Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у травні 2012 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у травні 2012 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята травня 2012 року.

 

Оновлено форму Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги та субсидій

З 1 травня діє розширена форму Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг. Тепер вона стосується не лише соціальної допомоги, але і компенсацій, субсидій та пільг.

Втратив чинність Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2006 N 215 "Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.06.2006 за N 755/12629;

Чим встановлено. Наказ Мінсоцполітики від 22.02.2012 р. № 96 «Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг».

Зареєстровано у Мін’юсті України 20.03.2012 за № 418/20731.

 

Новий порядок застосування митного режиму відмови на користь держави

Порядок застосування митного режиму відмови на користь держави до товарів, що переміщуються через митний кордон України, та форма заяви про відмову на користь держави, Чим встановлено. Наказ Мінфіну від 21.03.2012 р. № 386.

 

Підвищення пенсій, призначених до 2008 року, з 1 травня

Пенсії, призначені (перераховані) до 2008 року із застосуванням показників середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2005 - 2006 роки відповідно до Законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей) та із застосуванням показника середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, у тому числі в сільському господарстві, за 2003 - 2006 роки відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", перераховуються із застосуванням показників відповідно середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2007 рік та середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, у тому числі в сільському господарстві, за 2007 рік.

Пенсії особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, призначені до 2007 року відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" без застосування показників середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, перераховуються у порядку, встановленому абзацом першим цього пункту, із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2007 рік.

Пенсії, призначені до 1 травня 2012 р. відповідно до Законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (за наявності страхового стажу у чоловіків - не менш як 25 років, у жінок - не менш як 20 років), "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей), "Про наукову і науково-технічну діяльність" та "Про пенсійне забезпечення" (одержувачам соціальних пенсій), підвищуються таким чином, щоб розмір підвищення з урахуванням перерахунку, проведеного відповідно до пункту 1 цієї постанови, становив не менш як 100 гривень, для пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у осіб, які не мають страхового стажу: чоловіки - 25 років, жінки - 20 років, - 50 гривень, для соціальних пенсій - 30 гривень.

Підвищення встановлюється до розміру пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги та пенсій за особливі заслуги перед Україною, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, і сум індексації), що склався станом на 30 квітня 2012 року.

Доплату до підвищення, яке встановлюється до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, відповідно до частини четвертої статті 14 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та частини другої статті 63 Закону України "Про жертви нацистських переслідувань", для того, щоб розмір зазначеного підвищення становив особам, нагородженим орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої Вітчизняної війни, 20 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність, іншим особам, зазначеним у згаданих статтях, - 15 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів від 23.04.2012 р. N 327 «Про підвищення рівня соціального захисту населення».

 

Якщо акціонера професійного торговця ЦП визнають злодієм, її позбавлять ліцензії

З 2 травня умовою отримання ліцензії та провадження професійної діяльності на фондовому ринку є відсутність серед учасників (акціонерів) юридичної особи (професійного учасника фондового ринку) фізичної особи, яка має не погашену або не зняту в установленому порядку судимість за злочини проти власності, у сфері господарської діяльності та/або у сфері службової діяльності та володіє прямо чи опосередковано акціями (частками) у статутному капіталі цієї юридичної особи.

Підставою для анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку є встановлення Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку факту прямого чи опосередкованого володіння акціями (частками) професійного учасника фондового ринку фізичною особою, яка має не погашену або не зняту в установленому порядку судимість за злочини проти власності, у сфері господарської діяльності та/або у сфері службової діяльності, після 30 днів з дня такого встановлення, але не раніше 120 днів з дня набрання законної сили обвинувальним вироком стосовно такої фізичної особи за зазначені злочини.

Виходить, що торговець ЦП відповідає за всіх своїх акціонерів, які не повинні бути злодіями. Але це життя і цього торговцю неможливо проконтролювати, аже при продажу акцій не можна вимагати довідки про судимість, а існуючи акціонери можуть стати злочинцями і не по своїй волі…

Крім того професійні учасники фондового ринку можуть утворювати відокремлені підрозділи за межами України за погодженням з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та у встановленому нею порядку.

Чим встановлено. Закон України від 06.10.2011 р. № 3831-VI «Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо фінансового моніторингу діяльності професійних учасників фондового ринку».

