Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ГЛАВА V. МАРАЗМИ ПРОМИСЛОВОСТІ

В УКРАЇНІ З 26 ГРУДНЯ 2007 РОКУ ІСНУЄ ДВА ПОРЯДКИ ВІДБОРУ ЗРАЗКІВ ПРОДУКЦІЇ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЇХНІХ ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ

Перший - Порядок відбору у суб'єктів господарської діяльності сфери торгівлі, громадського харчування і послуг зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів для перевірки їх якості, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 02.04.1994 р. № 215 "Про реалізацію окремих положень Закону України "Про захист прав споживачів".

Другий - Порядок відбору зразків продукції для визначення її якісних показників та форми акта відбору зразків продукції, затверджено постановою Кабінету Міністрів України  від 31 жовтня 2007 р. N 1280. Підприємцям в цьому випадку радимо користуватися тим Порядком, який їм більш сприятливий.

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 ПОСТАНОВА 

від 2 квітня 1994 р. № 215

Київ

Про реалізацію окремих положень Закону

України «Про захист прав споживачів»

Відповідно до статті 5 Закону України «Про захист прав споживачів» Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

Затвердити такі, що додаються:

Порядок відбору у суб'єктів господарської діяльності сфери торгівлі, громадського харчування і послуг зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів для перевірки їх якості;

Порядок проведення контрольної перевірки правильності розрахунку із споживачами за надані послуги і реалізовані товари.

 

 

Виконуючий обов'язки
Прем'єр-міністра України


Ю. ЗВЯГІЛЬСЬКИЙ

Міністр
Кабінету Міністрів України


І. ДОЦЕНКО

 

 

Інд. 23 

 

 

 
 
 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 2 квітня 1994 р. № 215

 

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


ПОРЯДОК
відбору у суб'єктів господарської діяльності сфери торгівлі, громадського харчування і послуг зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів
для перевірки їх якості

1. Цей Порядок визначає основні вимоги до відбору у суб'єктів господарської діяльності - підприємств (їх об'єднань), установ, організацій незалежно від форм власності, громадян-підприємців та іноземних юридичних осіб, що здійснюють підприємницьку діяльність на території України у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, зразків або проб товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів (далі - зразки товарів) для перевірки їх якості на місці або проведення дослідження (експертизи)* у відповідних лабораторіях та інших установах.

2. Відбір зразків товарів проводиться з метою визначення відповідності їх якісних показників вимогам державних і галузевих стандартів, технічних умов та інших нормативних документів, що діють на території України (далі - нормативні документи). 

3. Відбір зразків товарів для перевірки їх якості проводиться службовою особою Держстандарту та його територіальних органів, його органів у Автономній Республікці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - службова особа), яка має відповідне посвідчення у присутності особи, що здійснює продаж товарів (виконує роботу, надає послуги)**, та, при можливості, представника суб'єкта господарської діяльності, що перевіряється, і оформляється актом відбору зразків (проб) товарів.

Продавець (виконавець) і представник суб'єкта господарської діяльності повинні створити належні умови для виконання робіт, пов'язаних з відбором зразків товарів.

4. Форма акта відбору зразків (проб) товарів затверджується Держстандартом. В акті зазначається кількість відібраних зразків товарів (за масою, мірою, об'ємом), для якого виду досліджень вони відібрані та за якими показниками проводитиметься їх дослідження, а також робиться запис про заборону реалізації (відвантаження) партії товарів, з якої відібрано зразки (крім випадків, передбачених абзацом третім пункту 5 цього Порядку), до отримання результатів дослідження. 

Акт складається у трьох примірниках і підписується службовою особою, яка проводила відбір зразків товару, а також продавцем (виконавцем) і представником суб'єкта господарської діяльності, у разі його присутності під час перевірки. Перший примірник залишається у службової особи, другий - додається до відібраних зразків товару, третій - залишається у продавця (виконавця) чи представника суб'єкта господарської діяльності.

