Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у лютому 2015 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у лютому 2015 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята лютого 2015 року.

Продовжено легалізацію самобудів

Орган державного архітектурно-будівельного контролю до 31 грудня 2015 року безоплатно протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об'єкти будівництва, збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження приймає в експлуатацію:

індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року;

збудовані до 12 березня 2011 року:

громадські будинки I і II категорій складності;

будівлі і споруди сільськогосподарського призначення I і II категорій складності.

Порядок прийняття в експлуатацію таких об'єктів і проведення технічного обстеження визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування. При цьому технічне обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів включно, господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 100 квадратних метрів включно проводиться в ході їх технічної інвентаризації з відповідною відміткою в технічному паспорті.

До власників (користувачів) земельних ділянок, які відповідно до цього пункту подали документи про прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт об'єктів будівництва, штрафні санкції за виконання будівельних робіт без отримання документів, що дають право на їх виконання, та за експлуатацію або використання об'єктів будівництва, не прийнятих в експлуатацію, не застосовуються.

Чим встановлено. Закон України від 13 січня 2015 року N 92-VIII  «Про внесення зміни до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт».

 

50% вартості невеликих тваринницьких ферм може бути компенсовано державою

Згідно з пунктом 172.3 статті 172 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" сільськогосподарським товаровиробникам досі відшкодовувалася в обсязі до 50 відсотків вартість будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів з кількістю великої рогатої худоби не менше 500 голів, свиноматок - не менше 1200 голів та птиці - не менше 1 мільйона голів. Тепер кількісного обмеження немає, тобто тепер на будь-яку тваринницьку ферму для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (в тому числі водоплавної та індиків), доїльних залів та утворених на кооперативних засадах м'ясопереробних підприємств можна отримати відшкодування вартості будівництва.

 

Чим встановлено. Закон України від 13 січня 2015 року N 87-VIII «Про внесення зміни до статті 172 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України".

 

Запроваджено й скасовано ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів

Ліцензії на імпорт лікарських засобів з 1 лютого 2015 року не стосуються АФІ. Виникає питання навіщо відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України від 04 липня 2012 року № 5038-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна "активний фармацевтичний інгредієнт» було запроваджено ліцензування господарської діяльності з імпорту активного фармацевтичного інгредієнта з 1 січня 2015 року?

Чим встановлено. Закон України від 15 січня 2015 року N 126-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів».

З 1 березня 2013 року запроваджується подвійне ліцензування при продажу імпортних ліків (лікарських засобів)

 

З 13 лютого оновлено Правила надання послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів

Надання послуг здійснюється за зверненням замовника чи за його попередньою заявкою, яка реєструється в журналі реєстрації.

За заявкою виконавець визначає дату, час подання КТЗ, складових частин (систем) та їх експлуатаційної, ремонтної, технологічної документації для надання послуг.

У разі звернення без попередньої заявки перевага надається замовнику, який подав заявку.

Послуги надаються замовнику за умови пред'явлення ним:

паспорта або посвідчення водія, а також довіреності для уповноваженого представника замовника;

реєстраційного документа на КТЗ.

Послуги з технічного обслуговування і ремонту КТЗ чи його складових частин (систем) надаються замовникові на підставі договору про технічне обслуговування і ремонт КТЗ, що укладається відповідно до вимог цивільного законодавства між замовником і виконавцем (договір, наряд-замовлення, накладна, квитанція тощо).

Договір про технічне обслуговування і ремонт КТЗ повинен містити істотні умови відповідно до статті 25 Закону України "Про автомобільний транспорт".

Якщо для надання послуг відсутня потреба залишати КТЗ, його складові частини (системи) на відповідальне зберігання у виконавця, надання послуг оформлюється рахунком-фактурою, накладною, квитанцією тощо, а також нарядом-замовленням на надання послуг з технічного обслуговування і ремонту колісного транспортного засобу (додаток 1), у яких обов'язково робиться запис про гарантійні зобов'язання (у випадках, передбачених цими Правилами), який засвідчується підписом контролера якості та скріплюється печаткою виконавця (за наявності).

