Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у березні 2014 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у березні 2014 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята березня 2014 року.

 

Нова форма податкової накладної та порядок її заповнення

З 1 березня діє оновлена форма податкової накладної. До податкової накладної внесено такі зміни:

 - у верхній лівій частині податкової накладної слід зазначати форму виписки накладної (паперова або електронна). При цьо­му поля «Оригінал» та «Копія» тепер заповнюється  лише у паперовій формі ПН. Важлива зміна, у  п. 7 Порядку зазначено, що ПН, які складаються в електронній формі, підляга­ють реєстрації в Єдиному реєстрі податко­вих накладних. Така реєстрація здійснюється неза­лежно від того, чи відповідають такі накладні вимогам п. 11 підрозд. 2 розд. XX ПК (тобто незалежно від суми ПДВ в одній ПН, а також незалежно від того, чи складені вони на опера­ції з постачання підакцизних, імпортованих чи вітчизняних товар).

 - до реквізиту «Порядковий номер» додана ще одна комірка, в якій відображається код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування (2 – сільськогосподарські спецрежимники, 3 - сільськогосподарські підприємства, які відповідають критерію спецрежимників, але не обрали його, 4 – переробні підприємства). Якщо платник податку перебуває на загальному режимі оподаткування, то код діяльності не заповнюється;

Усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками.

В податковій накладній вилучені всі посилання на свідоцтво про реєстрацію платником ПДВ, оскільки з 2014 р. такі свідоцтва не видаються.

Слід звернути увагу, що при заповненні рядка «Індивідуальний податковий номер покупця» те­пер слід зазначати умовний ІПН «400000000000» (а не нулі, як це було раніше) у таких випадках (п. 11 Порядку):

постачання товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований як платник ПДВ, включаючи постачання на експорт;

здійснення операцій у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових від­носинах із платником податку;

постачання товарів/послуг у межах балансу платника податку для невиробничого викорис­тання;

використання товарів/послуг, за якими суми ПДВ попередньо були включені до податко­вого кредиту, в операціях, які не є об'єктом оподаткування або звільняються від оподат­кування;

визначення при анулюванні реєстрації плат­ника податку податкових зобов'язань за това­рами/послугами, необоротними активами, суми ПДВ за якими були включені до складу податкового кредиту та не були використані в оподатковуваних операціях у межах госпо­дарської діяльності;

ліквідація основних засобів за самостійним рі­шенням платника податку;

переведення виробничих основних засобів до складу невиробничих.

В інших випадках умовний індивідуальний податковий номер не змінився.

Чим встановлено. Наказ Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 N 10 «Про затвердження Форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 січня 2014 р. за N 185/24962

 

Рахунки для сплати податків та зборів в 2014 році не змінюються, за виключенням збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію

Традиційно в лютому-березні в Україні змінюються рахунки для сплати податків та зборів в Держказначейстів. 2014 рік – виключення, рахунки не змінюються. Головне управління Міндоходів у м. Києві  повідомляє, що в 2014 році продовжують діяти  рахунки по зарахуванню коштів до державного та місцевого бюджетів, які діяли в 2013 році,  за виключенням «Збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками» (код бюджетної класифікації 17050000), для якого згідно листа Головного управління Державної казначейської служби України  у м. Києві від 17.02.2014 р. № 06-08/758-2223 відкрито нові рахунки (з 03.03.2014 року).

Датою початку здійснення  операцій по виконанню державного та місцевих бюджетів у 2014 році  визначено 3 березня 2014 року.

Чим встановлено. Повідомлення http://kyiv.minrd.gov.ua/media-ark/news-ark/135683.html

 

З 1 березня 2014 підвищуються ставки акцизного податку на етиловий спирт і алкогольні напої

Ставки акцизного податку для натуральних вин з додаванням спирту і міцних (кріплених) вермутів та інших натуральних виноградних вин з додаванням рослинних або ароматичних екстрактів зростуть на 0,35 грн.

Податок на ігристі і газовані вина зросте на 0,51 грн і складе 3,65 грн за літр. Ця норма стосується виробників та імпортерів алкогольних напоїв.

