Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в серпні 2011 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у серпні 2011 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята серпня 2011 року.

З 14 серпня запроваджується електронна реєстрація суб’єктів господарювання

Електронні документи, подані для проведення державної реєстрації, оформляються згідно з вимогами законодавства у сфері електронних документів та електронного документообігу, а також електронного цифрового підпису.

Подання електронних документів для проведення державної реєстрації юридичної особи державному реєстратору засновником (засновниками) або уповноваженою ним (ними) особою здійснюється виключно для засвідчення державним реєстратором факту створення юридичної особи.

Подання засновником (засновниками) або уповноваженою ним (ними) особою документів державному реєстратору для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи здійснюється виключно на паперових носіях без подання електронних документів.

Чим встановлено.  Закон України від 19.10.2010 р. № 2609-VI “Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо проведення електронної реєстрації”.

 

Суб’єкти господарювання можуть створюватися на підставі модельних статутів

З 28 серпня суб'єкт господарювання може створюватися та діяти на підставі модельного статуту, затвердженого Кабінетом Міністрів України, що після його прийняття учасниками стає установчим документом.

Якщо суб'єкт господарювання створюється та діє на підставі модельного статуту в рішенні про його створення, яке підписується усіма засновниками, зазначаються відомості про його найменування, мету і предмет господарської діяльності, а також інформація про провадження діяльності на основі модельного статуту.

Чим встановлено.  Закон України від 21.04.2011 р. № 3262-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту”.

 

Скасовується техогляд приватних легковиків, доручення та дорожні листи

Обов'язковому технічному контролю не підлягають:

1) легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім таксі та автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби - незалежно від строку експлуатації;

2) легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них - із строком експлуатації до двох років.

Скасовано доручення на ТЗ і дорожні листи. ДАЇ має право зупиняти транспортні засоби лише в разі: порушення правил дорожнього руху водіями; відсутності номерного знака на транспортному засобі або наявності номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів; наявності ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу; наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення; перебування транспортного засобу в розшуку; наявності даних про використання транспортного засобу з протиправною метою; необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути; необхідності залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод; проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб; виконання рішень про обмеження чи заборону руху, прийнятих уповноваженими на це державними органами; якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху; порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв. Працівник підрозділу міліції повинен повідомити водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.

Чим встановлено. Закон України від 05.07.2011 р. №3565-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень”.

 

Затверджено Порядок погодження Фондом державного майна України розміру плати за оренду державного майна

З 1 серпня розрахунок плати за перший (базовий) місяць оренди державного нерухомого майна здійснюється за формою, наведеною в додатку до Порядку.

Вартість об'єктів оренди визначається відповідно до Методики оцінки об'єктів оренди, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.08.95 N 629 (із змінами) (далі - Методика оцінки). Період між датою оцінки майна і датою укладення договору оренди не може перевищувати шести місяців, якщо інший строк не передбачено звітом про оцінку майна.

Визначено процедуру погодження розміру орендної плати на підставі звернення підприємства як орендодавця державного майна. Погодження розміру орендної плати здійснюється органом приватизації протягом п'яти робочих днів з дати надходження звернення від підприємства. У разі надходження звернення від підприємства, управління майном якого здійснює Кабінет Міністрів України, погодження розміру орендної плати здійснюється протягом двадцяти робочих днів з дати надходження такого звернення.

Чим встановлено. Наказ ФДМУ від 01.04.2011 р. №502 «Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна”.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 червня 2011 р. за N 714/19452.

 

Нарешті є перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від ПДВ

Відповідно до підпункту "а" підпункту 197.1.3 та підпункту 197.1.27 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України затвердив перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Таким чином для виробів медичного призначення, звільнених від ПДВ, Податковий кодекс передбачає ДВА переліки. Цей казус Кабмін вирішив затвердженням ОДНОГО переліку. Також хоч Податковий кодекс і діє в більшій частині з 1 січня цей Перелік Кабмін не квапився затверджувати і він діє лише з 1 серпня 2011 року.

