Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЩО НАС ЧЕКАЄ...

ЩО НАС ЧЕКАЄ У БЕРЕЗНІ 2006 РОКУ

Державну реєстрацію друкованих ЗМІ та інформаційних агентств здійснює Міністерство юстиції, а не Державний комітет телебачення і радіомовлення

Починаючи з 1 березня 2006 р. державну реєстрацію друкованих ЗМІ та інформаційних агентств буде здійснювати Міністерство юстиції. Відповідну постанову затвердив Кабмін на виконання Указу Президента 26.09.2005 р. N 1338/2005 "Про вдосконалення державного управління в інформаційній сфері".

Зокрема, на Мін'юст покладені функції  з держреєстрації друкованих ЗМІ загальнодержавної, регіональної (дві і більше областей) та зарубіжної сфери розповсюдження, а місцевої сфери розповсюдження - на Головне управління юстиції в Автономній Республіці Крим, обласні, Київське та Севастопольське міські управління юстиції.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 30.11.2005 N 1128 "Питання державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності"

 

Закінчується строк дії остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну хутра штучного та полотна ворсового

28 березня 2006 року закінчується строк дії остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну хутра штучного та полотна ворсового, що класифікуються згідно з Державним класифікатором України "Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності" за кодами УКТ ЗЕД 4304 та 6001 походженням з Республіки Білорусь.

Чим встановлено. Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі N АД-15/2001/52-54 від 23.02.2001 року "Про застосування остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну хутра штучного та полотна ворсового походженням з Республіки Білорусь".

 

Нові правила митного контролю та митного оформлення транспортних засобів

З 5 березня діють нові правила митного контролю та митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються громадянами через митний кордон України. Втрачає чинність, наказ Держмитслужби України від 25.06.99 N 393 "Про затвердження Правил митного оформлення транспортних засобів, номерних вузлів та агрегатів, що переміщуються через митний кордон України"

Не пропускаються в Україну транспортні засоби які знято з обліку, що увозяться з метою транзиту й за який не внесено грошову заставу. Митне оформлення ТЗ здійснюється з обов'язковим складанням Акта про проведення митного огляду транспортного засобу. Митні платежі, які і раніше, сплачуються на прикордонній митниці.

Чим встановлено. Наказ Державної митної служби від 17.11.2005 р. №1118 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються громадянами через митний кордон України"

 

Зміни в національних та міжнародних стандартах

З 1 березня 2006 р. набувають зміни до національних стандартів України:

зміна N 1 ДСТУ 1.6:2004 “Національна стандартизація. Правила реєстрації нормативних документів”, зміна N 2 ДСТУ 4083-2002 “Вугілля кам'яне та антрацит для пиловидного спалювання на теплових електростанціях. Технічні умови”, зміна N 1 ДСТУ 4188:2003 “Халва. Загальні технічні умови”.

з 1 березня 2006 р. набувають чинності національні зміни до міждержавних стандартів: національна зміна N 1 ДСТУ 2776-94 (ГОСТ 24301-93) “Прутки і труби бронзові та латунні литі. Технічні умови” , національна зміна N 1 ДСТУ 3132-95 (ГОСТ 4832-95) “Чавун ливарний. Технічні умови”, національна зміна N 1 ДСТУ 3133-95 (ГОСТ 805-95) “Чавун переробний. Технічні умови”.

Чим встановлено. Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 25.11.2005 р. №338 "Про затвердження національних нормативних документів, змін до національних стандартів, національних змін до міждержавних стандартів, надання чинності в Україні міждержавному стандарту і змінам до міждержавних стандартів та скасування нормативних документів"

 

Оновлено порядок перерахування розміру щомісячної страхової виплати щодо страхування від нещасного випадку на виробництві

Набуває чинності пункт 3.7 нового Порядку призначення та здійснення страхових виплат застрахованим особам (членам їх сімей). Він передбачає, що підставою для перерахування розміру щомісячної страхової виплати з 1 березня кожного року є зростання у попередньому календарному році середньої заробітної плати у галузях національної економіки за даними центрального органу виконавчої влади з питань статистики.