"Реалізація в торгових мережах алкогольних напоїв з марками акцизного податку, на яких нанесена сума сплаченого податку, за ставками, чинними до 1 березня, можлива і після збільшення ставок, але при цьому потрібно звертати увагу на дату розливу продукції. Чинним законодавством не передбачено обмін невикористаних акцизних марок, у зв'язку зі зміною ставок. Тому, з метою недопущення виникнення значних залишків акцизних марок для маркування алкогольних напоїв, рекомендуємо всім виробникам та імпортерам забезпечити повне їх використання до 1 березня 2014 року ", - йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, підприємствам-виробникам та імпортерам алкогольних напоїв, станом на 1 березня 2014 необхідно провести інвентаризацію залишків акцизних марок для маркування алкогольних напоїв, із зазначенням на них сумою акцизного податку, що діє до 1 березня 2014 Таким чином, акцизні марки , придбані за ставками акцизного податку, які діяли до 1 березня 2014 р. і не використані підприємством, необхідно повернути продавцеві марок для їх знищення.

Крім того, змінам піддаються товари за кодами 2206 (Інші зброджені напої (наприклад, сидр, перрі (грушевий напій), напій медовий); суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безакогольними напоями, в іншому місці не зазначені (з доданням спирту)), 2207 (Спирт етиловий, неденатурований, з концентрацією спирту 80 об. % або більше; спирт етиловий та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, денатуровані, будь-якої концентрації), 2208 (Спирт етиловий, неденатурований з концентрацією спирту менш як 80 об. %; спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, лікери та інші напої, що містять спирт) згідно з УКТ ЗЕД, ставка на які складе 56,42 грн замість 49,49 грн.

Чим встановлено. Закон України від 19.12.2013 р. № 713-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків".

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


Введено мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я

З 1 березня введено мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, що включає:

безпосередню ліквідацію лікарень, поліклінік, амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів (у тому числі, які розташовані на території сільських та селищних рад) та інших медичних закладів державної та комунальної форм власності;

реорганізацію закладів охорони здоров’я, що призводить до зміни їх головного призначення та/або скорочення кількості працівників і зменшення кількості ліжко-місць;

інші форми реорганізації, направлені на закриття закладів охорони здоров’я та зменшення обсягів медичної допомоги населенню;

скорочення режиму роботи медичних закладів.

Чим встановлено. Закон України від 23.02.2014 р. № 772-VII «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я».

 

Оновлено порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики

З третього березня ліцензію щодо медичної практики можуть позбавити  за неподання повідомлення про зміну даних, зазначених у документах, що додавались до заяви про видачу ліцензії, - виявлення факту неподання у визначений законодавством строк до МОЗ України разом з документами або їх нотаріально засвідченими копіями повідомлення в письмовій формі про всі зміни даних, зазначених у документах, що додавались до заяви про видачу ліцензії.

Затверджено нові форми актів, які складаються за результатами перевірок додержання суб'єктом господарювання Ліцензійних умов провадження певних видів господарської діяльності в галузі охорони здоров'я, в т. ч. Акт про повторне порушення,

Акт про виявлення недостовірних відомостей у документах, Акт про неможливість

суб'єкта господарювання (ліцензіата) забезпечити виконання Ліцензійних умов, встановлених для провадження господарської діяльності з медичної практики, Акт про невиконання розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов, Акт про відмову
в проведенні перевірки МОЗ України, Акт про встановлення факту передачі ліцензії або її копії іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності.

Чим встановлено. Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 30.12.2013 р. N 1163 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 10 лютого 2011 року N 80»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 січня 2014 р. за N 29/24806.

 

З 20 березня діє Технічний регламент з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів

Технічний регламент визначає вимоги до виконавця технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) та надаваних ним послуг (виконуваних робіт), а також до оцінки відповідності таких послуг.

