Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в липні 2014 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в липні 2014 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята липня 2014 року.

Податок на депозити відкладено до серпня заднім числом

З 01.07.14 р. податок на депозити мав би утримуватися з отриманих фізособою відсотків, зокрема, за строковими депозитами, при перевищенні суми відсотків 17 прожиткових мінімумів на рік (в даний момент ця сума становить 20 706  грн). Причому цей податок утримує податковий агент, тобто банк. Наприкінці року платником може здійснюватися перерахунок податку, і якщо база оподаткування перевищує 204 прожиткові мінімуму, до такого перевищення застосовується ставка податку 20%, а перевищення 396 прожиткових мінімумів буде обкладатися за ставкою 25%, звичайна ставка – 15%.

Аналогічно оподатковуються тепер дивіденди, роялті, інвестиційний прибуток. Даний податок не стосується доходів від зарплати, а стосується лише пасивних доходів.

Потім Верховна Рада 4 липня прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів» (законопроект № 4101а) і  1 серпня 2014 року банки самостійно перераховуватимуть до держбюджету суми нового податку та звітуватимуть, не розкриваючи таємниці вкладів. Щоправда Закон ще якось не підписано Президентом і він не набув чинності, і постає питання щодо оподаткування відсотків від 1 липня до дати набуття ним чинності, адже зворотної дії Закону тут бути не може.

 Закон України від 27.03.2014 № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в країні".

 

Запроваджено оподаткування великих пенсій

З 1 липня 2014 року впроваджено оподаткування в 15% (17%) пенсійних виплат, якщо їх розмір перевищує 10 тис. гривень з суми перевищення.

Чим встановлено. Закон України від 27.03.2014 № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в країні".

 

Збільшено акцизи на алкоголь та тютюн

Нові акцизи на спирт складають 70,53 грн за літр 100% спирту замість 56,42 грн, на вина з додаванням спирту та міцні (кріплені) вина з додаванням рослинних або ароматичних екстрактів - до 3,58 грн / літр із 2,86 грн , на ігристі і газовані вина - до 5,20 грн з 4,16 грн.

Акцизний податок на тютюнові вироби збільшується до 96,88 гривні, з фільтром - до 216,5 гривні, на тютюнову сировину - до 272 гривень / кг.

Чим встановлено. Закон України від 27.03.2014 № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в країні".

 

Скасовано допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Уряд з 1 липня 2014 року скасував допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та диференціацію одноразових допомог в залежності від кількості дітей (щоправда одноразово збільшив на першу дитину, бо зараз 30960 грн, а буде 41280 грн).

Чим встановлено. Закон України від 27.03.2014 № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в країні".

 

Перелік медичних виробів які підлягають обкладенню ПДВ за ставкою 7 відсотків з 1 липня

Затверджено перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків.

Але як такого переліку немає. До цього переліку належать медичні вироби, для визначення яких вживаються такі терміни:

"активний медичний виріб, який імплантують" - у значенні, наведеному у підпункті 2 пункту 2 Технічного регламенту щодо активних медичних виробів, які імплантують, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 р. N 755 (Офіційний вісник України, 2013 р., N 82, ст. 3048);

 

"медичний виріб" - у значенні, наведеному у підпункті 9 пункту 2 Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 р. N 753 (Офіційний вісник України, 2013 р., N 82, ст. 3046);

 

"медичний виріб для діагностики in vitro (клінічної лабораторної діагностики)" - у значенні, наведеному у підпункті 9 пункту 2 Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 р. N 754 (Офіційний вісник України, 2013 р., N 82, ст. 3047).

 

Визначення терміна "медичний виріб", наведені в інших нормативно-правових актах і нормативних документах, не можуть застосовуватися для віднесення виробу до цього переліку.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 01.07.2014 р. N 216.

 

З 4 липня спрощено припинення підприємницької дільності

Для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням фізична особа - підприємець або уповноважена нею особа подає (надсилає) державному реєстратору реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням.

Реєстраційна картка на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням приймається за описом, копія якого в день надходження документа видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) заявнику з відміткою про дату його надходження.

Скасовано штраф за неподання, несвоєчасне подання або подання не в повному обсязі на вимогу органів доходів і зборів або Пенсійного фонду України для проведення позапланових перевірок первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, податкової звітності та інших документів, що пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, інших сум, що пов’язані із такими зобов’язаннями, дотриманням вимог іншого законодавства, контроль за яким покладено на зазначені органи та фонди, несвоєчасне, неповне або з порушенням встановленого порядку проведення на вимогу органу доходів і зборів інвентаризації основних фондів, товарно-матеріальних цінностей та коштів під час припинення юридичної особи.

Чим встановлено. Закон України від 13 травня 2014 року N 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за заявницьким принципом»

 

Підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення в багатьох містах

Вступило в силу підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення в багатьох містах. Зокрема, в Києві він виріс більш ніж в два рази, або на 3,96-4,28 гривень / куб. м до 7,46 гривень / куб. м (з урахуванням ПДВ), в Дніпропетровську - на 55,3%, або на 2,98 гривні до 8,37 гривні / куб. м.

 

Внесення відомостей до Державного земельного кадастру, внесення змін до них з 3 липня здійснюються безоплатно

За надання відомостей з Державного земельного кадастру справляється плата, крім випадків, встановлених цим Законом.

Надання відомостей з Державного земельного кадастру за зверненням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування здійснюється безоплатно.