Чим встановлено. Постанова Кабміну від 09.06.2011 р. N 785 “Про перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість”.

 

Ціна на природний газ для промисловості не змінилася

З 1 серпня граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом - 3023,50 грн. за 1000 м3. Ціна порівняно із попереднім місяцем не змінилася.

Чим встановлено. Постанова НКРЕ від 28.07.2011 року N 1389 “Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання”.

 

Затверджено бланки дозволів щодо використання на транспортному засобі спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв синього кольору

Технічний опис бланка дозволу на встановлення та використання на транспортному засобі спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв синього кольору передбачає, що бланки дозволів виготовляються на замовлення Державтоінспекції МВС України розміром 105 х 75 міліметрів (± 0,5) з друкованими графічними зображеннями і текстовою інформацією з обох боків.

Дозвіл виготовлено на папері масою 235 г/м2 без власної флуоресценції з двома видами захисних волокон.

Хоч Інструкція про порядок видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв діє з 2005 року, форму дозволу на маячки синього кольору та спеціальних звукових сигналів затверджено лише 2011 року. А досі ці маячки та сирени застосовувалися спецслужбами без законних дозволів?! Наказ діє з 1 серпня.

Чим встановлено. Наказ МВС України 20.06.2011 р. N 357 “Про затвердження Змін до Інструкції про порядок видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв, затвердженої наказом МВС від 22.08.2005 N 364”

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 липня 2011 р. за N 867/19605

 

Нове Положення про Атестаційну архітектурно-будівельну комісію

Атестаційна архітектурно-будівельна комісія (далі - Комісія) є органом, спеціально створеним з метою здійснення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, на виконання Закону України "Про архітектурну діяльність".

Комісія приймає рішення про:

видачу кваліфікаційного сертифіката;

відмову у видачі кваліфікаційного сертифіката;

видачу дубліката кваліфікаційного сертифіката у разі його втрати або пошкодження;

позбавлення виконавця кваліфікаційного сертифіката за наявності підстав, визначених пунктом 20 Порядку професійної атестації;

обмін кваліфікаційного сертифіката;

Чим встановлено. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.06.2011 N 93

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 липня 2011 р. за N 878/19616.

 

Нові зразки бланків щодо транспортних засобів, дозволів на зброю та інших документів від міліції

МВС затвердило технічні описи таких документів:

  1. тимчасового талона на право керування транспортними засобами;
  2. свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
  3. дозволу на право зберігання та носіння зброї;
  4. дозволу на право зберігання та носіння зброї
    (на паперовій основі);
  5. дозволу на придбання громадянами зброї;
  6. дозволу на право придбання підприємством, організацією, установою предметів та матеріалів, що підпадають під дію дозвільної системи;
  7. дозволу на право відкриття, функціонування підприємств, майстерень, зберігання, виготовлення предметів, матеріалів, що підпадають під дію дозвільної системи;
  8. дозволу на право перевезення територією України громадянином, організацією, установою предметів та матеріалів, що підпадають під дію дозвільної системи;
  9. дозволу на право ввезення на територію України та вивезення за її межі громадянином, організацією, установою предметів і матеріалів, що підпадають під дію дозвільної системи;
  10. талонів про проходження державного технічного огляду типу 1 і типу 2 на 2011 - 2019 роки;
  11. талона про проходження державного технічного огляду типу 3 на 2011 - 2019 роки;
  12. національного посвідчення водія;
  13. тимчасового реєстраційного талона;
  14. свідоцтва про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі;
  15. свідоцтва про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів;
  16. свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів.

Технічні описи діють з 1 серпня, відповідно до них видаватимуться нові документи.