Вимоги цього Технічного регламенту не поширюються на:

авторизованих виконавців, які надають послуги з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) у період дії гарантії виробника;

неавторизованих виконавців, які надають послуги з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів у дорожніх умовах.(за викликом);

виконавців, які здійснюють технічне обслуговування та ремонт колісних транспортних засобів, що використовуються підрозділами МВС, Міноборони, ДСНС, Адміністрації Держприкордонслужби, СБУ;

виконавців, які під час ремонту змінюють тип колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем). У такому випадку виконавців оцінюють як виробників відповідно до законодавства;

виконавців, які надають послуги з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, що відповідно до законодавства мають історичну, культурну цінність;

виконавців, що надають послуги за договором підряду.

Обов’язкове застосування регламенту передбачено з 2016 року, наразі воно добровільне.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від від 3 липня 2013 р. N 643

Про затвердження Технічного регламенту з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів

ФОН

9 березня - 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. В Україні 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка

 

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на березень 2014 року

 

1 березня, субота

День сну, оголошений Всесвітнім фондом психічного здоров`я. Цю дату можна назвати професійним святом лікарів, які займаються сомнологією - наукою про сон.

Всесвітній день цивільної оборони

Всесвітній день кішок. Початок весни змушує всіх звертати увагу на численні «виступи, симпозіуми та конференції» березневих котів.

День професійного сержанта в Україні. Відповідно до наказу Міністра оборони України від 10.02.09 № 57 «Про встановлення Дня професійного сержанта Збройних Сил України» цей день визначається в першу п`ятницю березня

3 березня, понеділок

Всесвітній день письменника відзначається за рішенням 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що відбувся 12-18 січня 1986 року. ПЕН-клуб був заснований у 1921 році.

8 березня, субота

Міжнародний жіночий день

9 березня, неділя

Всесвітній день Ді-джея. World DJ Day – це не тільки офіційне свято, але і важлива благодійна подія, яка відбувається від імені міжнародної клубної індустрії з 2002 року. Кожного року 9 березня в рамках Дня Ді-джея в усьому світі проходить благодійна акція на допомогу дитячим організаціям

14 березня, п'ятниця

День землевпорядника

Математики та фізики всього світу відмічають свято числа Пі(3,14)

15 березня, субота

День працівників житлово-комунального господарства

Всесвітній день прав споживача. 15 березня 1962 року президент США Джон Кеннеді, виступаючи із зверненням до Конгресу та об`єднань споживачів і вперше проголосив права споживачів: "Право на безпеку", "Право на інформацію", "Право на вибір", "Право бути почутим"

16 березня, неділя

Пурим. Єврейське свято щодо перемоги Добра над Злом.

20 березня, четвер

Міжнародний деь щастя. У 2012 році ООН проголосила International Day of Happiness з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети. 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi и сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

21 березня, п'ятниця

Всесвітній день хворих на синдром Дауна

Всесвітній день сну

Всесвітній день поезії. В 1999 году на 30-й сессии генеральной конференции ЮНЕСКО было решено ежегодно отмечать Всемирный день поэзии (World Poetry Day)

22 березня, субота

Всесвітній день водних ресурсів. Всесвітній день води. Уперше він з'явився в календарі в 1993 р. з ініціативи Міжнародної асоціації водопостачання

23 березня, неділя

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

Всесвітній метеорологічний день

День таксиста. в 1907 році в цей день в Лондоні в машини (кеби) були встановлені таксометри.

24 березня, понеділок

Міжнародний день права на встановлення істини у відношенні грубих порушень прав людини та гідності жертв (A/RES/65/196)

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз, Всесвітній день боротьби з туберкульозом

25 березня, вівторок

День Служби безпеки України

Міжнародний день солідарності з затриманими та зниклими безвісті колегами

Міжнародний день пам’яті жертв рабства та трансатлантичної работоторгівлі

26 березня, середа

День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Це день прийняття Верховною Радою України у 1992 році Закону "Про внутрішні війська України"

27 березня, четвер

Міжнародний день театру

30 березня, неділя

В 2.00 в ніч з суботи на неділю запроваджується літній час (можливо і скасують його). Стрілки всіх годинників переводяться на годину вперед.

Година Землі - щорічна міжнародна подія, що проводиться Всесвітнім фондом дикої природи - WWF. Проводиться в останню суботу березня і закликає господарства та комерційні установи вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати інтерес до необхідності протидіяти зміні клімату

 Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

 

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_3_2014.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"