Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у березні 2010 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у березні 2010 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята березня 2010 року.

З 1 березня нові Правила паркування транспортних засобів: блокіратори та відсутність відповідальності в законі

Відведені майданчики для паркування позначаються дорожніми знаками та суцільною синьою (блакитною) смугою на проїзній частині і на бордюрі, який відокремлює проїзну частину від пішохідної.

З 2012 року відведені майданчики для платного паркування обов’язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару. Так само з 2012 року на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов’язково повинні бути встановлені автоматичні в’їзні та виїзні термінали.

Цікаво, що оператор не несе відповідальності за збереження транспортних засобів, розміщених на майданчиках для паркування. Водій при паркуванні повинен розмістити у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ про плату за паркування так, щоб забезпечити його видимість для перевірки;

У разі повної або часткової несплати збору за паркування та вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування оператор має право перешкоджати виїзду транспортного засобу з майданчика шляхом застосування спеціальних пристроїв-шлагбаумів або технічних засобів для перешкоджання виїзду.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 р. № 1342 “Про затвердження Правил паркування транспортних засобів”.

 

Завершується реєстрація осіб, які бажають взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні

Реєстрація осіб, які бажають взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні триває з 15 грудня 2009 року до 31 березня 2010 року.

Чим встановлено. Наказ МОН від 01.12.2009 р. № 1081 “Про зміни в термінах проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2010 році”.

 

Запроваджується позначка про відсутність чи наявність ГМО. Недостовірна інформація про товар викликає його вилучення з продажу

З 7 березня запроваджується позначка про наявність або відсутність у складі продуктів харчування генетично модифікованих компонентів. Через цю позначку дещо подорожчають продукти харчування.

Надання виробниками недостовірної інформації про продукцію, в разі якщо ця інформація не зашкодила життю, здоров’ю та майну споживача, тепер тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Виробник (продавець) у разі виявлення недостовірної інформації про продукцію (якщо вона не шкодить життю, здоров’ю або майну споживача) протягом тижня вилучає цю продукцію з продажу та приводить інформацію про неї до відповідності.

Чим встановлено.  Закон України від 17.12.2009 р. № 1779-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання інформації про вміст у продукції генетично модифікованих компонентів”.

 

Нове Положення про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України

Держфінпослуг веде:

Державний реєстр фінансових установ;

Єдиний реєстр бюро кредитних історій;

Єдиний державний реєстр страховиків (перестраховиків);

Державний реєстр страхових та перестрахових брокерів, видає свідоцтва про включення зазначених брокерів до такого реєстру;

Реєстр саморегулівних організацій учасників ринків фінансових послуг;

Реєстр аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, та визначає порядок його ведення.

Комісія визначає в межах своїх повноважень можливість та порядок надання окремих фінансових послуг юридичними особами, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами. Головою Комісії призначається особа, яка має бездоганну ділову репутацію, вищу економічну чи юридичну освіту і досвід постійної (не менш як сім років) роботи за фахом.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 03.02.2010 р. № 157 “Про затвердження Положення про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України”.

 

Ліцензіат-постачальник газу повинен повідомляти НКРЕ про зміни у документах, що подавалися при видачі ліцензії

Ліцензіат-постачальник газу за регульованим тарифом повинен повідомляти НКРЕ про зміни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії.

Чим встановлено. Пункт 3.7.5 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом

Затверджені Постановою НКРЕ від 13.01.2010 N 11.

 

Ліквідовано буровугільну промисловість України

31 березня 2010 року завершується ліквідація ВАТ ДХК “Олександріявугілля”. З літа 2006 року триває процес припинення діяльності відкритого акціонерного товариства “Державна холдингова компанія “Олександріявугілля” (далі ВАТ “ДХК “Олександріявугілля") шляхом ліквідації, яке розташоване за адресою: Кіровоградська область, м. Олександрія, пр. Леніна, 77. Ліквідація завершується 31 березня 2010 року.

