Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає в липні 2011 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у липні 2011 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята липня 2011 року.

Аудиторські, юридичні та консультаційні послуги знову під ПДВ. Чергові зміни до Податкового кодексу

Знову запроваджено ПДВ на консультаційні, інжинірингові, інженерні, юридичні (у тому числі адвокатські), бухгалтерські, аудиторські, актуарні та інші подібні послуги консультаційного характеру, а також послуги з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем (виключено підпункт 196.1.14 пункту 196.1 статті 196 ПК).

Також тепер обкладаються ПДВ операції з постачання послуг, що надаються іноземним суднам та вітчизняним суднам, які здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, їхнього багажу і вантажів та оплачуються ними відповідно до законодавства України портовими зборами (виключено пункт 197.9 статті 197 ПК).

В новій редакції затверджено пункт 263.9 ПК щодо ставок плати за користування надрами для видобування корисних копалин

Чим встановлено.  Закон України від 19.05.2011 р. № 3387-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур”.

 

Припинено застосування податкових штрафів в 1 гривню

Пунктом 7 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу передбачено: “Штрафні санкції за порушення податкового законодавства за період з 1 січня по 30 червня 2011 року застосовуються у розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення”.

 

Сферу обов’язкового прийому платіжних карток розширено

з 1 липня 2011 р.  обов’язковий прийом платіжних карток мають здійснювати суб’єкти господарювання (крім суб’єктів малого підприємництва), які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб;

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 р. № 878 “Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів”.

Розпочалася реєстрація баз персональних даних

З 1 липня почалася реєстрація баз персональних даних в Державній службі з питань захисту персональних даних. Відомство забезпечило реєстрацію баз персональних даних з використанням усіх можливих варіантів, тобто, як на паперових носіях, так і з можливістю використання електронного підпису.

А з 1 січня 2012 р. набирають чинності зміни в Адміністративному та Кримінальному кодексах України, згідно з якими посилюється відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 25.05.2011№ 616 “Про затвердження Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення”.

 

Збільшуються оклади лікарям-фтизіатрам

Через епідемічну ситуацію із туберкульозом з 1 липня лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою і професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності, спеціалізованих закладів охорони здоров'я та структурних підрозділів закладів охорони здоров'я, які здійснюють діагностику туберкульозу і надають:

лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну форму туберкульозу, - запроваджено підвищення посадових окладів на 60 відсотків у зв'язку із шкідливими і важкими умовами праці та надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 60 відсотків посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді у зазначених закладах;

лікувально-профілактичну допомогу хворим на активну форму туберкульозу, - запроваджено підвищення посадових окладів на 30 відсотків у зв'язку із шкідливими і важкими умовами праці та надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 40 відсотків посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді у зазначених закладах.

Також на виконання цих норм Кабмін затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на поліпшення умов оплати праці медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз.

Чим встановлено.  Постанова Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р. № 123 “Про деякі заходи щодо підвищення престижності праці медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз”. Постанова Кабінету Міністрів України від 28.03.2011 р. № 350.

 

Визначено обсяг інформації, яку оприлюднює ДКЦПФР щодо біржових торгів ЦП

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку оприлюднює таку інформацію про обсяг торгівлі акціями та облігаціями українських емітентів, що відповідно до законодавства пройшли процедуру лістингу та перебувають в обігу на організаторах торгівлі:

код за ЄДРПОУ організатора торгівлі;

повне найменування організатора торгівлі;

код за ЄДРПОУ емітента;

найменування емітента;

міжнародний ідентифікаційний номер цінного папера;

вид цінного папера;

загальна вартість виконаних біржових контрактів (у гривнях) за квартал за кожним випуском акцій та облігацій кожного українського емітента, що знаходиться в біржовому реєстрі.

Чим встановлено.  Рішення ДКЦПФР від 01.03.2011 р. № 190 “Про порядок оприлюднення інформації про обсяг торгівлі акціями та облігаціями українських емітентів, що відповідно до законодавства пройшли процедуру лістингу та перебувають в обігу на організаторах торгівлі”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 10.05.2011 за № 555/19293.

Новий контроль за правильністю визначення митної вартості

Скасовується контроль за правильністю визначення митної вартості товарів після закінчення операцій їх митного контролю, митного оформлення та пропуску через митний кордон України шляхом проведення камеральних перевірок. Замість нього У випадках спрацювання системи аналізу ризиків за напрямком митної вартості рішення про визначення митної вартості товарів приймається уповноваженою посадовою особою митного органу за погодженням з керівником відповідного структурного підрозділу митного органу згідно з повідомленнями до митних процедур, сформованими в електронному вигляді модулем автоматизованої системи аналізу та управління ризиками, шляхом накладення резолюції "Погоджено" на примірнику, що залишається у справах митного органу.

