Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ГЛАВА VІ. МАРАЗМИ, НОВИНИ СІЛЬСЬКОГО ТА ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА

Перевірки виробників кормів для тварин - двічі на рік, а виробників та продавців їжі - раз на два роки. В чотири рази рідше!

Згідно із Постановою Кабміну від 30 листопада 2011 р. № 1405 до суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб’єкти, які, зокрема, виробляють, зберігають, транспортують чи реалізують харчові продукти і продовольчу сировину. Їх перевіряють не частіше ніж один раз на два роки.

Аналогічно за Постановою від 24 вересня 2008 р. N 848 до суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб’єкти, які, зокрема, займаються виробництвом кормів рослинного походження, комбікормів та преміксів, кормів для непродуктивних тварин, відходів цукрової, олійної, пивної промисловості. Але їх перевіряють вже не частіше двох разів на рік! Тобто виробників кормів перевіряють в чотири рази частіше, аніж виробників їжі для людей! Тварини важливіше за людей?

Віталій МОСЕЙЧУК
21.02.2012

Всупереч Закону санітарно-епідеміологічна служба(СЕС) на власний розсуд встановлює періодичність проведення перевірок за ступенем ризику (маразм ліквідовано)

Куток споживача. Куток покупця. Куточок споживача. Куточок покупця

Кутки споживача від 99 до 399 грн. + все торговельне законодавство

Вантажний велосипед. Грузовой велосипед. Велорикша Украина

Універсальний вантажний велосипед + ручний вантажний візок в подарунок

Рекламна стійка, інформаційний стенд вертиться, вертящаяся стійка, стенд-листалка, стенд-вертушка

Ротаційна (гортальна) настільна система (промо-стійка), 11 прозорих кишень А4, 250 грн.

 


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 24 вересня 2008 р. N 848

Київ

Про затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду

 

Відповідно до статті 5 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити критерії оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, згідно з додатком.

2. Державному комітетові ветеринарної медицини у тримісячний строк привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

Прем’єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО

Інд. 22

Додаток

                           до постанови Кабінету Міністрів України

                                 від 24 вересня 2008 р. N 848

 

                             КРИТЕРІЇ

              оцінки ступеня ризику від провадження

господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду

1. Критеріями оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, є:

можливість виникнення біологічних, хімічних, фізичних ризиків, пов’язаних з вирощуванням (виробництвом) продукції;

рівень складності наслідків, виявлених під час проведення протиепізоотичних та інших запобіжних заходів.

2. Установлюється три ступені ризику — високий, середній та незначний.

3. До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб’єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких перебувають об’єкти, що використовуються для:

розведення, вирощування, утримання та/або обігу сільськогосподарських тварин, птиці, риби та інших гідробіонтів;

заготівлі та/або переробки сировини тваринного походження;

забою тварин, первинної переробки та виробництва необроблених харчових продуктів;

ведення племінної справи у тваринництві;

зберігання сировини та продукції тваринного походження (бази, склади, холодильники, холодокомбінати тощо);

провадження виставкової діяльності, проведення аукціонів і функціонування ринків;

виробництва та/або обігу кісткового, кров’яного, рибного, м’ясо-кісткового борошна;

утилізації трупів тварин та продуктів тваринного походження (ветсанутильзаводи);

вирощування, утримання та/або обігу домашніх, диких, екзотичних, зоопаркових, циркових тварин, хутрових звірів;

оптової, роздрібної торгівлі необробленою тваринницькою харчовою продукцією.

4. До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб’єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких перебувають об’єкти, що використовуються для;

виробництва кормів рослинного походження, комбікормів та преміксів, кормів для непродуктивних тварин, відходів цукрової, олійної, пивної промисловості;

переробки продукції бджільництва, технічної продукції тваринного походження;

зберігання кормів, кормових сумішей і преміксів.

5. До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать суб’єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких перебувають об’єкти, що використовуються для вирощування непродуктивних тварин, та інші суб’єкти господарювання, які не належать до суб’єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику.

6. Планові перевірки суб’єктів господарювання проводяться:

з високим ступенем ризику — не частіше чотирьох разів на рік;

із середнім ступенем ризику — не частіше двох разів на рік;

з незначним ступенем ризику — один раз на рік.

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 30 листопада 2011 р. № 1405

Київ

Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)

Відповідно до статті 5 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) , згідно з додатком.

 

Прем'єр-міністр України                            М.АЗАРОВ

 

Інд. 70

 

Додаток

до постанови Кабінету Міністрів України

від 30 листопада 2011 р. № 1405

 КРИТЕРІЇ,

за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)

1. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності суб’єктів господарювання для санітарного та епідемічного благополуччя населення, є:

можливість завдання шкоди здоров’ю, працездатності та життю людини чи здоров’ю майбутніх поколінь, зумовлена впливом біологічних, фізичних, хімічних чи соціальних факторів середовища життєдіяльності;

можливість виникнення і поширення інфекційних хвороб та масових неінфекційних захворювань (отруєнь).

2. Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання незалежно від форми власності належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.

3. До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб’єкти, які:

віднесені до I категорії підприємств, що застосовують радіаційно-ядерні технології;

використовують шкідливі речовини I та II класу небезпеки;

забезпечують населення питною водою;

здійснюють скидання стічних вод у відкриті водойми;

провадять діяльність, пов’язану з дитячим дошкільним вихованням та навчанням дітей та підлітків, крім дошкільних закладів, розрахованих на невелику кількість дітей (до 10) та/або короткострокове (до 3 годин) їх перебування у таких закладах, а також закладів позашкільної освіти;

забезпечують оздоровлення та відпочинок дітей.

4. До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб’єкти, які:

віднесені до II категорії підприємств, що застосовують радіаційно-ядерні технології;

проводять експериментальні, діагностичні, виробничі та інші роботи з біологічними агентами I-IV груп патогенності (небезпеки), нуклеїновими кислотами мікроорганізмів та рекомбінантними молекулами ДНК;

є джерелами шуму, вібрації, ультразвуку, статичної електрики, електромагнітних, неіонізуючих випромінювань та інших шкідливих факторів, а також забруднення атмосферного повітря в населених пунктах, поверхневих, морських, мінеральних і термальних вод, лікувальних грязей, ґрунтів шкідливими речовинами хімічного та біологічного походження;

виробляють, зберігають, транспортують чи реалізують харчові продукти і продовольчу сировину;

задіяні в обслуговуванні населення і можуть сприяти поширенню інфекційних хвороб та масових неінфекційних захворювань (отруєнь);

надають медичну допомогу населенню;

забезпечують оздоровлення та відпочинок дорослих.

5. До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать суб’єкти, які не віднесені до суб’єктів господарювання з високим або середнім ступенем ризику.

6. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання здійснюються:

з високим ступенем ризику - не частіше ніж один раз на рік;

із середнім ступенем ризику - не частіше ніж один раз на два роки;

з незначним ступенем ризику - не частіше ніж один раз на три роки.

 

____________

  Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/agro/6_110.html


Попередня статтяНаступна стаття

  [an error occurred while processing this directive]


Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"