Чим встановлено. Наказ МВС від 05.07.2011 р. №395 “Про затвердження технічних описів бланків документів суворої звітності, які видаються підрозділами МВС України”.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19.07.2011 р. за N 883/19621

 

Новий порядок роботи відділу номенклатури та класифікації товарів на митниці

Порядок роботи відділу номенклатури та класифікації товарів регіональної митниці, митниці, відділу контролю митної вартості та номенклатури регіональної митниці, митниці при вирішенні питань класифікації товарів, що переміщуються через митний кордон України (далі - Порядок), затверджений наказом Державної митної служби України від 07.08.2007 N 667,  з 2 серпня діє новій редакції.

Запит до відділу має бути обґрунтований, у якому зазначаються: причина направлення запиту до відділу, позиція підрозділу митного оформлення з відповідного питання класифікації товару та пропозиції щодо його можливого вирішення, у тому числі запропонований код товару згідно з УКТЗЕД.

Чим встановлено. Наказ Держмитслужби від 18.04.2011 N 316

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 липня 2011 р. за N 817/19555

 

Запроваджено плату за видачу дублікатів та копій ліцензій на ринку цінних паперів

ДКЦПФР у встановленому нею порядку видає, переоформлює, зупиняє дію або анулює ліцензії на провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів та видає дублікати і копії таких ліцензій. Досі дублікати та копії ліцензій в Законі України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні”  взагалі не згадувалися. Хоча є Порядок та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії, затверджений Рішенням ДКЦПФР від 26.05.2006 р. № 345.

Також з 5 серпня у неї є право встановлювати за погодженням з Кабінетом Міністрів України розмір плати за видачу ліцензій на провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів, їх дублікатів і копій, переоформлення зазначених ліцензій та за видачу сертифікатів на право здійснення професійної діяльності з цінними паперами в Україні і їх дублікатів, а також за реєстрацію документів та надання відповідної інформації на запит юридичних і фізичних осіб, яка зараховується до Державного бюджету України. Досі законодавством, що регулює питання ліцензування на фондовому ринку не було передбачено справляння плати за видачу дублікатів та копій ліцензій, що є дискримінаційним винятком по відношенню до зазначеної сфери ліцензування.

Чим встановлено. Закон України від 13.01.2011 р. № 2927-VI Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" щодо порядку видачі дублікатів та копій ліцензій”.

 

Нові правила для магазинів безмитної торгівлі

Строк перебування товарів у режимі магазину безмитної торгівлі не може перевищувати трьох років з дня їх поміщення у цей режим. Після закінчення зазначеного строку або протягом нього у разі зупинення, анулювання дії дозволу на відкриття магазину безмитної торгівлі, ліквідації магазину безмитної торгівлі або прийняття власником МБТ рішення про зміну митного режиму товари повинні бути заявлені митному органу для поміщення в один із митних режимів:

1) імпорту;

2) експорту;

3) митного складу;

4) знищення або руйнування.

Чим встановлено. Наказ Держмитслужби від 07.04.2011 р. N 287Про затвердження Порядку застосування митного режиму магазину безмитної торгівлі”.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 червня 2011 р. за N 723/19461

 

З 13 серпня 2011 року в рекламі ліків є попередження про шкідливість самолікування

Реклама ліків має супроводжуватися текстом попередження такого змісту: "Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я", який займає не менше 15 відсотків площі чи обсягу (тривалості) всієї реклами".

Чим встановлено.  Закон України від 19.04.2011 р. №3235-VI “Про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про рекламу".

 

Технічний регламент щодо маркування енергоефективності пральних машин

Технічний регламент з 26 серпня визначає основні вимоги щодо подання споживачам інформації про рівень ефективності споживання електроенергії та інших ресурсів побутовими пральними машинами (далі - пральні машини), а також додаткової інформації.

Технічний регламент розроблений з урахуванням Директиви Європейської Комісії від 23 травня 1995 р. N 95/12/ЄС про імплементацію Директиви Ради ЄС від 22 вересня 1992 р. N 92/75/ЄЕС щодо енергетичного маркування побутових пральних машин.

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р. № 108  “Про затвердження Технічного регламенту енергетичного маркування побутових пральних машин”.