Чим встановлено.  Наказ Держмитслужби від 30.03.2011 р. № 261 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Держмитслужби”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 07.06.2011 за № 684/19422

Нова звітність, порядок реєстрації, опломбування та застосування РРО

З 1 липня діє нова редакція Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 01.12.2000 N 614, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.02.2001 за N 107/5298

Оновлено і форму N ЗВР-1 "Звіт про використання реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)".

Оновлення стосується електронного звітування щодо РРО. Зовнішній модем - модем, що підключається до зовнішнього порту РРО. Канали передачі інформації - GSM/GPRS та інші дротові чи бездротові канали, що використовуються для передачі інформації. Запроваджкється контрольна стрічка в електронній формі тощо.

Новий етап боротьби з корупцією – нові статті в КпАП, КК, держслужбовців примусили подавати декларації про витрати

З липня 2011 року до Кодексу про адміністративні правопорушення додано главу 13-А “АДМІНІСТРАТИВНІ КОРУПЦІЙНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ”, яка містить статті 1722 “Порушення обмежень щодо використання службового становища”, 1723 “Пропозиція або надання неправомірної вигоди”, 1724 «Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності”, 1725 “Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви)”, 1726 «Порушення вимог фінансового контролю”, 1727 “Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів”, 1728 “Незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв'язку з виконанням службових повноважень”, 1729 “Невжиття заходів щодо протидії корупції”.

В Кримінальному кодексі є нові статті 3641 “Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми”, 3651 “Перевищення повноважень службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми”  і тепер за зловживання та перевищення повноважень можуть притягнути посадових осіб приватних підприємств та організацій.

Такою тепер є стаття 3652 Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги”. За нею зловживання своїми повноваженнями аудитором, нотаріусом, оцінювачем, іншою особою, яка не є державним службовцем, посадовою особою місцевого самоврядування, але здійснює професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг, у тому числі послуг експерта, арбітражного керуючого, незалежного посередника, члена трудового арбітражу, третейського судді (під час виконання цих функцій), з метою отримання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, якщо це завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам або інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ще є нові статті КК: 3682 “Незаконне збагачення (одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі або передача нею такої вигоди близьким родичам за відсутності ознак хабарництва (незаконне збагачення)), 3683 “Комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми” (пропозиція, надання або передача службовій особі юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди за вчинення дій чи бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає чи передає таку вигоду, або в інтересах третіх осіб), 3684 “Підкуп особи, яка надає публічні послуги” (пропозиція, надання, передача аудитору, нотаріусу, оцінювачу, іншій особі, яка не є державним службовцем, посадовою особою місцевого самоврядування, але здійснює професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг, у тому числі послуг експерта, арбітражного керуючого, незалежного посередника, члена трудового арбітражу, третейського судді (під час виконання цих функцій), неправомірної вигоди за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах особи, яка пропонує, надає чи передає таку вигоду, або в інтересах третіх осіб), 3692 “Зловживання впливом” (пропозиція або надання неправомірної вигоди особі, яка пропонує чи обіцяє (погоджується) за таку вигоду вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Чим встановлено.  Закон України від 07.04.2011 р. № 3207-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення”, Закон України від 07.04.2011 р. № 3206-VI “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Запроваджено законодавчий державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції

З 6 липня стають чинним норми щодо безпечності нехарчової продукції. Норми діють на всю продукцію, стосовно якої технічними регламентами не встановлено спеціальні вимоги щодо забезпечення її безпечності, за винятком таких видів продукції:

1) послуги та роботи;

2) харчові продукти, харчові добавки, ароматизатори, дієтичні добавки та допоміжні матеріали для переробки харчових продуктів;

3) продукти тваринного походження;

4) корми, кормові добавки та премікси;

5) живі рослини і тварини;

6) продукцію людського, рослинного і тваринного походження, що безпосередньо використовується як репродуктивний матеріал, призначений для відтворення;

7) спирт, алкогольні напої та тютюнові вироби;

8) лікарські засоби та ветеринарні препарати;

9) наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги і прекурсори;

10) ядерні матеріали, спеціальні матеріали, що розщеплюються, іншу продукцію у сфері використання ядерної енергії;

11) вироби військового призначення;

12) об'єкти містобудування;

13) продукцію, що була у вжитку, поставлена як предмет антикваріату або як продукція, що підлягає ремонту чи відновленню перед її використанням, за умови, що постачальник надає інформацію особі, якій ця продукція постачається, про необхідність її ремонту чи відновлення.

