Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у березні 2012 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у березні 2012 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята березня 2012 року.

 

З 2 березня оновлено декларацію з ПДВ переробного підприємства

Податкову декларацію з ПДВ (переробного підприємства) та форма уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до пункту 1 підрозділу 2 розділу XX Кодексу) доповнено новим рядком:
   
   «12.3 коригування податкового кредиту в частині податку з товарів/послуг, вартість яких включена до вартості експортованої продукції (переноситься до рядка 16.3 декларації) (-)».

Внесені зміни в назву рядка 16.3 Розділу ІІ :
   

Було

Стало

коригування податкового кредиту по постачанню сільськогосподарської продукції у митному режимі експорту (переноситься з рядка 12.3 декларації (скороченої))(+)

коригування податкового кредиту із постачання сільськогосподарської продукції або продукції власного виробництва переробного підприємства у митному режимі експорту (переноситься з рядка 12.3 декларації (скороченої) або рядка 12.3 декларації (переробного підприємства)) (+)".

   

Чим встановлено. Наказ Мінфіну від 10.02.2012 р. №143 «Про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22.02.2012 р. за N 274/20587

 

Нові норми витрат палива на автомобільному транспорті

Внесені зміни до системи нормування витрат палива і мастильних матеріалів колісними транспортними засобами.

Зміни є чинними з 1 березня 2012 року, крім додатків, якими затверджено нові норми витрат палива, що набувають чинності з дня опублікування наказу.

Чим встановлено. Наказ Міністерства інфраструктури України № 36 від 24.01.2012 р. «Про затвердження Змін до Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті».

 

Електронна фінзвітність для учасників ринку ЦП

Затвердити електронну форму фінансової звітності компаній з управління активами та торговців цінними паперами

Чим встановлено. Постанова ДКЦПФР від 30 грудня 2011 року N 1205 «Про затвердження форм фінансової звітності професійних учасників ринку цінних паперів».

 

НБУ визначив з 10 березня нові правила переміщення цінних паперів через митний кордон України

Фізична та юридична особи мають право вивозити (пересилати) за межі України цінні папери на умовах письмового декларування та за наявності індивідуальної ліцензії Національного банку на вивезення (пересилання) за межі України цінних паперів.

Не потребують отримання цієї ліцензії операції з вивезення (пересилання) за межі України фізичною особою виражених в іноземній валюті цінних паперів, які були раніше ввезені цією особою в Україну, що підтверджується митною декларацією.

Фізична та юридична особи мають право ввозити (пересилати) в Україну цінні папери, виражені в іноземній валюті, на умовах письмового декларування, а цінні папери, виражені в гривнях, на умовах письмового декларування та за наявності індивідуальної ліцензії Національного банку на ввезення (пересилання) в Україну цінних паперів.

Не потребують отримання цієї ліцензії операції з увезення (пересилання) в Україну фізичною та юридичною особами цінних паперів, виражених у гривнях, які були раніше вивезені (переслані) цією особою за межі України, що підтверджується митною декларацією.

Заявник (резидент або нерезидент) для одержання ліцензії зобов'язаний подати до Національного банку такі документи:

заяву про видачу ліцензії залежно від виду операції;

виписку (витяг) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців або її (його) копію, засвідчену нотаріально або державним органом, який видав документ, - для резидентів (юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців);

нотаріально засвідчені копії документів про державну реєстрацію (витяг із торговельного, банківського, судового реєстру тощо) - для нерезидентів - юридичних осіб;

копії сторінок паспорта (або документа, що його замінює), які містять прізвище, ім'я, по батькові (якщо є), дату народження, серію і номер, дату видачі та найменування органу, що видав документ, місце проживання - для фізичних осіб (резидентів та нерезидентів);

копії цінних паперів, що плануються для переміщення через митний кордон України;

нотаріально засвідчені копії документів, що підтверджують набуття заявником прав власності на цінні папери (копії договорів купівлі-продажу цінних паперів, міни, дарування, документів, що підтверджують отримання цінних паперів у спадщину, тощо).

Національний банк приймає рішення про видачу ліцензії або про відмову в її видачі не пізніше 20 робочих днів із дати надходження повного пакета документів.

Національний банк має право запитувати й отримувати від заявника додаткові документи чи їх копії, потрібні для з'ясування обставин щодо операцій з переміщення цінних паперів через митний кордон України.

Чим встановлено. Постанова Правління Національного банку України
22.12.2011 N 469 «Про затвердження Положення про переміщення цінних паперів через митний кордон України»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 січня 2012 р. за N 105/20418.

 

Оновлено Правила здійснення депозитних операцій для кредитних спілок

Внесок (вклад) на депозитний рахунок - грошові кошти в готівковій або в безготівковій формі, внесені до кредитної спілки її членами на договірних умовах, на визначений строк або на вимогу та під процент на умовах видачі на першу вимогу або повернення зі спливом встановленого договором строку;".

Внесок (вклад) на депозитний рахунок до запитання - грошові кошти в готівковій та безготівковій формі, унесені до кредитної спілки її членом на договірних умовах, на визначений строк та під процент із зобов'язанням їх повернення на першу вимогу та/або з правом отримання частини вкладу протягом дії договору.

