Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у листопаді 2012 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у листопаді 2012 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята листопада 2012 року.

 

З 2 листопада діє Конвенція про уникнення подвійного оподаткування з Мексикою

Конвенцію між Урядом України та Урядом Мексиканських Сполучених Штатів про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та майно і Протокол до неї, підписано 23 січня 2012 року в м. Мехіко

Вони набирають чинності на тридцятий день з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про завершення Договірними Державами всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання ними чинності.

Існуючими податками, до яких застосовується Конвенція, зокрема, є:

a) коли йдеться про Україну:

i) податок на прибуток підприємств, а також

ii) податок з доходів фізичних осіб

b) коли йдеться про Мексику:

i) федеральний податок на доходи, а також

ii) податок на підприємництво за єдиною ставкою.

Чим встановлено. Закон України від 02.10.2012 року N 5297-VI «Про ратифiкацiю Конвенцiї мiж Урядом України та Урядом Мексиканських Сполучених Штатiв про уникнення подвiйного оподаткування та запобiгання податковим ухиленням стосовно податкiв на доходи та майно i Протоколу до неї».

 

З 5 листопада оновлено страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів

Розмір базового страхового платежу, перелік, значення коригуючих коефіцієнтів та порядок їх застосування затверджуються Уповноваженим органом за поданням МТСБУ. Пропозиції МТСБУ щодо розміру базового страхового платежу та значень коригуючих коефіцієнтів підтверджуються актуарними розрахунками з урахуванням рівня збитковості даного виду страхування в цілому по галузі за останній розрахунковий період, який становить не менше року, та статистичних даних. Якщо Уповноважений орган протягом 60 календарних днів з дня внесення МТСБУ пропозиції не затвердив розмір базового страхового платежу, перелік, значення коригуючих коефіцієнтів та порядок їх застосування, діють попередні коригуючі коефіцієнти, порядок їх застосування та розмір базового страхового платежу.

У разі зміни власника забезпеченого транспортного засобу договір страхування зберігає чинність до закінчення строку його дії.

У разі відчуження забезпеченого транспортного засобу права та обов'язки страхувальника переходять до особи, яка прийняла такий транспортний засіб у свою власність.

У разі смерті страхувальника - фізичної особи його права та обов'язки за договором страхування переходять до осіб, які одержали забезпечений транспортний засіб у спадщину.

Запроваджено знижки залежно від строку укладання договору страхування та від кількості транспортних засобів, щодо яких страхувальником одночасно укладаються внутрішні договори страхування.

Чим встановлено. Закон України від 05.07.2012 р. № 5090-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

 

Оновлення Податкового кодексу з 20 листопада у зв’язку із прийняттям КПК

Якщо платник податків оскаржує рішення податкового органу в адміністративному порядку до контролюючих органів та/або до суду, повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у вигляді ухилення від сплати податків не може ґрунтуватися на такому рішенні контролюючого органу до закінчення процедури адміністративного оскарження або до остаточного вирішення справи судом. Це правило не поширюється на випадки, коли таке повідомлення про підозру базується не тільки на рішенні контролюючого органу, а й підтверджується додатково зібраними доказами відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України.

Початок досудового розслідування стосовно платника податків або повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення його службовим (посадовим) особам не може бути підставою для зупинення провадження у справі або залишення без розгляду скарги (позову) такого платника податків, поданої до суду в межах процедури апеляційного узгодження.

У разі коли судом за результатами розгляду кримінального провадження про кримінальне правопорушення, предметом якого є податки, збори, винесено обвинувальний вирок, що набрав законної сили, або винесено рішення про закриття кримінального провадження за нереабілітуючими підставами, відповідний контролюючий орган зобов'язаний визначити податкові зобов'язання платника податків за податками та зборами, несплата податкових зобов'язань за якими встановлена судовим рішенням, та прийняти податкове повідомлення-рішення про нарахування платнику таких податкових зобов'язань і застосування стосовно нього штрафних (фінансових) санкцій у розмірах, визначених цим Кодексом.

Перевірки платників податків податковою міліцією проводяться у межах повноважень, визначених законом, та в порядку, передбаченому Законом України "Про оперативно-розшукову діяльність", Кримінальним процесуальним кодексом України та іншими законами України.