Введення виробниками в обіг небезпечної нехарчової продукції - у розмірі від тисячі п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення, за яке на нього вже було накладено штраф, - у розмірі від двох тисяч п'ятисот до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

Чим встановлено.  Закон України від 02.12.2010 р. № 2736-VI “Про загальну безпечність нехарчової продукції”, Закон України від 02.12.2010 р. № 2735-VI “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції”.

З 12 липня діють нові правила усиновлення українських дітей іноземцями

Дитина, яка є громадянином України, може бути усиновлена іноземцем, якщо вона перебуває не менш як один рік на обліку в центральному органі виконавчої влади, до повноважень якого належать питання усиновлення та захисту прав дітей, і досягла п'яти років.

Усиновлення може бути здійснено до закінчення зазначеного строку, а також до досягнення дитиною п'яти років, якщо:

1) усиновлювач є родичем дитини;

2) дитина страждає на хворобу, що внесена до спеціального переліку хвороб, затвердженого Міністерством охорони здоров'я України;

3) здійснюється усиновлення усіх рідних братів і сестер в одну сім'ю, якщо один з них досяг п'яти років і перебуває на обліку в центральному органі виконавчої влади, до повноважень якого належать питання усиновлення та захисту прав дітей, не менш як один рік;

4) іноземці виявили бажання усиновити дитину, яка є братом або сестрою раніше усиновленої ними дитини.

Також взагалі не можуть бути усиновлювачами особи які:

за станом здоров'я потребують постійного стороннього догляду;

є особами без громадянства;

перебувають у шлюбі з особою, яка відповідно до пунктів 3 - 6, 8 і 10 статті 212 Сімейного кодексу не може бути усиновлювачем.

Чим встановлено.  Закон України від 19.05.2011 р. № 3381-VI “Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо особливостей усиновлення окремих категорій дітей”.

Новації в тимчасовому митному декларуванні

Не потребує отримання дозволу митного органу декларування із застосуванням тимчасової декларації:

товарів, що переміщуються трубопровідним транспортом та лініями електропередачі в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України для відповідного виду товару;

товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці згідно з вимогами нормативно-правових актів;

наступних, увезених на одних і тих самих умовах та підставах, партій одного й того самого товару, на момент декларування яких митним органом не завершено проведення досліджень (аналізу, експертизи) товару, ввезеного у попередній партії.

Митне оформлення за тимчасовою декларацією товарів, проби і зразки яких бралися (надавалися) для проведення досліджень (аналізу, експертизи), може бути завершено згідно з положеннями стандартного правила 3.42 розділу 3 Загального додатка до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур.

Чим встановлено.  Наказ Держмитслужби від 22.04.2011 № 328 “Про внесення змін до деяких наказів Держмитслужби”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 19.05.2011 за № 612/19350.

 

Зміни до Ветеринарних та санітарних вимог до особистих підсобних господарств населення - виробників сирого товарного молока

З 27 липня сире молоко має бути отримано від здорових тварин, які:

утримуються на територіях, благополучних щодо інфекційних хвороб тварин;

не мають клінічних ознак інфекційних хвороб тварин, що передаються людині через молоко;

мають задовільний стан здоров'я та у яких не виявлено ознак недугів, що можуть призвести до забруднення молока, зокрема не мають виділень із статевих органів, ентеритів з діареєю і лихоманкою, кровотеч;

не мають запалення вимені (мастити) та ран на вимені, які могли б вплинути на якість молока;

не лікувалися забороненими ветеринарними препаратами;

піддавалися лікуванню ветеринарними препаратами, але з дотриманням термінів очікування, що встановлені інструкціями із застосування цих препаратів.

Молоко для реалізації повинно бути незбираним, за органолептичними, фізико-хімічними, бактеріологічними й іншими показниками якості та безпеки відповідати вимогам нормативно-правових актів. Не допускається у процесі зберігання змішування молока різних надоїв (охолодженого і свіжовидоєного).

Чим встановлено.  Наказ Держкомветмедицини від 09.12.2010 р. № 547 “Про внесення змін до Ветеринарних та санітарних вимог до особистих підсобних господарств населення - виробників сирого товарного молока”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 10.01.2011 за № 16/18754

 

Нові стандарти

ДСТУ ISO З’єднання для загального 1179-1:2009 застосування та гідро- і

                        пневмоприводів. Отвори та кінці

                        штуцерів із наріззю згідно з ISO 228-1

                        та ущільненням еластомерами

                        чи напруженими металевими

                        поверхнями. Частина 1. Нарізеві отвори

                        (ISO 1179-1:2007, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO 1728:2009     Колісні транспортні засоби.

                        З'єднувачі пневматичних магістралей

                        гальмової системи тягача та причепа.

                        Вимоги щодо взаємозамінності

                        (ISO 1728:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO 2057:2009     Циліндри гідравлічні дистанційного

                        керування для причіпного знаряддя.