 

Обов'язковий мінімальний асортимент (соціально орієнтованих) лікарських засобів вітчизняного виробництва: 102 ліків та 15 медвиробів

З 8 травня діє обов'язковий мінімальний асортимент (соціально орієнтованих) лікарських засобів вітчизняного виробництва і виробів медичного призначення для аптечних закладів. В ньому є 102 лікарських засоби та 15 виробів медичного призначення.

Ці вимоги не поширюються на аптечні кіоски та аптечні склади (бази), які:

займаються виключно оптовою торгівлею медичними газами, або лікарськими засобами у вигляді субстанції, або експортом лікарських засобів;

мають ліцензію на виробництво лікарських засобів;

є офіційними та/або ексклюзивними представниками виробників лікарських засобів та/або є власниками реєстраційних посвідчень лікарських засобів та займаються реалізацією лікарських засобів тільки таких виробрників.

Цікаво, що в Україні вже є обов’язковий мінімальний асортимент лікарських засобів для аптек, затверджений Наказом МОЗ N 569 від 25.11.2004.

Чим встановлено. Наказ МОЗ від 29.12.2011 р. № 1000.

Зареєстровано у Мін’юсті України 10.04.2012 за № 524/20837.

 

З 1 травня підвищено тарифи на електрикудля населення, яке споживає понад 800 кВт на місяць

Таблиця тарифів для різних категорій побутових споживачів, яка вступає в дію з 01 травня 2012 року (з ПДВ):

 

Міське населення

За обсяг до

150 кВт/год на місяць

За обсяг

150-800 кВт/год на місяць

За обсяг понад

800 кВт/год на місяць

28,02 коп. за кВт/год

36,48 коп. за кВт/год

54,72 коп. за кВт/год

Сільське населення

За обсяг до

150 кВт/год на місяць

За обсяг

150-800 кВт/год на місяць

За обсяг понад

800 кВт/год на місяць

25,92 коп. за кВт/год

33,72 коп. за кВт/год

50,58 коп. за кВт/год

Міське та сільське населення, яке проживає в будинках, обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами

За обсяг до

250 кВт/год на місяць

За обсяг

250-800 кВт/год на місяць

За обсяг понад

800 кВт/год на місяць

21,54 коп. за кВт/год

28,02 коп. за кВт/год

42,00 коп. за кВт/год

Міське та сільське населення, яке проживає в будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками; а також населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і де відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання:

З 1 травня по 30 вересня

За обсяг до

250 кВт/год на місяць

За обсяг

250-800 кВт/год на місяць

За обсяг понад

800 кВт/год на місяць

21,54 коп. за кВт/год

28,02 коп/кВт/год

42,00 коп/кВт/год

З 1 жовтня по 30 квітня

За обсяг до 1800 кВт/год на місяць

За обсяг понад 1800 кВт/год на місяць

21,54 коп. за кВт/год

42,00 коп. за кВт/год

       

 

Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тариф не змінюється незалежно від обсягів споживання: у містах 28,02 коп. за кВт/год з ПДВ; у сільській місцевості — 25,92 коп. за кВт/год; в будинках, обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами та (або) електроопалювальними установками — 21,54 коп. за кВт/год.

Чим встановлено. Постанова НКРЕ від 23.04.2012 р. № 497 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню».

Зареєстровано у Мін’юсті України 23.04.2012 за № 598/20911.

 

Нова класифікація споживачів природного газу

Ступінь І - промислові споживачі та інші суб’єкти господарювання, які набувають статусу кваліфікованих споживачів з 01 травня 2012 року.

Ступінь ІІ - установи та організації, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, які набувають статусу кваліфікованих споживачів з 01 січня 2013 року.

Ступінь ІІІ - суб’єкти господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочні (модульні) котельні, котельні, установлені на дахові та прибудовані (виходячи з обсягу природного газу, що використовується для виробництва та надання населенню послуг з опалення та гарячого водопостачання, за умови ведення такими суб’єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води), які набувають статусу кваліфікованих споживачів з 01 січня 2014 року.

Ступінь ІV - усі побутові споживачі, які набувають статусу кваліфікованих споживачів з 01 січня 2015 року.

Чим встановлено. Постанова НКРЕ від 29.03.2012 р. № 305 «Про визначення ступеня кваліфікації споживачів природного газу».

Зареєстровано у Мін’юсті України 18.04.2012 за № 579/20892.

 

З 9 травня – новий порядок заповнення декларації митної вартості

ДМВ подається в одному примірнику, який залишається у справах підрозділу митного оформлення.

