Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у листопаді 2013 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у листопаді 2013 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята листопада 2013 року.

 

З 1 листопада абонплата за телефон для мешканців сіл та селищ зросте на 15%

Для мешканців сіл та селищ міського типу і бюджетних організацій в сільській місцевості абонентська плата з 1 листопада 2013 (порівняно з 1 травня 2013 року) зросте з 18,02 гривень до 20,72 гривень (без погодинної оплати) і з 15,76 гривень до 18,12 гривень (з погодинною оплатою), для інших організацій та фізосіб-підприємців - з 28,27 гривень до 32,51 гривень (без погодинної оплати) і з 24,75 гривень до 28,46 гривень (з погодинною оплатою ).  З 1 листопада абонентська плата для міст і райцентрів не зміниться в порівнянні з абонплатою, встановленої з 1 травня 2013 року.

Чим встановлено. Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації від 04.04.2013 N 196

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 квітня 2013 р. за N 623/23155

 

В Києві встановлено мінімальну вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб

Відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, статті 95 Житлового кодексу Української РСР, постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 N 1253 "Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб", з метою запобігання ухиленню від оподаткування фізичними особами, які отримують доходи від надання нерухомого майна в оренду, Київська міська рада вирішила встановити мінімальну вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб у розмірі 7,53 грн. (з ПДВ).

Чим встановлено. Рішення Київської міської ради від 2 жовтня 2013 року N 42/9630 «Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб».

 

Змін в порядку вчинення нотаріальних дій за участю фізичних осіб, предметом яких є об'єкт рухомого або нерухомого майна.

Таку нотаріальну дію з 1 листопада здійснюють тільки за наявності оціночної вартості рухомого чи нерухомого майна з метою оподаткування.

При цьому, згідно з постановою Кабінету Міністрів № 231 від 4 березня 2013 року "Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування, нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, що стягуються відповідно до законодавства", введено новий порядок сертифікації оцінювачів - оцінювати майно мають право тільки пройшли спеціальне навчання та сертифіковані фахівці.

Чим встановлено. Наказ Мін'юста від 15.05.2013 р. № 888/5 «Про затвердження Змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України».

Зареєстровано у Мін’юсті України 17.05.2013 за № 763/23295

 

Затверджено перелік питань, форми акту та припису щодо  перевірок з використання об'єктів права інтелектуальної власності

Затверджено перелік з 37 питань для здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) з використання об'єктів права інтелектуальної власності;

уніфіковану форму акта перевірки дотримання вимог законодавства у сфері інтелектуальної власності;

форму припису.

Чим встановлено. Наказ Міністерства освіти і науки України від 02.10.2013 р. N 1355 «Про затвердження Переліку питань для здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) з використання об'єктів права інтелектуальної власності, уніфікованої форми акта перевірки дотримання вимог законодавства у сфері інтелектуальної власності та форми припису».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 жовтня 2013 р. за N 745/24277.

 

 

Здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів

У разі призначення відповідальним працівником керівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу перевірка його ділової репутації здійснюється відповідним органом управління суб'єкта первинного фінансового моніторингу, засновниками, або працівником(ами) підрозділу внутрішнього аудиту, або окремою посадовою особою, що проводить внутрішній аудит (контроль) ліцензіата.

Підтвердження ділової репутації кандидата на посаду відповідального працівника за результатами її перевірки оформлюється письмовим висновком, який містить відомості щодо ділової репутації кандидата на посаду відповідального працівника, перелік та реквізити документів, на підставі яких проведено перевірку ділової репутації, та підписується або керівником суб'єкта первинного фінансового моніторингу, або особами, які робили перевірку ділової репутації, або затверджується відповідним органом управління суб'єкта первинного фінансового моніторингу.

Чим встановлено. Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку 24.09.2013 N 1930.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 жовтня 2013 р. за N1756/24288.

 

Нові форми для тваринників, які отримують відшкодування будівництва та реконструкції ферм та підприємств з виробництва комбікормів

Затверджено форми документів та надання інформації, визначених Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів:

1. Форму інформації від суб'єкта господарювання про діяльність об'єкта в галузі скотарства, вартість якого частково відшкодована.

2. Форму інформації від суб'єкта господарювання про діяльність об'єкта в галузі свинарства, вартість якого частково відшкодована.

3. Форму інформації від суб'єкта господарювання про діяльність об'єкта в галузі птахівництва, вартість якого частково відшкодована.

4. Форму інформації від суб'єкта господарювання про діяльність підприємства з виробництва комбікормів, вартість якого частково відшкодована.

Чим встановлено. Міністерство аграрної політики та продовольства України від 30.09.2013 р. N 583 «Про внесення змін до наказу Мінагрополітики України від 03 жовтня 2012 року N 597».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 жовтня 2013 р. за N1773/24305.

