Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЩО НАС ЧЕКАЄ...

ЩО НАС ЧЕКАЄ В ТРАВНІ 2007 РОКУ

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в травні 2007 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята травня 2007 року.

З 28 травня 2007 року в грошовий обіг вводяться нові банкноти номіналом 200 гривень

З 28 травня 2007 року в грошовий обіг вводяться нові банкноти номіналом 200 гривень зразка 2007 року. Вони трохи більші за попередні, які випущені в обіг в 2001 році, мають рожевий колір і більш захищеними від підробок.

Чим встановлено. Постанова Національного банку України від 01.03.2007 р. № 70 “Про введення в обіг банкнот номіналом 200 гривень зразка 2007 року”.

Зареєстрована у Мін’юсті України 05.03.2007 за № 195/13462.

 

З 15 травня 2007 року скорочується Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні. Не сертифікуються стартерні та тягові акумулятори, зварювальні матеріали, всі вироби з паперу шкільні та канцелярські, плитка керамічна та лінолеум тощо

З  15 травня 2007 року скорочується Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні. У розділі 1 Переліку “Електропобутове та аналогічне обладнання і комплектувальні вироби" (пункт 1.1 “Електроприлади побутового призначення”) виключено: позицію “обладнання для опалювання теплиць”; пункт 1.4 “Регулювальне обладнання для низької напруги”; пункт 1.5 “Захисне устаткування”.

У розділі 4 Переліку “Апаратура радіоелектронна побутова" пункт 4.1 “Магнітофони і диктофони” передбачає звільнення від сертифікації продукції з живленням від батарей або автомобільних магнітофонів; пункт 4.2 “Радіоприймальні пристрої і комбінована з ними апаратура” також передбачає звільнення від сертифікації приладів з живленням від батарей або автомобільних. Аналогічно в пункті 4.4 “Дискові програвачі; підсилювальна апаратура і допоміжні пристрої, які використовуються для шумозаглушування, коректування, змішування та перетворення звукових сигналів”.

Скасовано сертифікацію за пунктом 15.7 “Складові частини до систем, пультів, прикладів, пристроїв, сповіщувачів, обладнання і устаткування систем охоронної і охоронно — пожежної сигналізації, контролювання доступу та охоронних теле(відео) систем” з розділу 15 “Засоби охоронного призначення”.

У розділі 17 “Посуд з чорних та кольорових металів, фарфору, фаянсу та скла" скасовано сертифікацію за пунктом 17.6 “Посуд з мельхіору, латуні, нейзильберу з хромовим або нікелевим покриттям” та пунктом 17.11 “Тара скляна консервна”. Скасовано сертифікацію за пунктом 18.2 “Машини друкарські електрифіковані та електронні” розділу 18 “Засоби автоматизації та механізації контрольно-касових операцій і конторське обладнання”.

У розділі 22 “Техніка сільськогосподарська" сертифікація не потрібна за позицією “теплогенератори (неелектричні нагрівачі повітря та розподілювачі нагрітого повітря)” пункту 22.6, а також за пунктом 22.7 “Машини і обладнання для птахівництва — інкубатори”. Не підлягають сертифікації і (розділ 24) “Зварювальні матеріали”.

У розділі 27 “Нафтопродукти" виключено сертифікацію за пунктом 27.2 “Паливо для реактивних двигунів”, а також за пунктом 27.5 “Мастильно-холодильна рідина (оливні та водозмішувальні)” та пунктом 27.6 “Бітуми нафтові”.

У розділі 28 “Будівельні матеріали" не потрібна сертифікація за пунктом 28.13 “Плитка керамічна фасадна та покриття з неї”, пунктом 28.14 “Плитка керамічна для підлог" та пунктом 28.16 “Лінолеум полівінілхлоридний”.

Не потребує сертифікації продукція за пунктом 29.1 “Труби безшовні з корозостійких сталей (для атомної енергетики)” розділу 29 “Труби і балони". У розділі 32 “Хімічні джерела струму" не потребує сертифікації продукція за пунктом 32.1 “Свинцево-квасні стартерні батареї”, пунктом 32.2 “Батареї акумуляторні свинцеві нестартерні для мотоциклів та моторолерів” та пунктом 32.4 “Батареї акумуляторні свинцеві тягові”.

У розділі 33 “Техніка радіаційна" сертифікації позбавлено пункти 33.1 “Джерела іонізуючого випромінювання радіонуклідні закриті”, 33.2 “Гамма-дефектоскопи», пункт 33.3 “Промислові рентгенівські дефектоскопи”, 33.5 “Промислові прискорювачі заряджених частинок”.

Також тепер не сертифікуються всі товари з розділу 34 “Товари з паперу шкільні та канцелярські”.

Щодо цієї скороченої продукції відповідність може бути підтверджена декларацією про відповідність або добровільною сертифікацією. Виключена продукція увійшла до Переліку продукції, відповідність якої може бути підтверджена декларацією про відповідність.

Чим встановлено. Наказ Держспоживстандарту України від 29.01.2007 р. “Про затвердження Переліку продукції, відповідність якої може бути підтверджена декларацією про відповідність”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 13.02.2007 за № 122/13389

Починається діяльність Харківського окружного адміністративного суду

З 25 травня 2007 року починається діяльність Харківського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 61050, м. Харків, пл. Руднєва, 36.
Чим встановлено. Повідомлення Держсудадміністрації України від 25.04.2007 “Про початок діяльності окружних адміністративних судів”

 

Банкам дозволяється до 1 травня 2007 року здійснити переведення цінних паперів з торгового портфеля в інші портфелі

У зв’язку із впливом балансової вартості цінних паперів в торговому портфелі банку на розмір регулятивного капіталу банкам необхідно переглянути цінні папери в торговому портфелі та прийняти відповідне рішення щодо: їх подальшого утримання в цьому портфелі або продажу, або переведення в інші портфелі.

