Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у лютому 2013 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у лютому 2013 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята лютого 2013 року.

Порядок застосування авіаційних, водних, автомобільних спеціальних санітарних транспортних засобів

З 1 лютого спеціальні транспортні засоби підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування можуть використовуватися для здійснення заходів з надання екстреної медичної допомоги на підставі укладених договорів, крім випадку, визначеного частиною четвертою статті 3 Закону України "Про екстрену медичну допомогу". Форму примірного договору розробляє та затверджує МОЗ.

Авіаційним спеціальним санітарним транспортним засобам у разі надання екстреної медичної допомоги дозволяються польоти над населеними пунктами з виконанням посадки на злітно-посадкових майданчиках поблизу закладів охорони здоров'я, до яких здійснюється транспортування постраждалих, з урахуванням вимог законодавства.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 21.11.2012 р. N 1218 «Про затвердження Порядку застосування авіаційних, водних, автомобільних спеціальних санітарних транспортних засобів».

 

Порядок погодження набуття або збільшення істотної участі у фінансовій установі

Юридична чи фізична особа, яка має намір набути істотної участі у фінансовій установі або збільшити її таким чином, що зазначена особа буде прямо чи опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 і 75 відсотків статутного (складеного) капіталу такої фінансової установи чи права голосу придбаних акцій (часток) в органах фінансової установи, зобов'язана отримати письмове погодження Нацкомфінпослуг, якщо інше не передбачено законами з питань регулювання окремих ринків фінансових послуг.

Якщо власник істотної участі, що складає 10, 25 або 50 відсотків статутного (складеного) капіталу фінансової установи чи права голосу придбаних акцій (часток) в органах фінансової установи, має намір додатково набути акції (частки) цієї установи таким чином, що це набуття призведе до збільшення його істотної участі, але при цьому не буде складати відповідно більше ніж 25, 50 або 75 відсотків статутного (складеного) капіталу фінансової установи чи права голосу придбаних акцій (часток) в органах фінансової установи, то погодження Нацкомфінпослуг на таке збільшення розмірів істотної участі між вказаними значеннями не потрібне.

У разі якщо особа має погодження Нацкомфінпослуг на володіння істотною участю у розмірі 75 відсотків статутного (складеного) капіталу фінансової установи чи права голосу придбаних акцій (часток) в органах фінансової установи, то для подальшого збільшення її істотної участі письмове погодження Нацкомфінпослуг не потрібне.

Розмір істотної участі заявника у фінансовій установі розраховується шляхом додавання розміру прямого та опосередкованого володіння істотною участю.

Чим встановлено. Розпорядження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг від 04.12.2012 р. №2531 «Про затвердження Порядку погодження набуття або збільшення істотної участі у фінансовій установі»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26.12.2012 р. за N 2190/22502.

 

Нові форми документів щодо податкової застави

З 1 лютого затверджено нові форми документів щодо податкової застави:

Акта переоцінки майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, під час продажу через організації роздрібної торгівлі;

Акта приймання-передачі майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, під час продажу через організації роздрібної торгівлі;

Акта переоцінки майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, для продажу на біржових торгах;

Повідомлення про реалізацію майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Втратив чинність наказ Державної податкової адміністрації України від 12 березня 2011 року N 137 "Про затвердження деяких форм документів, необхідних для реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року N 1244", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 березня 2011 року за N 426/19164.

Чим встановлено.  Наказ Мінфіну від 11.12.2012 р. N 1310 «Про затвердження деяких форм документів, необхідних для реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року N 1244»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 січня 2013 р. за N 22/22554.

 

З 1 лютого скасовано Книги обліку доходів і витрат для юридичних осіб

З 1 лютого визнано такими, що втратили чинність, накази Державної податкової адміністрації України:

від 13 жовтня 1998 року N 477 "Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат суб'єкта малого підприємництва - юридичної особи та Порядку її ведення", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 жовтня 1998 року за N 689/3129;

від 12 жовтня 1999 року N 554 "Про внесення змін до форми Книги обліку доходів і витрат суб'єкта малого підприємництва - юридичної особи та Порядку її ведення", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 19 жовтня 1999 року за N 713/4006.

Чим встановлено. Наказ Мінфіну від 11.12.2012 р. № 1307 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державної податкової адміністрації України».

Зареєстровано у Мін’юсті України 02.01.2013 за № 15/22547.

 

Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, що контролюються органами державної податкової служби

Довідка видається державними податковими інспекціями у містах з районним поділом (крім міст Києва і Севастополя), районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонними, об'єднаними, Окружною державною податковою службою - Центральним офісом з обслуговування великих платників податків Державної податкової служби України та спеціалізованими державними податковими інспекціями за встановленою формою за основним місцем обліку платників податків, які звертаються за наданням послуги.