Чим встановлено. Закон України від 13.04.2012 р. № 4652-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України»

 

Кабінет міністрів України запроваджує заборону на експорт пшениці без відповідної постанови

24 жовтня 2012 року міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк підтвердив повну заборону на експорт пшениці з України. Заборона на вивезення пшениці вводиться з 15 листопада 2012 року. Але Постанови Кабміну про це немає. Крім того уряд не має наміру вводити квоти чи заборону на експорт зерна з України. Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко 23 жовтня. "Жодних розмов про введення квот або заборони на експорт не ведуть. Я вважаю, це було б украй негативним кроком", - наголосив він.

Учасники зернового ринку стверджують, що з Мінагрополітики було досягнуто усної домовленості про те, що з середини листопада трейдери призупинять експорт пшениці на користь фуражного зерна, в першу чергу кукурудзи.

Минулого разу Кабмін вдавався до таких методів після поганого врожаю 2010 року та нестачі зерна всередині країни. Тоді квоти на експорт зернових були запроваджені урядом на початку жовтня 2010 року на термін до 31 грудня. Потім квотування було продовжено ще на три місяці, до 31 березня 2011 року, а потім ще на три. Повністю квоти були скасовані лише 4 червня 2011 року.

 

Червона книга України захищає з 17 листопада організми і в штучних умовах

Тепер об’єктами Червоної книги України є рідкісні і такі, що перебувають під загрозою зникнення, види тваринного і рослинного світу, які постійно або тимчасово перебувають (зростають) у природних умовах у межах території України, її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, а також в штучних умовах.

До Червоної книги України (рослинний світ) включаються рослини, гриби, водорості та непатогенні мікроорганізми, що не належать до тваринного світу.

Чим встановлено. Закон України від 05.07.2012 р. № 5072-VI «Про внесення змін до статті 4 Закону України "Про Червону книгу України" щодо посилення охорони рідкісних видів тварин і рослин».

 

З 20 листопада визначено порядок носіння електроних браслетів засудженими

Електронний браслет - електронний пристрій, виконаний у вигляді браслета, що закріплюється на тілі підозрюваного або обвинуваченого з метою його дистанційної ідентифікації та відстеження місцезнаходження, який призначений для носіння на тілі і захищений від самостійного знімання, пошкодження або іншого втручання в його роботу з метою ухилення від контролю та має сигналізувати про спробу особи здійснити такі дії.

персональний трекер - електронний пристрій, виконаний у вигляді браслета, призначений для носіння на тілі підозрюваного або обвинуваченого, щодо якого обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, з метою його дистанційної ідентифікації і відстеження його місцезнаходження за сигналами глобальної навігаційної супутникової системи GPS/ГЛОНАСС і захищений від самостійного знімання, пошкодження або іншого втручання в його роботу з метою ухилення від контролю та має сигналізувати про спробу особи здійснити такі дії.

Метою застосування таких пристроїв є забезпечення виконання зобов'язань, що покладаються на підозрюваного (обвинуваченого) ухвалою слідчого судді, суду про застосування запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі, або у вигляді домашнього арешту.

Чим встановлено. Наказ МВС України від 09.08.2012 р. № 696 «Про затвердження Положення про порядок застосування електронних засобів контролю».

Зареєстровано у Мін’юсті України 05.09.2012 за № 1503/21815.

Взаємна допомога в митних справах із Сербією

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Сербія про взаємну допомогу в митних справах, вчинена 5 березня 2010 року в м. Белград та затверджена постановою Кабінету Міністрів України № 821 від 5 вересня 2012 року, набирає чинності 1 листопада 2012 року.

Чим встановлено. Лист МЗС від 09.10.2012 р. № 72/14-612/1-2981 «Щодо набрання чинності міжнародним договором».

 

Конвенція про міжнародні майнові права на рухоме обладнання та Протокол до Конвенції про міжнародні майнові права на рухоме обладнання з питань авіаційного обладнання від 16 листопада 2001 року, ратифіковані

Законом України № 4904-VI від 6 червня 2012 року із заявами, наберуть чинності для України 1 листопада 2012 року.

 

100 років колисці авіації

21 листопада 2012 року виповнюється 100 років від дня заснування селища міського типу Качі Нахімовського району міста Севастополя — одного з найвидатніших поселень Криму.

Селище Кача по праву вважається колискою авіації. Саме на Качинській землі сформувалися перші правила льотної справи, були підготовлені перші вітчизняні висококваліфіковані кадри для авіації, піднімалися в небо перші бойові літаки, здійснювалися фігури вищого пілотажу та встановлювалися світові авіаційні рекорди.

