Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в квітня 2014 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в квітні 2014 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята квітня 2014 року.

 

Антикризові зміни в податковому законодавстві з 1 квітня

Запроваджується на постійній основі застосування основної ставки податку на прибуток підприємств на рівні 18% та ПДВ на рівні 20%. Запроваджено ставку ПДВ 7 відсотків  по операціях з першого постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також з першого постачання виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

З 1 квітня запроваджується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування за ставкою 0,5% при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі.

Щодо експорту зернових і технічних культур ставку 0% з ПДВ залишили тільки для с / г підприємств - виробників цих культур, які вирощені на землях сільськогосподарського призначення і які знаходяться в їх власності або постійному користуванні на дату такого експорту.

 Сільгоспвиробники не обкладаються ПДВ, а залишаються на спеціальному режимі оподаткування.

З 1 квітня збільшуються ставки плати за користування надрами: на газовий конденсат підвищено до 42%, на нафту залишили попередньому рівні 39%. Також розширяється коло платників за збором у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ.

Збільшуються у 2 рази ставки оподаткування за збором за користування радіочастотним ресурсом.

Збільшуються в 2 рази ставки акцизного податку на нові автомобілі та мотоцикли з об'ємом двигуна більше 0,5 л; встановлюються ставки акцизного податку на мотоцикли об'ємом двигуна до 0,5 л на рівні 0,06 євро за 1 куб. см. та підвищуються у 2 рази ставки акцизного податку на автомобільні кузови. Запроваджується акциз на біодизель та бензин зі вмістом біоетанолу – на рівні звичайного бензину та дизельного пального.

З 1 квітня зменшується неоподатковуваний імпорт товарів, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, з 300 до 150 євро.

Чим встановлено. Закон України від 27.03.2014 № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в країні"

 

Діє нова форма №1ДФ

Затверджено форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку. Звіт за I квартал 2014 треба здавати вже за цією формою. Термін здачі звіту 1ДФ за I квартал 2014р. до 12.05.2014 h.

Сам вигляд форми 1ДФ практично не змінився, а що стосується нововведень в її заповненні, то коротко можна сказати наступне:

1. На паперовому носії можна здавати тільки, якщо кількість рядків не перевищує 5, якщо більше - то треба здавати на флешці або іншому змінному носії з наданням паперового варіанту, або відправляти по Інтернету, підписавши ЕПЦ (електронно-цифровим підписом).

2. Додали і розширили ознаки доходів фізичних осіб в довіднику: 179, 180, 181, 182, 183/

Чим встановлено. Наказ Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 р.  № 49.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 05.02.2014 р. за N 228/25005.

 

Ціна на природний газ для промислових споживачів зросла на 25%

Установити граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується промисловим споживачам та іншим суб'єктам господарювання, - 4020,00 грн. за 1000 м3 (без урахування податку на додану вартість, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 відсотків, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом). Досі ціна була 3113,00 грн за 1000 м3.

Чим встановлено. Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики від 31.03.2014 р. N 353 «Про встановлення граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання».

 

Технічні регламент енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів, холодильників та пральних машин

З 6 квітня починають діяти :

Технічний регламент енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів та план заходів з його застосування;

Технічний регламент енергетичного маркування побутових електричних холодильників та план заходів з його застосування;

Технічний регламент енергетичного маркування побутових пральних машин та план заходів з його застосування.

На енергетичній етикетці холодильника зазначається інформація про:

найменування або торговельну марку постачальника холодильного приладу;

модель холодильного приладу;

клас енергоефективності холодильного приладу. Літера, що означає клас енергоефективності, розміщується на тому самому рівні, що і відповідна стрілка;

річний обсяг енергоспоживання холодильним приладом;

рівень акустичного поширення шуму в повітрі;

загальний об'єм зберігання всіх відділень, не маркованих зірочками (з температурою до -6° C);

загальний об'єм зберігання всіх відділень, маркованих зірочками (з температурою нижче -6° C), та кількість зірочок відділення, яке має найбільшу частку в загальному об'ємі зберігання таких відділень.

Для холодильників для зберігання вина також зазначається інформація про номінальну потужність на кількість стандартних пляшок на 75 сантілітрів, які можуть бути розміщені у холодильнику відповідно до інструкції постачальника.

