Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в серпні 2010 року. Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в серпні 2010 року

Події, національні, професійні та міжнародні свята серпня 2010 року.

Ціни на газ для населення та комунальної теплоенергетики зросли на 50%

З 1 серпня 2010 року ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявності або відсутності у абонента лічильника, зростуть на 50%. Відповідне рішення затверджене Цього ж дня, як це не дивно, постанову зареєстровано в Міністерстві юстиції України. Одночасно Постановою №813 затверджено збільшені ціни на природний газ для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на дахові та прибудованих. Маразм цієї постанови в тому, що хоча воно і стосується населення опосередковано, але все одно стосується їхніх гаманців, і однозначно має міжвідомчий характер, її не зареєстровано в Міністерстві юстиції.

Єдиний плюс у цьому всьому – зросте попит на альтернативну енергетику – перш за все вітрогенератори та теплові насоси, але лише від багатих, а також на дрова в індивідуальному секторі. А пересічні мешканці хрущовок та панельок справно сплачуватимуть всі потреби газових монополістів та уряду.

Чим встановлено. Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України №812, №813 від 13.07.2010 р.

Ціни на газ для населення підняли з терміновою реєстрацією в Мін’юсті, без погодження з профспілками. А для комунальної теплоенергетики й в Мін’юсті не реєстрували

При використанні сільгоспземлі необхідно мати проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь

З 1 серпня стають чинними норми Земельного кодексу, якими передбачається, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва використовуються відповідно до розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель. За порушення цієї норми відповідно до статті 55 КпАП на громадян накладатимуть адмінштраф у розмірі від 50 до 100 нмдг, на посадових осіб – від 300 до 500 нмдг.

Порядок розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, доручено розробити Кабміну. Але він ще цього ек зробив.

На період до 1 січня 2015 року вимоги  щодо проектів землеустрою поширюються лише на тих власників та користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більш як 100 гектарів.

Чим встановлено. Закон України від 04.06.2009 р. N 1443-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів".

Затверджено нормативи оптимального співвідношення культур у сівозмінах та нормативи структури посівних площ

З 1 серпня нормативи встановлені для Поліського, Лісостепового, Північностепового, Південностепового та Передкарпатського регіону України.  Встановлено нормативну структуру посівних площ (у відсотках), а також уряд встановив наступні допустимі нормативи періодичності вирощування культури на одному і тому самому полі:

- для озимих жита і ячменю, ячменю ярого, вівса, гречки - не менше ніж через один рік; 

- для пшениці озимої, картоплі, проса - не менше ніж через два роки; 

- для кукурудзи в сівозміні або на тимчасово виведеному із сівозміни полі - протягом двох - трьох років поспіль;

- для багаторічних бобових трав, зернобобових культур (крім люпину), буряку цукрового і кормового, ріпаку озимого і ярого - не менше ніж через три роки;

- для льону - не менше ніж через п'ять років;

- для люпину, капусти - не менше ніж через шість років;

- для соняшника - не менше ніж через сім років; 

- для лікарських рослин (залежно від біологічних властивостей) - один - десять років.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 11.02.2010 р. № 164 “Про затвердження нормативів оптимального співвідношення культур у сівозмінах в різних природно-сільськогосподарських регіонах”.

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


Нові типові поліси обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів

Держфінпослуг затвердив новий зразок типового поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, який застосовується з 1 серпня 2010 р. А також затверджено бланк типового полісу обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на умовах міжнародної системи автострахування "Зелена картка". Тепер вони бірюзового, а не жовтого кольору.  Поліси  попереднього зразка, можуть використовуватись для укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів до 31 грудня 2010 року. Але зовні вони нічим, окрім кольору не відрізняються.

Чим встановлено. Розпорядження Держфінпослуг від 01.07.2010 N530.