Продавець (виконавець), представник суб'єкта господарської діяльності мають право під час підписання акта письмово оформити свою незгоду з результатами перевірки і дати відповідні пояснення. У разі відмови продавця (виконавця) чи представника суб'єкта господарської діяльності підписати акт службова особа, яка проводила відбір зразків товару, робить запис в акті про те, що зазначені особи ознайомлені із змістом акта і від його підписання відмовилися. 

5. Кількість зразків товарів (за масою, мірою, об'ємом), що відбираються для проведення дослідження, визначається відповідними нормативними документами на аналогічні вітчизняні товари.

Під час перевірки якості технічно складних і великогабаритних товарів дозволяється відбір для дослідження їх складових частин без пошкодження основного виробу.

У разі перевірки якості товарів, що швидко псуються або з терміном придатності, що минає, відбір зразків здійснюється, як правило, без заборони реалізації (відвантаження) партії товарів, з якої відібрано зразки. У тих випадках, коли в нормативних документах передбачено за негативних результатів дослідження таких товарів повторне проведення відбору їх зразків, дозволяється відразу відбирати зразки у подвійній кількості, про що робиться запис в акті відбору зразків (проб) товарів. 

6. Відібрані зразки товарів упаковуються на місці відбору у присутності продавця (виконавця), представника суб'єкта господарської діяльності, у разі його присутності під час перевірки, і опломбовуються або опечатуються службовою особою, яка надсилає їх до лабораторії чи іншої відповідної установи для дослідження. 

В окремих випадках опломбовані або опечатані зразки товарів залишаються у продавця (виконавця) чи представника суб'єкта господарської діяльності для тимчасового відповідального зберігання, про що робиться запис в акті відбору зразків (проб) товарів. 

7. Умови зберігання і транспортування відібраних зразків товарів не повинні погіршувати їх якість. За збереження і своєчасність доставки зразків товарів для дослідження відповідає службова особа, що їх відбирала.

8. Дослідження відібраних зразків товарів здійснюється в лабораторіях чи відповідних установах, що входять до сфери управління Держстандарту, а також в лабораторіях підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

У разі потреби дослідження відібраних зразків може проводитися безпосередньо в лабораторії суб'єкта господарської діяльності, який є виробником товарів, у присутності службової особи.

9. Результати дослідження відібраних зразків товарів і відповідне рішення щодо партії товарів, реалізація (відвантаження) якої була затримана, повідомляються службовою особою, що відбирала ці зразки, суб'єкту господарської діяльності: стосовно товарів, що швидко псуються, - негайно, стосовно інших товарів - не пізніше двох днів після одержання результатів дослідження.

Дослідження якості товарів проводиться в термін, який визначається виходячи з того, щоб результати цього дослідження і відповідне рішення суб'єкт господарської діяльності одержав стосовно товарів, що швидко псуються, - до початку другої половини терміну їх придатності, а стосовно інших товарів - до початку останньої третини терміну їх придатності, але не пізніше ніж через три тижні після відбору зразків.

У разі коли отримано негативний результат дослідження відібраних зразків товарів, службова особа, що їх відбирала, вживає заходів, передбачених законодавством про захист прав споживачів.

10. Оплата вартості відібраних зразків товарів та їх упаковки, транспортування товарів і проведеного дослідження здійснюється за рахунок суб'єктів господарської діяльності, що перевіряються.

Списання відібраних зразків товарів здійснюється суб'єктом господарської діяльності на підставі акта відбору зразків (проб) товарів, а оплата вартості дослідження провадиться після надходження рахунку лабораторії чи іншої відповідної установи у 3-денний термін.

Відібрані зразки товарів, що після дослідження не втратили якості та придатні для подальшої реалізації, в обов'язковому порядку повертаються службовою особою суб'єкту господарської діяльності, який відображає це у прибутковій накладній із записом: повернення після перевірки якості. Один примірник прибуткової накладної видається службовій особі.

11. Держстандарт, його територіальні органи, лабораторії та інші відповідні установи ведуть облік відібраних зразків товарів. Підставою для списання зразків товарів зазначеними органами, лабораторіями, установами є результати досліджень, протоколи дегустації та порівняльних оглядів якості товарів і прибуткові накладні суб'єктів господарської діяльності, що перевірялися.