Послуги, які надаються у присутності замовника без надання виконавцем гарантійних зобов'язань (підкачування пневматичних шин, заміна експлуатаційних рідин, діагностичні роботи без втручання у конструкцію КТЗ тощо), можуть оформлятися лише шляхом видачі документа, що підтверджує оплату робіт за надані послуги.

Замовник має право:

на достовірну, доступну та своєчасну (до отримання послуг) інформацію про послуги та виконавця;

на участь у перевірці відповідності наданої послуги вимогам технологічної документації виконавця;

на перевірку повноти та вартості наданої послуги;

надавати виконавцю власні складові частини (системи) КТЗ чи матеріали для виконання замовлених послуг;

заявляти про вартість свого майна, яке він передає на відповідальне зберігання;

на відшкодування у повному обсязі збитків, завданих його майну, та шкоди, завданої його здоров'ю внаслідок неналежного надання послуг;

вимагати повернення не використаних та замінених під час виконання ремонту і технічного обслуговування складових частин і матеріалів, наданих виконавцю;

на пільгове обслуговування у визначених законодавством випадках;

відмовлятися від оплати послуг, не передбачених договором;

на обмін встановлених на КТЗ виконавцем запасних частин відповідно до законодавства;

вирішувати спірні питання з виконавцем відповідно до умов договору або оскаржувати їх відповідно до чинного законодавства;

інші права, встановлені законодавством про захист прав споживачів.

Замовник зобов'язаний:

своєчасно оплатити надані за умовами договору послуги і прийняти КТЗ та їх складові частини (системи) після надання послуг;

у разі неотримання без поважних причин КТЗ, їх складових частин (систем) у визначений договором строк відшкодувати виконавцю вартість їх зберігання, якщо інше не передбачено умовами договору;

у разі розірвання договору за власною ініціативою оплатити виконавцю вартість фактично наданих послуг, якщо інше не передбачено умовами договору;

дотримуватись умов, встановлених в експлуатаційній документації.

 

Чим встановлено. Наказ Мінінфраструктури від 28.11.2014 р. №615

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2014 р. за N 1609/26386

  

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати України на лютий 2015 року

2 лютого, понеділок

Всесвітній день водно-болотних угідь. Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення в першу чергу в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. В місті Рамсаре (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.

День байбака. Традиційне народне свято в США і Канаді. Вважається, що у цей день варто спостерігати за байбаком, що вилізає із своєї нори, та за його поведінкою можна судити про швидкість настання весни. Якщо день похмурий, байбак не бачить своєї тіні й спокійно залишає нору - зима скоро закінчиться, і весна цього року очікується рання. Якщо ж день сонячний, байбак бачить свою тінь і ховається знову у нору - буде ще шість тижнів зими.

4 лютого, середа

Всесвітній день боротьби проти раку. проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» - Міжнародним союзом проти раку або UICC.

6 лютого, п'ятниця

Всесвітній день бармена. Відзначається в День святого Аманда. Заступник виноробів і барменів святий Аманд, єпископ Маастрихтський (584-679 рр.), став офіційним заступником виноробів, торговців вином, броварників, власників барів і ресторанів і, нарешті, працівників барів (від барменів до посудомийок) через свою діяльність по евангелизации виноробних регіонів Франції, Німеччини й Фландрії.

9 лютого, понеділок

Міжнародний день стоматолога. День Святої Апполонії. Апполонія – донька видатного олександрійського чиновника, яка повірила в Христа. На думку переслідувачів християн, вона поганим прикладом для співгромадян, які повинні були додержуватися багатобожжя і вірити в божественне походження імператора. Апполонію піддали жорстоким тортурам, вимагаючи зректися християнства. Коли вона відмовилася, її схопили, спочатку вирвали їй всі зуби і погрожували спалити її живцем. Апполонія не здригнулася перед обличчям смерті. Вона попрохала її розв’язати, щоб вона могла стати на коліна і виконати вимоги натовпу, коли ж її розв’язали, вона сама кинулася у вогонь. Це трапилося 9 лютого 249 року. Страждання і християнський подвиг так вразили її сучасників і нащадків, що народилася легенда про те, що варто тільки вимовити ім’я Апполонії, і зубний біль стихне.