 

Діє Європейська конвенція про захист домашніх тварин

Ратифікована Європейська конвенція про захист домашніх тварин, учинена 13 листопада 1987 року у м. Страсбурзі , набирає чинності для України з 1 листопада 2013 року.

Чим встановлено. Закон України від 18 вересня 2013 року N 578-VII.

 

Залізнично-поромномне сполучення між портами України та портами Турецької Республіки узаконено

Правила перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, підписані 13 вересня 2012 року в м. Києві, набирають чинності з 9 листопада 2013 року.

Чим встановлено. Закон України від 9 жовтня 2013 року N 633-VII.

 

Нові правила сертифікації фахівців з питань фондового ринку

Сертифікації підлягають такі особи:

керівник юридичної особи;

заступник керівника юридичної особи, який згідно з розподілом обов'язків відповідно до внутрішніх документів юридичної особи відповідає за здійснення юридичною особою професійної діяльності на фондовому ринку (у разі наявності такого заступника);

керівник відповідного структурного підрозділу юридичної особи, який здійснює операції щодо цінних паперів (у разі наявності такого підрозділу);

фахівці, які здійснюють дії, пов'язані з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку.

У разі наявності в юридичної особи, що здійснює професійну діяльність на фондовому ринку, філії, представництва, відділення та інших відокремлених підрозділів сертифікації також підлягають:

керівник відокремленого підрозділу;

заступник керівника відокремленого підрозділу, який згідно з розподілом обов'язків відповідно до внутрішніх документів відокремленого підрозділу відповідає за здійснення підрозділом професійної діяльності на фондовому ринку (у разі наявності такого заступника);

керівник відповідного структурного підрозділу цього відокремленого підрозділу, який здійснює операції щодо цінних паперів (у разі наявності такого структурного підрозділу);

фахівці, які здійснюють дії, пов'язані з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку.

Для сертифікації заявник повинен відповідати таким вимогам:

1) мати кваліфікаційне посвідчення фахівця з відповідного виду діяльності, яке видається у порядку, встановленому Положенням про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку, затвердженим наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24 вересня 1996 року N 215, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 08 жовтня 1996 року за N 584/1609;

2) не бути за вироком суду позбавленим права посідати певні посади та займатися певною діяльністю;

3) не мати судимість не погашену, не зняту в установленому законодавством порядку, у тому числі за корисливі злочини і за злочини у сфері господарської діяльності;

4) мати бездоганну ділову репутацію.

Документи на сертифікацію подаються у картонному швидкозшивачі особисто до відповідного уповноваженого структурного підрозділу центрального апарату Комісії, до повноважень якого належить питання сертифікації (далі - уповноважений підрозділ), через уповноважену особу або направляються поштою. На швидкозшивачі має бути зазначена така інформація: прізвище, ім'я, по батькові; місце реєстрації, адреса для листування та контактний телефон заявника.

У разі надання документів поштою або через уповноважену особу заявника підпис заявника на документах має бути засвідчений юридичною особою - роботодавцем, що має ліцензію Комісії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, або нотаріально.

Для отримання сертифіката фізична особа подає до Комісії такі документи:

1) заяву-анкету за встановленою формою;

2) копію кваліфікаційного посвідчення фахівця з відповідного виду діяльності, засвідчену власним підписом заявника, яке видається у порядку, встановленому Комісією;

3) копію документа про освіту, засвідчену власним підписом заявника;

4) копії першої та другої сторінок паспорта (для осіб без громадянства - копію документа, що його замінює). Копії документів засвідчуються власним підписом заявника на кожному розвороті документів;

5) копію трудової книжки (у разі наявності) особи за останні три роки (або витяг з трудової книжки) та документи, що підтверджують трудові відносини у разі сумісництва (в професійному учаснику фондового ринку), засвідчені в установленому законодавством порядку. Якщо особа не має місця роботи, копії документів засвідчуються власним підписом заявника на кожному розвороті документів;

6) копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, засвідчену власним підписом заявника (фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідні податкові органи і мають відмітку у паспорті, зазначають серію, номер і дату видачі паспорта);

7) згоду на обробку персональних даних згідно з додатком 3 до цього Положення;

8) анкету про ділову репутацію згідно з додатком 4 до цього Положення;

9) роздруковану форму заяви, яка заповнюється на сайті Комісії (http://cert.nssmc.gov.ua/) за встановленим форматом згідно з додатком 5 до цього Положення, засвідчену власним підписом заявника;

10) копію платіжного документа про перерахування плати за видачу сертифіката особі, що здійснює дії, пов'язані з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку, засвідчену в установленому законодавством порядку;

11) фотокартку розміром 3 х 4 см або 4 х 6 см.