На енергетичній етикетці пральної машинки зазначається інформація про:

найменування або торговельну марку постачальника побутової пральної машини;

код моделі побутової пральної машини, який складається з літер та цифр;

клас енергоефективності побутової пральної машини. Літера, що означає клас енергоефективності, розміщується на тому самому рівні, що і відповідна стрілка;

середньозважений річний обсяг енергоспоживання побутовою пральною машиною, визначений відповідно до додатка 7 до Технічного регламенту енергетичного маркування побутових пральних машин, кВт·г на рік;

середньозважений річний обсяг споживання води побутовою пральною машиною, літрів на рік;

номінальну завантаженість для стандартної програми прання бавовни з інтервалом 0,5 кілограма;

клас ефективності віджимання;

рівень акустичного поширення шуму в повітрі під час прання та віджимання бавовни при температурі 60° C за базовим значенням 1 пВт, дБА;

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів від 07.08.2013 р. N 702 «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування».

  

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята квітня 2014 року

 

1 квітня, вівторок

День сміху. День дурня

Міжнародний день птахів. Відзначається з 1906 року. В тому році 1 квітня була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів, до якої Радянський Союз приєднався у 1927 р.

2 квітня, середа

Міжнародний день дитячої книги. Відмічається з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена

4 квітня, п'ятниця

День геолога

5 квітня, субота

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

День першої української Конституції (Пилипа Орлика). Вона була прийнята на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер 5 квітня 1710 року.

6 квітня, неділя

День робітника слідчих органів. Указом Президіуму Верховної Ради СРСР від 6 квітня 1963 року право проведення попереднього слідства було передано Міністерству охорони громадського порядку, яке пізніше було перейменовано в МВС СРСР.

7 квітня, понеділок

Благовіщеня Пресвятої Богородиці

Всесвітній день здоров'я

8 квітня, вівторок

Міжнародний день ромів (циган). Встановлене на IV-му Всесвітньому конґресі ромів, що відбувся 1990 р. у Сероцьку (Польща). Метою свята є самоідентифікація ромської етнічної групи як єдиного народу, привернення уваги до самобутньої культури та історії етносу ромa та 80 ромських субетносів, подолання дискримінації, утисків та відчуження ромів. Відзначається 8 квітня. Свято приурочене до дня проведення I-го Всесвітнього конґресу ромів у Лондоні 1971 р. та дня ромського свята у Трансильванії - «дня коней».

День працівників військових комісаріатів. 8 квітня 1918 року декретом Ради Народних Комісарів засновані волостні, повітові, губернські та окружні комісаріати з військових справ

12 квітня, субота

День працівників ракетно-космічної галузі України. На честь польоту першої людини в космос (Юрія Гагаріна в 1961 р.).

14 квітня, понеділок

День ДАІ МВС України. 14 квітня 1997 постановою Кабінету Міністрів України № 341 було затверджено "Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ України"

15 квітня, вівторок

День співробітників карного розшуку України. 15 квітня 1919 Декретом Раднаркому України була утворена секція судово-кримінального розшуку.

17 квітня, четвер

Всесвітній день гемофілії. Ця дата приурочена до дня нарожденн засновника Всесвітньої федерації гемофілії (WFH) Френка Шнайбеля

18 квітня, п'ятниця

День пам'яток історії та культури, Міжнародний день пам’яток і визначних місць

19 квітня, субота

День довкілля

20 квітня, неділя

Великдень(Пасха) 2014 року

21 квітня, понеділок

Вихідний після Великодня(Пасхи)

Міжнародний день астрономії. Це свято народилося в Америці у 1973 році і об’єднало всіх справжніх любителів астрономії під девізом «Несучі Астрономію людям» День Астрономії зазвичай відзначається в день, коли Місяць має фазу поблизу 1-й чверті, що припадає на інтервал з середини квітня до середини травня

23 квітня, середа

Всеукраїнський день психолога

Всесвітній день книг та авторського права. В 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня 1616 року померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков.

26 квітня, субота

Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф. День аварії на Чорнобильський АЕС 26 квітня 1986 року, день жалоби(трауру)

27 квітня, неділя

День Державного казначейства України. Указ Президента України від 25.04.1995 р. №N 335/95 "Про Державне казначейство України"

28 квітня, понеділок

Всесвітній день поріднених міст. Проводиться щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (ВФПМ)

День охорони праці. Згідно Указу Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/2006 «Про День охорони праці».

29 квітня, вівторок

Міжнародний день секретаря

Міжнародний день танцю. Відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера (29.4.1727-19.10.1810), реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

 Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_4_2014.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"