Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЩО НАС ЧЕКАЄ...

ЩО НАС ЧЕКАЄ У БЕРЕЗНІ 2007 РОКУ

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у березні 2007 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята березня 2007 року.

Зменшено перелік особливої інформації, яку повинно опублікувати акціонерне товариство

З 1 березня в новій редакції діє Положення, яке регулює склад, порядок і строки розкриття на фондовому ринку регулярної, особливої інформації та інформації про іпотечні цінні папери емітентами цінних паперів та подання її до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Чомусь зменшено перелік особливої інформації, яку повинно опублікувати акціонерне товариство. Працювати з акціями стає більш небезпечно. Зокрема тепер не вимагають оприлюднювати інформацію про зупинення дії ліцензії на здійснення діяльності емітента та про відновлення її дії; інформацію про арешт банківських рахунків емітента; інформацію про знищення майна внаслідок надзвичайних обставин

інформацію про пред’явлення позову до емітента на суму, яка перевищує 10% статутного капіталу або суми основних і оборотних коштів емітента.

Натомість тепер є повідомлення про рішення емітента про утворення, припинення його філій, представництв;

Чим встановлено. Рішення ДКЦПФР від 19.12.2006 р. № 1591 “Про затвердження Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів”

Зареєстровано у Мін’юсті України 05.02.2007 за № 97/13364.

 

Пам’ятна монету “Бабак (байбак)”

Національний банк України, продовжуючи серію “Найменша золота монета”, уводить в обіг 1 березня 2007 року пам’ятну монету “Бабак (байбак)” номіналом 2 гривні, присвячену гризуну великих розмірів, який живе в степу в норах і впадає з осені до весни в сплячку.

 

Вартість проїзду пасажирів у пасажирських поїздах та перевезення багажу зростає на 5 відсотків

З 1 березня до 30 квітня 2007 року включно до вартості проїзду пасажирів у пасажирських поїздах, перевезення багажу, перевезення вантажобагажу в орендованих багажних вагонах та перевезення пасажирських вагонів у порожньому стані  застосовується індексація з коефіцієнтом 1,05. Досі планувалося, що 1 лютого вартість зросте на 10 відсотків. Підвищення на 10 відсотків відбудеться з 1 травня.

Чим встановлено. Наказ Міністерства транспорту та зв’язку України від 29.12.2006 р. N 1222 “Про внесення змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні”.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2006 р. за N386/13260.

 

Нове Положення про Державне управління охорони навколишнього природного середовища в областях

В новій редакції затверджено Положення про Державне управління охорони навколишнього природного середовища в областях, містах Києві та Севастополі. Особливих нововведень не виявлено.

Чим встановлено. Наказ Мінприроди України від 19.12.2006 р. № 548 “Про затвердження Положення про Державне управління охорони навколишнього природного середовища в областях, містах Києві та Севастополі та Положення про Державну екологічну інспекцію в областях, містах Києві та Севастополі Мінприроди України”

Зареєстровано у Мін’юсті України 13.02.2007 за № 119/13386

 

Державний департамент у справах релігій тепер підпорядковано Кабінету Міністрів України

Державний департамент у справах релігій тепер є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Віце-прем’єр-міністра України. Досі він діяв у складі Міністерства юстиції і підпорядковувався йому.

Він проводить відповідно до законодавства реєстрацію статутів (положень) релігійних центрів, управлінь, монастирів, релігійних братств, місіонерських товариств (місій) та духовних (релігійних) навчальних закладів.

Забезпечує проведення релігієзнавчої експертизи статутів релігійних організацій за участю їх представників, представників наукових установ, учених-релігієзнавців та фахівців інших галузей; веде облік (реєстр) релігійних організацій, що діють в Україні, та культових будівель, споруд та іншого майна, які належать релігійним організаціям та/або використовуються ними, а також колишніх культових будівель, споруд та іншого майна, які використовуються не за призначенням;

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 р. № 201 “Про затвердження Положення про Державний комітет України у справах національностей та релігій”

 

Територіальні управління Національного банку мають переукласти договори про користування СЕП та електронною поштою

Територіальні управління Національного банку та Центральна розрахункова палата до 1 березня 2007 року мають переукласти договори:

а) з учасниками СЕП:

на інформаційно-розрахункове обслуговування в системі електронних платежів Національного банку України та надання послуг системи електронної пошти Національного банку України;

про використання криптографічних засобів захисту інформації в системі електронних платежів Національного банку України;

про надання послуг системою електронної пошти Національного банку України

б) з іншими користувачами системи електронної пошти Національного банку договори про надання послуг системою електронної пошти Національного банку України.

Чим встановлено. Лист Національного банку України від 08.11.2006 р. № 25-211/2532-11886 “Про укладення договорів щодо інформаційно-розрахункового обслуговування в системі електронних платежів”.

 

Зменшено обсяги закупівель щодо застосування Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”

З 11 березня Закон розповсюджується не лише на державні, казенні, комунальні підприємства та господарські товариства, в яких державна або комунальна частка акцій (часток, паїв) перевищує 50 відсотків, їх дочірні підприємства, а але  також на підприємства, господарські товариства, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків належить державним, казенним, комунальним підприємствам та господарським товариствам, в яких державна або комунальна частка акцій (часток, паїв) перевищує 50 відсотків.

Цей Закон застосовується до всіх закупівель товарів, робіт і послуг, що повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі для товару (товарів), послуги (послуг) становить або перевищує 20 тисяч гривень (досі 30 тисяч), а для робіт — 50 тисяч гривень (досі 300 тисяч гривень).

Реалізацію основної мети Закону щодо створення конкурентного середовища у сфері закупівель забезпечує Антимонопольний комітет України.

Чим встановлено. Закон України від 01.12.2006 р. N 424-V “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти”.

 

Національні, професійні та міжнародні свята березня 2007 року

 

Всесвітній день цивільної оборони 

 

1 березня 

 

Міжнародний жіночий день

8 березня 

День землевпорядника  

10 березня  

День працівників житлово-комунального господарства  

18 березня  

Всесвітній день водних ресурсів 

22 березня 

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва  

23 березня  

Всесвітній метеорологічний день 

23 березня 

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз  

24 березня  

Всесвітній день боротьби із туберкульозом 

24 березня

День Служби безпеки України  

25 березня  

День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України

26 березня  

Міжнародний день театру 

27 березня

 

ФОН

З’їзд аудиторів України пройде 23 березня 2007 року у місті Києві за адресою: вул. Р. Окіпної, 2, конференц-зала готельного комплексу “Турист”. Початок роботи з’їзду о 10 годині, початок реєстрації о 9 годині.

Рішення Аудиторської палати від 19.01.2007 р. № 171/1.2 “Про з'їзд аудиторів України”

 

Віталій МОСЕЙЧУК

 

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_3_2007.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"