Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у березні 2011 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у березні 2010 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята березня 2011 року.

Затверджено Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи

З 1 березня типове положення визначає завдання та функціональні обов’язки бухгалтерської служби бюджетної установи, повноваження її керівника — головного бухгалтера та вимоги до його професійно-кваліфікаційного рівня.

Бухгалтерська служба утворюється як самостійний структурний підрозділ бюджетної установи, вид якого залежить від обсягу, характеру та складності бухгалтерської роботи, — департамент, управління, відділ, сектор або в бюджетній установі вводиться посада спеціаліста, на якого покладається виконання обов’язків бухгалтерської служби. Обов’язки бухгалтерської служби може виконувати централізована бухгалтерія бюджетної установи, якій підпорядковані інші бюджетні установи.

Положення про бухгалтерську службу (посадова інструкція спеціаліста, на якого покладено виконання обов’язків бухгалтерської служби) затверджується керівником бюджетної установи. Норми застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі набирають чинності з 1 січня 2013 року.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р.  № 59 “Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи”.

 

Надання платних адміністративних послуг здійснюється виключно бюджетними установами

З 1 березня 2011 р. надання платних адміністративних послуг здійснюється виключно бюджетними установами, а також підприємствами, небюджетними установами та організаціями, на які законодавчими актами або міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, покладено повноваження щодо надання таких послуг, і державними підприємствами, що належать до сфери управління Державної служби технічного регулювання

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 05.01.2011 р. № 33 “Деякі питання надання платних адміністративних послуг”.

 

Для вступників відкривають call-центр

У 2011 році у Міністерстві на період вступної кампанії буде організовано роботу call-центру. Експлуатація системи он-лайн консультування щодо функціонування інформаційно-пошукової системи “Конкурс” та програмного комплексу “Електронний вступ до ВНЗ “країни” розпочнеться з 1 березня 2011 року.

Чим встановлено. Лист Міносвіти від 06.01.2011р .№ 1/9-5.

 

Мін‘юст встановив тверду ціну на повідомлення про прилюдні торги (аукціони) на своєму сайті

Відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" Мін'юст наказом від 26.01.2011 N 306/5 установив,  плата за розміщення на веб-сайті з питань реалізації арештованого державними виконавцями майна повідомлень про прилюдні торги (аукціони) з реалізації арештованого державними виконавцями майна, інформації про майно, що реалізується, та результати проведених прилюдних торгів (аукціону) здійснюється у розмірі 60,00 грн. за кожне повідомлення про прилюдні торги (аукціон). Плату беруть з 1 березня.

Досі за таку послугу брали 0,3 % від суми, отриманої за реалізацію арештованого державними виконавцями майна.

Чим встановлено. Наказ Мін'юсту від 26.01.2011 № 306/5 “Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 25.07.2008 N 1293/5”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 31.01.2011 за № 125/18863.

 

В новій редакції діє Закон "Про виконавче провадження". Опір держвиконавцю прирівняно до опору представнику міліції

Верховна Рада з 9 березня виклала у новій редакції Закон "Про виконавче провадження". Законом також внесено зміни до:

- Кримінально-процесуального кодексу;

- Кодексу про адміністративні правопорушення;

- Господарського процесуального кодексу;

- Кримінального кодексу;

- Сімейного кодексу;

- Цивільного кодексу;

- Кримінально-виконавчого кодексу;

- Цивільного процесуального кодексу;

- Кодексу адміністративного судочинства;

- законів:

"Про нотаріат";

"Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України";

"Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства";

"Про державну виконавчу службу";

"Про банки і банківську діяльність";

"Про платіжні системи та переказ коштів в Україні";

"Про іпотеку". 

Всі зміни направлено для покращенні виконання рішень судів, передусім боржниками. Зокрема у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських або виправних робіт відповідно до закону. А опір держвиконавцю прирівняно до опору представнику міліції. Опір працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю під час виконання ним службових обов’язків, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві під час виконання цими особами покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Чим встановлено. Закон України від 04.11.2010 р. № 2677-VI “Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)”.

 

Новий Порядок роботи представників органів державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах

З 12 березня по-новому визначено механізм здійснення контролю представниками органів ДПС за виробництвом та обігом спирту етилового, спирту етилового денатурованого (спирту технічного), біоетанолу (далі - спирт), горілки і лікеро-горілчаних виробів на акцизних складах та підприємствах, де використовується спирт, отриманий за нульовою ставкою акцизного податку. 

Чим встановлено. Наказ Держподатслужби від 11.01.2011 р. №14 “Про затвердження Порядку роботи представників органів державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах”.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 9 лютого 2011 р. за N 160/18898 та діє з 12.03.2011. 

 

Дозволено використання іноземної валюти як засобу платежу іноземним інвесторам

Використання іноземної валюти як засобу платежу без ліцензії дозволяється з 22 березня 2011 року, якщо ініціатором або отримувачем за валютною операцією є іноземний інвестор (ця норма стосується лише операцій, що здійснюються через інвестиційний рахунок іноземного інвестора в уповноваженому банку з метою проведення іноземних інвестицій в Україну і повернення іноземних інвестицій, доходів, прибутків та інших коштів, одержаних іноземним інвестором від здійснення іноземних інвестицій в Україну, у тому числі від спільної інвестиційної діяльності без створення юридичної особи).

Чим встановлено.

Постанова НБУ від 22.12.2010 р. №572 “Про врегулювання питань щодо здійснення деяких валютних операцій”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 20.01.2011 за № 96/18834.