 

Закупівля товарів та послуг під Євро-2010 може здійснюватися за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Мінекономіки

З-під дії стандартних процедур Закону про закупівлі за державні кошти з 1 серпня 2010 року виключено закупівлю для забезпечення здійснення заходів з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, для виконання завдань і заходів Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Закупівля зазначених товарів, робіт і послуг може здійснюватися за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Уповноваженим органом у сфері закупівель(Міністерство економіки України), відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення з ним переговорів. Така процедура застосовується замовником після погодження із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади із забезпечення здійснення заходів з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

Чим встановлено. Закон України від 08.07.2010 N 2462-VI "Про внесення змін до законів України "Про здійснення державних закупівель" та "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" щодо забезпечення здійснення заходів з проведення та підготовки в Україні організації фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".
 

Нові Правила пожежної безпеки на залізничному транспорті

Правила з 1 серпня визначають основні вимоги пожежної безпеки на об’єктах (в будинках, спорудах, на технологічних лініях тощо) і в рухомому складі залізничного транспорту та є обов’язковими для виконання підприємствами, установами, організаціями й об’єднаннями Укрзалізниці, а також іншими підприємствами, установами, організаціями та громадянами, які користуються послугами залізничного транспорту.

Вимоги пожежної безпеки для відомчих житлових будинків, адміністративних і громадських будинків та інших об’єктів, які належать Укрзалізниці, що не увійшли до цих Правил, визначаються НАПБ А.01.001-2004

Забезпечення пожежної безпеки підприємств, установ, організацій і об'єднань Укрзалізниці покладається на їх керівників і уповноважених ними осіб, якщо інше не передбачено відповідним договором. А обов'язки сторін щодо забезпечення пожежної безпеки орендованого майна повинні бути визначені у договорі оренди.

З метою залучення працівників до проведення заходів щодо запобігання пожежам, організації їх гасіння на підприємствах утворюються добровільні пожежні дружини та пожежні команди.

На підприємстві, де працюють 50 і більше осіб, за рішенням трудового колективу може створюватися пожежно-технічна комісія.

Чим встановлено. Наказ Мінтрансзв'язку від 21.12.2009 р. № 1322 “Про затвердження Правил пожежної безпеки на залізничному транспорті”.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції 22 березня 2010 р. за N 230/17525.

 

Митний пост “Жуляни” розширено

З 11 серпня діють тимчасове Положення про митний пост “Жуляни” Київської регіональної митниці, Положення про відділ митного оформлення “Київ” митного поста “Жуляни” Київської регіональної митниці, Положення про відділ митного оформлення “Гостомель” митного поста “Жуляни” Київської регіональної митниці

Визначено зоною діяльності митного поста “Жуляни” Київської регіональної митниці:

- міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) (Міжнародний пункт пропуску для повітряного сполучення “Київ-аеропорт” (Жуляни);

- аеродром “Київ” (Антонов) Державного підприємства “Антонов” (Міжнародний пункт пропуску для повітряного сполучення “Гостомель").

Включено до структури митного поста “Жуляни":

- відділ митного оформлення “Київ” митного поста “Жуляни";

- відділ митного оформлення “Гостомель” митного поста “Жуляни”.

Чим встановлено. Наказ Держмитслужби від 18.06.2010 N 724. На диво Наказ не зареєстровано в Міністерстві юстиції, хоча він стосується прав громадян.

 

Нотаріуси, аудитори, юридичні фірми, ріелтери, торгівці ювелірними виробами та автомобілями стали суб’єктами первинного фінансового моніторингу

З 21 серпня  2010 діятиме нова редакція Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом». Закон спрямований на забезпечення реалізації положень Сорока рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), затверджених на Берлінському засіданні Групи у червні 2003 року, Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму, а також Директиви Європейського Парламенту та Ради 2005/60/ЄС щодо запобігання використанню фінансової системи з метою відмивання коштів та фінансування тероризму.

