Один раз я вирішив подивитися склад цукерок на їх етикетці. І нічого не знайшов ... "Вибираючи цукерки" Стріла ", уважно читайте їх склад. У натуральному шоколаді повинен бути лише такий жир, як какао-масло. Але час від часу цукерки від різних виробників можуть містити його еквівалент. Смак виробів із замінником какао-масла нагадує смак шоколаду, але він не такий приємний і терпкий.
Якщо в складі цукерок є замінники какао-масла (соєва, соняшникова, пальмова олія
або елексан), то, на відміну від натурального продукту, такі солодощі не танути
в роті. Замінники какао-масла знижують собівартість шоколадних цукерок, а
відповідно, і їх ціну.
Майте на увазі, що "посивіння" шоколадної глазурі - ознака її натуральності, і
на смак солодощів він не впливає. Цукерки із замінниками какао-масла таким
нальотом не похизуються. Якщо ж їх зберігали неправильно, то перемерзлий шоколад
з цукровим "інеєм" буде гірчити й скрипіти на зубах.
Лецитин у складі цукерок - корисний інгредієнт. Він необхідний організму, як і
вітамінно-мінеральний комплекс. Цікавий факт: Держстандарт в нашій країні діє
тільки щодо вітчизняного шоколаду, то є інші шоколадні вироби віддані на милість
виробників, адже безліч продуктів не підлягають обов'язковій сертифікації. Фірми
не зобов'язані писати на етикетці, скільки і чого поклали в продукцію ".
http://life.pravda.com.ua/technology/2009/09/7/26369/
____________
Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/agro/6_139.html
[an error occurred while processing this directive]
(C)
Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2024. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99. Пропозиції та зауваження
надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється цитування
матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу
маразмів України та сайт
www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України(www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України (www.marazm.org.ua).Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів
для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу
автора з дотриманням вищезгаданих посилань.
Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192