 

Технічний регламент щодо маркування енергоефективності холодильників

Технічний регламент з 26 серпня визначає основні вимоги щодо подання споживачам інформації про рівень ефективності споживання енергії побутовими холодильниками, шафами для зберігання заморожених продуктів, морозильниками та їх комбінаціями (далі - холодильні прилади), а також додаткової інформації.

Цей Технічний регламент розроблений з урахуванням Директиви Європейської Комісії від 21 січня 1994 р. N 94/2/ЄС про виконання Директиви Ради ЄС від 22 вересня 1992 р. N 92/75/ЄЕС щодо енергетичного маркування побутових холодильників, морозильників та їх комбінацій.

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р. № 107  “Про затвердження Технічного регламенту енергетичного маркування побутових холодильників, морозильників та їх комбінацій”.

 

Нові будівельні стандарти

З 1 серпня 2011 року діє національний стандарт ДСТУ Б В.2.7-239:2010 “Будівельні матеріали. Розчини будівельні. Методи випробувань” (EN 1015-11:1999, NEQ), розроблений ДП “Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів “НДІБМВ”. Втрачає чинність на території України ГОСТ 5802-86 “Растворы строительные. Методы испытаний".

Діє національний стандарт ДСТУ Б В.2.7-210:2010 “Будівельні матеріали. Пісок із відсівів дроблення вивержених гірських порід для будівельних робіт. Технічні умови”, розроблений ДП “Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів “НДІБМВ”. Втратив чинність ДСТУ Б В.2.7-210:2009 “Будівельні матеріали. Матеріали з відсівів дроблення вивержених гірських порід для будівельних робіт. Технічні умови”.

Діє національний стандарт ДСТУ Б В.2.7-56:2010 “Будівельні матеріали. Вироби теплоізоляційні зі скляного штапельного волокна. Технічні умови”, розроблений ДП “Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів “НДІБМВ”. Втратив чинність ДСТУ Б В.2.7-56:96 (ГОСТ 10499-95) “Будівельні матеріали. Вироби теплоізоляційні зі скляного штапельного волокна. Технічні умови”.

Чим встановлено.  Накази Мінрегіонбуду від 15.11.2010 N 443, 29.11.2010 N 463, 15.11.2010 N 445.

ФОН

24 серпня всі святкують 20-у річницю незалежності України.

Платіжний календар, державні, національні, професійні, релігійні, регіональні міжнародні свята та знаменні дати на серпень 2011 року

 

1 серпня, понеділок

День інкасатора. Цього дня в 1939 році була створена служба інкасації при Держбанку СРСР.

2 серпня, вівторок

День Святого пророка Іллі

День аеромобільних військ. Відзначається в Україні щорічно 2 серпня згідно з Указом Президента від 02.08.1999 р. № 937/99.

6 серпня, субота

Міжнародний день "Лікарі миру за мир"

7 серпня, неділя

День Повітряних Сил Збройних Сил України. Відзначається щороку у першу неділю серпня згідно з Указом Президента від 27.06.2007 р. 579/2007

8 серпня, понеділок

День військ зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 01.02.2000 р. № 154/2000

12 серпня, п'ятниця

Міжнародний день молоді. Проводиться за рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді за підтримки Генеральної Асамблеї ООН.

13 серпня, субота

Всесвітній день шульги(лівші)

День міста Ялта. День міста Ялта відзначають в 2-гу суботу серпня.

14 серпня, неділя

День будівельника. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 273/93, від 22.07.93 р.) у другу неділю серпня як професійне свято працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

День працівників ветеринарної медицини. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№1035/2001, від 01.11.2001 р.) в другу неділю серпня.

Вшанування Хреста Господнього (Перший Спас). Початок Успенського посту. Закінчується Успенський піст 28 серпня.

День фізкультурника. День фізкультурника відзначався в СРСР в другу суботу серпня на підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01.10.80 № 3018-Х «Про святкові і пам’ятні дні». Це свято отримало широке поширення в перші десятиліття Радянської влади, коли комуністичні пропагандисти впровадили гасло: «В здоровому тілі - здоровий дух». В Україні офіційно не відзначається.

