Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЩО НАС ЧЕКАЄ...

ЩО НАС ЧЕКАЄ У ВЕРЕСНІ 2007 РОКУ

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у вересні 2007 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята вересня  2007 року.

 

Запроваджується щорічний тематичний каталог учасників процедур закупівель за державні кошти

З 1 вересня 2007 року  з метою вивчення ринку продукції та сприяння створенню конкурентного середовища у сфері державних закупівель Тендерна палата України видає тематичний каталог учасників процедур закупівель (далі — каталог) із загальнодержавною сферою розповсюдження, в якому публікується, у тому числі, інформація щодо учасників, ринків та цін товарів, робіт і послуг у сфері державних закупівель, інша інформація щодо здійснення державних закупівель. Каталог видається у друкованому та електронному вигляді. Інформація оновлюється щорічно. До каталогу включаються фізичні та юридичні особи на підставі їх звернення. У зверненні зазначаються такі відомості: повне найменування, юридична та фактична адреса, прізвище, ім’я, по батькові керівника, телефон, ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (для юридичних осіб) або прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, телефон, ідентифікаційний номер за Державним реєстром фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів (для фізичних осіб); свідоцтво про державну реєстрацію; дозвіл та/або ліцензія на провадження відповідної діяльності у випадках, передбачених законодавством; інші документи, що підтверджують реєстрацію (для нерезидентів); досвід (за винятком новостворених суб’єктів); види товарів, робіт чи послуг, які поставляє (виконує) фізична чи юридична особа; інша інформація. Відповідальність за достовірність інформації несе особа, що звертається.

Чим встановлено. Закон України від 01.12.2006 р. № 424-V “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти”.

З 11.09.2007 р. розмір відшкодування коштів за вкладами - 50000 гривень

Відповідно до рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб N 4 від 14.08.2007 р.  "Про збільшення розміру відшкодування коштів за вкладами", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.08.2007 р. за N 1002/14269, яке набуває чинності 11.09.2007 р., розмір відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб збільшено до 50000 гривень.
Чим встановлено. Рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб N 4 від 14.08.2007 р.  "Про збільшення розміру відшкодування коштів за вкладами"

 

Нові Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів

В дію вводяться нові Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів. Вже не застосовуються Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджені наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 20.08.2002 N 409

Чим встановлено. Наказ Держгірпромнагляду від 18.06.2007№ 132 “Про затвердження Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 09.07.2007 за № 784/14051

 

Відновлюється ввезення м’яса й м’ясосировини на давальницьких умовах

Відновлюється ввезення з 1 вересня 2007 р. на митну територію України товарів групи 02 згідно з УКТЗЕД (м’яса й м’ясосировина) як давальницької сировини.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.07 N 619 “Про тимчасову заборону ввезення окремих видів давальницької сировини на митну територію України".

 

Збільшено квоту з виробництва цукру та зменшено мінімальні ціни на цукровий буряк та цукор

Установлено на період з 1 вересня 2007 р. до 1 вересня 2008 р. граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота “А") в обсязі 2040 тис. Тонн (раніше 1840 тис. Тонн). Квота “В” (поставки на експорт) вже не встановлюється.

Мінімальна ціна на 1 тонну цукру 2083,33 грн (без ПДВ, раніше 2375 грн), буряку 141,67 (без ПДВ, раніше 162,5).

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 07.03.2007 р. № 404 “Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру та цукрових буряків”.

 

Впроваджується Реєстр спортивних рекордів

З 1 вересня 2007 року впроваджується Реєстр спортивних рекордів з визнаних в Україні видів спорту. Реєстр спортивних рекордів з визнаних в Україні видів спорту (далі — Реєстр) веде центральний орган виконавчої влади з фізичної культури і спорту, який видає наказ про реєстрацію спортивного рекорду.

Спортивний рекорд Європи, світу, Олімпійських ігор проходить процедуру реєстрації в Україні після його реєстрації міжнародною спортивною федерацією, спортивний рекорд України — після внесення до реєстру національної спортивної федерації.

Спортивний рекорд вноситься до Реєстру за поданням всеукраїнського громадського об’єднання з цього виду спорту на підставі офіційних протоколів змагань, які зафіксовані головною суддівською колегією та завірені печаткою цього всеукраїнського громадського об’єднання.

Чим встановлено. Наказ Мінсім'ямолодьспорт України від 26.06.2007 р. №2301 “Про Реєстр спортивних рекордів з визнаних в Україні видів спорту”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 13.07.2007 за № 810/14077.

 

30 вересня - позачергові вибори до Верховної Ради України

На 30 вересня 2007 року призначено позачергові вибори до Верховної Ради України у зв’язку з неповноважністю Верховної Ради України та неможливістю її відновлення, що спричинило дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

Чим встановлено. Указ Президента України від 05.06.2007 р. № 497/2007 “Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України у зв'язку з неповноважністю Верховної Ради України та достроковим припиненням її повноважень”.

 

ДБН для пластикових каналізаційних мереж

з 1 вересня 2007 року впроваджено ДСТУ Б В.2.5-32:2007 “Iнженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Труби безнапірні з поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду та фасонні вироби до них для зовнішніх мереж каналізації будинків і споруд та кабельної каналізації. Технічні умови”, розроблений ДП “ЦентрСЕПРОтепломережа”.

Чим встановлено. Наказ Мінбудархітектури від 26.03.2007 р. № 95 “Про прийняття національного стандарту”.

 

Запроваджено обов’язкову сертифікацію вати, бинтів та марлі

З 1 вересня 2007 року запроваджено обов’язкову сертифікацію вати, бинтів, марлі та виробів, виготовлених з них.

Чим встановлено. Наказ Держспоживстандарту України від 05.07.2007 р. №142 “Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 05.07.2007 за № 764/14031.

 

Національні, професійні та міжнародні свята вересня 2007 року

День підприємця  

2 вересня

День українського кіно  

8 вересня

День фізкультури і спорту  

8 вересня

Міжнародний день грамотності 

8 вересня

Міжнародний день солідарності журналістів 

8 вересня

День танкістів  

9 вересня

День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості  

9 вересня

Міжнародний день краси 

9 вересня

День програміста  

13 вересня

День фармацевтичного працівника  

15 вересня

День винахідника і раціоналізатора  

15 вересня

День працівника лісу  

16 вересня

Міжнародний день охорони озонового шару 

16 вересня

День працівників цивільного захисту  

17 вересня

День миру  

21 вересня

День партизанської слави  

22 вересня

День машинобудівника  

23 вересня

Всесвітній день моря 

25 вересня

День туризму  

27 вересня

Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня

 Віталій МОСЕЙЧУК

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_9_2007.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"