В Західній Європі під вечір на хліб великі знижки, бо він черствіє. У нас я жодного разу такого не бачів. А все тому, що як сировина у виробництві хліба в Україні може використовуватися і хлібна крихта, мочку - напівфабрикати, отриманий подрібненням черствого хліба або булочних виробів. Документу про це важко знайти, але багато технологій та рецептів дозволяють використовувати до 5-10% черствого хліба.
Черствий хліб повертають на хлібкомбінати на
переробку, а ціну не знизять. Жлоби! Хоч би сухарі лише робили.
Якщо загорнути черствий хліб в паперову серветку і прогріти його на повній
потужності одну хвилину, хліб знову стане як свіжий....
До речі, швидше черствіє хліб при температурі від 10 до мінус 7 °С. Тому в
холодильнику, на відміну від багатьох інших продуктів, зберігати хліб не слід.
Петро ПАТЛАТИЙ
12.10.2014
____________
Постійна адреса статті в Інтернеті:
http://www.marazm.org.ua/industry/5_133.html
[an error occurred while processing this directive]
(C)
Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2024. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99. Пропозиції та зауваження
надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється цитування
матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу
маразмів України та сайт
www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України(www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України (www.marazm.org.ua).Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів
для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу
автора з дотриманням вищезгаданих посилань.
Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192