При цьому перерахування розміру щомісячної страхової виплати проводиться виходячи з відкоригованої заробітної плати на коефіцієнт підвищення страхових виплат, затверджений правлінням Фонду. При цьому відкоригована заробітна плата не може перевищувати максимальну величину, з якої справляються страхові внески до Фонду, на дату проведення перерахунку. У такому разі розмір щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.

Сума перерахованого розміру щомісячної страхової виплати та пенсії по інвалідності не може перевищувати відкориговану заробітну плату.

Чим встановлено. Постанова Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань від 22.12.2005 р. №83 "Про затвердження Порядку призначення та здійснення страхових виплат застрахованим особам (членам їх сімей)"

 

Затверджено низку нових форм звітів для банків

Затверджено низку нових форм банківських звітів, які чинні з 1 березня: “Звіт про реалізацію пам'ятних та ювілейних монет і сувенірної продукції”, “Звіт про суми і процентні ставки за кредитами, наданими суб'єктам господарювання та фізичним особам”, “Звіт про вимоги за кредитами, наданими в економіку України”, “Звіт про вимоги за наданими кредитами”, “Звіт про зобов'язання за залученими коштами”, “Звіт про зобов'язання за коштами, залученими на рахунки суб'єктів господарювання та фізичних осіб”, “Звіт про стан портфеля цінних паперів”, “Звіт про кількість клієнтів банків та кількість відкритих клієнтами рахунків”, “Звіт про резидентів - суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які перевищили встановлені законодавством терміни розрахунків за експортними, імпортними та лізинговими операціями”, “Інформація про купівлю безготівкової іноземної валюти за дорученням клієнтів банку, інших банків та уповноваженими банками”, “Інформація про надходження від нерезидентів та продаж безготівкової іноземної валюти” тощо.

Чим встановлено. Постанова НБУ від 27.01.2006 р. №22 "Про затвердження Змін до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України"

 

Через міністра фінансів здійснюється вплив на ГоловКРУ, Держмитслужбу та ДПАУ

З 6 березня офіційно діє Перелік центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через відповідних міністрів. Через міністра економіки координується Держкомрезерв та Держспоживстандарт. Через міністра охорони навколишнього природного середовища координується діяльність Держкомлісгоспу, Держводгоспу та Держкомзем. Через міністра праці та соціальної політики координується діяльність Пенсійного фонду України. Через міністра фінансів здійснюється вплив на ГоловКРУ, Держмитслужбу та ДПАУ.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 23.02.2006 р. №207 "Про спрямування і координацію діяльності центральних органів виконавчої влади через відповідних міністрів"

 

Оновлено  порядок визначення та нарахування митної вартості товарів, а  також визначення їх походження.

З 20 березня 2006 року діє оновлені редакції глави 46 та 47 Розділу XI Митного кодексу України. Відповідно до нової редакції цієї глави 46 митна вартість товарів, які переміщуються через митний кордон України, є їх ціна, що була фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари, обчислена згідно з положеннями цього Кодексу. 

Глава 47 визначає, що країною походження товару вважається країна, в якій було здійснено повне виготовлення товару або останні операції з його переробки, достатні для того, щоб товар одержав основні характерні риси. Вводиться таке поняття як країна походження упаковки, якою вважається країна самого товару. Але якщо національне законодавство країни ввезення передбачає окреме декларування упаковки товару для тарифних цілей, то країна походження упаковки визначається окремо від країни походження товару.

Стаття 18 Єдиного державного тарифу тепер регулює питання щодо порядку визначення походження товарів, повністю вироблених або достатньо перероблених у СЕЗ, розташованих на території України, при ввезенні на митну територію України.

Чим встановлено. Закон України від 22.12.2005 N 3269-IV "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України"

 

Професійні свята в березні 2006 року

Всесвітній день цивільної оборони 

1 березня 

Міжнародний жіночий день

8 березня

 День землевпорядника  

11 березня  

 День працівників житлово-комунального господарства  

 19 березня  

Всесвітній день водних ресурсів 

22 березня 

 Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва  

23 березня  

Всесвітній метеорологічний день 

23 березня 

 Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз  

24 березня  

 День Служби безпеки України  

25 березня  

 День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України

26 березня  

Міжнародний день театру 

27 березня 

Віталій МОСЕЙЧУК

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/scho/scho_3_2006.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"