Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в серпні 2013 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у серпні 2013 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята серпня 2013 року.

Новий порядок оцінки майна для цілей оподаткування та нестача оцінщиків

Дія Порядку поширюється на такі об’єкти оцінки:

нерухоме майно (об’єкти нерухомості) - земельні поліпшення (об’єкти малоповерхового житлового будівництва, у тому числі дачного та садибного типу, а також їх частини, об’єкти багатоповерхового житлового будівництва, а також їх частини, об’єкти нежитлового фонду, а також їх частини, об’єкти незавершеного будівництва), а також земельні ділянки, їх частини;

рухоме майно (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів, якщо для визначення доходу від продажу (обміну) за вибором платника податку - фізичної особи використовується їх середньоринкова вартість відповідно до статті 173 Податкового кодексу України, інших актів законодавства, а також крім випадків, коли дохід фізичної особи, яка відчужує рухоме майно у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, які зареєстровані в Україні, не підлягає оподаткуванню);

майнові права на нерухоме (об’єкти нерухомості) та рухоме майно.

Визначення оціночної вартості здійснюється суб’єктом оціночної діяльності, який відповідає вимогам, установленим правилами організації системи зовнішнього контрою якості, затвердженими Фондом державного майна (далі - правила організації контролю якості), іншим вимогам законодавства та інформація про якого включена до Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності:

за спеціалізацією 1.8 "Оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства" у межах напряму 1 "Оцінка об’єктів у матеріальній формі" та/або спеціалізацією 2.3 "Оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства" у межах напряму 2 "Оцінка цілісних майнових комплексів, паїв, цінних паперів, майнових прав та нематеріальних активів, у тому числі прав на об’єкти інтелектуальної власності" (далі - спеціалізація 1.8 та/або 2.3), у складі якого працює не менш як один оцінювач за спеціалізацією 1.8 та/або 2.3;

за напрямом 3 "Оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства" (далі - напрям 3), у складі якого працює не менш як один оцінювач за напрямом 3. Оцінювачами за напрямом 3 є оцінювачі за таким напрямом, а також оцінювачі за спеціалізацією 1.8 та/або 2.3.

Фонд державного майна (далі - Фонд) у визначеному ним порядку веде Реєстр, у тому числі за спеціалізаціями 1.8, 2.3 та напрямом 3, із зазначенням у відповідному розділі інформації про оцінювачів (суб’єктів оціночної діяльності), які мають чинне кваліфікаційне свідоцтво оцінювача або сертифікат суб’єкта оціночної діяльності за спеціалізацією 1.8 та/або 2.3 та напрямом 3.

Чим встановлено. Порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України № 231 від 04.03.2013 р. "Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства".

 

Нові марки акцизного податку

З 1 травня 2013 р. хотіли запровадити марки акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. Розмір плати за одну марку акцизного податку:

для алкогольних напоїв становить 0,27 гривні,

для тютюнових виробів - 0,142 гривні.

Підтримано пропозицію Міністерства доходів і зборів щодо створення централізованої автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Кабмін постановою від 29.04.2013 N 321 вніс зміни до своєї постанови від 13.03.2013 N 188 "Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів", а саме відстрочив запровадження марок акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва на 1 серпня 2013 року.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 13.03.2013р. №188 «Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів»

 

Порядок реалізації земельних ділянок Збройних Сил

З 1 серпня Міноборони, Адміністрація Держспецтрансслужби під час проведення реформування Збройних Сил і Держспецтрансслужби здійснюють заходи щодо визначення місця розташування і площі земельних ділянок, що можуть бути продані, та складають переліки земельних ділянок, які можуть бути відчужені разом з розташованими на них об'єктами нерухомого військового майна, за формою згідно з додатком 3 до Положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних Сил, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. N 1919, та переліки земельних ділянок, які вивільняються у процесі реформування Збройних Сил і Держспецтрансслужби та підлягають реалізації.

Зазначені переліки земельних ділянок подаються в установленому порядку Кабінетові Міністрів України для затвердження. Строк дії рішення Кабінету Міністрів України щодо затвердження таких переліків земельних ділянок становить п'ять років.

Учасниками земельних торгів згідно із Законом України "Про використання земель оборони" не можуть бути іноземні держави, іноземні юридичні особи та іноземці.

До участі в земельних торгах допускаються фізичні та юридичні особи, які сплатили встановлений виконавцем земельних торгів реєстраційний та гарантійний внески, подали в установлений строк заяву на участь в земельних торгах з необхідними документами та зареєстровані виконавцем земельних торгів як учасники земельних торгів. Реєстраційний та гарантійні внески перераховуються на рахунок виконавця земельних торгів.

Обмеження кількості учасників, що беруть участь у земельних торгах, заборонено.

Розмір реєстраційного внеску визначається виконавцем земельних торгів та не повинен перевищувати 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати на дату публікації оголошення про проведення земельних торгів.

