Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у грудні  2010 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у грудні 2010 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята грудня 2010 року.

З 1 грудня 2010 року мінімальна зарплата — 922 гривні

Мінімальна заробітна плата зростає з 907  до 922 гривні на місяць. На що це впливає? Мінімальний статутний фонд з 1 грудня 2010 року для ТзОВ становить 922 грн. (1 мінімальна з/п), а для акціонерних товариств 1152500 грн. (1250 мінімальних з/п). Відповідно до Закону України від 14.05.92 р. №2343-XII "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд порушує справи про банкрутство у разі наявності у кредитора претензій на суму не менше 300 мінімальних зарплат, тобто з 1 грудня 2010 року для початку процедури банкрутства слід мати підтверджених боргових вимог на 276600 грн. Добровільно застрахована фізична особа сплачує внесок до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, а якщо ця особа є інвалідом, — у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати, встановленої на день сплати страхового внеску, в розрахунку на календарний рік. Мінімальний страховий внесок в Пенсійний фонд, в т. для підприємців (33,2% від мінімальної зарплати) складає 306,10 грн. Плата за розгляд заяви про видачу дозволу на працевлаштування іноземця - 4 мінімальні заробітні плати, тобто 3688 грн.

Чим встановлено. Стаття 53 Закону про Держбюджет-2010.

 

Збільшується прожитковий мінімум

Нові розміри прожиткового мінімуму з 1 грудня 2010 року: для дітей віком до 6 років — 799 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років — 957 гривень, для працездатних осіб — 922 гривні, для осіб, які втратили працездатність — 734

гривень.

Що змінюється у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 01.10.2010 р.

Внески до ФСС з ТВП

0,5% із суми зарплати до 922 грн. (включно); 1% із суми понад 922 грн.

Максимальний розмір заробітної плати для нарахування внесків

13830 грн.

Індексація заробітної плати

у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (922 грн.), індексуються:

- оплата праці (грошове забезпечення);

- допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Мінімальна пенсія за віком за наявності трудового стажу для призначення пенсії

734 грн

Чим встановлено. Стаття 52 Закону про Держбюджет-2010.

 

Всі доходи від кредитних операцій банків включаються у валовий дохід

Доходи від кредитних операцій банків, нараховані за період з 1 січня 2009 року до 31 грудня 2010 року (включно) але не отримані станом на 1 січня 2011 року, включаються до складу валового доходу банку на дату їх фактичного отримання

Чим встановлено. Закон України від 23.06.2009 № 1533-VI “Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи”.

 

Завершується спрощена легалізація приватних будинків, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт

Тимчасовий порядок встановлював механізм та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених забудовниками — фізичними особами у період з 5 серпня 1992 р. до 1 січня 2008 р. без дозволу на виконання будівельних робіт (далі — приватні будівлі), на підставі заяви про прийняття в експлуатацію, яку подано до 31 грудня 2010 року.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 р. N 1035.

 

Повністю відновлюються перевірки діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб

тимчасово обмежити проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб (крім перевірок, що стосуються використання бюджетних коштів, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення і пожежної безпеки на об’єктах, що перебувають у власності відповідної територіальної громади, а також тих, що проводяться за зверненнями фізичних і юридичних осіб про порушення відповідною сільською або селищною радою чи посадовою особою їх прав або за поданням відповідною радою до органу виконавчої влади письмового звернення про проведення перевірки);

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 3 червня 2009 р. N 549 “Про запровадження обмежень щодо проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб”.

 

В одному з районів Харківської області відбудеться пробний перепис населення

Урядом заплановано провести у грудні 2010 року у Дергачівському районі Харківської області пробний перепис населення. Тотальний перепис населення планують провести в 2012 році.

Чим встановлено. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 р. № 1566-р “Про проведення пробного перепису населення”.

 

Відновлюються перевірки суб’єктів господарювання

З 29 грудня 2009 до 31  грудня 2010 року органам державного нагляду (контролю) було встановлено обмеження щодо проведення позапланових перевірок суб’єктів господарювання, крім перевірок, що проводяться за зверненнями фізичних і юридичних осіб про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства або за поданням суб’єктом господарювання до відповідного органу письмової заяви про проведення перевірки за його бажанням.

Слід зазначити, що підстави для проведення позапланових перевірок встановлені статтею 6 Закону про контроль. Такими підставами є:

- подання суб’єктом господарювання письмової заяви до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням;

- виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених у документах обов’язкової звітності, поданих суб’єктом господарювання;

- перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення планових заходів органом державного нагляду (контролю);

- звернення фізичних та юридичних осіб про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства. Позаплановий захід у цьому разі здійснюється тільки за наявності згоди центрального органу виконавчої влади на його проведення;

- неподання у встановлений термін суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності без поважних причин, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджали поданню таких документів.

