Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ГЛАВА VІ. МАРАЗМИ, НОВИНИ СІЛЬСЬКОГО ТА ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА

В регіонах України ціни на молоко різної жирності регулюються по-різному

Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)від 27 жовтня 2008 року N 1464 встановлює граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни на молоко коров'яче питне до 2,5 відсотків жиру в розмірі 10 відсотків, аналогічна ситуація щодо жирності молока в Кіровоградський області. Таким чином на молоко з жирністю понад 2,5% регулювання цін в Києві та Кіровоградський області немає. Але в Дніпропетровську, наприклад, є, крім молока тривало зберігання, а в Івано-Франківську регулюють ціни на все молоко з рівнем надбавки в 15%. Маразм аграрної країни, яка знищує свого селянина. У нас не лише народ можуть роз'єднувати, але і молоко...

Віталій МОСЕЙЧУК

Держадміністрації регулюють граничні торгівельні націнки в торгівлі, а не у виробництві

 

Незважаючи на те, що повноваження щодо регулювання націнок мали місцеві державні адміністрації, націнки на ліки сягали 200%. Тому уряд взяв на себе повноваження щодо регулювання торгових націнок на лікарські засоби

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


 Про регулювання цін на основні продовольчі товари

Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради
(Київської міської державної адміністрації)
від 27 жовтня 2008 року N 1464

Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у місті Києві
15 грудня 2008 р. за N 32/798

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25.12.96 N 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (із змінами), від 17.10.2007 N 1222 "Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари" (із змінами і доповненнями) та від 17.04.2008 N 373 "Про затвердження Порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання" та з метою недопущення необгрунтованого зростання цін на основні продовольчі товари:

1. Встановити для всіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності:

1.1. Граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сортів, борошна житнього обдирного - 8 відсотків, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сортів та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків - 12 відсотків.

1.2. Граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров'яче питне до 2,5 відсотків жиру, сир кисломолочний з масовою часткою жиру до 9 відсотків, сметану з масовою часткою жиру до 20 відсотків, масло вершкове з масовою часткою жиру до 72,5 відсотків, олію соняшникову, яйця курячі, м'ясо птиці - 10 відсотків, борошно, макаронні вироби (крім виробів швидкого приготування), крупи (крім виробів швидкого приготування), цукор-пісок - 12 відсотків, яловичину, свинину, хліб - 15 відсотків, без урахування витрат на їх транспортування у міжміському сполученні.

1.3. Декларування Головному управлінню з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (03057, м. Київ, вулиця Смоленська, будинок 6, тел. 453-41-90) зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сортів, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м'ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров'яче питне до 2,5 відсотків жиру, сир кисломолочний з масовою часткою жиру до 9 відсотків, сметану з масовою часткою жиру до 20 відсотків, масло вершкове з масовою часткою жиру до 72,5 відсотків, яйця курячі, цукор-пісок, олію соняшникову.

2. Визначити, що Головне управління з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у разі потреби, дає офіційні роз'яснення щодо застосування регульованих цін.

3. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

3.1. від 29.11.2007 N 1562 "Про регулювання цін на основні продовольчі товари", зареєстроване в Головному управлінні юстиції у м. Києві 10.12.2007 за N 29/764;

3.2. від 27.03.2008 N 443 "Про внесення змін та доповнень до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 29.11.2007 N 1562", зареєстроване в Головному управлінні юстиції у м. Києві 16.04.2008 за N 9/775.

4. Першому заступникові голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д. Я. прийняти рішення щодо висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова

Л. Черновецький

 

Розпорядження голови Кіровоградської  обласної  державної  адміністрації  від 18 червня  2008 року  № 520-р 
«Про регулювання цін на основні продовольчі товари»

На підставі статті 8 Закону України «Про ціни і ціноутворення», статті 18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» та від 26 березня 2008 року № 276 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» видано розпорядження голови Кіровоградської  обласної  державної  адміністрації   від 18 червня  2008 року  № 520-р  « Про регулювання цін на основні продовольчі товари»:

1. Встановити граничний рівень торговельної надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості):

·                     На макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні;

·                     На борошно та хліб, не вище 10 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні.