Закон суттєво розширює перелік суб’єктів первинного фінансового моніторингу. Тепер ними є: нотаріуси, адвокати, суб’єкти підприємницької діяльності, що надають юридичні послуги (за винятком осіб, які надають послуги у рамках трудових правовідносин), торговці нерухомістю (ріелтери), оператори поштового зв’язку (в частині здійснення ними переказу грошей), торговці дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням, аудитори, аудиторські фірми, юридичні особи, які проводять будь-які лотереї, фізичні особи — підприємці, які надають послуги з бухгалтерського обліку, суб’єкти господарювання, що надають юридичні послуги, та деякі інші представники не фінансових професій. Зокрема це стосується фізичних осіб — підприємців та юридични осіб, які проводять фінансові операції з товарами (виконують роботи, надають послуги) за готівку на великі суми, тобто під це підпадають торгівці автомобілями, мотоциклами, яхтами тощо

Нотаріуси як суб’єкти первинного фінансового моніторингу не повідомляють Спеціально уповноважений орган про свої підозри щодо фінансових операцій у разі, якщо відповідна інформація стала їм відома за обставин, що є предметом таємниці вчинюваних нотаріальних дій, крім випадків посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна, за умови, що сума такої операції дорівнює чи перевищує 400000 гривень або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентну 400000 гривень.

Адвокати, особи, які надають юридичні послуги, аудитори, аудиторські фірми, фізичні особи — підприємці, які надають послуги з бухгалтерського обліку, не повідомляють Спеціально уповноважений орган про свої підозри щодо фінансових операцій у разі, якщо відповідна інформація стала їм відома за обставин, що є предметом їх адвокатської таємниці та професійної таємниці, коли вони виконують свої обов’язки щодо захисту клієнта, представництва його інтересів у судових органах та у справах досудового врегулювання спорів.

Тепер їм треба пройти:

  • обов’язкову реєстрацію суб’єкта в Держфінмоніторингу;
  • регулярно проводити спеціальне навчання співробітників;
  • забезпечити безперешкодного доступу суб’єктів державного моніторингу до документів та інформації.

Суб’єктами державного фінансового моніторингу визначено: Національний банк України, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, Міністерство транспорту та зв’язку, Міністерство економіки, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг, Держфінмоніторинг.

Всі суб’єкти первинного фінансового моніторингу:

  • проводять ідентифікацію клієнта;
  • повідомляють про підозрілі операції, за ознаками підозрілості, передбаченими законом, не повідомляючи про це клієнта;
  • зберігають документи не менше 5 років;
  • мають правила внутрішнього регулювання (посадові інструкції) та осіб, відповідальних за моніторинг.

Операції підлягають фінансовому моніторингу, якщо її сума якої дорівнює чи перевищує 150 тисяч гривень (досі 80 тисяч), та 13 тисяч гривень для суб’єктів, які проводять азартні ігри.

І цей весь маразм створюють лише для того, щоб не декларувати великі незароблені витрати в деклараціях та мати позитивний міжнародний імідж. Тобто навіщо нам би був потрібний цей моніторинг, якщо з декларації видно, що ти багато заробив и багато витратив, а не мало заробив и багато витратив... Як нині.

Чим встановлено.  Закон України від 18.05.2010 р. № 2258-VI “Про внесення змін до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом".

 

Ліквідовано особливості митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються у контейнерах водним транспортом

З Порядку здійснення митного контролю водних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон з 24 серпня 2010 року виключено пункти, що визначали особливості митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються у контейнерах.

Чим встановлено. Постанова КМУ від 30.06.2010 N 539 "Про внесення змін до Порядку здійснення митного контролю водних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон".

 

Нові будівельні стандарти з 1 січня 2010 року

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-96:2009 "Конструкції будинків і споруд. Прилади для вікон і дверей. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

623

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-92:2009 "Конструкції будинків і споруд. Конструкції сталеві. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

622

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-196:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали клеючі полімерні для оздоблення та облицювання. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

590

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-198:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали оздоблювальні та вироби облицювальні полімерні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

592

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-190:2009 "Будівельні матеріали. Вироби волокнистоцементні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

584

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-197:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали облицювальні з природного каменю та блоки для їх виготовлення. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

591

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.8-30:2009 "Будівельна техніка, оснастка, інвентар та інструмент. Форми для виготовлення залізобетонних виробів. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