Чим встановлено. Постанова Кабінетом Міністрів України від 21.05.2009 р. N 502 “Про тимчасові обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року”.

 

Набуває чинність Конвенція про безпеку та гігієну праці в сільському господарстві

Конвенція Міжнародної організації праці N 184 про безпеку та гігієну праці в сільському господарстві, підписана 21 червня 2001 року та ратифікована Законом України N 1216 від 1 квітня 2009 року, набрала чинності для України 1 грудня 2010 року.

Чим встановлено. Лист МЗС від 04.02.2010 р. № 72/14-612-220 “Щодо набрання чинності міжнародним договором”.

 

Єдиний порядок функціонування системи відеоспостереження на територіях вантажних митних комплексів

З 11 грудня діє Єдиний порядок функціонування системи відеоспостереження на територіях вантажних митних комплексів, автопортів, автотерміналів визначає технічні характеристики систем відеоспостереження та організаційні вимоги щодо їх розміщення.

Власник вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала повинен забезпечувати функціонування системи відеоспостереження для нагляду за всією територією вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала, в'їздом і виїздом.

Кількість відеокамер повинна бути достатньою для охоплення (перекриття) всієї території, лінії огорожі, всіх в'їздів і виїздів вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала, а також усіх воріт або дверних отворів, через які здійснюється розміщення або випуск товарів на митні ліцензійні склади і склади тимчасового зберігання, що функціонують на території вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала.

Місце розміщення відеокамер має забезпечувати можливість відстеження усіх переміщень транспортних засобів і фізичних осіб на території вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала та визначається з урахуванням особливостей їх інфраструктури.

Схема розміщення відеокамер затверджується керівником регіональної митниці, митниці. Відеозаписувальні пристрої повинні бути виключно стаціонарними з можливістю відеозапису чіткого зображення за будь-яких погодних умов, часу доби та освітлення (при температурі від -30° C до +40° C).

Відеоінформація повинна зберігатися у власника вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала не менше року з дати її отримання.

Чим встановлено. Наказ Держмитслужби від 01.10.2010 р. №1131.

Зареєстрований в Міністерстві юстиції 25.10.2010 р. за N 975/18270.

 

Національні, професійні, релігійні, регіональні та міжнародні свята на грудень 2010 року

 

1 грудня, середа

День працівників прокуратури. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 02.11.2000 р. №1190/2000.

Всесвітній день боротьби із СНІДом. Проголошено Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Відзначається з 1988 року.

2 грудня, четвер

Міжнародний день за відміну рабства. Відзначається в день схвалення Генеральною Асамблеєю Конвенції ООН про боротьбу з торгівлею людьми та експлуатацією інших осіб.

3 грудня, п'ятниця

Міжнародний день інвалідів. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 14 жовтня 1992 року.

4 грудня, субота

Введення у Храм Пресвятої Богородиці.

5 грудня, неділя

Міжнародний день добровольчих дій в інтересах економічного та соціального розвитку. Відзначається щорічно за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 17 грудня 1985 року.

День працівників статистики. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 2 грудня 2002 року N 1120/2002.

6 грудня, понеділок

День Збройних Сил України. Відзначається в Україні згідно з Постановою Верховної Ради від 19.10.93 р. № 3528-XII в день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України "Про Збройні Сили України".

7 грудня, вівторок

День місцевого самоврядування. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 25.11.2000 р. № 1250/2000.

Міжнародний день цивільної авіації. Відзначається з 1994 року за ініціативою Міжнародної організації цивільної авіації.

10 грудня, п'ятниця

День прав людини. Рішення про святкування цього дня прийнято 4 грудня 1950 року на 5-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Відзначається в день прийняття Загальної декларації прав людини.

12 грудня, неділя

День Сухопутних військ України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 18.10.97 р. № 1167/97.

14 грудня, вівторок

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

15 грудня, середа

День працівників суду. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 08.12.2000 р. № 1318/2000.

18 грудня, субота

Міжнародний день мігранта. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (2000 р.)

19 грудня, неділя

День Святого Миколая

День адвокатури. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 2 грудня 2002 року N 1121/2002.

День енергетика. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 12.11.93 р. №522/93 в третю неділю грудня як професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості.

20 грудня, понеділок

День міліції. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 17.11.92 р. № 567/92 в день прийняття Верховною Радою України в 1990 році Закону "Про міліцію"

22 грудня, середа

День працівників дипломатичної служби. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 21 листопада 2005 року N 1639/2005.

24 грудня, п'ятниця

День працівників архівних установ. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 30.10.98 р. № 1200/98.

29 грудня, середа

Міжнародний день біологічної різноманітності

Віталій МОСЕЙЧУК

експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_12_2010.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"