Довідка видається безоплатно на підставі заяви платника податків про видачу Довідки. Заява складається з обов'язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, що передбачає надання органом державної податкової служби Довідки, та зазначенням найменування підприємства (установи, організації), до якої Довідку буде подано платником податків. Строк розгляду заяви платника податків та видачі Довідки або направлення відмови в її наданні становить п'ять робочих днів від дня отримання такої заяви органом державної податкової служби. Довідка діє протягом 10 календарних днів.

Чим встановлено. Наказ Мінфіну від 12.12.2012 р. № 1315.

Зареєстровано у Мін’юсті України 04.01.2013 за № 62/22594

 

Нові норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту

Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам виробництва хутра та хутряних виробів, Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам виробництва штучної шкіри і технічних тканин

Чим встановлено. Накази МНС від 14.12.2012 р. N 1421, N 1422.

 

Скасовано обов’язкову сертифікацію засобів зв’язку, піротехнічніх виробів побутових, посуду сталевого та чавунного емальованого та тканин для дітей

З Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні з 1 лютого 2013 року виключили розділ 16 "Засоби зв'язку". У розділі 17 "Посуд з чорних та кольорових металів, фарфору, фаянсу та скла" пункт 17.1 "Посуд сталевий емальований" і пункт 17.4 "Посуд господарський чавунний емальований" виключено. У розділі 25 "Товари легкої промисловості" у пункті 25.1 "Вироби та полотна трикотажні білизняні для дітей" у графі 1 слова "та полотна" виключено, пункт 25.6 "Тканини бавовняні та змішані для білизняних виробів дитячого асортименту" виключити.Також виключено розділ 36 "Вироби піротехнічні побутові" виключити.

Чим встановлено. Наказ Мінекономрозвитку і торгівлі від 29.12.2012 р. № 1526 «Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні».

 Зареєстровано у Мін’юсті України 09.01.2013 за № 85/22617.

 

Тимчасове ввезення трансорту громадянами-резидентами – за умови сплати всіх платежів

При тимчасовому ввезенні громадянами-резидентами, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у відповідній консульській установі України за кордоном, на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року, транспортного засобу особистого користування, що відповідає умовам, установленим абзацом четвертим частини третьої статті 380 Митного кодексу, митні платежі не нараховуються.

3.4. При тимчасовому ввезенні громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711, 8716 згідно з УКТ ЗЕД, громадянами сплачуються митні платежі, які підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами на митну територію України інших транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року під письмове зобов'язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, та із застосуванням до них заходів гарантування, передбачених розділом X Кодексу.

Чим встановлено. Наказ Мінфіну від 05.12.2012 р. № 1279 «Про затвердження Змін до Порядку справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами».

Зареєстровано у Мін’юсті України 26.12.2012 за № 2189/22501.

 

Нова редакція Всесвітньї поштової конвенції

З 12 лютого 2013 року діє нова редакція Всесвітньї поштової конвенції, Заключний протокол Всесвітньої поштової конвенції, Угода про поштові платіжні послуги та Перший додатковий протокол до Загального регламенту Всесвітнього поштового союзу, вчинені 12 серпня 2008 року у м. Женеві. Попередню Конвенцію 2004 року затверджено Указом Президента N 564/2006 від 21.06.2006 р.

Чим встановлено. Указ Президента від 09.01.2013 № 5/2013.

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на лютий 2013 року

 

2 лютого, субота

Всесвітній день водно-болотних угідь. Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення в першу чергу в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. В місті Рамсаре (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.

День байбака. Традиційне народне свято в США і Канаді. Вважається, що у цей день варто спостерігати за байбаком, що вилізає із своєї нори, та за його поведінкою можна судити про швидкість настання весни. Якщо день похмурий, байбак не бачить своєї тіні й спокійно залишає нору - зима скоро закінчиться, і весна цього року очікується рання. Якщо ж день сонячний, байбак бачить свою тінь і ховається знову у нору - буде ще шість тижнів зими.

4 лютого, понеділок

Всесвітній день боротьби проти раку. проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» - Міжнародним союзом проти раку або UICC.