580

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-95:2009 "Конструкції будинків і споруд. Покрівлі. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

583

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-93:2009 "Конструкції будинків і споруд. Конструкції та вироби бетонні і залізобетонні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

582

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-184:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали звукоізоляційні та звукопоглинальні. Методи випробувань"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

542

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-12:2009 "Система стандартів безпеки праці. Системи вентиляційні. Загальні вимоги"

Наказ Мінрегіонбуду від

23.12.2009

678

Про затвердження ДБН В.2.5-41-2009 "Газопроводи з поліетиленових труб. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво"

Наказ Мінрегіонбуду від

29.12.2009

697

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-94:2009 "Конструкції будинків і споруд. Конструкції та вироби будівельні з алюмінієвих сплавів. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

625

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-89:2009 "Конструкції будинків і споруд. Блоки віконні та дверні балконні. Методи механічних випробувань"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

626

Про прийняття національного стандарту ДСТУ-Н Б В.2.5-40:2009 "Проектування та монтаж мереж водопостачання та каналізації з пластикових труб"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

620

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-90:2009 "Будівельні матеріали. Вікна, двері та ворота дерев'яні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

624

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В 2.3-24:2009 "Труби дорожні. Обстеження та оцінювання технічного стану"

Наказ Мінрегіонбуду від

21.12.2009

619

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-201:2009 "Будівельні матеріали. Труби чавунні та пластмасові каналізаційні, фасонні частини до них та муфти чавунні для азбестоцементних напірних труб. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

595

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-200:2009 "Будівельні матеріали. Скло та вироби будівельного призначення зі скла. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

594

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.1.1-23:2009 Захист від пожежі. Сходи. Метод випробування на вогнестійкість. (EN 1365-6:2004, MOD)

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

578

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-192:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали будівельні нерудні і заповнювачі для бетону пористі. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

586

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-199:2009 "Будівельні матеріали. Плити деревинноволокнисті. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

593

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-191:2009 "Будівельні матеріали. Вироби паркетні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

585

Про прийняття національного стандарту ДСТУ-Н Б А.3.1-12:2009 "Управління, організація і технологія. Настанова з організації державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду за виробництвом будівельних матеріалів і виробів Державною архітектурно...

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

579

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-193:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали в'яжучі: гіпс, вапно і композиції на їх основі. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

587

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-195:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали і вироби теплоізоляційні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

589

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-194:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали герметизуючі полімерні будівельні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

588

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-91:2009 "Конструкції будинків і споруд. Конструкції дерев'яні клеєні. Номенклатура показників"

Наказ Мінрегіонбуду від

14.12.2009

581

Про затвердження плану заходів Мінсім'ямолодьспорту на 2010 рік щодо запобігання корупційним діянням

Мінсім'ямолодьспорт

09.12.2009

4333

Щодо переліку підприємств, які отримали нові ліцензії або внесли щорічну плату за раніше видані ліцензії на право здійснення експорту, імпорту спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Мінекономіки

08.12.2009

4201-22/1387

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-6:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи з теплової ізоляції обладнання і трубопроводів. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

557

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-5:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи з приготування органічних в'яжучих матеріалів з добавками. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

564

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-8:2009 "Система стандартів безпеки праці. Ремонт міських доріг і тротуарів. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

562

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-7:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи фарбувальні. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

561

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-10:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи антикорозійні. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

560

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-3:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи з приготування цементобетонних сумішей. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

559

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-9:2009 "Система стандартів безпеки праці. Ремонт міських мостів, шляхопроводів і тунелів. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

563

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-11:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи покрівельні та гідроізоляційні. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

558

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б А.3.2-4:2009 "Система стандартів безпеки праці. Роботи з приготування асфальтобетонних сумішей. Вимоги безпеки"

Наказ Мінрегіонбуду від

04.12.2009

556

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-185:2009 "Будівельні матеріали. Цементи. Методи визначення нормальної густоти, строків тужавлення та рівномірності зміни об'єму"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

