ВИРОБНИКІВ ПЕКТИНУ, ОЦТУ ТА ЕСЕНЦІЇ ПРИРІВНЯНО ДО ВИРОБНИКІВ ВИБУХОВИХ РЕЧОВИНПостановою Кабінету Міністрів
від 22.11.99 р. №2112 “Про внесення змін до деяких
постанов Кабінету Міністрів України” у зв'язку з
прийняттям Закону України від 14.07.99 р. №929 “Про
внесення змін до Закону України “Про ставки
акцизного збору і ввізного мита на спирт
етиловий та алкогольні напої” (надалі - Закон)
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку
отримання суб'єктами підприємницької діяльності
спирту етилового, що використовується
вітчизняними товаровиробниками для
виготовлення вибухових речовин, парфумів,
нітроцелюлози та напівфабрикатів: спиртованих
соків, морсів, настоїв, парфумів, які
реалізуються для промислової переробки і не
підлягають реалізації в роздрібній торгівлі
(надалі - Порядок) і запровадив два нових додатки
до нього. Було також оновлено три додатки до
Порядку отримання вітчизняними
товаровиробниками - суб'єктами підприємницької
діяльності спирту етилового, що
використовується для виготовлення лікарських
засобів і препаратів, та здійснення контролю за
його цільовим використанням. По-перше, дія Порядку поширена на виробників оцту спиртового харчового натурального (ДСТУ 2450-94). По-друге, для отримання з фондів Мінекономіки спирту етилового виробники пектину, оцту та есенції (надалі - Виробники) повинні отримати довідку в Укрхарчпромі аж через уповноважені міністерства та інші органи центральної виконавчої влади на рівні з виробниками вибухових речовин та нітроцелюлози. В той же час інші виробники, які використовують спирт, роблять таке звернення до Укрхарчопрому органи місцевого самоврядування (відповідно до абзацу 2 пункту 2 Порядку). По-третє, Виробники повинні надати продавцю спирту копію статуту підприємства (така сама вимога є лише для виробників вибухових речовин та нітроцелюлози, інші подають ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (відповідно до абзацу 2 пункту 3 Порядку)). По-четверте, виходячи з мети використання спирту, уповноважена особа органу державної податкової служби за місцем реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності на його вимогу оформлює довідку у трьох примірниках згідно з додатком 1 або 3. Раніше виписувалася довідка лише згідно з додатком 1, яким передбачена ставка акцизного збору в 0,2 екю, але Законом для Виробників передбачена вдесятеро менша ставка - 0,02 екю, тому Постановою було запроваджено додаток 3, у всьому іншому додатки 1 і 3 ідентичні (абзац 1 пункту 5 Порядку). По-п’яте, щомісяця виробники подають до органу державної податкової служби за місцем своєї реєстрації, Держспецмонополії, а також до уповноваженого міністерства та відповідного органу місцевого самоврядування звіт про надходження та використання спирту етилового для виготовлення відповідної продукції за формою згідно з додатком 2 або 4. Різниця між додатком 2 і 4 теж полягає у використанні ставки акцизного збору в 0,2 і 0,02 екю відповідно. По-шосте, додатки 5, 6 та 7 до Порядку отримання вітчизняними товаровиробниками - суб'єктами підприємницької діяльності спирту етилового, що використовується для виготовлення лікарських засобів і препаратів, та здійснення контролю за його цільовим використанням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.99 р. №1197 “Про порядок отримання закладами та установами охорони здоров'я, суб'єктами підприємницької діяльності, вітчизняними товаровиробниками спирту етилового і здійснення контролю за його цільовим використанням” (див. Офіційний вісник України, 1999 р., №27, ст. 1335) викладено в новій редакції теж для використання при обліку ставки акцизу в 0,02 екю. При цьому в додатку 5 і 7 передбачено облік за ставкою акцизу і в 0,2 екю для старих запасів спирту.
(C)
Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99. |
Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
|