12. Службовим особам забороняється використовувати для дослідження товари, які пред'являються особами, що їх придбали.

13. Під час відбору зразків товарів для перевірки їх якості службові особи зобов'язані суворо дотримувати вимог законодавства України і не порушувати прав громадян і суб'єктів господарської діяльності, що охороняються законом.

 

 

 

 

 

 
 
 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України

від 2 квітня 1994 р. № 215

 

ПОРЯДОК
проведення контрольної перевірки правильності розрахунку із споживачами за надані послуги

і реалізовані товари

Основні вимоги до контрольної перевірки

1. Цей Порядок визначає основні вимоги до контрольної перевірки правильності розрахунку із споживачами за надані послуги та реалізовані товари (далі - контрольна перевірка) суб'єктами господарської діяльності - підприємствами (їх об'єднаннями), установами, організаціями незалежно від форм власності, громадянами-підприємцями та іноземними юридичними особами, що здійснюють підприємницьку діяльність на території України у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг. 

2. Контрольна перевірка проводиться службовою особою Держстандарту та його територіальних органів, його органів у Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - службова особа), яка має відповідне посвідчення, в присутності особи, що здійснює продаж товарів (виконує роботу, надає послуги)*, та, при можливості, представника суб'єкта господарської діяльності, що перевіряється, і оформлюється актом контрольної перевірки. 

До участі у контрольній перевірці службова особа може залучати представників громадських організацій та споживачів, за їхньою згодою.

____________
* Далі - продавець (виконавець).  

3. Форма акта контрольної перевірки затверджується Держстандартом.

4. Контрольна перевірка проводиться з метою встановлення відповідності отриманої продавцем (виконавцем) плати за реалізований споживачеві товар (замовлену, надану послугу) справжній його вартості, як правило, шляхом негласної контрольної закупівлі товару (замовлення, одержання послуги). При цьому службовою особою перевіряється фактична кількість, міра, маса, об'єм, якісні показники, ціна і вартість цього товару (послуги), правильність підрахунку і остаточного розрахунку за реалізований товар (замовлену, надану послугу). 

Контрольне замовлення на одержання послуги службовою особою проводиться відповідно до пункту 17 цього Порядку.

Контрольна перевірка може проводитися шляхом перевірки службовою особою справжньої вартості товару (послуги), що реалізований (замовлена, надана) споживачеві, після остаточного розрахунку продавця (виконавця) з ним за придбаний товар (замовлену, одержану послугу) за згодою споживача, а також шляхом перевірки підготовлених для продажу товарів, попередньо розфасованих у суб'єкта господарської діяльності, що перевіряється. 

5. Оголошення про контрольну перевірку провадиться службовою особою відразу після передачі (оформлення, надання) продавцем (виконавцем) товару (послуги), проведення грошового розрахунку та видачі розрахункового документа встановленої форми, що засвідчує факт продажу товару (замовлення, надання послуги). 

Якщо продавцем (виконавцем) не видано розрахункового документа встановленої форми, що засвідчує факт продажу товару (замовлення, надання послуги), оголошення про контрольну перевірку проводиться після передачі (оформлення, надання) продавцем (виконавцем) товару (послуги) та грошового розрахунку.

6. Товари, закуплені для контрольної перевірки, повинні залишатися, як правило, на місці (на прилавку, у вузлі розрахунку тощо). У разі потреби товари можуть бути перенесені для перерахування їх кількості (переважування, перемірювання) в інше місце лише в присутності продавця, що здійснив їх продаж, та, при можливості, представника суб'єкта господарської діяльності, що перевіряється. 

7. Перевірка фактичної кількості товару проводиться шляхом його перерахування, а міри, маси та об'єму - переважування (перемірювання) вимірювальними приладами та іншими засобами вимірювання згідно з вимогами відповідних нормативних документів.

Перевірка якісних показників (за сортом, компонентами, комплектністю) товару здійснюється органолептичним методом, у разі потреби відбираються в установленому порядку його зразки (проби) для перевірки їх якості, за результатом якої приймається відповідне рішення. 