546

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-187:2009 "Будівельні матеріали. Цементи. Методи визначення міцності на згин і стиск"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

543

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-188:2009 "Будівельні матеріали. Цементи. Методи визначення тонкості помелу"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

544

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-183:2009 "Будівельні матеріали. Матеріали та вироби будівельні звукопоглинальні і звукоізоляційні. Класифікація й загальні технічні вимоги"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

541

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-189:2009 "Будівельні матеріали. Пісок стандартний для випробувань цементів. Технічні умови"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

545

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-182:2009 "Будівельні матеріали. Методи визначення терміну ефективної експлуатації та теплопровідності будівельних ізоляційних матеріалів у розрахункових та стандартних умовах"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

540

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-186:2009 "Будівельні матеріали. Цементи. Метод визначення водовідділення"

Наказ Мінрегіонбуду від

01.12.2009

547

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-85:2009 "Конструкції будинків і споруд. Звукоізоляція огороджувальних конструкцій. Методи оцінювання"

Наказ Мінрегіонбуду від

30.11.2009

536

Про прийняття національного стандарту ДСТУ Б В.2.6-86:2009 "Конструкції будинків і споруд. Звукоізоляція огороджувальних конструкцій. Методи вимірювання"

Наказ Мінрегіонбуду від

30.11.2009

537

Про прийняття національного стандарту ДСТУ-Н Б В.2.6-88:2009 "Конструкції будинків і споруд. Конструкції зовнішніх стін з фасадною теплоізоляцією. Настанова про технічну апробацію, технічний контроль та моніторинг"

Наказ Мінрегіонбуду від

30.11.2009

534

Про прийняття національного стандарту ДСТУ-Н Б В.2.6-87:2009 "Конструкції будинків і споруд. Настанова з проектування конструкцій будинків із застосуванням сталевих тонкостінних профілів"

Наказ Мінрегіонбуду від

30.11.2009

535

ФОН

У серпні 2010 року виповнюється 75 років з дня заснування стахановського руху — трудового змагання шахтарів Донбасу, які своєю героїчною працею дали потужний поштовх індустріальному розвитку нашої країни.

 

У серпні 2010 року виповниться 125 років від часу заснування Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

 

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян,
підписана 12 червня 2009 року та затверджена Постановою КМУ N 998  від 23 вересня 2009 року, набере чинності 5 серпня 2010 року. Ця Угода укладена на необмежений строк.

 

Національні, професійні, релігійні, регіональні та міжнародні свята на серпень 2010 року

 

1 серпня, неділя

День інкасатора. Цього дня в 1939 році була створена служба інкасації при Держбанку СРСР.

День Повітряних Сил Збройних Сил України. Відзначається щороку у першу неділю серпня згідно з Указом Президента від 27.06.2007 р. 579/2007

2 серпня, понеділок

День Святого пророка Іллі

День аеромобільних військ. Відзначається в Україні щорічно 2 серпня згідно з Указом Президента від від 02.08.1999 р. № 937/99.

6 серпня, п'ятниця

Міжнародний день "Лікарі миру за мир"

8 серпня, неділя

День військ зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 01.02.2000 р. № 154/2000

День будівельника. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 273/93, від 22.07.93 р.) у другу неділю серпня як професійне свято працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

День працівників ветеринарної медицини. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№1035/2001, від 01.11.2001 р.) в другу неділю серпня.

12 серпня, четвер

Міжнародний день молоді. Проводиться за рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді за підтримки Генеральної Асамблеї ООН.

13 серпня, п'ятниця

Всесвітній день шульги(лівші)

14 серпня, субота

Вшанування Хреста Господнього (Перший Спас). Початок Успенського посту. Закінчується Успенський піст 28 серпня.

День фізкультурника. День фізкультурника відзначався в СРСР в другу суботу серпня на підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01.10.80 № 3018-Х «Про святкові і пам’ятні дні». Це свято отримало широке поширення в перші десятиліття Радянської влади, коли комуністичні пропагандисти впровадили гасло: «В здоровому тілі - здоровий дух». В Україні офіційно не відзначається.