11 лютого, середа

Всесвітній день хворих. Встановлений 13 травня 1992 року папою Іоанном Павлом ІІ у спеціальному посланні про те, що щорічне святкування Всесвітнього дня хворого має свою мету: дати відчути працівникам численних медичних католицьких організацій, віруючим, усьому громадянському суспільству необхідність забезпечення кращого догляду за хворими і немічними, полегшення їх страждань.

12 лютого, четвер

День Трьох Святих (Трьох Святителів): св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого. Три отці - ієрархи-святителі це провідні вчителі віри, святості й науки Христової Церкви. Вони передали нам чисту віру Нікейського Собору, вони пояснили нам догмати про Святу Трійцю, Христове Божество та Пресвяту Євхаристію. За їхні заслуги наша Східна Церква називає їх у своїх Богослужіннях рівноапостольними, органами Святого Духа, колонами Церкви. Всі вони жили в четвертому столітті — золотому віці християнської віри. Св. Василій і св. Григорій це сини славної Каппадокії, в Малій Азії, друзі і майже однолітки. Св. Іван Золотоустий — з Антіохії і був молодший від них на 20 років. Всіх їх єднала апостольська ревність за святу віру і спасіння душ.

14 лютого, субота

День всіх закоханих. День Св. Валентина. Одна з версій свята говорить про те, що в ІІІ столітті н.е. в Римській імперії солдатам заборонено було одружуватися. Однак, у місті Терні жив єпископ Валентин, який потайки від властей вінчав всіх закоханих, за що і був страчений 14 лютого. Перед стратою він послав записку донці одного з тюремників з підписом „твій Валентин”.

День комп'ютерника. Саме цього дня в 1946 році було запущено перший реально працюючий електронний комп`ютер ENIAC.

15 лютого, неділя

Міжнародний день дітей, хворих на рак. При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, за твердженням медиків, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей.

День воїна-інтернаціоналіста. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 15 лютого 1989 року остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.

Стрітення. В народі зустріч зими з весною. Відзначають його в пам'ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після його народження (згідно з Законом Божим, з часу визволення євреїв із єгипетського полону, кожне перше немовля чоловічої статі належало Богові, і його треба було приносити до храму на 40-й день після народження).

17 лютого, вівторок

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day). Одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Вважається, що в цей день людям слід намагатися бути не просто добрими, що само собою зрозуміло, а добрими безмежно і безкорисливо, до божевілля..

19 лютого, четвер

Всесвітній день китів — свято, засноване у 1986 році Міжнародною китобійною комісією (International Whaling Commission — IWC). У цей рік, 19 лютого, МКК увела заборону на промисловий китобійний промисел і продаж китового м'яса по всьму світі. 19 лютого вважається в екологів не тільки як день захисту китів, але і всіх океанських і морських ссавців.

21 лютого, субота

Міжнародний день рідної мови. Проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО у листопаді 1999 року, відзначається щорічно з лютого 2000 року для сприяння мовному і культурному різноманіттю і багатомовності.

22 лютого, неділя

Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Уряд Англії 22 лютого 1990 року опублікував „Хартію жертв злочинів”. З того часу в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів.

23 лютого, понеділок

День захисника Вітчизни. За радянською традицією встановлено Указом Президента України від 23.02.1999 р. №202/99.

26 лютого, четвер

Всесвітній день фісташок. Ідея свята належить компанії Paramount Farms, яка є провідним виробником каліфорнійських фісташок Wonderful Pistachios.

28 лютого, субота

День працівників патрульно-постової служби України. В 2006 році на базі підрозділів патрульно-постової міліції (ППМ) була створена Патрульна служба (ПС), однак свій «професійний день» за роки незалежності України її працівники почали відзначати вперше тільки з 2010 року. Наказом від 16 січня 2010 року його затвердив міністр внутрішніх справ України. Дата святкування призначена на 28 лютого.

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_2_2015.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"