 

Армія повертається до польових кухонь та власних їдалень

Замовникам для безперервного забезпечення харчування особового складу Збройних Сил України, а також учнів (студентів) навчальних закладів та дітей, харчування яких здійснюється за рахунок державних коштів, укладати договори про закупівлю послуг з харчування із суб’єктами господарювання — переможцями процедури закупівлі у 2009-2010 роках в межах відповідних бюджетних призначень, із строком їх дії до 31 березня 2011 року.

Чим встановлено. Прикінцеві положення Закону України від 01.06.2010 р. № 2289-VI “Про здійснення державних закупівель”.

 

Для України стала чинною Конвенція Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми

Конвенція Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми від 16.05.2005 р., підписана Україною 17.11.2005 р. та ратифікована Законом України N 2530-VI від 21.09.2010 р., набирає чинності для України 1 березня 2011 року.

Чим встановлено. Лист МЗС від 04.02.2011 р. №72/14-612-337.

 

Стала чинною угода про карантин росли з Китаєм

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Китайської Народної Республіки про співробітництво в галузі захисту та карантину рослин, яку було підписано 2 вересня 2010 р. у м. Пекін, затверджена Постановою Кабінету Міністрів України N 1104 від 6 грудня 2010 р., набуде чинності 19 березня 2011 р. Строк дії Угоди — п’ять років, з автоматичним продовженням на наступні п’ятирічні періоди.

Чим встановлено. Лист МЗС від 24.01.2011 р. №72/14-612/1-171.

 

Угода між Україною та Португальською Республікою про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю

Угода між Україною та Португальською Республікою про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю, підписана 24 червня 2008 року та затверджена Указом Президента України N 22/2009 від 15 січня 2009 року, набере чинності 8 березня 2011 року.

Чим встановлено. Розпорядження Держмитслужби від 11.11.2010 р. № 41/7-р.

 

Нові будівельні стандарти

З 1 березня 2011 року чинні: національний стандарт ДСТУ Б В.2.7-234:2010 “Будівельні матеріали. Матеріали рулонні бітумні та бітумно-полімерні на скловолокнистій основі покрівельні і гідроізоляційні. Технічні умови”, розроблений ДП “Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів “НДІБМВ”. Втратив чинність на території України, ГОСТ 15879-70 “Стеклорубероид. Технические условия”.

- ДСТУ Б В.2.7-82:2010 “Будівельні матеріали. В’яжучі гіпсові. Технічні умови”, розроблений ДП “Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів “НДІБМВ”. Втратили чинність, ДСТУ Б В.2.7-82-99 “Будівельні матеріали. В’яжучі гіпсові. Технічні умови” та РСТ УССР 1599-79 “Гіпс спеціальний. Технічні умови”.

- ДСТУ Б В.2.7-236:2010 “Будівельні матеріали. Мастики на основі бітуму покрівельні та ізоляційні гарячі. Технічні умови”, розроблений ДП “Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів “НДІБМВ”. Втратили чинність ГОСТ 2889-80 “Мастика битумная кровельная горячая. Технические условия” та ГОСТ 15836-79 “Мастика битумно-резиновая изоляционная. Технические условия”.

Чим встановлено. Накази Мінрегіонбуду від 18.08.2010 N 317-319.

 

Національні, професійні, релігійні, регіональні та міжнародні свята на березень 2011 року

 

1 березня, вівторок

Всесвітній день цивільної оборони

Всесвітній день кішок

3 березня, четвер

Всесвітній день письменника відзначається за рішенням 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що відбувся 12-18 січня 1986 року. ПЕН-клуб був заснований у 1921 році.

4 березня, п'ятниця

День професійного сержанта в Україні. Відповідно до наказу Міністра оборони України від 10.02.09 № 57 «Про встановлення Дня професійного сержанта Збройних Сил України» цей день визначається в першу п`ятницю березня

8 березня, вівторок

Міжнародний жіночий день

9 березня, середа

Всесвітній день Ді-джея. World DJ Day – це не тільки офіційне свято, але і важлива благодійна подія, яка відбувається від імені міжнародної клубної індустрії з 2002 року. Кожного року 9 березня в рамках Дня Ді-джея в усьому світі проходить благодійна акція на допомогу дитячим організаціям

14 березня, понеділок

День землевпорядника

Математики та фізики всього світу відмічають свято числа Пі(3,14)

15 березня, вівторок

День працівників житлово-комунального господарства

21 березня, понеділок

Всесвітній день поезії. В 1999 году на 30-й сессии генеральной конференции ЮНЕСКО было решено ежегодно отмечать Всемирный день поэзии (World Poetry Day)

22 березня, вівторок

Всесвітній день водних ресурсів. Всесвітній день води. Уперше він з'явився в календарі в 1993 р. з ініціативи Міжнародної асоціації водопостачання

23 березня, середа

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

Всесвітній метеорологічний день

24 березня, четвер

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз, Всесвітній день боротьби з туберкульозом

25 березня, п'ятниця

День Служби безпеки України

26 березня, субота

День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Це день прийняття Верховною Радою України у 1992 році Закону „Про внутрішні війська України”

Година Землі - щорічна міжнародна подія, що проводиться Всесвітнім фондом дикої природи - WWF. Проводиться в останню суботу березня і закликає господарства та комерційні установи вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати інтерес до необхідності протидіяти зміні клімату

27 березня, неділя

Міжнародний день театру

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

 Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_3_2011.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"