двоступеневих торгів та попередньої кваліфікації та Інструкцію щодо її заповнення;

форму звіту про результати проведення процедури запиту цінових пропозицій та Інструкцію щодо її заповнення;

форму звіту про результати проведення переговорної процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму звіту про результати закупівель без проведення процедури закупівлі та Інструкцію щодо її заповнення;

форму повідомлення про внесення змін до договору та Інструкцію щодо її заповнення;

форму звіту про виконання договору та Інструкцію щодо її заповнення.

Чим встановлено. Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 15.09.2014 р. N 1106

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України13 жовтня 2014 р. за N 1241/26018 «Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель».

Оновлення оподаткування за угодами про розподіл продукції

З 8 листопада вводиться чіткий механізм оподаткування за угодами про розподіл продукції. Закон повинен сприяти залученню приватних інвестицій у видобувній галузі України.

 

Згідно Закону, зокрема, внесено редакційні уточнення до визначення поняття «інвестор (оператор)», забезпечено послідовне застосування терміна «інвестор (оператор)»; введена можливість покладання прав і обов'язків по сплаті ПДВ за багатосторонньої угоди на кожного інвестора та / або на оператора в порядку, визначеному угодою.

Чим встановлено. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності» від 07.10.2014 р № 1690-VII

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати України на листопад 2014 року

 

1 листопада, субота

День всіх святих, а наступного дня — спомин всіх померлих вірних. У цей день в Україні, особливо Західній, закоринилася традиція відвідин могил родичів, відправлення там панахид.

Міжнародний день Вегана (Всесвітній день вегетаріанців). Міжнародний день вегана (англ. World Vegan Day) відзначається з 1994 року щорічно 1 листопада, в річницю першої «Веганскої спільноти» (англ. Vegan Society), утвореної 1944 року у Великобританії.

Всесвітній День чоловіків. Ідея святкування виникла за ініціативою останнього президента СРСР Михайла Горбачова. Його підтримали віденський магістрат, відділення ООН у Відні та інші міжнародні органзації. Святкується день чоловіків у першу суботу листопада.

2 листопада, неділя

День працівника соціальної сфери. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 13.04.99 р. №374/99 в першу неділю листопада.

3 листопада, понеділок

День ракетних військ і артилерії. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 31.10.97 р. №1215/97.

День інженерних військ. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 27.10.99 р. №1399/99.

4 листопада, вівторок

День залізничника. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України від 15.07.93 р. №257/93-рп.

8 листопада, субота

Всесвітній день якості

9 листопада, неділя

День української писемності та мови. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 06.11.97 р. №1241/97 в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

10 листопада, понеділок

Всесвітній день молоді. Відзначається в день створення Всесвітньої федерації демократичної молоді в 1945 році.

11 листопада, вівторок

Міжнародний тиждень науки та миру. Проводиться за закликом Спеціального політичного комітету 43-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (1988 р.) на протязі тижня, на який припадає день 11 листопада.

12 листопада, середа

Всесвітній день якості. Ініціатором встановлення цього свята виступила Європейська організація якості (ЄOЯ) за підтримки ООН у 1990 році.

13 листопада, четвер

Всесвітній день сліпого. Відзначається в день народження Валентина Гаюї, французького педагога, який у 1784 році заснував у Парижі перший у світі інтернат для сліпих.

14 листопада, п'ятниця

Всесвітній день боротьби проти діабету. Відзначається у день народження Фредеріка Гранта Бантинга, канадського фізіолога, який винайшов гормон інсуліну.

16 листопада, неділя

День працівників сільського господарства. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 7.10.93 р. №428/93 у третю неділю листопада.

День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11.11.94 р. №667/94.

Всесвітній день прянощів

Міжнародний день толерантності(терпимості). Проголошено Генеральною Сесією ООН 12 грудня 1996 року.

17 листопада, понеділок

День студента. Засновано на Всесвітньому конгресі студентів в Празі у 1946 році. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 16.06.99 р. №659/99.

18 листопада, вівторок

День морської піхоти. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 31.03.2014 р. №352/2014.

19 листопада, середа

День скловиробника. Святкується за Указом Президента України від 09.12.2003 р. № 1417/2003

День працівників гідрометеорологічної служби. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11 березня 2003 року №208/2003.

20 листопада, четвер

Міжнародний день відмови від паління. Відзначається в третій четвер листопада.

Міжнародний День відмови від паління

Всесвітні день дитини. 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН схвалила Декларацію прав дитини, а в 1989 році — Конвенцію про права дитини.

День індустріалізації Африки. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція від 22 грудня 1989 року).

21 листопада, п'ятниця

Всесвітній день привітань. Відзначається з 1973 року. Ідея проведення цього дня виникла у братів Майкла та Брайяна Маккормак з американського штату Небраска як реакція на посилення міжнародної напруженості.

Всесвітній день телебачення. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1996 року.

День Архістратига Михаїла (покровителя Руси-України та її столиці – Києва).

22 листопада, субота

День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій. Відзначається щороку у четверту суботу листопада за Указом Президента від 26.11.1998 р. №1310/98.

25 листопада, вівторок

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля по відношенню до жінок. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (1999 р.)

26 листопада, середа

Всесвітній день інформації. Проголошено Міжнародною академією інформатизації.

28 листопада, п'ятниця

Початок Різдвяного посту. Закінчується Різдвяний піст 6 січня.

29 листопада, субота

Міжнародний день солідарності з палестинським народом. Відзначається щорічно за закликом резолюції Генеральної Асамблеї ООН (1977р.) у день, коли в 1947 році Генеральною Асамблеєю ООН було схвалено резолюцію про розділ Палестини.

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_11_2014.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"