Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЩО НАС ЧЕКАЄ...

ЩО НАС ЧЕКАЄ У ЧЕРВНІ 2006 РОКУ

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в червні 2006 року. Події, професійні, релігійні та міжнародні свята червня 2006 року.

Реєстрація  представництв нерезидентів як платників ПДВ здійснюється після включення таких підрозділів до ЄДРПОУ

Починаючи з 1 червня 2006 року, реєстрація та перереєстрація представництв нерезидентів як платників ПДВ, а також заміна їм Свідоцтв здійснюються після включення таких відокремлених підрозділів до ЄДРПОУ. З метою підтвердження включення представництва нерезидента до ЄДРПОУ до реєстраційної заяви може бути додана копія довідки з ЄДРПОУ.

Чим встановлено. Наказ ДПАУ від 25.04.2006 р. №216 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів щодо обліку, реєстрації та ідентифікації як платників податків іноземних юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів в Україні

 

Відновлено дію нових Правил виписування рецептів

Відновлено дію нового Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення. наказ МОЗ України від 30.06.94 N 117 "Про порядок виписування рецептів та відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек" тимчасово діяв до 1 червня 2006 року.  Тепер без рецепта аптеки – юридичні особи нарешті знову можуть відпускати такий лікарський засіб, як  перманганат калій (загальновідома марганцівка), але тільки в розфасованому у споживчу упаковку вигляді по 3 – 5 грам на один відпуск. Причому відпуск марганцівки в більшій кількості, а також відпуск з аптечних кіосків забороняється.  Крім того відпуск марганцівки можливий тільки юридичними особами за наявності ліцензії на вид діяльності, пов'язаної з оборотом наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів. Запроваджено журналу обліку отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, що підлягають предметно-кількісному обліку в закладах охорони здоров'я.

Чим встановлено. Наказ Міністерства охорони здоров'я від 19.07.2005 р. №360 "Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень"

 

В Інтернеті можна буде ознайомитися зі всіма судовими рішеннями

З 1 червня 2006 року набуває чинності Закон України від 22.12.2005 р. №3262-IV "Про доступ до судових рішень”. Закон визначає порядок доступу до судових рішень з метою забезпечення відкритості діяльності судів загальної юрисдикції, прогнозованості судових рішень та сприяння однаковому застосуванню законодавства. Відповідно до Закону кожен має право на доступ до судових рішень у визначеному ним порядку. Це право забезпечується офіційним оприлюдненням судових рішень на офіційному веб-порталі судової влади України в порядку, встановленому Законом.

Згідно із Законом, ведення Єдиного державного реєстру судових покладається на Державну судову адміністрацію України. Порядок ведення Реєстру затверджується Кабінетом Міністрів України.

Особам, які беруть (брали) участь у справі, забезпечується доступ до судових рішень у їхній справі в порядку, встановленому процесуальним законом. Особа, яка не бере (не брала) участі у справі, якщо судове рішення безпосередньо стосується її прав, свобод, інтересів чи обов'язків, може звернутися до апарату відповідного суду з письмовою заявою. У заяві особа повинна обґрунтувати, чому вона вважає, що судове рішення безпосередньо стосується її прав, свобод, інтересів чи обов'язків.

Чим встановлено. Закон України від 22.12.2005 р. №3262-IV "Про доступ до судових рішень”

 

Ф4-ФСС з ТВП можна подати на дискетах. Але одночасно слід подати і паперовий звіт

З 1 червня набуває чинності Тимчасовий порядок формування та приймання звітів по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням (форма Ф4-ФСС з ТВП), на магнітних носіях. Щоправда разом дискетою одночасно слід подати і паперовий звіт, тобто Фонд спростив життя лише собі, а не платникам страхових внесків. Для формування звітних документів за формою Ф4-ФСС з на магнітних носіях страхувальнику необхідно звернутися до робочого органу відділення Фонду за місцем реєстрації для безоплатного отримання в електронному вигляді Автоматизованого робочого місця “Формування звітних документів страхувальників на магнітних носіях” (далі — АРМ “Формування звіту Ф4-ФСС з ТВП") та керівництва користувача. Мінімальна конфігурація комп’ютера:

- персональний комп’ютер Pentium 100/32 або вище;

- наявність принтера (для друку форми Ф4-ФСС з ТВП);

- системне програмне забезпечення у складі Windows98 або вище, Microsoft Word 97.

