Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в серпні 2012 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у серпні 2012 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята серпня 2012 року.

 

Зміни в процедурі приватизації держмайна

З 18 серпня є можний продаж об'єктів на аукціоні за методом зниження ціни та на аукціоні без оголошення ціни. Він здійснюється за рішенням державного органу приватизації у разі, якщо об'єкти не продані на аукціоні, конкурсі.

Під час проведення аукціону за методом зниження ціни можливе зменшення початкової ціни об'єкта. Ціна продажу об'єкта на аукціоні за методом зниження ціни може знижуватися до рівня фактичного попиту без обмеження мінімальної ціни продажу.

Розмір мінімальної надбавки та розмір знижки на кожний об'єкт встановлює державний орган приватизації. Мінімальна надбавка становить не менш як 10 відсотків початкової ціни об'єкта. Знижка становить не більш як 10 відсотків початкової ціни об'єкта.

Під час проведення аукціону за методом зниження ціни учасник аукціону, який першим підняв картку з номером, вважається переможцем аукціону.

Якщо під час проведення аукціону за методом зниження ціни два і більше учасників аукціону одночасно підняли картки з номерами, торги проводяться в напрямі підвищення ціни.

Торги закінчуються, якщо після триразового повторення чергової ціни тільки один з учасників аукціону, тримаючи картку з номером, дає згоду на придбання об'єкта.

Приватизація об'єктів групи А здійснюється з урахуванням таких особливостей:

1) у разі прийняття рішення про приватизацію орендованого державного майна (будівлі, споруди, нежитлового приміщення) орендар одержує право на викуп такого майна, якщо орендарем за згодою орендодавця за рахунок власних коштів здійснено поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об'єкта без завдання йому шкоди, в розмірі не менш як 25 відсотків ринкової вартості майна, за яким воно було передано в оренду, визначеної суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарювання для цілей оренди майна;

2) продаж нежитлових приміщень, будівель та споруд, які згідно із законодавством можуть бути об'єктами приватизації, незалежно від підпорядкування здійснюється державними органами приватизації відповідно до законодавства з питань приватизації.

Чим встановлено.   Закону України від 13. 01. 12 г. № 4336-VI "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки".

 

Повідомляти про відкриті рахунки в банках слід лише за наказом Мінфіну

З 1 травня 2012 року до 1 серпня 2012 року банки та інші фінансові установи подавали повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків до органів державної податкової служби відповідно до наказу Мінфіну від 02.04.2012  № 426  або наказу Державної податкової адміністрації України від 23 грудня 2010 року № 993 „Про затвердження Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших

фінансових установах до органів державної податкової служби”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 30 грудня 2010 року за № 1426/18721 (на власний вибір).

Чим встановлено.  Наказ Мінфіну від 02.04.2012 р. № 426 «Про затвердження Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до органів державної податкової служби».

Зареєстровано у Мін’юсті України 24.04.2012 за № 613/20926.

 

Поїздки в Туреччину – без віз

З1 серпня запроваджено безвізовий порядок для в'їзду, виїзду, прямування транзитом і перебування громадян однієї Сторони на території держави іншої Сторони на підставі дійсних проїзних документів. За умови, що строк їх безперервного перебування не перевищує 30 днів від дати в’їзду. При цьому сумарний термін їх перебування на території держави іншої Сторони не повинен перевищувати 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів.

Чим встановлено.  Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадян, вчинена 22 грудня 2011 року в м. Анкара, набирає чинності 1 серпня 2012 року.

 

Зміни до судової звітності

З 15 серпня внесено зміни до Інструкції щодо заповнення і подання форм звітності про розгляд апеляційними та місцевими (крім господарських) судами судових справ і матеріалів, затвердженої наказом ДСА України від 05.06.2006 N 55 "Про затвердження форм звітності про розгляд апеляційними та місцевими (крім господарських) судами судових справ і матеріалів та Інструкції щодо їх заповнення і подання", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 20.06.2006 за N 724/12598.

Також затверджено зміни до форм звітності про розгляд апеляційними та місцевими (крім господарських) судами судових справ і матеріалів, затверджених наказом ДСА України від 05.06.2006 N 55 "Про затвердження форм звітності про розгляд апеляційними та місцевими (крім господарських) судами судових справ і матеріалів та Інструкції щодо їх заповнення і подання".

Чим встановлено.  Наказ  Державної судової адміністрації України від 02.07.2012 р. №73 «Про внесення змін до наказу Державної судової адміністрації України від 5 червня 2006 року N 55».

 

Щомісячна додаткова грошова винагорода військовим

З 1 серпня 2012 року установлено військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), які займають посади у Військово-Морських Силах Збройних Сил та Морській охороні Державної прикордонної служби, військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби) льотного складу Збройних Сил, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ та Державної прикордонної служби, особам начальницького складу, які проходять службу на посадах льотного складу органів і підрозділів цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій, щомісячну додаткову грошову винагороду в розмірі, що не перевищує місячне грошове забезпечення. Раніше це стосувалося плаваючого складу Військово-Морських Сил.

 

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 27.06.2012 р. № 620 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2010 р. № 889».

 

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на серпень 2012 року

 

1 серпня, середа

День інкасатора. Цього дня в 1939 році була створена служба інкасації при Держбанку СРСР.

2 серпня, четвер

День Святого пророка Іллі

День аеромобільних військ. Відзначається в Україні щорічно 2 серпня згідно з Указом Президента від 02.08.1999 р. № 937/99.

