Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у липні 2015 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у липні 2015 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята липня 2015 року.

Юридичні особи надають послуги лише через РРО, платники єдиного податку третьої групи поки без РРО

Згідно із Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" підприємства (юридичні особи) сфери послуг тепер повинні застосовувати РРО, якщо раніше вони приймали платежі через свої каси.

З 1 липня 2015 р. вже не передбачено обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку третьої групи.

Електронний ПДВ працює на повну силу

У повноцінному режимі набирає чинності електронне адміністрування ПДВ. Починаючи з 01.07.2015 р платники податків будуть змушені застосовувати формулу для оцінки власних можливостей по реєстрації кожної податкової накладної в єдиному реєстрі. Таким чином розрахунки з бюджетом у частині ПДВ будуть проводитися не за результатами місяця а при кожній операції з реєстрації податкової накладної в єдиному реєстрі.

З метою забезпечення можливості реєструвати податкові накладні, платники ПДВ зможуть скористатися накопиченим раніше від'ємним значенням з цього податку.

Крім того, платникам ПДВ автоматично збільшується сума, на яку вони зможуть зареєструвати в єдиному реєстрі податкові накладні, в межах середньомісячної суми нарахованих та погашених зобов'язань з цього податку за останні дванадцять календарних місяців. Ця сума підлягає щоквартальному перерахунку виходячи з актуальних даних.

Крім того, набуває чинності норма ПКУ щодо нарахування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, що підлягають видачі покупцеві. Починаючи з першого липня при простроченні реєстрації податкової накладної до 15 календарних днів штрафна санкція становитиме 10% від суми ПДВ.

Перехідні положення до розділу, що доповнює норми щодо оподаткування ПДВ, доповнюються нормою, яка передбачає право платника податків на збільшення податкового кредиту по придбаних раніше товарами (послугами) і необоротними активами, які використовувалися в не оподатковуваних ПДВ операціях, у разі якщо такі активи почали використовуватися в операціях, підлягають оподаткуванню ПДВ.

Відповідні доповнення вносяться до статті 198.5 ПКУ, згідно яких підлягають коригуванню податкові накладні, які виписані при використанні активів в неоподатковуваних операціях. Дана норма дозволить збільшити суму, на яку платник податку має право реєструвати податкові накладні в межах проведених через реєстр коригувань.

З 1 липня 2015 зареєстрованим платникам податку автоматично збільшується розмір суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні або розрахунки коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), визначену пунктом 2001.3 статті 2001 Податкового кодексу України, на суму середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати в бюджет та погашених за останні 12 звітних (податкових) місяців або 4 квартали.

Така сума збільшення щоквартально підлягає автоматичному перерахунку з урахуванням показника середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати в бюджет та погашених за останні 12 звітних (податкових) місяців або 4 кварталу, станом на дату такого перерахунку. Такий перерахунок здійснюється шляхом вирахування суми попереднього збільшення і додавання суми збільшення згідно з поточними перерахунком.

Суми помилково та / або надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на додану вартість станом на 1 липня 2015 автоматично збільшують суму податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні або розрахунки коригування до податкових накладних у ЄРПН, визначену пунктом 2001.3 статті 2001 Податкового кодексу України . На суму такого збільшення:

 * Зменшується сума, задекларована до сплати в бюджет звітного періоду або збільшується сума від'ємного значення, задекларована в звітному періоді;

 * Помилково та / або надміру сплачені грошові зобов'язання з податку на додану вартість вважаються погашеними.

Тобто з 01.07.2015 року автоматично збільшиться сума ліміту на:

- Суму переплати, сплачену раніше живими коштами, яка враховується в картках платника (реєстрація суми преплат);

- Суму середньомісячного нарахованого та погашеного податкового зобов'язання з ПДВ за останні 12 місяців або 4 кварталу (реєстрація overdraft).

 

ЖЕК по-новому

З 1 липня 2015 року набирає чинності Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Він наново визначає: - поняття «багатоквартирний будинок»; майна, що належить до загального майна; суб'єктів права власності у багатоквартирному будинку;

- Встановлення механізму визначення частки кожного співвласника у спільному майні;

- Введення в кожному багатоквартирному будинку інституційних можливостей для представництва інтересів усіх співвласників;

- Визначення та конкретизації основних прав та обов'язків співвласників багатоквартирного будинку;

- Визначення простий і кваліфікованої (для найважливіших рішень) більшості голосів співвласників для прийняття рішень щодо розпорядження та управління спільним майном

в багатоквартирному будинку;

- Введення принципу пропорційності голосів співвласників згідно їх частці у спільному майні та процедури письмового опитування одночасно з процедурою скликання загальних зборів;

- Визначення альтернативних моделей управління спільним майном в багатоквартирному будинку (самостійно, у тому числі шляхом створення ОСББ, або передачі всіх або частини функцій на підставі договору фізичній особі-підприємцю або юридичній особі (керуючому);

- Визначення порядку розподілу витрат на утримання спільного майна (пропорційно своїй частці у спільному майні) і відповідальності співвласників багатоквартирного будинку.

 В цілому, цей Закон дозволить мешканцям багатоквартирних будинків відмовитися від послуг ЖЕКів і жити своїм розумом в своєму будинку.

   

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати України на липень 2015 року

1 липня, середа
День архітектури України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 17.06.95 р. №456/95.
2 липня, четвер
День працівника державної податкової служби України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 24.10.2005 р. №1506/2005.
Міжнародний день НЛО (UFO). 2 липня 1947 року відбувся "розуелльський інцидент". Поруч із американським містечком Розуелл розбився якийсь літальний апарат, який уважають інопланетним кораблем - "літаючою тарілкою" із прибульцями на борту.
8 липня, середа
День родини. Відзначається щорічно 8 липня згідно з Указом Президента від 30.12.2011 р. №1209/2011
Всесвітній день боротьби з алергією. Вперше був проведений в 2005 році за рішенням Всесвітньої організації алергії /WAO/ і Всесвітньої організації імунопатології /WIPO/.
11 липня, субота
Всесвітній день народонаселення. У 1989 році Рада керуючих Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) рекомендувала відзначити 11 липня як Всесвітній день народонаселення (рішення ПРООН 89/46).
12 липня, неділя
День святих апостолів Петра й Павла
День рибалки. Відзначається щорічно у другу неділю липня згідно з Указом Президента від 22.06.95 р. №464/95.
14 липня, вівторок
День взяття Бастилії. Відзначається не тільки у Франції, а й в усьому світі. Саме цього дня в 1789 році повсталі парижани штурмом взяли грізну і ненависну фортецю.
16 липня, четвер
День бухгалтера. Відзначається згідно з Указом Президента від 18.06.2004 р. №662/2004.
17 липня, п'ятниця
День справедливості. Його почали відзначати після того, як 1998 року в Римі представники 120-ти країн проголосували за підтримку домовленості про створення Міжнародного кримінального суду.
19 липня, неділя
День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Відзначається щорічно у третю неділю липня згідно з Указом Президента України від 03.06.1993 р. №187/93 «Про День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості».
20 липня, понеділок
Міжнародний день шахів. Святкують з 1966 року. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації (заснована в 1924 р.).
28 липня, вівторок
День хрещення Київської Русі — України. Відзначається згідно Указу Президента України від 25.07.2008 р. №668/2008.
31 липня, п'ятниця
День системного адміністратора. Відзначається в останню п’ятницю липня.

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_7_2015.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"