Чим встановлено. Постанова Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 03.03.2006 р. №7 "Про затвердження Тимчасового порядку формування та приймання звітів по коштах Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП на магнітних носіях"

Житомирська, Чернігівська, Новгород-Сіверська та Північна регіональна митниця переходять на обслуговування до Держказначейства

З 1 червня 2006 року Житомирська, Чернігівська, Новгород-Сіверська та Північна регіональна митниця переходять на розрахунково-касове обслуговування митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення через органи Державного казначейства

Чим встановлено. Наказ Держмитслужби, Мінфіну від 31.01.2006 року №65/72 “Про затвердження графіка поетапного переведення митних органів на розрахунково-касове обслуговування митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення, через органи Державного казначейства”

 

З 5 червня розмір розмір відшкодування коштів за вкладами, уключаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб збільшено з 8000 до 15 000 гривень.

АДМІНІСТРАТИВНА РАДА ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Р І Ш Е Н Н Я

                         24.05.2006  N 46

 

                                      Зареєстровано в Міністерстві

                                      юстиції України

                                      25 травня 2006 р.

                                      за N 602/12476

                      Про збільшення розміру

                 відшкодування коштів за вкладами

Відповідно до статті 3 Закону України “Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб” адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб В И Р І Ш И Л А:

1. Збільшити розмір відшкодування коштів за вкладами, уключаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до 15 000 гривень.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на виконавчу дирекцію.

3. Це рішення набирає чинності відповідно до законодавства.
 

Головам адміністративної ради В.Пасічник

 

Заборона виробництво карбюраторних авто на АвтоЗАЗі  та ЛУАЗі розпочне діяти з 1 липня

Відповідно до статті 2 Закону України від 06.07.2005 р. №2739-IV "Про деякі питання ввезення на митну територію України транспортних засобів" пропуск на митну територію України з метою вільного обігу та першу реєстрацію в Україні ввезених транспортних засобів нових і таких, що були в користуванні, або виготовлених в Україні здійснюють за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче рівня "ЄВРО-2" згідно з технічними регламентами та національними стандартами (щонайменше за умови відповідності вимогам рівня "В" ДСТУ UN/ECE R 49-02А,В:2002 або "B","C","D" ДСТУ UN/ECE R 83-03:2002, які застосовують залежно від особливостей конструкції транспортних засобів):

- для тракторів колісних для перевезення напівпричепів (сідельних тягачів), автобусів та легкових автомобілів - коди товарних позицій 8701 20, 8702 та 8703 - з 1 січня 2006 року. Цю норму не поширюють до 1 липня 2006 року на зазначені транспортні засоби, переміщені на митну територію України або виготовлені в Україні до 31 грудня 2005 року включно, та транспортні засоби, на які до 31 грудня 2005 року включно видано сертифікати відповідності (таким чином ЛуАЗ и АвтоЗАЗ, які мають такі сертифікати відповідності, і тому можуть випускати карбюраторну продукцію до 1 липня 2006 року.);

- для вантажних автомобілів та автомобілів спеціального призначення - коди товарних позицій 8704 та 8705 - з 1 січня 2007 року. 

Чим встановлено. Закону України від 06.07.2005 р. №2739-IV "Про деякі питання ввезення на митну територію України транспортних засобів"

 

Професійні, релігійні та міжнародні свята червня 2006 року

День захисту дітей  

1 червня  

День працівників водного господарства  

4 червня  

День працівників місцевої промисловості  

4 червня  

Міжнародний день дітей - жертв агресії 

4 червня 

Всесвітній день навколишнього середовища  

5 червня 

День журналіста  

6 червня  

Трійця

11 червня, понеділок, 12 червня, вихідний

День працівників легкої промисловості  

11 червня  

Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухою 

17 червня 

День медичного працівника  

18 червня  

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні  

22 червня  

День державної служби  

23 червня  

День молоді  

25 червня  

День митної служби України  

25 червня  

Міжнародний день боротьби із наркоманією та наркобізнесом 

26 червня 

Всесвітній день рибальства 

27 червня 

Віталій МОСЕЙЧУК

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_6_2006.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"