Перелік, розміри, порядок справляння плати встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Чим встановлено. Закон України  від 05.06.2014 р. N 1325-VII Про внесення змін до Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них.

 

Зміни до Правил паркування з 3 липня

За послуги паркування можна сплачувати попередньо спеціальними картками. Картка попередньої оплати - засіб, який не належить до платіжних і призначений для фіксування в електронній формі обсягу заборгованості емітента такої картки перед користувачем за попередньо оплачені послуги з користування майданчиками для платного паркування.

Контроль за виконанням цих Правил здійснює Державтоінспекція МВС у частині забезпечення безпеки дорожнього руху на майданчиках для паркування та посадові особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради у частині контролю за станом благоустрою та утримання майданчиків для паркування (у тому числі щодо оплати послуг з користування майданчиками для платного паркування).

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 р. N 207.

 

Технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив

Технічний регламент встановлює вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив (далі - палива), що виробляються, вводяться в обіг та реалізуються на території України, з метою захисту життя та здоров'я людини, тварин, рослин, національної безпеки, охорони навколишнього середовища та природних ресурсів.

Технічний регламент розроблений з урахуванням Директиви 98/70/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 13 жовтня 1998 р. і Директиви 2005/33/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 6 липня 2005 року.

Забороняється використання в автомобільних бензинах екологічних класів Євро3, Євро4 та Євро5 добавок (присадок), що мають у своєму складі хоча б один з таких компонентів: фосфор, сполуки свинцю та заліза, ароматичні аміни (монометиланіліни, моноетиланіліни тощо).

Також забороняється з 1 січня 2017 р. використання в автомобільних бензинах екологічного класу Євро5 добавок (присадок) з концентрацією марганцю більше ніж 6 міліграмів на один куб. дециметр.

Встановлено кінцевий строк введення в обіг автомобільних бензинів та дизельного палива:

екологічного класу Євро3 - до 31 грудня 2015 р.;

екологічного класу Євро4 - до 31 грудня 2017 р.;

екологічного класу Євро5 - не обмежений.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. N 927.

 

117 українських банків звітуватимуть про клієнтів в податкову США

З 1 липня фінансові структури, що приєднуються до програми обміну інформацією (FATCA), повинні передавати американській службі внутрішніх доходів дані про своїх клієнтів – як приватних осіб, так і підприємства, які повинні платити податки в США. Про це йдеться в законі США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків», який набуває чинності з 1 липня та поширюється на всі країни.

фінустанови, які збиратимуть, фільтруватимуть, групуватимуть і передаватимуть інформацію про податкових резидентів США, будуть визнаватися як легальні і спокійно працювати в доларовій зоні, а от тих, які не будуть доповідати до податкової США, віднесуть до сумнівних. У цих фінструктур американське податкове відомство буде забирати 30% від суми будь-якого перерахування в доларах.

З 2017 р. ті банки, які вважаютимуться білими, але продовжуватимуть співпрацювати із сумнівними, підпадатимуть під статус сумнівних.

 

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на липень 2014 року

 

1 липня, вівторок

День архітектури України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 17.06.95 р. №456/95.

2 липня, середа

День працівника державної податкової служби України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 24.10.2005 р. №1506/2005.

Міжнародний день НЛО (UFO). 2 липня 1947 року відбувся "розуелльський інцидент". Поруч із американським містечком Розуелл розбився якийсь літальний апарат, який уважають інопланетним кораблем - "літаючою тарілкою" із прибульцями на борту.

7 липня, понеділок

День родини. Відзначається щорічно 8 липня згідно з Указом Президента від 30.12.2011 р. №1209/2011

8 липня, вівторок

Всесвітній день боротьби з алергією. Вперше був проведений в 2005 році за рішенням Всесвітньої організації алергії /WAO/ і Всесвітньої організації імунопатології /WIPO/.

11 липня, п'ятниця

Всесвітній день народонаселення. У 1989 році Рада керуючих Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) рекомендувала відзначити 11 липня як Всесвітній день народонаселення (рішення ПРООН 89/46).

12 липня, субота

День святих апостолів Петра й Павла

13 липня, неділя

День рибалки. Відзначається щорічно у другу неділю липня згідно з Указом Президента від 22.06.95 р. №464/95.

14 липня, понеділок

День взяття Бастилії. Відзначається не тільки у Франції, а й в усьому світі. Саме цього дня в 1789 році повсталі парижани штурмом взяли грізну і ненависну фортецю.

16 липня, середа

День бухгалтера. Відзначається згідно з Указом Президента від 18.06.2004 р. №662/2004.

17 липня, четвер

День справедливості. Його почали відзначати після того, як 1998 року в Римі представники 120-ти країн проголосували за підтримку домовленості про створення Міжнародного кримінального суду.

20 липня, неділя

День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Відзначається щорічно у третю неділю липня згідно з Указом Президента України від 03.06.1993 р. №187/93 «Про День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості».

Міжнародний день шахів. Святкують з 1966 року. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації (заснована в 1924 р.).

25 липня, п'ятниця

День системного адміністратора. Відзначається в останню п’ятницю липня.

27 липня, неділя

День працівників торгівлі. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 05.06.95 р. №427/95 в останню неділю липня як професійне свято працівників торгівлі.

28 липня, понеділок

День хрещення Київської Русі — України. Відзначається згідно Указу Президента України від 25.07.2008 р. №668/2008.

 

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_7_2014.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"