Перевірка цін (тарифів) на товари (послуги) проводиться шляхом визначення: 

відповідності цін (тарифів) прейскурантам (калькуляційній картці тощо); 

правильності обгрунтування цін (тарифів) та дотримання нормативних актів щодо ціноутворення;

достовірності наданої споживачам інформації про ціни (тарифи) на товари (послуги), правильності застосування цін при продажу товарів. 

Перевірка підрахунку і остаточного розрахунку справжньої вартості закуплених для контролю товарів (замовлених, наданих послуг) здійснюється шляхом визначення правильності грошових розрахунків і підрахунку суми фактичної вартості усіх закуплених товарів (наданих послуг). 

8. Контрольна перевірка проводиться у такій послідовності:

а) визначення:

правильності заповнення розрахункового документа встановленої форми, що засвідчує факт продажу товару (надання послуги), та грошового розрахунку; 

правильності реалізації товару (надання послуги) за кількістю, мірою, масою, об'ємом;

якісних показників (за сортом, компонентами, комплектністю) товару (послуги); 

стану дотримання та правильності застосування цін;

суми справжньої вартості проданого товару (замовленої, отриманої послуги); 

б) зіставлення справжньої вартості проданого товару (замовленої, отриманої послуги) з одержаною продавцем (виконавцем) платою та складання за наслідками контрольної перевірки відповідного акта. 

Акт складається у двох примірниках і підписується службовою особою, яка проводила контрольну перевірку, а також продавцем (виконавцем) і представником суб'єкта господарської діяльності, у разі його присутності під час перевірки. Перший примірник залишається у службової особи, другий - у продавця (виконавця) чи представника суб'єкта господарської діяльності. 

Продавець (виконавець), представник суб'єкта господарської діяльності мають право під час підписання акта письмово оформити свою незгоду з результатами контрольної перевірки і дати відповідні пояснення. У разі відмови продавця (виконавця) чи представника суб'єкта господарської діяльності підписати акт службова особа, яка проводить перевірку, робить запис в акті про те, що зазначені особи ознайомлені із змістом акта і від його підписання відмовилися. 

У разі виявлення недоліків на будь-якому етапі контрольної перевірки службова особа складає проміжний акт, який підписується особою, що допустила порушення, та представником суб'єкта господарської діяльності, що перевіряється (у разі його присутності під час перевірки). 

9. Якщо неможливо повернути товар (послугу), який було використано (одержано) під час контрольної перевірки, про що зазначається в акті контрольної перевірки, відшкодування затрат відноситься на результати діяльності суб'єкта господарської діяльності, що перевіряється.

10. Під час контрольної перевірки службові особи зобов'язані суворо дотримувати вимог законодавства України і не порушувати прав громадян і суб'єктів господарської діяльності, що охороняються законом.

 

Особливості проведення контрольної перевірки

у суб'єктів господарської діяльності сфери торгівлі

і громадського харчування

11. Контрольною перевіркою встановлюється фактична (чиста) кількість, міра, маса, об'єм товарів, закуплених для контролю.

Продовольчі товари, що не мають промислової упаковки, у разі переважування (перемірювання) на вимогу службової особи звільнюються продавцем від паперової обгортки і шнурованих матеріалів, зачищаються їхні забруднені поверхні та обвітрені зрізи (поверхній пожовклий шар у жирів). 

12. Контрольне переважування (перемірювання) товарів проводиться, як правило, із застосуванням тих вимірювальних приладів (засобів вимірювання), що використовувалися продавцем, з наступною перевіркою на контрольних вимірювальних приладах, стан яких відповідає вимогам відповідних нормативних документів.

13. Перевірка маси квашеної капусти і солоно-маринованих грибів проводиться шляхом їх переважування разом з соком, розсолом, маринадом. Солоні квашені огірки, помідори і мочені яблука зважуються без рідини (розсолу). Нефасовані оселедці, інші рибтовари, жива (снула) і морожена риба переважуються без тузлуку (розсолу), води, льоду. 

14. Перевірка об'єму рідини (лікеро-горілчаних виробів, вина, пива тощо) проводиться за методом перевірки контрольної порції мірною колбою, циліндром (за нижнім краєм меніска), які відповідають вимогам нормативних документів. Мірна колба, циліндр, а також лійка, за допомогою якої проводиться переливання, повинні бути попередньо ополоснуті такою ж рідиною. 

