Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у грудні 2013 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у грудні 2013 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята грудня 2013 року.

 

Мінімальна заробітна плата з 1 грудня збільшується з 1147 до 1218 гривні

У погодинному розмірі — 7,3 гривні. На що це впливає? Мінімальний статутний фонд з 1 грудня 2013 року для  акціонерних товариств 1522500 грн. (1250 мінімальних з/п). Відповідно до Закону України від 14.05.92 р. №2343-XII "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд порушує справи про банкрутство у разі наявності у кредитора безспірних претензій на суму не менше 300 мінімальних зарплат, тобто з 1 грудня 2013 року для початку процедури банкрутства слід мати підтверджених судом боргових вимог на 365400 грн. Мінімальний страховий внесок в Пенсійний фонд для підприємців (крім пенсіонерів, 34,7% від мінімальної зарплати) складає 422,65 грн. Плата за розгляд заяви про видачу дозволу на працевлаштування іноземця - 4 мінімальні заробітні плати, тобто 4872 грн.

Чим встановлено. Стаття 8 Закону України від 06.12.2012 р. № 5515-VI “Про Державний бюджет України на 2013 рік”.

 

Збільшується прожитковий мінімум

У 2013 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено з 1 грудня  у розмірі 1176 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років — 1032 гривні;

дітей віком від 6 до 18 років — 1286 гривень;

працездатних осіб збільшено з 1147 до 1218 гривень;

осіб, які втратили працездатність — 949 гривень.

Що змінюється у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 01.12.2013 р.

Максимальний розмір заробітної плати для нарахування єдиного соцвнеску (17 мінімумів для працездатних)

20706 грн

Індексація заробітної плати

у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (1218 грн), індексуються:

- оплата праці (грошове забезпечення);

- допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Мінімальна пенсія за віком за наявності трудового стажу для призначення пенсії

949 грн

Максимальна пенсія (10 прожиткових мінімуми для непрацездатних)

9490 грн

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму для дітей — на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму — на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму — на третю і кожну наступну дитину.

За першу дитину – 36540 грн. за другу – 73080 грн., за третю і більше – 146160 грн.

Чим встановлено. Стаття 7 Закону України від 06.12.2012 р. № 5515-VI “Про Державний бюджет України на 2013 рік”.

 

Перелік документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії при імпорті лікарських засобів

Серед документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії при імпорті лікарських засобів повинна бути копія досьє імпортера (за формою, встановленою ліцензійними умовами), затвердженого суб'єктом господарювання.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. N 112 «Про внесення змін до пункту 5 переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності».

 

Зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів

Ліцензіат зобов’язаний здійснювати імпорт лікарських засобів таким чином, щоб забезпечити відповідність лікарських засобів їх призначенню, вимогам нормативних аналітичних документів, реєстраційного досьє або специфікацій та методів контролю якості (МКЯ), затверджених МОЗ України, та виключити ризик для пацієнтів, пов’язаний із недостатньою безпекою, якістю чи ефективністю лікарських засобів. Для цього повинна бути створена, повністю документована і правильно функціонувати ефективна фармацевтична система якості, яка вимагає участі керівного персоналу та працівників різних підрозділів ліцензіата відповідно до цих Ліцензійних умов.

Дозвіл на випуск (реалізацію) серії готового лікарського засобу видається Уповноваженою особою ліцензіата на підставі підтвердження сертифіката якості серії лікарського засобу, виданого виробником, Уповноважена особа якого надає дозвіл на випуск серій, та висновку про якість ввезених лікарських засобів, виданого згідно з Порядком здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 року № 902.

Чим встановлено. Наказ Мінохоронздоров’я від  08.11.2013 № 960  «Про затвердженн зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів».

 

Нові правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України

Зношені банкноти - банкноти, які мають одну або більше з таких ознак зношення або пошкодження:

потертості, часткову втрату фарби на зображеннях, розпушення паперу, втрату папером жорсткості;

загальне або локальні забруднення, плями та написи (уключаючи видимі в ультрафіолетових променях), площа кожного з яких менше або дорівнює 400 мм2, колір яких контрастує з кольором навколишнього зображення або навколишньої незадрукованої ділянки банкноти (за винятком банкнот, забруднених спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей);

відбитки штампів, площа кожного з яких менше або дорівнює 400 мм2, уключаючи видимі в ультрафіолетових променях, крім штампів про погашення;

надриви або надрізи довжиною кожний понад 5 мм, у тому числі склеєні прозорою клейкою полімерною або за допомогою клею паперовою стрічкою завширшки не більше ніж 10 мм у спосіб, який би не призводив до склеювання сусідніх банкнот у корінці;

отвори та проколи, відірвані краї або кути, площа кожного з яких більша ніж 10 мм2.

Фізичні та юридичні особи зобов'язані без будь-яких обмежень приймати зношені банкноти за всіма видами платежів та для переказів, а банки, крім того, для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для обміну на придатні до обігу банкноти.

Фізичні та юридичні особи не мають права приймати банкноти, забруднені спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей, за всіма видами платежів та для переказів.

Банки зобов'язані вилучати банкноти, забруднені спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей, під час приймання готівки від фізичних і юридичних осіб за всіма видами платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів і в установленому порядку передавати їх для проведення розслідувань та відповідних досліджень до правоохоронних органів.

Уповноважені підрозділи Національного банку здійснюють обмін справжніх банкнот, забруднених спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей, тільки банкам, які використовують спецпристрій для зберігання цінностей, за умови надання ними відповідних підтвердних документів щодо їх використання, а також документів правоохоронних органів чи суду щодо цих банкнот (за наявності).