Банкам дозволяється до 1 травня 2007 року здійснити переведення цінних паперів з торгового портфеля в інші портфелі. Слід зазначити, що переведення цінних паперів з торгового портфеля в інші портфелі відображається в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності ретроспективно, так начебто первісно були придбані до відповідного портфеля.

Чим встановлено. Лист Національного банку України від 13.03.2007 р. № 40-111/884-2572 “Про порядок формування банками резервів за операціями з цінними паперами”.

 

У виправних колоніях 7 областей створено професійно-технічні навчальні центри для засуджених

У виправних колоніях 7 областей (Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Луганська, Сумська, Хмельницька та Черкаська) створено професійно-технічні навчальні центри. Початок навчального процесу у цих навчальних закладах з 1 травня 2007 року.

Чим встановлено. Наказ Міністерства освіти та науки від 07.03.2007 р. № 201/38 “Про створення навчальних центрів при установах виконання покарань”.

 

Нові Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом

Затверджено нові Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом, які діють з 1 травня 2007 року.

Для оформлення проїзду за ксерокопією паспорта приймаються його перші 3 сторінки, а для оформлення проїзду дитини додається також ксерокопія сторінки, де записані відомості про дитину. проїзд декількох пасажирів з однаковими умовами проїзду (за винятком відряджених осіб, інвалідів із супроводженнями, сімейне купе) оформляється на окремих бланках. Раніше оформлення могло здійснюватися на одному проїзному документі. депутатів місцевих Рад позбавлено права позачергового придбання квитків. Але таке право збережено для депутатів Автономної Республіки Крим. Учасники бойових дій та учасники війни (крім Великої Вітчизняної) тепер користуються право першочергового придбання квитків, а раніше у них було позачергове право.

Чим встановлено. Наказ Міністерства транспорту та зв'язку України від 27.12.2006  N 1196. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 4 квітня 2007 р. за N 310/13577.

 

Нове Положення про Державну службу автомобільних доріг України затверджено не Президентом, а Кабінетом Міністрів України

З 1 травня 2007 року діє нове Положення про Державну службу автомобільних доріг України. Державна служба автомобільних доріг України (Укравтодор) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра транспорту та зв’язку. Укравтодор здійснює організацію будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, відповідного інженерного облаштування, об’єктів дорожнього сервісу та інших споруд. Він погоджує розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг тощо. Досі положення про Укравтодор було затверджено Указом Президента України від 19.01.2002 р. № 50/2002 “Питання Державної служби автомобільних доріг України”.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 16.04.2007 р. № 628 “Про затвердження Положення про Державну службу автомобільних доріг України”.

 

Нові будівельні норми для доступності будинків особами з обмеженими можливостями

з 1 травня 2007 року діють ДБН В.2.2-17:2006 “Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для мало- мобільних груп населення”, розроблені ВАТ “КиївЗНДІЕП”.  ВСН 62-91 “Проектирование среды жизнедеятельности с учетом потребностей инвалидов и маломобильных групп населения” не застосовуються на території України з 1 травня 2007 року.

Чим встановлено. Наказ Мінбудархітектури від 02.11.2006 р. № 362 “Про затвердження державних будівельних норм”.

 

Нові національні стандарти

Затверджено зміни до національних стандартів з наданням чинності з 1 травня 2007 р.:

зміна N 5 Цукерки. Загальні технічні умови ДСТУ 4135:2002

зміна N 1 Манометри та калібратори надлишкового тиску ДСТУ 4028-2001 поршневі. Загальні технічні вимоги.

Чим встановлено. Наказ Держспоживстандарту України від 29.01.2007 р. № 4 “Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, зміни до національного класифікатора України, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту”.

 

Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 27 травня 2007

Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 27 травня 2007 року, неділю. Хоча, зважаючи на процес у Конституційному Суді України, невідомо чи вони відбудуться взагалі чи в цей день.

Чим встановлено. Указ Президента України від 02.04.2007 р. №264/2007 “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України”.

 

Стала чинною Угода між Урядом України та Урядом Королівства Норвегія про взаємодопомогу в митних справах

Угода між Урядом України та Урядом Королівства Норвегія про взаємодопомогу в митних справах підписана 15 червня 2004 року, набирає чинності 1 травня 2007 року.

Повідомлення. Лист Держмитслужби від 28.03.2007 р.№ 11/6-22/3153-ЕП “Про набрання чинності міжнародним договором.

 

Національні, професійні та міжнародні свята травня 2007 року

День міжнародної солідарності трудящих

1 і 2 травня, вихідні дні

День Перемоги

9 травня, вихідний день

День матері  

13 травня  

День Європи  

19 травня  

День науки  

19 травня  

День банківських працівників  

20 травня  

День слов'янської писемності і культури  

24 травня  

День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження  

26 травня  

День хіміка  

27 травня  

Трійця 

27 травня 

День прикордонника  

28 травня, понеділок - вихідний день після Трійці  

Міжнародний день миротворців  

29 травня  

 Віталій МОСЕЙЧУК

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_5_2007.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"