За бажанням декларанта ДМВ може подаватися у двох примірниках, один з яких з відповідними відмітками митного органу повертається декларанту.

ДМВ складається з основного аркуша, який містить дві частини і заповнюється на товари одного - трьох найменувань.

За наявності в партії товарів більше трьох найменувань використовуються додаткові аркуші, кожний з яких заповнюється за формою, яка відповідає частині другій основного аркуша.

Додаткові аркуші можуть бути використані тільки в тому разі, якщо всі дані, заявлені в першій частині основного аркуша ДМВ, повною мірою стосуються й товарів, зазначених у додаткових аркушах цієї ДМВ.

Чим встановлено. Наказ Мінфіну від 29.03.2012 р. №416 «Про затвердження Порядку заповнення декларації митної вартості».

Зареєстровано у Мін’юсті України 12.04.2012 за № 563/20876.

 

Нові вимоги щодо оцінки рейтингів активів страховиків та недержавних пенсійних фондів

З 15 травня обмеження щодо максимальних обсягів активів кожної категорії, вимоги до якості таких активів, вимоги щодо наявності та рівня кредитного рейтингу активів певних категорій та/або банків та емітентів цінних паперів, у яких розміщуються кошти страхових резервів страхових компаній, встановлюються Уповноваженим органом.

Недержавні пенсійні фонди повинні дотримуватися внутрішніх правил та процедур оцінки і управління ризиками, пов'язаними з інвестуванням пенсійних активів, що відповідають вимогам, встановленим Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку за погодженням з національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Чим встановлено. Закон України від 22.12.2011 р. № 4270-VI «Про внесення змін до деяких законів України стосовно повноважень органів державної влади щодо встановлення вимог до інвестування активів».

 

Визначено підсудність справ про арешт на морські судна

З 16 травня справи про арешт судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, розглядаються судом за місцезнаходженням морського порту України, в якому перебуває судно, або порту реєстрації судна

Чим встановлено. України від 20.12.2011 р. № 4190-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення підсудності справ про арешт на морські судна».

 

З 19 травня діє технічний регламент прогулянкових суден

Технічного регламенту поширюється на:

1) прогулянкові і частково укомплектовані судна;

2) судна для індивідуального користування;

3) судна з підвісними двигунами без вбудованого випускного трубопроводу або стаціонарних пропульсивних установок;

4) судна з рушійно-стерновими двигунами без вбудованого випускного трубопроводу чи із стаціонарною пропульсивною установкою, які значно модернізовані;

5) складові частини суден, якщо вони вводяться в обіг окремо чи вбудовані в судна, у тому числі:

обладнання для захисту від пожежі стаціонарних та рушійно-стернових двигунів;

пристрої для захисту підвісних двигунів від запуску;

стерна, стернові механізми і троси;

паливні цистерни, призначені для стаціонарного монтажу, і паливні шланги;

люки та ілюмінатори;

6) пропульсивні двигуни, встановлені чи спеціально призначені для встановлення на прогулянкових суднах та суднах для індивідуального користування;

7) пропульсивні двигуни, встановлені на суднах, на яких проведена значна модернізація;

8) підвісні та рушійно-стернові двигуни із вбудованим випускним трубопроводом, призначені для встановлення на судна.

Дія цього Технічного регламенту не поширюється на:

1) судна, призначені виключно для перегонів, у тому числі гребні гоночні човни і тренувальні гребні човни, позначені як такі виробником;

2) каное, байдарки, гондоли і водні велосипеди;

3) дошки для серфінгу, зокрема з вітрилом чи приводами;

4) антикварні та історичні судна, їх копії, що спроектовані до 1950 року, виготовлені здебільшого з оригінальних матеріалів і позначені як такі виробником;

5) експериментальні судна;

6) судна, призначені для перевезення пасажирів з комерційною метою;

7) підводні апарати;

8) судна на повітряних подушках;

9) судна на підводних крилах;

10) парові судна з двигунами зовнішнього згоряння;

11) пропульсивні двигуни, встановлені чи призначені для встановлення на судна, зазначені в підпункті 1 і підпунктах 5 - 9 цього пункту, антикварні пропульсивні двигуни та копії історичних пропульсивних двигунів, виготовлених до 1950 року, які не виготовляються серійно і встановлюються на антикварних, історичних суднах та їх копіях, що спроектовані до 1950 року, виготовлені здебільшого з оригінальних матеріалів і позначені як такі виробником, та суднах, побудованих для власного користування, за умови, що протягом п'яти років вони не будуть введені в обіг.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 09.11.2011 р. №1147 «Про затвердження Технічного регламенту прогулянкових суден».