15 серпня, понеділок

День археолога. Відзначається щорічно 15 серпня на підставі Указу Президента України від 06.08.2008 р. №694/2008.

19 серпня, п'ятниця

День пасічника. На підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України Указом Президента № 815/97 від 15.08.1997 цей день був встановлений офіційним святом України, яке відзначається кожного року 19-го серпня.

Преображення Господнє. Після бесіди про хрест і про славу царства Свого, Ісус Христос, під час перебування Свого в Галілеї, взяв з учнів Своїх трьох свідків воскресіння дочки Яіра, Петра й двох братів, Якова й Івана, і тільки з ними одними пішов на найвищу в тому місці гору - Фавор, щоб там помолитися. Зійшовши на вершину гори, Він став на молитву, а Його учні сіли відпочити й від втоми заснули. Під час цієї-то молитви відбулося дивовижне преображення Ісуса Христа і дотикове Його учням відкрилася Його слава, як Єдинородного від Отця. Вид лиця Його змінився: воно просяяло як сонце. І стала одежа Його біла як сніг, заблищала як світло.

23 серпня, вівторок

День Державного Прапора України

День міста Харків. День міста Харків відзначає 23 серпня. Харків - великий науковий, індустріальний, транспортний і студентський центр України. Другий, після Києва, культурний центр України.

День міста Луцьк. Луцьк - місто-технопарк, центр Волинської області, відзначає свій День міста 23 серпня. Це дуже гарне, духовно багате місто, що поєднує в собі європейську вишуканість та українську гостинність.

Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації. Відзначається за рекомендацією 150-ї сесії виконавчої ради ЮНЕСКО в день повстання рабів Сан-Домінго і Гаїті в 1791 році, яке поклало початок процесу ліквідації системи рабства.

24 серпня, середа

День незалежності України. 24 серпня 1991 року була прийнята Постанова Верховної Ради України "Про проголошення незалежності України".

День народження картопляних чіпсів. 24 серпня 1853 були вперше виготовлені картопляні чіпси. Розповідають, що історія появи картопляних чіпсів пов’язана з примхою одного відвідувача ресторану шикарного готелю в містечку Саратога-Спрінгс (США). Улітку 1853 року одному клієнту не сподобалася порція смаженої картоплі, приготована шеф-кухарем Джорджем Крамом. Мовляв, скибочки картоплі занадто товсті. Роздратована Крам, індіанець за походженням, насмажив нову порцію з більш тонкими скибочками, але і вона була відкинута примхливим гостем. Тоді Крам, доведений “до сказу”, узяв свій найгостріший ніж і нарізав скибочки паперової товщини. Вони прожарилися настільки, що їх неможливо було наколоти на виделку. Усупереч чеканню, нове блюдо сподобалося вибагливому гурману. Посипалися замовлення і від інших мешканців готелю, новинка одержала назву "саратозькі стружки” (chips — стружки, друзки) і незабаром стала фірмовим блюдом ресторану.

27 серпня, субота

День авіації України. Це професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту відзначається щорічно в останню суботу серпня на підставі Указу Президента України від 16.08.93 р. №305/93.

28 серпня, неділя

Успіння Пресвятої Богородиці, Перша Пречиста.

День Тернополя. Файне місто на Заході України святкує в 2010 р. 470 років (перша згадка в 1540 р.). Тернопіль - місто відпочинку та фестивалів, одне з найзеленіших та найводніших міст України.

День шахтаря. Відзначається щорічно в останню неділю серпня згідно Указу Президента України від 16.08.93 р. №304/93.

День міста Донецьк. Донецьк - місто шахтарів, святкує день міста щорічно також в останню неділю серпня.

День міста Рівне. Рівне - гарне місто і на диво холмисте, святкує свій день щорічно також в останню неділю серпня.

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

 Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_8_2011.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"