Це означає фактичну ліквідацію видобутку бурого вугілля та буровугільної промисловості в Україні, оскільки саме в Олександрії був його найбільший видобуток. В Олександрії, яку називають містом вугільників, буровугільна промисловість більше як півстоліття займала домінуюче положення у структурі промислового виробництва. На підприємствах буровугільного комплексу працювало близько 15 тис. чол. Розквіт припав на кінець 1980-тих рр. початок 1990-тих. Тоді вугілля видобувалось на семи розрізах і трьох шахтах. На унікальному заводі гірського воску з бурого вугілля вироблявся озокерит.

Переробку вугілля здійснювали брикетна фабрика «Димитрівська» та «Байдаківська», де виготовлялось буровугільних брикетів близько 130 тис. т за рік. На ТЕЦ-1-2 та на ТЕЦ-3 вироблялась теплова та електрична енергія. В складі «Олександріявугілля» працював Олександрійський рудоремонтний завод, який був оснащений унікальним металообробним обладнанням, гідравлічними пресами, ливарним виробництвом.

В подальшому, через тяжке фінансове становище підприємства майно Олександріявугілля було передано в оренду ТОВ «Енерговугілля» і «Експлерент». Проте становище це не покращило. На 2009 р. практично всі підприємства припинили своє існування, а колективи звільнені, часто з грубим порушенням законодавства.

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D1%8F%D0%B2%D1%83%D0%B3%D1%96%D0%BB%D0%BB%D1%8F

Чим встановлено. Наказ Мінвуглепрому від 10.07.2006 р. № 381 “Про ліквідацію відкритого акціонерного товариства "Державна холдингова компанія "Олександріявугілля".

Стає чинним стандарт щодо виробництва біодизелю

Нарешті в Україні можна буде прибрати якісний та законний біодизель. Досі Україна була найбільшим виробником ріпаку в Європи, але не лідером з виробництва біодизелю, оскільки переважна частина рапсу експортувалася. В тому числі через відсутність стандартів щодо виробництва біодизелю. Тепер він є, діє з 1 березня 2010 року і називається ДСТУ 6081:2009 “Паливо моторне. Ефіри метилові жирних кислот олій і жирів для дизельних двигунів. Технічні вимоги.

Чим встановлено. Держспоживстандарту від 20.01.2009 р. № 27.

ГНАУ обращает внимание на новый раздел в Справке о резервировании фискального номера

С 3 марта этого года в Справку о резервировании фискального номера РРО внесены изменения. В частности, добавляется строка "Название хозяйственной единицы (адрес)". Учитывая это, в своем письме от 12.02.10 г. № 2833/7/23-7017/157 ГНАУ заметила: необходимо правильно отражать в справке о резервировании фискального номера РРО название и адрес хозяйственной единицы во избежание проблем с отсутствием обязательных реквизитов чека.
Приказ ГНАУ от 21.01.10 г. № 28

Україна приєдналася до Конвенції про права інвалідів

Конвенція про права інвалідів та Факультативний протокол до неї, підписані 13 грудня 2006 року та ратифіковані Законом України N 1767 від 16 грудня 2009 року, набрали чинності для України 6 березня 2010 року.

Чим встановлено. Лист МЗС № 72/14-612-275 від 11.02.2010

 

Національні, професійні та міжнародні свята березня 2010 року

Всесвітній день цивільної оборони 

 

1 березня 

 

Міжнародний жіночий день

8 березня 

День землевпорядника  

14 березня  

День працівників житлово-комунального господарства  

15 березня  

Всесвітній день водних ресурсів 

22 березня 

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва  

23 березня  

Всесвітній метеорологічний день 

23 березня 

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз  

24 березня  

Всесвітній день боротьби із туберкульозом 

24 березня

День Служби безпеки України  

25 березня  

День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України

26 березня  

Міжнародний день театру 

27 березня

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_3_2010.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"