 

Акцизні марки алкогольних напоїв тепер без голограм

Для захисту всіх видів акцизних марок для алкогольних напоїв з 25 травня не вікорістовується голографічній захисний елемент.

Чим встановлено. Постанова Кабінет Міністрів України № 308 від 18.04.2012 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 28 травня 2003 р. № 822-8».

 

З 28 травня суттєво оновлено правила перевезення небезпечних вантажів

Внесено зміни до Правил безпеки та порядку ліквідації наслідків аварійних ситуацій з небезпечними вантажами при перевезенні їх залізничним транспортом.

Знаки-табло небезпеки та табличка оранжевого кольору, що нанесені на транспортні засоби, за якими неможливо визначити інформацію про небезпеку вантажу (клас, символ небезпеки, колір знака, номер аварійної картки, номер ООН, ідентифікаційний номер небезпеки), повинні бути відновлені. Транспортні засоби хоча б з одним пошкодженим елементом маркування до перевезення не приймаються.

Чим встановлено. Наказ  Міністерства інфраструктури від 21.03.2012 р. № 177 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів».

Зареєстровано у Мін’юсті України 06.04.2012 за № 506/20819.

 

Міжнародна Конвенція з уніфікації деяких правил щодо накладення арешту на морські судна

Міжнародна Конвенція з уніфікації деяких правил щодо накладення арешту на морські судна від 10 травня 1952 року, до якої Україна приєдналася Законом України N 3702-VI від 7 вересня 2011 року із застереженням, набере чинності для України 16 травня 2012 року.

Чим встановлено. Лист МЗС від 28.12.2011 р. № 72/12-612-3405 «Щодо набрання чинності міжнародним документом».

 

Імпорт шиферу з Росії - без антидемпінгового мита

27 травня 2012 року закінчується строк дії остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну листів азбестоцементних гофрованих (шиферу), що класифікуються згідно з УКТЗЕД за кодом 6811 40 00 10, походженням з Російської Федерації. Антидемпінгове мито справлялося 5 років за ставкою 21,8%.

Чим встановлено. Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 20.04.2007 р. №АД-151/2007/143-42 «Про застосування остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну листів азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Російської Федерації».

 

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на травень 2012 року

 

1 травня, вівторок

День міжнародної солідарності трудящих. Свято Весни і Праці. Встановлено конгресом ІІ Інтернаціоналу (Париж, 14-21 липня 1889 року).

2 травня, середа

День міжнародної солідарності трудящих. Свято Весни і Праці - другий день свята

3 травня, четвер

Всесвітній день свободи преси. У 1993 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем свободи преси (рішення 48/432 від 20 грудня). Ця дата була установлена для вшанування Віндхукської декларації про сприяння незалежній і плюралістичній пресі Африки, яка була прийнята 3 травня 1991 року.

День Сонця

4 травня, п'ятниця

Всесвітній день боротьби з бронхіальною астмою. Відзначається з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

5 травня, субота

День міста Івано-Франківськ. Івано-Франківськ відзначає день міста в 1-у суботу травня.

День міста Львів. День міста Львів святкує в 1-у суботу травня.

Міжнародний день боротьби за права інвалідів.

7 травня, понеділок

День радіо. У цей день 1895 російський фізик Олександр Степанович Попов здійснив перший сеанс радіозв’язку і продемонстрував світові перший радіоприймач

8 травня, вівторок

Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Заснований на честь швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився цього дня в 1828 році, відзначається з 1953 року.

Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни. 22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 і 9 травня днями пам’яті і примирення

9 травня, середа

День Перемоги

10 травня, четвер

В Нідерландах - День вітряних млинів

12 травня, субота

Свято екологічної освіти. Святкується викладачами навчальних закладів та студентами у зв’язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвіду між державами. День відмічається шляхом організації та проведення конференцій та семінарів.

Всесвітній день медичних сестер. Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження

13 травня, неділя

День матері. Відзначається щорічно у другу неділю травня згідно Указу Президента України від 10.05.1999 р. № 489/99 "Про День матері".

15 травня, вівторок

Міжнародний день сім'ї. Встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня.

Міжнародний день захисту клімату

Міжнародний день тих, хто відмовився від військової служби за переконаннями совісті. Засновано в Копенгагені у 1981 р., на першій міжнародній зустрічі тих, хто відмовився від військової служби.