15. Перевірка маси заздалегідь розфасованих суб'єктами господарської діяльності сфери торгівлі і громадського харчування товарів проводиться шляхом переважування (з дотриманням відповідних вимог) 10 одиниць (порцій) цього товару (однієї дози, упаковки і дати розфасовки) або його залишку з наступним визначенням середньої ваги однієї одиниці (порції) товару. 

Особливості проведення контрольної перевірки у суб'єктів господарської діяльності сфери послуг

16. Контрольна перевірка проводиться на різних стадіях надання послуги - під час оформлення замовлення, її отримання, виконання робіт і під час остаточного розрахунку, як правило, шляхом аналізу документів, що засвідчують факт оформлення і надання послуги (договір, квитанція, розписка, касовий чек тощо), на відповідність обсягу і вартості послуги діючим тарифам, калькуляції, прейскурантам (з урахуванням конкретного виду послуг) і перевірки правильності розрахунку за використані матеріали, сировину, комплектуючі вироби, фурнітуру тощо, сплати (утримання) штрафів (пені, неустойки). 

17. Отримання послуги під час контрольної перевірки здійснюється службовою особою в особливих випадках (якщо для цього є обгрунтовані підстави) за письмовим дозволом керівників Держстандарту, його органів у Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі або їх заступників. 

____________
* Далі - дослідження. 

** Далі - продавець (виконавець). 

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 31 жовтня 2007 р. N 1280

Київ

Про затвердження Порядку відбору зразків продукції для визначення її якісних показників та форми акта відбору зразків продукції

Відповідно до статей 14 і 15 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок відбору зразків продукції для визначення її якісних показників;

форму акта відбору зразків продукції.

2. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади привести власні акти у відповідність з цією постановою.

3. Ця постанова набирає чинності одночасно із Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

 

Прем'єр-міністр України 

В. ЯНУКОВИЧ 


Інд. 25

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 31 жовтня 2007 р. N 1280 


 

ПОРЯДОК
відбору зразків продукції для визначення її якісних показників

1. Цей Порядок визначає механізм здійснення органами державного нагляду (контролю) відбору зразків продукції у суб'єктів господарювання для проведення експертизи (випробування).

Особливості відбору зразків окремих видів продукції визначаються іншими нормативно-правовими актами.

2. Відбір зразків продукції здійснюється на підставі письмового вмотивованого рішення керівника органу державного нагляду (контролю) або його заступника згідно із Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

У рішенні про відбір зразків продукції зазначається кількість зразків для кожного виду (типу) продукції (не менш як два), необхідних для проведення експертизи (випробування), а також місце її проведення. При цьому кількість зразків продукції, що відбираються, повинна відповідати кількості, зазначеній у відповідному рішенні органу державного нагляду (контролю).

3. Відбір зразків продукції здійснюється посадовою особою органу державного нагляду (контролю) у присутності керівника юридичної особи, фізичної особи - підприємця або уповноваженої ними особи, які мають право заявляти клопотання з приводу пов'язаних з таким відбором дій, про що вноситься запис до акта відбору зразків продукції.

4. Посадова особа органу державного нагляду (контролю) до початку відбору зразків продукції зобов'язана пред'явити суб'єкту господарювання відповідне рішення та ознайомити його з порядком відбору зразків продукції.

5. Відібрані зразки продукції повинні бути укомплектовані, упаковані та опломбовані (опечатані) посадовою особою органу державного нагляду (контролю) і зберігатися та транспортуватися в умовах, що забезпечують незмінність параметрів, за якими буде проводитися експертиза (випробування) таких зразків.

Контрольний зразок продукції залишається у суб'єкта господарювання і зберігається в умовах, що забезпечують збереження його якості та цілісності, до ознайомлення з результатами експертизи (випробування).

6. Посадова особа, яка відбирає зразки продукції для проведення експертизи (випробування), забезпечує їх збереження і своєчасність доставки до місця проведення експертизи (випробування).