9 лютого, субота

Міжнародний день стоматолога. День Святої Апполонії. Апполонія – донька видатного олександрійського чиновника, яка повірила в Христа. На думку переслідувачів християн, вона поганим прикладом для співгромадян, які повинні були додержуватися багатобожжя і вірити в божественне походження імператора. Апполонію піддали жорстоким тортурам, вимагаючи зректися християнства. Коли вона відмовилася, її схопили, спочатку вирвали їй всі зуби і погрожували спалити її живцем. Апполонія не здригнулася перед обличчям смерті. Вона попрохала її розв’язати, щоб вона могла стати на коліна і виконати вимоги натовпу, коли ж її розв’язали, вона сама кинулася у вогонь. Це трапилося 9 лютого 249 року. Страждання і християнський подвиг так вразили її сучасників і нащадків, що народилася легенда про те, що варто тільки вимовити ім’я Апполонії, і зубний біль стихне.

10 лютого, неділя

Новий Рік за Східним календарем. Початок року Чорної водяної Змії.

11 лютого, понеділок

Всесвітній день хворих. Встановлений 13 травня 1992 року папою Іоанном Павлом ІІ у спеціальному посланні про те, що щорічне святкування Всесвітнього дня хворого має свою мету: дати відчути працівникам численних медичних католицьких організацій, віруючим, усьому громадянському суспільству необхідність забезпечення кращого догляду за хворими і немічними, полегшення їх страждань.

12 лютого, вівторок

День Трьох Святих (Трьох Святителів): св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого. Три отці - ієрархи-святителі це провідні вчителі віри, святості й науки Христової Церкви. Вони передали нам чисту віру Нікейського Собору, вони пояснили нам догмати про Святу Трійцю, Христове Божество та Пресвяту Євхаристію. За їхні заслуги наша Східна Церква називає їх у своїх Богослужіннях рівноапостольними, органами Святого Духа, колонами Церкви. Всі вони жили в четвертому столітті — золотому віці християнської віри. Св. Василій і св. Григорій це сини славної Каппадокії, в Малій Азії, друзі і майже однолітки. Св. Іван Золотоустий — з Антіохії і був молодший від них на 20 років. Всіх їх єднала апостольська ревність за святу віру і спасіння душ.

14 лютого, четвер

Стрітення. Масляна. Зустріч Зими та Літа.

День всіх закоханих. День Св. Валентина. Одна з версій свята говорить про те, що в ІІІ столітті н.е. в Римській імперії солдатам заборонено було одружуватися. Однак, у місті Терні жив єпископ Валентин, який потайки від властей вінчав всіх закоханих, за що і був страчений 14 лютого. Перед стратою він послав записку донці одного з тюремників з підписом „твій Валентин”.

День комп'ютернка. Саме цього дня в 1946 році було запущено перший реально працюючий електронний комп`ютер ENIAC.

15 лютого, п'ятниця

Міжнародний день дітей, хворих на рак. При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, за твердженням медиків, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей.

День воїна-інтернаціоналіста. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 15 лютого 1989 року остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.

Стрітення. В народі зустріч зими з весною. Відзначають його в пам'ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після його народження (згідно з Законом Божим, з часу визволення євреїв із єгипетського полону, кожне перше немовля чоловічої статі належало Богові, і його треба було приносити до храму на 40-й день після народження).

17 лютого, неділя

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day). Одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Вважається, що в цей день людям слід намагатися бути не просто добрими, що само собою зрозуміло, а добрими безмежно і безкорисливо, до божевілля..

19 лютого, вівторок

Всесвітній день китів — свято, засноване у 1986 році Міжнародною китобійною комісією (International Whaling Commission — IWC). У цей рік, 19 лютого, МКК увела заборону на промисловий китобійний промисел і продаж китового м'яса по всьму світі. 19 лютого вважається в екологів не тільки як день захисту китів, але і всіх океанських і морських ссавців.

21 лютого, четвер

Міжнародний день рідної мови. Проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО у листопаді 1999 року, відзначається щорічно з лютого 2000 року для сприяння мовному і культурному різноманіттю і багатомовності.

22 лютого, п'ятниця

Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Уряд Англії 22 лютого 1990 року опублікував „Хартію жертв злочинів”. З того часу в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів..

23 лютого, субота

День захисника Вітчизни. За радянською традицією встановлено Указом Президента України від 23.02.1999 р. №202/99.

26 лютого, вівторок

Всесвітній день фісташок. ідея свята належить компанії Paramount Farms, яка є провідним виробником каліфорнійських фісташок Wonderful Pistachios.

28 лютого, четвер

День працівників патрульно-постової служби України. В 2006 році на базі підрозділів патрульно-постової міліції (ППМ) була створена Патрульна служба (ПС), однак свій «професійний день» за роки незалежності України її працівники почали відзначати вперше тільки з 2010 року. Наказом від 16 січня 2010 року його затвердив міністр внутрішніх справ України. Дата святкування призначена на 28 лютого.

Віталій МОСЕЙЧУК

експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_2_2013.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"