Уповноважені підрозділи Національного банку не мають права здійснювати обмін справжніх банкнот, забруднених спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей, фізичним та юридичним особам (крім банків).

Чим встановлено. Постанова Правління НБУ від 23.10.2013 N 422 «Про затвердження Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 листопада 2013 р. за N 1942/24474.

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


Затверджено єдиний акт, який складається за результатами перевірок суб'єктів господарювання у частині дотримання ветеринарно-санітарних вимог для потужностей (об'єктів) з виробництва продуктів бджільництва

Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України  наказано застосовувати акт перевірки, затверджений цим наказом, під час здійснення всіх видів заходів державного нагляду (контролю);

під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) здійснювати перевірку виключно тих питань, які містить акт перевірки. Перевірка питань, що не включені до акта перевірки, забороняється;

під час здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) здійснювати перевірку виключно тих питань, що є підставою для здійснення такої позапланової перевірки та які зазначені у відповідному наказі про проведення позапланової перевірки.

Чим встановлено. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства україни від 20.08.2013 N 507 «Про затвердження уніфікованої форми акта, який складається за результатами перевірок суб'єктів господарювання у частині дотримання ветеринарно-санітарних вимог для потужностей (об'єктів) з виробництва продуктів бджільництва»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 серпня 2013 р. за N 1460/23992.

 

Новий технічний регламент на мийні засоби

Технічний регламент установлює вимоги до мийних засобів і поверхнево-активних речовин, що входять до їх складу. Технічний регламент розроблено з урахуванням Регламенту N 648/2004 Європейського Парламенту та Ради ЄС від 31 березня 2004 р. про мийні засоби.

загальний вміст фосфору в пральних порошках не повинен становити чи перевищувати 0,5 грама в рекомендованій кількості та/або дозуванні прального порошку для використання в основному циклі процесу прання у жорсткій воді для стандартного завантаження пральної машини (через 12 місяців з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2013 р. N 408).

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 червня 2013 р. N 408 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 р. N 717».

 

Завершується амністія самобудів

Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю до 31 грудня 2013 року безоплатно протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких  розміщені  об’єкти  будівництва,  збудовані  без  дозволу на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження будівельних   конструкцій   та   інженерних   мереж   приймають  в експлуатацію:

індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року;

збудовані до 12 березня 2011 року:

громадські будинки I і II категорій складності;

будівлі і споруди сільськогосподарського призначення I і II категорій складності.

Чим встановлено. Закон України від 17.02.2011 р. №3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності».

 

Перенесення мобільного номера

Операторам телекомунікацій наказано забезпечити надання абонентам послуги з перенесення абонентського номера та користування персональним номером на мережах рухомого (мобільного) зв’язку з 20 грудня 2013 року.

Чим встановлено. Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації від 25.04.2013 №248 «Про затвердження Положення про надання послуг із перенесення абонентських номерів та використання персональних номерів»

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 липня 2013 р. за №1117/23649

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на грудень 2013 року

 

1 грудня, неділя

День працівників прокуратури. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 02.11.2000 р. №1190/2000.

Всесвітній день боротьби із СНІДом. Проголошено Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Відзначається з 1988 року.

2 грудня, понеділок

Міжнародний день за відміну рабства. Відзначається в день схвалення Генеральною Асамблеєю Конвенції ООН про боротьбу з торгівлею людьми та експлуатацією інших осіб.

3 грудня, вівторок

Міжнародний день інвалідів. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 14 жовтня 1992 року.

4 грудня, середа

Введення у Храм Пресвятої Богородиці.

5 грудня, четвер

Міжнародний день добровольчих дій в інтересах економічного та соціального розвитку. Відзначається щорічно за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 17 грудня 1985 року.

День працівників статистики. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 2 грудня 2002 року N 1120/2002.

6 грудня, п'ятниця

День Збройних Сил України. Відзначається в Україні згідно з Постановою Верховної Ради від 19.10.93 р. № 3528-XII в день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України "Про Збройні Сили України".

7 грудня, субота

День місцевого самоврядування. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 25.11.2000 р. № 1250/2000.

Міжнародний день цивільної авіації. Відзначається з 1994 року за ініціативою Міжнародної організації цивільної авіації.

10 грудня, вівторок

День прав людини. Рішення про святкування цього дня прийнято 4 грудня 1950 року на 5-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Відзначається в день прийняття Загальної декларації прав людини.

11 грудня, середа

Міжнародний день танго. Відзначається в день народження аргентинського співака й кіноактора, знаменитого «Короля танго» Карлоса Гарделя (Carlos Gardel, 1887 (або 1890) — 1935). Танго — свято танцю, філософія якого полягає в протиборстві.

12 грудня, четвер

День Сухопутних військ України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 18.10.97 р. № 1167/97.

14 грудня, субота

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

15 грудня, неділя

День працівників суду. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 08.12.2000 р. № 1318/2000.

День енергетика. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 12.11.93 р. №522/93 в третю неділю грудня як професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості.

18 грудня, середа

Міжнародний день мігранта. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (2000 р.)

19 грудня, четвер

День Святого Миколая

День адвокатури. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 02.12.2002 р. № 1121/2002.

20 грудня, п'ятниця

День міліції. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 17.11.92 р. № 567/92 в день прийняття Верховною Радою України в 1990 році Закону "Про міліцію"

22 грудня, неділя

День працівників дипломатичної служби. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 21.11.2005 р. № 1639/2005.

23 грудня, понеділок

Всесвітній день сноуборду.

24 грудня, вівторок

День працівників архівних установ. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 30.10.98 р. № 1200/98.

29 грудня, неділя

Міжнародний день біологічної різноманітності

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_12_2013.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"