Розмір гарантійного внеску для участі в земельних торгах становить 5 відсотків стартової ціни лота.

Особа, яка бажає взяти участь у земельних торгах, подає виконавцю земельних торгів не пізніше ніж за три робочих дні до їх проведення заяву про участь у земельних торгах. До заяви додаються документи, зазначені в частині сьомій статті 137 Земельного кодексу України.

Чим встановлено. Постанова Кабінет Міністрів України від 22.05.2013 р. № 436 «Про затвердження Порядку відчуження земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого військового майна, що підлягають реалізації, та земельних ділянок, які вивільняються у процесі реформування Збройних Сил і Державної спеціальної служби транспорту».

 

Державні санітарні норми та правила "Матеріали та вироби текстильні, шкіряні і хутрові. Основні гігієнічні вимоги" діють з 2 серпня

Вміст вільного і здатного частково виділятися формальдегіду визначається у всіх видах продукції і повинен становити:

не більше 20 мкг/г для продукції для дітей до 3-х років;

не більше 75 мкг/г для продукції, що контактує зі шкірою людини;

не більше 300 мкг/г для іншої продукції.

Продукція, виготовлена з вторинної сировини, повинна підлягати державній санітарно-епідеміологічній експертизі і мати позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Забороняється виготовлення панчішно-шкарпеткових виробів з хімічних волокон для дітей віком від 0 до 3 років. Дозволяється використання пряжі змішаних (50 % натуральних і 50 % хімічних) волокон для виготовлення панчішно-шкарпеткових виробів для дітей віком від 3 до 7 років.

Дозволяється використання поліамідних текстурованих ниток для зашивання миска в дитячих панчішно-шкарпеткових виробах.

Дитячий одяг першого і другого шару, який використовується епізодично (костюми купальні, карнавальні, бальні і театральні, одяг святковий), дозволяється виготовляти із синтетичних та штучних матеріалів.

Дозволяється використання 100 % штучної тканини в якості підкладки одягу третього шару для дітей до 3-х років і 100 % синтетичної тканини для підкладки в одязі дітей старших груп.

Шкільну форму дозволяється виробляти із застосуванням змішаних тканин (з вмістом натурального волокна не менше 50 %) - для дітей молодших і середніх класів, штучних волокон - для дітей старших класів; блузки і сорочки для дітей молодших і середніх класів дозволяється виготовляти з використанням натуральних тканин, для дітей старших класів - штучних тканин.

Чим встановлено. Наказ МОЗ від 29.12.2012 р. № 1138 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Матеріали та вироби текстильні, шкіряні і хутрові. Основні гігієнічні вимоги»

Зареєстровано у Мін’юсті України 09.01.2013 за № 86/22618.

 

Технічний регламент безпеки машин

Технічний регламент встановлює вимоги до машин щодо захисту життя або здоров'я людини, захисту тварин або рослин, а також майна та охорони навколишнього природного середовища, процедуру оцінки відповідності машин та вимоги до їх обігу на ринку України та/або введення в експлуатацію.

Технічний регламент розроблено з урахуванням Директиви Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу 2006/42/ЄС від 17 травня 2006 р. щодо машин і механізмів та внесення змін до Директиви 95/16/ЄС.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 30.01.2013 р. № 62 «Про затвердження Технічного регламенту безпеки машин».

 

Бланки цінних паперів, документів, що посвідчують особу тощо знову вироблятимуться на державних підприємствах

Бланки цінних паперів, бланки для оформлення результатів надання адміністративних послуг, бланки документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, бланки документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, бланки інших документів, які відповідно до законодавства потребують використання спеціальних елементів захисту, марки акцизного податку закуповуються з 28 серпня 2013 року у державних підприємств, що входять до сфери управління Національного банку України.

Чим встановлено. Закон України від 04.07.2013 р. № 399-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів та бланків, які потребують використання спеціальних елементів захисту».

 

ФОН

5 серпня 2013 року виповнюється 110 років з дня народження видатного українського співака Бориса Гмирі.

 

 

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на серпень 2013 року

 

1 серпня, четвер

День інкасатора. Цього дня в 1939 році була створена служба інкасації при Держбанку СРСР.

2 серпня, п'ятниця

День Святого пророка Іллі

День аеромобільних військ. Відзначається в Україні щорічно 2 серпня згідно з Указом Президента від 02.08.1999 р. № 937/99.

4 серпня, неділя

Міжнародний день брата та сестри. Святкують щорічно в першу неділу серпня.

День Повітряних Сил Збройних Сил України. Відзначається щороку у першу неділю серпня згідно з Указом Президента від 27.06.2007 р. 579/2007

6 серпня, вівторок

Міжнародний день "Лікарі миру за мир"

8 серпня, четвер

День військ зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 01.02.2000 р. № 154/2000

10 серпня, субота

День міста Ялта. День міста Ялта відзначається в 2-гу суботу серпня.