Рівень постачальницько-збутової надбавки визначається за домовленістю сторін, у межах встановленого граничного рівня торговельної надбавки.
Граничні рівні торговельних надбавок застосовуються на продовольчі товари за переліком згідно з додатком.

2. Встановити граничний рівень рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого, другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків у розмірі 5 відсотків до повної планової собівартості, визначеної відповідно до Порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2008 року № 373.

3. Запровадити декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову.

4. Покласти на головне управління економіки облдержадміністрації здійснення функцій з декларування зміни оптово-відпускних цін.

5. Дія даного розпорядження поширюється на суб'єкти господарювання незалежно від організаційно-правової форми власності, які здійснюють свою діяльність на території област.

Визначити такими, що втратили чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації:

від 19 липня 2007 року № 476-р «Про регулювання цін на борошно та хліб», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Кіровоградській області 23 липня 2007 року № 29/1413;

від  23 липня 2007 № 482-р « Про регулювання цін на основні продовольчі товари», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Кіровоградській області 26 липня 2007 року № 30/1414;

від 17 грудня 2007 року № 945-р «Про регулювання цін на окремі продовольчі товари», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Кіровоградській області 19 грудня 2007 року № 51/1435.

 Додаток

ПЕРЕЛІК
Продовольчих товарів, які реалізуються за регульованими торговельними надбавками:

1. Борошно пшеничне вищого, першого другого сорту та житнє обдирне.

2. Хліб з борошна пшеничного вищого, першого і  другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього, а також хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків.

3. Макаронні вироби (крім виробів швидкого приготування).

4. Крупи (крім виробів швидкого приготування).

5. Яловичина.

6. Свинина.

7. М'ясо птиці.

8. Ковбасні вироби варені.

9. Молоко жирністю 2,5 відсотка включно, без наповнювачів, короткотермінового зберігання терміном до 7 діб включно.

10. Сметана жирністю до 20 відсотків включно.

11. Сир жирністю до 9 відсотків включно, без наповнювачів ( крім сиру твердого та плавленого).

12. Масло вершкове жирністю до 72,5 відсотка, без наповнювачів ( крім масла топленого).

13. Яйця курячі.

14.Цукор.

15.Олія соняшникова.       

 

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови обласної державної адміністрації
від 5 вересня 2005 року № 320-р-05

Зареєстровано в Дніпропетровському
обласному управлінні юстиції
21 вересня 2005 р. за № 64/1359

Щодо запровадження
регулювання цін на деякі види продовольчих товарів


Керуючись Законом України „Про місцеві державні адміністрації”, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 „Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” із внесеними змінами та доповненнями:

1. Тимчасово запровадити державне регулювання цін у сфері обігу продовольчих товарів для всіх суб’єктів господарювання (юридичних і фізичних осіб), установивши граничні рівні рентабельності виробництва та граничні торговельні надбавки до оптових цін виробників (митної вартості) на продукцію згідно з додатком.

2. Управлінню інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації облдержадміністрації (Мондриївський) оприлюднити розпорядження.

3. Розпорядження набуває чинності після його офіційного оприлюднення, але не раніше ніж через 10 днів після його державної реєстрації.

4. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на управління споживчого ринку облдержадміністрації (Робертс), контроль – на виконуючу обов’язки заступника голови облдерж-адміністрації Бойцун Н.Є.

 

Голова
облдержадміністрації

Ю.І.ЄХАНУРОВ


 

Додаток
до розпорядження голови
облдержадміністрації
05.09.2005 № 320-р-05

ПЕРЕЛІК
товарів вітчизняного виробництва, ціни на які підлягають регулюванню шляхом встановлення граничних рівнів рентабельності виробництва та граничних торговельних надбавок до оптових цін виробників (митної вартості)

 

№ з/п

Найменування товарів

Граничний рівень, %

рентабельності до виробничої вартості

торговельної
(у т.ч. торговельно-оптової) надбавки

місто

село

1.

Борошно вищого ґатунку вітчизняного виробництва

10

15

2.

Хліб і хлібобулочні вироби (крім сухарних та здобних виробів)

10

15

3.

Макаронні вироби з борошна вищого та першого ґатунків вітчизняного виробництва

10

15

4.