День міста Ялта. День міста Ялта відзначаєть в 2-гу суботу серпня.

15 серпня, неділя

День археолога. Відзначається щорічно 15 серпня на підставі Указу Президента України від 06.08.2008 р. №694/2008.

19 серпня, четвер

День пасічника. На підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України Указом Президента № 815/97 від 15.08.1997 цей день був встановлений офіційним святом Украиїни, яке відзначається кожного року 19-го серпня.

Преображення Господнє. Після бесіди про хрест і про славу царства Свого, Ісус Христос, під час перебування Свого в Галілеї, взяв з учнів Своїх трьох свідків воскресіння дочки Яіра, Петра й двох братів, Якова й Івана, і тільки з ними одними пішов на найвищу в тому місці гору - Фавор, щоб там помолитися. Зійшовши на вершину гори, Він став на молитву, а Його учні сіли відпочити й від втоми заснули. Під час цієї-то молитви відбулося дивовижне преображення Ісуса Христа і дотикове Його учням відкрилася Його слава, як Єдинородного від Отця. Вид лиця Його змінився: воно просяяло як сонце. І стала одежа Його біла як сніг, заблищала як світло.

23 серпня, понеділок

День Державного Прапора України

День міста Харків. День міста Харків відзначає 23 серпня. Харків - великий науковий, індустріальний, транспортний і студентський центр України. Другий, після Києва, культурний центр України.

День міста Луцьк. Луцьк - місто-технопарк, центр Волинської області, відзначає свій День міста 23 серпня. Це дуже гарне, духовно багате місто, що поєднує в собі європейську вишуканість та українську гостинність.

Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації. Відзначається за рекомендацією 150-ї сесії виконавчої ради ЮНЕСКО в день повстання рабів Сан-Домінго і Гаїті в 1791 році, яке поклало початок процесу ліквідації системи рабства.

24 серпня, вівторок

День незалежності України. 24 серпня 1991 року була прийнята Постанова Верховної Ради України "Про проголошення незалежності України".

День народження картопляних чіпсів. 24 серпня 1853 були вперше виготовлені картопляні чіпси. Розповідають, що історія появи картопляних чіпсів пов’язана з примхою одного відвідувача ресторану шикарного готелю в містечку Саратога-Спрінгс (США). Улітку 1853 року одному клієнту не сподобалася порція смаженої картоплі, приготована шеф-кухарем Джорджем Крамом. Мовляв, скибочки картоплі занадто товсті. Роздратована Крам, індіанець за походженням, насмажив нову порцію з більш тонкими скибочками, але і вона була відкинута примхливим гостем. Тоді Крам, доведений “до сказу”, узяв свій найгостріший ніж і нарізав скибочки паперової товщини. Вони прожарилися настільки, що їх неможливо було наколоти на виделку. Усупереч чеканню, нове блюдо сподобалося вибагливому гурману. Посипалися замовлення і від інших мешканців готелю, новинка одержала назву "саратозькі стружки” (chips — стружки, друзки) і незабаром стала фірмовим блюдом ресторану.

28 серпня, субота

Успіння Пресвятої Богородиці, Перша Пречиста.

День Тернополя. Файне місто на Заході України святкує в 2010 р. 470 років (перша згадка в 1540 р.). Тернопіль - місто відпочинку та фестивалів, одне з найзеленіших та найводніших міст України.

День авіації України. Це професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту відзначається щорічно в останню суботу серпня на підставі Указу Президента України від 16.08.93 р. №305/93.

29 серпня, неділя

День шахтаря. Відзначається щорічно в останню неділю серпня згідно Указу Президента України від 16.08.93 р. №304/93.

День міста Донецьк. Донецьк - місто шахтарів, святкує день міста щорічно також в останню неділю серпня.

День міста Рівне. Рівне - гарне місто і на диво холмисте, святкує свій день щорічно також в останню неділю серпня.

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_8_2010.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"