11 серпня, неділя

День будівельника. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 22.07.93 р.№ 273/93 у другу неділю серпня як професійне свято працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

День працівників ветеринарної медицини. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 01.11.2001 р. № 1035/2001 в другу неділю серпня.

12 серпня, понеділок

Міжнародний день молоді. Проводиться за рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді за підтримки Генеральної Асамблеї ООН.

13 серпня, вівторок

Всесвітній день шульги(лівші)

14 серпня, середа

Вшанування Хреста Господнього (Перший Спас). Початок Успенського посту. Закінчується Успенський піст 28 серпня.

День фізкультурника. День фізкультурника відзначався в СРСР в другу суботу серпня на підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01.10.80 № 3018-Х «Про святкові і пам’ятні дні». Це свято отримало широке поширення в перші десятиліття Радянської влади, коли комуністичні пропагандисти впровадили гасло: «В здоровому тілі - здоровий дух». В Україні офіційно не відзначається.

15 серпня, четвер

День археолога. Відзначається щорічно 15 серпня на підставі Указу Президента України від 06.08.2008 р. №694/2008.

19 серпня, понеділок

День пасічника. На підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України Указом Президента № 815/97 від 15.08.1997 цей день був встановлений офіційним святом України, яке відзначається кожного року 19-го серпня.

Преображення Господнє. Після бесіди про хрест і про славу царства Свого, Ісус Христос, під час перебування Свого в Галілеї, взяв з учнів Своїх трьох свідків воскресіння дочки Яіра, Петра й двох братів, Якова й Івана, і тільки з ними одними пішов на найвищу в тому місці гору - Фавор, щоб там помолитися. Зійшовши на вершину гори, Він став на молитву, а Його учні сіли відпочити й від втоми заснули. Під час цієї-то молитви відбулося дивовижне преображення Ісуса Христа і дотикове Його учням відкрилася Його слава, як Єдинородного від Отця. Вид лиця Його змінився: воно просяяло як сонце. І стала одежа Його біла як сніг, заблищала як світло.

23 серпня, п'ятниця

День Державного Прапора України

День міста Харків. День міста Харків відзначає 23 серпня. Харків - великий науковий, індустріальний, транспортний і студентський центр України. Другий, після Києва, культурний центр України.

День міста Луцьк. Луцьк - місто-технопарк, центр Волинської області, відзначає свій День міста 23 серпня. Це дуже гарне, духовно багате місто, що поєднує в собі європейську вишуканість та українську гостинність.

Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації. Відзначається за рекомендацією 150-ї сесії виконавчої ради ЮНЕСКО в день повстання рабів Сан-Домінго і Гаїті в 1791 році, яке поклало початок процесу ліквідації системи рабства.

24 серпня, субота

День незалежності України. 24 серпня 1991 року була прийнята Постанова Верховної Ради України "Про проголошення незалежності України".

День народження картопляних чіпсів. 24 серпня 1853 були вперше виготовлені картопляні чіпси. Розповідають, що історія появи картопляних чіпсів пов’язана з примхою одного відвідувача ресторану шикарного готелю в містечку Саратога-Спрінгс (США). Улітку 1853 року одному клієнту не сподобалася порція смаженої картоплі, приготована шеф-кухарем Джорджем Крамом. Мовляв, скибочки картоплі занадто товсті. Роздратована Крам, індіанець за походженням, насмажив нову порцію з більш тонкими скибочками, але і вона була відкинута примхливим гостем. Тоді Крам, доведений “до сказу”, узяв свій найгостріший ніж і нарізав скибочки паперової товщини. Вони прожарилися настільки, що їх неможливо було наколоти на виделку. Усупереч чеканню, нове блюдо сподобалося вибагливому гурману. Посипалися замовлення і від інших мешканців готелю, новинка одержала назву "саратозькі стружки” (chips — стружки, друзки) і незабаром стала фірмовим блюдом ресторану.

День авіації України. Це професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту відзначається щорічно в останню суботу серпня на підставі Указу Президента України від 16.08.93 р. №305/93.

25 серпня, неділя

День шахтаря. Відзначається щорічно в останню неділю серпня згідно Указу Президента України від 16.08.93 р. №304/93.

День міста Донецьк. Донецьк - місто шахтарів, святкує день міста щорічно також в останню неділю серпня.

День міста Рівне. Рівне - гарне місто і на диво холмисте, святкує свій день щорічно також в останню неділю серпня.

28 серпня, середа

Успіння Пресвятої Богородиці, Перша Пречиста.

День Тернополя. Файне місто на Заході України (перша згадка в 1540 р.). Тернопіль - місто відпочинку та фестивалів, одне з найзеленіших та найводніших міст України.

31 серпня, субота

День блогера. Цей день святкується з 2005 року. Його ідея полягає в тому, що в цей день блогери світу публікують в своїх блогах посилання на п’ять інших блогів, и розповідають один про одного.

 Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_8_2013.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"