Крупи: гречана, манна, пшоно, ячна, рис (за винятком круп швидкого приготування)

10

15

5.

Цукор-пісок

15

20

6.

Яловичина *

15

10

15

7.

Свинина *

15

10

15

8.

М’ясо птиці ( кури)

15

10

15

9.

Ковбаси варені 1 ґатунку

10

15

10.

Молоко пастеризоване жирністю до 3,2% (за винятком молока довготермінового зберігання)

15

20

11.

Сир жирністю до 9% (крім сиркової продукції)**

15

20

12.

Масло вершкове жирністю до 72,5% включно

15

20

13.

Олія соняшникова

15

20

1.

Борошно вищого ґатунку вітчизняного виробництва

10

15

2.

Хліб і хлібобулочні вироби (крім сухарних та здобних виробів)

10

15

3.

Макаронні вироби з борошна вищого та першого ґатунків вітчизняного виробництва

10

15

4.

Крупи: гречана, манна, пшоно, ячна, рис (за винятком круп швидкого приготування)

10

15

5.

Цукор-пісок

15

20

6.

Яловичина *

15

10

15

7.

Свинина *

15

10

15

8.

М’ясо птиці ( кури)

15

10

15

9.

Ковбаси варені 1 ґатунку

10

15

10.

Молоко пастеризоване жирністю до 3,2% (за винятком молока довготермінового зберігання)

15

20

11.

Сир жирністю до 9% (крім сиркової продукції)**

15

20

12.

Масло вершкове жирністю до 72,5% включно

15

20

13.

Олія соняшникова

15

20

Примітка. Розміри граничних торговельних надбавок застосовуються до оптових цін виробників (митної вартості) незалежно від кількості перепродажів та включають у себе оптово-збутову надбавку у розмірі не вище 3%.

Понад рівень торговельної надбавки можуть включатися транспортні витрати з перевезення продовольчих товарів від станції (порту, пристані), митного контролю або складу виробника до складу першого підприємства роздрібної торгівлі при наявності документів, що підтверджують ці витрати.

* граничні торговельні надбавки на м’ясо, реалізоване з державного резерву відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2005 р. №266 „Про порядок реалізації м’яса з державного резерву”, не повинні перевищувати 10% конкурсної ціни.

** сир – у російському перекладі „творог”.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Про регулювання цін на окремі продовольчі товари

N 168 від 31 березня 2008 року

Зареєстровано

в Головному управлінні юстиції

в Івано-Франківській області

3 квітня 2008 р. за N 19/897

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" та від 17 жовтня 2007 р. N 1222 "Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари" і з метою недопущення надмірного, неконтрольованого зростання цін на основні продовольчі товари тимчасово до 1 січня 2009 року:

1. Установити для всіх суб'єктів господарювання, незалежно від форм власності:

- граничний рівень рентабельності 5 відсотків при виробництві борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного;

- граничний рівень рентабельності в розмірі 8 відсотків при виробництві хліба з борошна пшеничного вищого сорту вагою більш як 500 грамів простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів;

- граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні.

2. Запровадити обов'язкове декларування зміни розміру оптово-відпускних цін при виробництві та/або реалізації борошна вищого ґатунку, яловичини, свинини, м'яса птиці, ковбасних виробів варених, молока, сиру, сметани, масла вершкового, цукру, олії соняшникової та яєць курячих.

3. Суб'єкти господарювання, які провадять діяльність з виробництва та/або реалізації продовольчих товарів, зазначених у п. 2 цього розпорядження, необхідні для декларування документи, визначені постановою Кабінету МіністрівУкраїни від 17 жовтня 2007 р. N 1222 "Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари", подають Головному управлінню економіки облдержадміністрації (В. Попович).

4. Державній інспекції з контролю за цінами в області (М. Стульківський), обласному управлінню у справах захисту прав споживачів (Я. Ходан) встановити контроль за правильністю формування та застосування цін на основні продукти харчування відповідно до вимог цього розпорядження суб'єктами господарювання.

 

____________

  Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/index.html?/agro/6_72.html


Попередня статтяНаступна стаття

  [an error occurred while processing this directive]


Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2020. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"