 

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на листопад 2012 року

 

1 листопада, четвер

День всіх святих, а наступного дня — спомин всіх померлих вірних. У цей день в Україні, особливо Західній, закорінилася традиція відвідин могил родичів, відправлення там панахид.

Міжнародний день Вегана (Всесвітній день вегетаріанців). Міжнародний день вегана (англ. World Vegan Day) відзначається з 1994 року щорічно 1 листопада, в річницю першої «Веганскої спільноти» (англ. Vegan Society), утвореної 1944 року у Великобританії.

3 листопада, субота

День ракетних військ і артилерії. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 31.10.97 р. № 1215/97

День інженерних військ. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 27.10.99 р. №1399/99.

Всесвітній День чоловіків. Ідея святкування виникла за ініціативою останнього президента СРСР Михайла Горбачова. Його підтримали віденський магістрат, відділення ООН у Відні та інші міжнародні органзації. Святкується день чоловіків у першу суботу листопада.

4 листопада, неділя

День залізничника. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України від 15.07.93 р. №257/93-рп.

День працівника соціальної сфери. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 13.04.99 р. № 374/99 в першу неділю листопада.

8 листопада, четвер

Всесвітній день якості

9 листопада, п'ятниця

День української писемності та мови. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 06.11.97 р. № 1241/97 в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

10 листопада, субота

Всесвітній день молоді. Відзначається в день створення Всесвітньої федерації демократичної молоді.

11 листопада, неділя

Міжнародний тиждень науки та миру. Проводиться за закликом Спеціального політичного комітету 43-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (1988 р.) на протязі тижня, на який припадає день 11 листопада.

12 листопада, понеділок

Всесвітній день якості. Ініціатором встановлення цього свята виступила Європейська організація якості (ЄOЯ) за підтримки ООН у 1990 році.

13 листопада, вівторок

Всесвітній день сліпого. Відзначається в день народження Валентина Гаюї, французького педагога, який у 1784 році заснував у Парижі перший у світі інтернат для сліпих.

14 листопада, середа

Всесвітній день боротьби проти діабету. Відзначається у день народження Фредеріка Гранта Бантинга, канадського фізіолога, який винайшов гормон інсуліну.

15 листопада, четвер

Міжнародний день відмови від паління. Відзначається в третій четвер листопада.

16 листопада, п'ятниця

День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11.11.94 р. № 667/94.

Всесвітній день прянощів

Міжнародний день толерантності(терпимості). Проголошено Генеральною Сесією ООН 12 грудня 1996 року.

17 листопада, субота

День студента. Засновано на Всесвітньому конгресі студентів в Празі у 1946 році. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 16.06.99 р. №659/99.

18 листопада, неділя

День працівників сільського господарства. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 7.10.93 р. №428/93 у третю неділю листопада.

19 листопада, понеділок

День скловиробника. Святкується за Указом Президента України від 09.12.2003 р. № 1417/2003

День працівників гідрометеорологічної служби. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11 березня 2003 року №208/2003.

20 листопада, вівторок

Всесвітні день дитини. 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН схвалила Декларацію прав дитини, а в 1989 році — Конвенцію про права дитини.

День індустріалізації Африки. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція від 22 грудня 1989 року).

21 листопада, середа

Всесвітній день привітань. Відзначається з 1973 року. Ідея проведення цього дня виникла у братів Майкла та Брайяна Маккормак з американського штату Небраска як реакція на посилення міжнародної напруженості.

Всесвітній день телебачення. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1996 року.

День Архістратига Михаїла (покровителя Руси-України та її столиці – Києва).

24 листопада, субота

День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій. Відзначається щороку у четверту суботу листопада за Указом Президента від 26.11.1998 р. №1310/98.

25 листопада, неділя

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля по відношенню до жінок. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (1999 р.)

26 листопада, понеділок

Всесвітній день інформації. Проголошено Міжнародною академією інформатизації.

28 листопада, середа

Початок Різдвяного посту. Закінчується Різдвяний піст 6 січня.

29 листопада, четвер

Міжнародний день солідарності з палестинським народом. Відзначається щорічно за закликом резолюції Генеральної Асамблеї ООН (1977р.) у день, коли в 1947 році Генеральною Асамблеєю ООН було схвалено резолюцію про розділ Палестини.

Віталій МОСЕЙЧУК
експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_11_2012.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"