7. Посадова особа органу державного нагляду (контролю) складає акт відбору зразків продукції (далі - акт) у трьох примірниках.

В акті зазначаються:

місце і дата його складення;

номер і дата рішення керівника органу державного нагляду (контролю), на підставі якого здійснюється відбір зразків продукції, посада, прізвище, ім'я та по батькові посадової особи, яка здійснила їх відбір;

найменування та місцезнаходження юридичної особи та/або її відокремленого підрозділу або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця, в яких здійснюється відбір зразків продукції;

посада, прізвище, ім'я та по батькові уповноваженої особи суб'єкта господарювання;

перелік і кількість відібраних зразків продукції із зазначенням виробника, дати виробництва, серії (номера) партії, загальної вартості зразків;

додаткові відомості (з урахуванням специфіки зразків продукції).

8. Усі примірники акта підписуються посадовою особою, яка відібрала зразки продукції, та керівником юридичної особи, фізичною особою - підприємцем або уповноваженою ними особою.

У разі відмови керівника юридичної особи, фізичної особи - підприємця або уповноваженої ними особи від підписання акта посадова особа органу державного нагляду (контролю) робить в акті запис про те, що керівник юридичної особи, фізична особа - підприємець або уповноважена ними особа з актом ознайомлені і від підпису відмовились.

9. Один примірник акта передається разом з опломбованими (опечатаними) зразками продукції до уповноваженої та/або акредитованої організації (лабораторії), що призначена для проведення експертизи (випробування) та зазначена в рішенні про відбір зразків продукції, другий - залишається у суб'єкта господарювання, третій - у посадової особи, яка здійснила відбір зразків продукції.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 31 жовтня 2007 р. N 1280 


 

АКТ
відбору зразків продукції

_______________________________
                  (місце складення акта)  
 ______________________________

                                 ___________________________
                                                            (дата складення акта) 

   Відповідно до статті 14 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та згідно з
______________________________________________________________________________________
                                               (номер і дата рішення керівника органу державного нагляду (контролю),
______________________________________________________________________________________
                                                                на підставі якого здійснюється відбір зразків продукції)
______________________________________________________________________________________
                           (посада, прізвище, ім'я та по батькові посадових осіб, які здійснюють відбір зразків продукції)
здійснили у ___________________________________________________________________________
                                      (найменування та місцезнаходження юридичної особи та/або її відокремленого підрозділу або
______________________________________________________________________________________
                   прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця, в яких здійснюється відбір зразків продукції)
у присутності __________________________________________________________________________
                                                                 (посада, прізвище, ім'я та по батькові керівника юридичної особи,
______________________________________________________________________________________
                                                          фізичної особи - підприємця або уповноваженої ними особи)
відбір зразків продукції __________________________________________________________________
                                                                     (перелік та кількість відібраних зразків продукції із зазначенням виробника,
______________________________________________________________________________________
                                                       дати виробництва, серії (номера) партії, загальної вартості зразків)

Додаткова інформація: __________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________

   Цей акт складено у трьох примірниках, один з яких передається разом з опломбованими (опечатаними) зразками продукції до уповноваженої та/або акредитованої організації (лабораторії), що призначена для проведення експертизи (випробування) та зазначена в рішенні про відбір зразків продукції, другий - залишається у суб'єкта господарювання, третій - у посадової особи, яка здійснила відбір зразків продукції. 

   Під час відбору зразків продукції _______________________________________________________
                                                                                                      (посада, прізвище, ім'я та по батькові керівника
______________________________________________________________________________________
                                         юридичної особи, фізичної особи - підприємця або уповноваженої ними особи)
заявлено такі клопотання: ________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________ 

____________________________________
    (посада, прізвище, ім'я та по батькові
____________________________________
                                  посадової особи,
____________________________________
                                          її підпис)

М. П. 

__________________________________________
          (посада та прізвище, ім'я та по батькові керівника
__________________________________________
            юридичної особи, фізичної особи - підприємця
__________________________________________
                 або уповноваженої ними особи, їх підпис)

М. П. 

     

____________

  Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/torg/15_41.html



[an error occurred while processing this directive]


Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"