Чим встановлено. Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 30.12.2011 N 821 «Про затвердження Правил здійснення депозитних операцій для кредитних спілок та про внесення змін до деяких нормативно-правових актів».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 лютого 2012 р. за N 211/20524

 

Зросли тарифи на воду

З 1 березня в Україні зросли тарифи на водопостачання й водовідведення для населення. В середньому вони зросли на 7,8%. Відповідні рішення були прийнято Національною комісією регулювання сфери комунальних послуг на початку лютого.

Нацкомісія шляхом коригування "енергетичної складової" (електроенергії) підвищила 46 підприємствам тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для побутових споживачів.

Чим встановлено. Постанови Національної комісії регулювання сфери комунальних послуг від 10.02.2012 р. №№71-116.

 

Держреєстратори діляться з 17 березня іншими держорганами інформацією в електронному вигляді

Порядок надання органам державної влади даних в електронному вигляді з Єдиного державного реєстру та їх перелік встановлюються спеціально уповноваженим органом з питань державної реєстрації за погодженням з відповідним державним органом.

Органам державної влади забороняється надавати іншим особам за їх зверненням відомості з Єдиного державного реєстру, отримані в порядку, встановленому цим Законом

Чим встановлено. Закон України від 18.11.2011 р. №4067-VI «Про внесення змін до статті 20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

 

Новий порядок здійснення контролю за доставкою до митниці призначення товарів за МДП

Якщо в складі партії транзитних товарів є підакцизні товари, то митне оформлення всієї партії товарів проводиться за умови подання митниці відправлення ВМД та відсутності ознак порушення митних правил.

Якщо у запломбованій частині дорожнього транспортного засобу (зчепу транспортних засобів), яким переміщуються транзитні товари, міститься партія товарів, не зазначена у вантажному маніфесті книжки МДП, то митне оформлення цієї партії товарів проводиться за умови подання митниці відправлення ВМД та відсутності ознак порушення митних правил.

Держатель книжки МДП може здійснювати переміщення товарів транзитом через митну територію України на умовах Конвенції МДП із застосуванням МДП-ЕПД.

Для здійснення такого переміщення держатель книжки МДП (або уповноважена ним особа) до або після відправлення товарів з місця завантаження створює МДП-ЕПД за формою та у форматі, що встановлені МСАТ.

Одній книжці МДП повинно відповідати одне МДП-ЕПД.

Порядок чинний з 20 березня.

Чим встановлено. Наказ Міністерства фінансів України від 26.12.2011 N 1718 «Про затвердження Порядку здійснення контролю за доставкою до митниці призначення товарів, що переміщуються транзитом через територію України на умовах Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки міжнародного дорожнього перевезення».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 січня 2012 р. за N 60/20373.

 

22 березня 2012 року виповнюється 170 років з дня народження Миколи Віталійовича Лисенка — видатного українського композитора, піаніста, педагога, громадського діяча, основоположника української національної класичної музики.

 

Черговий з’їзд аудиторів України 2 березня 2012 р. за адресою: місто Київ, вул. Саксаганського, 6. Початок роботи з’їзду о 10-00, початок реєстрації о 8-30.

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на березень 2012 року

 

1 березня, четвер

День сну, оголошений Всесвітнім фондом психічного здоров`я. Цю дату можна назвати професійним святом лікарів, які займаються сомнологією - наукою про сон.

Всесвітній день цивільної оборони

Всесвітній день кішок

2 березня, п'ятниця

День професійного сержанта в Україні. Відповідно до наказу Міністра оборони України від 10.02.09 № 57 «Про встановлення Дня професійного сержанта Збройних Сил України» цей день визначається в першу п`ятницю березня

3 березня, субота

Всесвітній день письменника відзначається за рішенням 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що відбувся 12-18 січня 1986 року. ПЕН-клуб був заснований у 1921 році.

8 березня, четвер

Міжнародний жіночий день

9 березня, п'ятниця

Всесвітній день Ді-джея. World DJ Day – це не тільки офіційне свято, але і важлива благодійна подія, яка відбувається від імені міжнародної клубної індустрії з 2002 року. Кожного року 9 березня в рамках Дня Ді-джея в усьому світі проходить благодійна акція на допомогу дитячим організаціям

14 березня, середа

День землевпорядника

Математики та фізики всього світу відмічають свято числа Пі(3,14)

15 березня, четвер

День працівників житлово-комунального господарства

21 березня, середа

Пурим. Єврейське свято щодо перемоги Добра над Злом. Історія ...

Всесвітній день хворих на синдром Дауна

Всесвітній день сну

Всесвітній день поезії. В 1999 году на 30-й сессии генеральной конференции ЮНЕСКО было решено ежегодно отмечать Всемирный день поэзии (World Poetry Day)

22 березня, четвер

Всесвітній день водних ресурсів. Всесвітній день води. Уперше він з'явився в календарі в 1993 р. з ініціативи Міжнародної асоціації водопостачання

23 березня, п'ятниця

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

Всесвітній метеорологічний день

День таксиста. в 1907 році в цей день в Лондоні в машини (кеби) були встановлені таксометри.

24 березня, субота

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз, Всесвітній день боротьби з туберкульозом

25 березня, неділя

День Служби безпеки України

26 березня, понеділок

День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Це день прийняття Верховною Радою України у 1992 році Закону "Про внутрішні війська України"

Година Землі - щорічна міжнародна подія, що проводиться Всесвітнім фондом дикої природи - WWF. Проводиться в останню суботу березня і закликає господарства та комерційні установи вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати інтерес до необхідності протидіяти зміні клімату

27 березня, вівторок

Міжнародний день театру

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_3_2012.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"