Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у лютому 2010 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у лютому 2010 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята лютого 2010 року.

 

Збільшено тариф на природний газ для підприємств гірничо-металургійного комплексу і зменшено для виробників азотних добрив

З 1 лютого граничний  рівень  ціни  на  природний газ для промислових  споживачів  та  інших  суб`єктів  господарювання  без урахування  податку  на  додану  вартість,  збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової  надбавки,  тарифів  на транспортування,   розподіл   і   постачання  природного  газу  за регульованим тарифом встановлено на рівні 2020,25 грн за 1000 куб. м. Як така ціна на газ не змінилася, крім як для металургів та виробників азотних добрив. Досі граничний рівень ціни на природний газ для підприємств гірничо-металургійного комплексу відповідно до Переліку підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.10.2008 N 925, без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом становив 1899,25 грн за 1000 куб.м.

Граничний рівень ціни на природний газ для підприємств-виробників азотних мінеральних добрив без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом встановлено на рівні 1584,40 грн за 1000 куб.м. (було 1899,25 грн )

Чим встановлено. Постанови НКРЕ від 29.01.2010 , №82, N 83.

 

Нові обмеження щодо споживання пива та слабоалгогольних напоїв

З 11 лютого 2010 року Закон заборонив споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі), а також на спортивних майданчиках (нова редакція статті 15-2 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів").

Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв:

1) у закладах охорони здоров’я;

2) у навчальних та освітньо-виховних закладах;

3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;

4) у закладах культури;

5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);

6) у ліфтах і таксофонах;

7) на дитячих майданчиках;

8) на спортивних майданчиках;

9) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

Маразм в тому, що пиво в пластикові пляшці можна споживати в будь-яких спортивних спорудах. А у відкритих спортивних спорудах, наприклад, на стадіоні чи тенісному корті, можна споживати все алкогольне і в скляних пляшках, адже заборона діє лише на закриті спортивні споруди та спортивні майданчики!? І такий маразм діяв до 11 лютого 2010 року. Стадіон, арена чи корт – це не спортивний майданчик і не відкрита спортивна споруда. Виходить, що в гонитві за забороною споживання пива законодавці так захопилися, що дозволили скляні пляшки з алкоголем на стадіонах? А чому же міліція забирає будь-які скляні пляшки у відвідувачів стадіонів, і не лише з пивом чи горілкою?

Маразм ще глибше. Виявляється є такі ДБН В.2.2-13-2003 “СПОРТИВНІ ТА ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧІ СПОРУДИ” (http://budinfo.com.ua/dbn/112.htm).  Ці Норми поширюються на проектування нових і реконструкцію критих і відкритих спортивних споруд із місцями для глядачів або без них:

-          відкритих площинних спортивних споруд;

-          критих спортивних споруд: спортивних залів, ковзанок із штучним льодом, басейнів;

-          спеціалізованих спортивних споруд: споруд для стрільби з лука, кінного спорту, лижних баз, комплексів трамплінів для стрибків на лижах із трампліна, фрістайлу, біатлонних стрільбищ, санно-бобслейних трас, гірськолижних трас, тирів для кульової стрільби, веслувальних баз;

-          стадіонів: льодових, лижних, комплексних;

-           фізкультурно-оздоровчих споруд: комплексних майданчиків, смуг перешкод, "стежок здо­ров'я", відкритих і критих ванн, фізкультурно-оздоровчих комплексів, приміщень для спор­тивних занять, лижних баз і ковзанок для масового катання.

Таким чином стадіони за ДБН не відносяться ані до відкритих площинних споруд, ані до критих спортивних споруд. Таким чином на стадіоні можна споживати будь-який алкоголь з будь-яких плашок!? За що боролися, на те і напоролися...

Але все це від лукавого, насправді наші законодавці просто тупо не вводять норми європейських конвенцій у вітчизняне законодавство, хоча ми "йдемо" в Європу. Ми ратифікували Європейську конвенцію про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час спортивних заходів,  і зокрема футбольних матчів (ETS N 120, чинна в Україні з 01.05.2002 р.). Саме вона передбачає в пункті f частини 4 статті 3 заборону глядачам приносити на стадіони будь-які алкогольні  напої; обмеження,  а  краще заборону продажу та будь-якого розповсюдження  алкогольних напоїв на стадіонах, а також забезпечення продажу всіх напоїв у безпечній упаковці.

То чому би прямо ці слова не вписати в українські закони щодо стадіонів? Але маразм щодо відкритих кортів та арен залишається. Напевно ще треба якусь конвенцію підписати, бо свого розуму немає.

Чим встановлено. Закон України від 21.01.2010 р. № 1824-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв”.

 

З 11 лютого 2010 року на Україні є бонусна амортизація, для суб’єктів літакобудування

Бонуси тепер є і в податках. Залишається дочекатися розпродажу, призів та подарунків. Внесено зміни в Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств" у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (далі - Закон про прибуток). Зокрема, встановлено, що амортизацію з метою оподатковування розділяють на звичайну, бонусну і прискорену.

Звичайної вважають амортизацію основного фонду (далі - ОФ), що здійснюють по нормах, визначеним пп. 8.6.1 Закону про прибуток. Бонусною є амортизація ОФ, що передбачає віднесення частки витрат на його придбання (спорудження) до складу валових витрат платника і подальшої амортизації частки витрат, що залишається після такого віднесення (залишкової вартості ОФ), за загальними правилами, встановленим у пп. 8.6.1 Закону про прибуток.

Прискореної вважається амортизація ОФ, що здійснюється за подвійними нормами, встановленим у пп. 8.6.1 Закону про прибуток (крім ОФ групи 4). У випадку застосування прискореної амортизації податковий облік ОФ ведеться окремо в підгрупі відповідної групи ОФ у розрізі норм такої прискореної амортизації.

Наразі бонусна амортизація стосується лише авіабудівників. Тимчасово, до 1 січня 2016 року, суб’єкти літакобудування, що підпадають під дію норм статті 2 Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”, мають право застосовувати бонусну амортизацію до нових (що не були в експлуатації) основних фондів у розмірі 50 відсотків до балансової вартості основних фондів групи 3 та 100 відсотків до балансової вартості основних фондів групи 4 за наслідками першого звітного періоду, в якому введено в експлуатацію об’єкти таких основних фондів, якщо такі об’єкти призначаються виключно для:

а) розробки та виробництва авіаційної техніки та авіаційних двигунів;

б) переобладнання, ремонту, модифікації, технічного обслуговування авіаційної техніки та авіаційних двигунів;

в) проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, пов’язаних із літакобудуванням.

Чим встановлено.  Закон України від 20.01.2010 р. №1814-VI “Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні”.

Нові будівельні стандарти

З 1 лютого є чинним ДСТУ Б Д.2.2-10:2009 “Ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи. Тунелі та метрополітени. Обслуговуючі процеси (збірник 29)”, розроблений Українською державною корпорацією по будівництву метрополітенів і тунелів “Укрметротунельбуд”.

Чим встановлено.  Наказ Мінрегіонбуду від 10.08.2009 N 322.

 

Національні, професійні та міжнародні свята лютого 2009 року

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав  

15 лютого  

Міжнародний день рідної мови 

21 лютого 

День захисника Вітчизни  

23 лютого  

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_2_2010.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"