День Європи. Відзначається в третю суботу травня до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року №339/2003 "Про день Європи".

День молодіжних і дитячих громадських організацій України. Відзначається щорічно кожну третю неділю травня згідно Указом Президент України від 27 червня 2008 року № 599/2008 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій»

17 травня, четвер

Всесвітній день електрозв'язку. Відзначається з 1969 року за рішенням сесії Адміністративної ради Міжнародної спілки електрозв'язку в день заснування спілки.

Всесвітній день інформаційного суспільства. 27 березня 2006 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію, в якій проголосила 17 квітня Всесвітнім днем інформаційної спільноти

Всесвітній день боротьби з гомофобією. 17 мая 1990 года Генеральная ассамблея ВОЗ (Всемирной организации здравоохранения) исключила гомосексуальность из списка психических заболеваний.

18 травня, п'ятниця

Міжнародний день музеїв. Відзначається щорічно за рішенням ХІ Генеральної Конференції Міжнародної ради музеїв, яка відбулась у травні 1977 року.

19 травня, субота

День науки. Професійне свято працівників науки відзначають щорічно у третю суботу травня згідно Указу Президента України від 14.02.1997 р. № 145/97 "Про День науки"

День піонерії. 19 травня 1922 року 2-а Всеросійська конференція комсомолу ухвалила рішення про створення піонерських загонів

20 травня, неділя

Всесвітній день пам'яті людей, померлих від СНІДу. Відзначається щорічно з 1983 року в третю неділю травня.

День пам'яті жертв політичних репресій. Відзначається щороку у третю неділю травня згідно Указу Президента України від 21.05.2007 р. № 431/2007.

Всесвітній день метролога. Цей день вибрано в ознаменування підписання 20 травня 1875 в Парижі, на міжнародній дипломатичній конференції знаменитої «Метричної Конвенції»

День банківських працівників. Відзначається відповідно до Указа Президента України від 6 березня 2004 року №316/2004.

22 травня, вівторок

Міжнародний день біологічної різноманітності. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (19 грудня 1994 року) і відзначається у день прийняття Конвенції ООН про охорону біологічної різноманітності.

Всесвітній день культурної різноманітності в ім'я діалогу та розвитку.

24 травня, четвер

День слов'янської писемності та культури. У всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія - творців слов’янської писемності. Свято встановлено постановою Президії Верховної Ради Української РСР від 30.01.91 N 568-I 'Про День слов’янської писемності і культури'

Європейський День Парків. 24 травня 1909 у Швеції було створено перший з дев’яти Європейських Національних Парків.

25 травня, п'ятниця

Вознесіння Господнє. Утриматися від важкої праці

День Африки. Проголошений ООН у зв'язку зі створенням у 1963 р. на I конференції держав і урядів африканських країн в Аддис-Абебі Організації африканської єдності (ОАЄ).

26 травня, субота

День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. відзначається в Україні згідно з Указом Президента № 563/99 від 25 травня 1999 року, щорічно в останню суботу травня.

День міста Київ. День міста Київ святкують в останні вихідні травня

27 травня, неділя

День хіміка. Встановлено відповідно до Указа Президента України від 7 травня 1994 року №219/94 і відзначається щорічно в останню неділю травня.

28 травня, понеділок

День випускника школи

День прикордонника. На честь заснування в 1918 році Прикордонної охорони Української РСР і створення Головного управління прикордонної охорони. Зараз встановлено відповідно до Указу Президента України від 25 травня 1992 року №308.

29 травня, вівторок

Міжнародний день миротворців.У 2002 році Генеральна Ассамблея ООН оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців

30 травня, середа

День жіночої емансипації (День емансіпе). Цього дня в 1431 році була спалена на кострі Жанна Дарк. У 1932 році в той же день у Німеччині був прийнятий "Закон про юридичне становище жінок-чиновників"

Всесвітній день боротьби проти астми й алергії. Відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

31 травня, четвер

Міжнародний день боротьби з астмою та алергією.

Всесвітній день блондинок. Як вважають вчені, справжня блондинка - явище рідкісне, і за їхніми підрахунками вже до 2202 блондинки остаточно зникнуть з лиця Землі. Тільки за останні 50 років число блондинів і блондинок скоротилося з 49 до 14 відсотків від загального числа жителів планети.

Всесвітній день без тютюну. Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day)

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_5_2012.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"