5 серпня, неділя

День Повітряних Сил Збройних Сил України. Відзначається щороку у першу неділю серпня згідно з Указом Президента від 27.06.2007 р. 579/2007

6 серпня, понеділок

Міжнародний день "Лікарі миру за мир"

8 серпня, середа

День військ зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 01.02.2000 р. № 154/2000

11 серпня, субота

День міста Ялта. День міста Ялта відзначається в 2-гу суботу серпня.

12 серпня, неділя

День будівельника. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 273/93, від 22.07.93 р.) у другу неділю серпня як професійне свято працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

День працівників ветеринарної медицини. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№1035/2001, від 01.11.2001 р.) в другу неділю серпня.

Міжнародний день молоді. Проводиться за рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді за підтримки Генеральної Асамблеї ООН.

13 серпня, понеділок

Всесвітній день шульги(лівші)

14 серпня, вівторок

Вшанування Хреста Господнього (Перший Спас). Початок Успенського посту. Закінчується Успенський піст 28 серпня.

День фізкультурника. День фізкультурника відзначався в СРСР в другу суботу серпня на підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01.10.80 № 3018-Х «Про святкові і пам’ятні дні». Це свято отримало широке поширення в перші десятиліття Радянської влади, коли комуністичні пропагандисти впровадили гасло: «В здоровому тілі - здоровий дух». В Україні офіційно не відзначається.

15 серпня, середа

День археолога. Відзначається щорічно 15 серпня на підставі Указу Президента України від 06.08.2008 р. №694/2008.

19 серпня, неділя

День пасічника. На підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України Указом Президента № 815/97 від 15.08.1997 цей день був встановлений офіційним святом України, яке відзначається кожного року 19-го серпня.

Преображення Господнє. Після бесіди про хрест і про славу царства Свого, Ісус Христос, під час перебування Свого в Галілеї, взяв з учнів Своїх трьох свідків воскресіння дочки Яіра, Петра й двох братів, Якова й Івана, і тільки з ними одними пішов на найвищу в тому місці гору - Фавор, щоб там помолитися. Зійшовши на вершину гори, Він став на молитву, а Його учні сіли відпочити й від втоми заснули. Під час цієї-то молитви відбулося дивовижне преображення Ісуса Христа і дотикове Його учням відкрилася Його слава, як Єдинородного від Отця. Вид лиця Його змінився: воно просяяло як сонце. І стала одежа Його біла як сніг, заблищала як світло.

23 серпня, четвер

День Державного Прапора України

День міста Харків. День міста Харків відзначає 23 серпня. Харків - великий науковий, індустріальний, транспортний і студентський центр України. Другий, після Києва, культурний центр України.

День міста Луцьк. Луцьк - місто-технопарк, центр Волинської області, відзначає свій День міста 23 серпня. Це дуже гарне, духовно багате місто, що поєднує в собі європейську вишуканість та українську гостинність.

Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації. Відзначається за рекомендацією 150-ї сесії виконавчої ради ЮНЕСКО в день повстання рабів Сан-Домінго і Гаїті в 1791 році, яке поклало початок процесу ліквідації системи рабства.

24 серпня, п'ятниця

День незалежності України. 24 серпня 1991 року була прийнята Постанова Верховної Ради України "Про проголошення незалежності України".

День народження картопляних чіпсів. 24 серпня 1853 були вперше виготовлені картопляні чіпси. Розповідають, що історія появи картопляних чіпсів пов’язана з примхою одного відвідувача ресторану шикарного готелю в містечку Саратога-Спрінгс (США). Улітку 1853 року одному клієнту не сподобалася порція смаженої картоплі, приготована шеф-кухарем Джорджем Крамом. Мовляв, скибочки картоплі занадто товсті. Роздратована Крам, індіанець за походженням, насмажив нову порцію з більш тонкими скибочками, але і вона була відкинута примхливим гостем. Тоді Крам, доведений “до сказу”, узяв свій найгостріший ніж і нарізав скибочки паперової товщини. Вони прожарилися настільки, що їх неможливо було наколоти на виделку. Усупереч чеканню, нове блюдо сподобалося вибагливому гурману. Посипалися замовлення і від інших мешканців готелю, новинка одержала назву "саратозькі стружки” (chips — стружки, друзки) і незабаром стала фірмовим блюдом ресторану.

25 серпня, субота

День авіації України. Це професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту відзначається щорічно в останню суботу серпня на підставі Указу Президента України від 16.08.93 р. №305/93.

26 серпня, неділя

День шахтаря. Відзначається щорічно в останню неділю серпня згідно Указу Президента України від 16.08.93 р. №304/93.

День міста Донецьк. Донецьк - місто шахтарів, святкує день міста щорічно також в останню неділю серпня.

День міста Рівне. Рівне - гарне місто і на диво холмисте, святкує свій день щорічно також в останню неділю серпня.

28 серпня, вівторок

Успіння Пресвятої Богородиці, Перша Пречиста.

День Тернополя. Файне місто на Заході України (перша згадка в 1540 р.). Тернопіль - місто відпочинку та фестивалів, одне з найзеленіших та найводніших міст України.

31 серпня, п'ятниця

День блогера. Цей день святкується з 2005 року. Його ідея полягає в тому, що в цей день блогери світу публікують в своїх блогах посилання на п’ять інших блогів

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_8_2012.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"