Усі документи, які подаються для сертифікації, повинні бути засвідчені в установленому Положенням порядку.

Чим встановлено. Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13.08.2013 № 1464 "Про затвердження Положення про сертифікацію фахівців з питань фондового ринку».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 вересня 2013 р. за N1572/24104.

 

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на листопад 2013 року

 

1 листопада, п'ятниця

День всіх святих, а наступного дня — спомин всіх померлих вірних. У цей день в Україні, особливо Західній, закоренилася традиція відвідин могил родичів, відправлення там панахид.

Міжнародний день Вегана (Всесвітній день вегетаріанців). Міжнародний день вегана (англ. World Vegan Day) відзначається з 1994 року щорічно 1 листопада, в річницю першої «Веганскої спільноти» (англ. Vegan Society), утвореної 1944 року у Великобританії.

3 листопада, неділя

День ракетних військ і артилерії. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 31.10.97 р. №1215/97.

День інженерних військ. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 27.10.99 р. №1399/99.

День працівника соціальної сфери. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 13.04.99 р. №374/99 в першу неділю листопада.

Всесвітній День чоловіків. Ідея святкування виникла за ініціативою останнього президента СРСР Михайла Горбачова. Його підтримали віденський магістрат, відділення ООН у Відні та інші міжнародні організації. Святкується день чоловіків у першу суботу листопада.

4 листопада, понеділок

День залізничника. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України від 15.07.93 р. №257/93-рп.

8 листопада, п'ятниця

Всесвітній день якості

9 листопада, субота

День української писемності та мови. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 06.11.97 р. № 1241/97 в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

10 листопада, неділя

Всесвітній день молоді. Відзначається в день створення Всесвітньої федерації демократичної молоді.

11 листопада, понеділок

Міжнародний тиждень науки та миру. Проводиться за закликом Спеціального політичного комітету 43-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (1988 р.) на протязі тижня, на який припадає день 11 листопада.

12 листопада, вівторок

Всесвітній день якості. Ініціатором встановлення цього свята виступила Європейська організація якості (ЄOЯ) за підтримки ООН у 1990 році.

13 листопада, середа

Всесвітній день сліпого. Відзначається в день народження Валентина Гаюї, французького педагога, який у 1784 році заснував у Парижі перший у світі інтернат для сліпих.

14 листопада, четвер

Всесвітній день боротьби проти діабету. Відзначається у день народження Фредеріка Гранта Бантинга, канадського фізіолога, який винайшов гормон інсуліну.

16 листопада, субота

День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11.11.94 р. № 667/94.

Всесвітній день прянощів

Міжнародний день толерантності(терпимості). Проголошено Генеральною Сесією ООН 12 грудня 1996 року.

17 листопада, неділя

День працівників сільського господарства. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 7.10.93 р. №428/93 у третю неділю листопада.

День студента. Засновано на Всесвітньому конгресі студентів в Празі у 1946 році. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 16.06.99 р. №659/99.

19 листопада, вівторок

День скловиробника. Святкується за Указом Президента України від 09.12.2003 р. № 1417/2003

День працівників гідрометеорологічної служби. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11 березня 2003 року №208/2003.

20 листопада, середа

Міжнародний День відмови від паління

Всесвітні день дитини. 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН схвалила Декларацію прав дитини, а в 1989 році — Конвенцію про права дитини.

День індустріалізації Африки. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція від 22 грудня 1989 року).

21 листопада, четвер

Міжнародний день відмови від паління. Відзначається в третій четвер листопада.

Всесвітній день привітань. Відзначається з 1973 року. Ідея проведення цього дня виникла у братів Майкла та Брайяна Маккормак з американського штату Небраска як реакція на посилення міжнародної напруженості.

Всесвітній день телебачення. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1996 року.

День Архістратига Михаїла (покровителя Руси-України та її столиці – Києва).

24 листопада, неділя

День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій. Відзначається щороку у четверту суботу листопада за Указом Президента від 26.11.1998 р. №1310/98.

25 листопада, понеділок

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля по відношенню до жінок. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (1999 р.)

26 листопада, вівторок

Всесвітній день інформації. Проголошено Міжнародною академією інформатизації.

28 листопада, четвер

Початок Різдвяного посту. Закінчується Різдвяний піст 6 січня.

29 листопада, п'ятниця

Міжнародний день солідарності з палестинським народом. Відзначається щорічно за закликом резолюції Генеральної Асамблеї ООН (1977р.) у день, коли в 1947 році Генеральною Асамблеєю ООН було схвалено резолюцію про розділ Палестини.

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_11_2013.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"