                        Основні параметри та розміри

                        (ISO 2057:1981, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO 4787:2009     Посуд лабораторний скляний. Посуд мірний.

                        Методи використання та перевіряння

                        місткості

                        (ISO 4787:1984, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням чинності

                        в Україні ГОСТ 8.234-77)

 

 ДСТУ ISO/IEC           Інформаційні технології.

 8649:2009              Взаємозв'язок відкритих систем.

                        Визначення послуг сервісного елемента

                        керування асоціацією

                        (ISO/IEC 8649:1996, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням чинності

                        в Україні ГОСТ 34.981-91 (ИСО 8649-88)

 

 ДСТУ ISO/IEC           Інформаційні технології.

 8823-1:2009            Взаємозв'язок відкритих систем.

                        Специфікація протоколу рівня подання,

                        орієнтованого на з'єднання. Проформа

                        твердження про відповідність

                        реалізації протоколу

                        (ISO/IEC 8823-1:1994, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням чинності

                        в Україні ГОСТ 34.972-91 (ИСО 8823-88)

 

 ДСТУ ISO/IEC           Інформаційні технології.

 8823-2:2009            Специфікація протоколу подання,

                        орієнтованого на з'єднання.

                        Проформа твердження про відповідність

                        реалізації протоколу

                        (ISO/IEC 8823-2:1997, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням чинності

                        в Україні ГОСТ 34.972-91 (ИСО 8823-88)

 

 ДСТУ ISO/IEC           Інформаційні технології. Нотація

 8824-1:2009            абстрактного синтаксису 1 (ASN.1).

Частина 1. Специфікація базової нотації

                        (ISO/IEC 8824-1:2002, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO/IEC           Інформаційні технології. Нотація

 8824-2:2009            абстрактного синтаксису 1 (ASN.1).

Частина 2. Специфікація інформаційного об’єкта

                        (ISO/IEC 8824-2:2002, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO/IEC           Інформаційні технології. Нотація

 8824-4:2009            абстрактного синтаксису 1 (ASN.1).

Частина 4. Параметризація специфікацій ASN.1

                        (ISO/IEC 8824-4:2002, IDT)

                        - Вперше

 

ДСТУ ISO/IEC Інформаційні технології. Методи захисту. 9797-1:2009 Коди автентифікації повідомлень (MACs).

Частина 1. Механізми, що використовують блокові шифри

                        (ISO/IEC 9797-1:1999, IDT)

                        - Вперше

 

ДСТУ ISO/IEC Інформаційні технології. Методи захисту. 9797-2:2009 Коди автентифікації повідомлень (MACs).

Частина 2. Механізми, що використовують спеціалізовану геш-функцію

                        (ISO/IEC 9797-2:2002, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO 13296:2009    Двигуни дизельні. Складники

                        паливопроводів високого тиску.

                        Загальні вимоги та розміри

                        (ISO 13296:2005, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO               Обприскувачі сільськогосподарські

 13441-1:2009           пневматичні. Картки технічних даних.

Частина 1. Типова схема подання даних

                        (ISO 13441-1:1997, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO 14131:2009    Обприскувачі сільськогосподарські.

                        Методи випробовування стійкості

                        штанги

                        (ISO 14131:2005, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO 15081:2009    Сільськогосподарське іригаційне

                        устатковання. Умовні познаки

                        для іригаційних систем, які працюють

                        під тиском

                        (ISO 15081:2005, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO/TR            Засоби випробувальні

 15155:2009             для сільськогосподарського зрошувального

                        устатковання

                        (ISO/TR 15155:2005, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO               Устатковання для захисту рослин.

 19932-1:2009           Обприскувачі ранцеві. Частина 1. Технічні

                        вимоги та методи випробовування

                        (ISO 19932-1:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO               Устатковання для захисту рослин.

 19932-2:2009           Обприскувачі ранцеві. Частина 2.

                        Межі роботоздатності

                        (ISO 19932-2:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO               Тваринні та рослинні жири й олії.

 23275-1:2009           Частина 1. Метод якісного

                        визначення еквівалентів какао-масла

                        в какао-маслі чи шоколаді без добавок

                        (ISO 23275-1:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ISO               Тваринні та рослинні жири й олії.

 23275-2:2009           Частина 2. Метод визначення

                        кількісного вмісту еквівалентів

                        какао-масла в какао-маслі чи шоколаді

                        без добавок

                        (ISO 23275-2:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ IEC               Вибухонебезпечні середовища.

 60079-2:2009           Частина 2. Електрообладнання. Вид

                        вибухозахисту: оболонка під підвищеним

                        тиском "p"

                        (IEC 60079-2:2007, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 22782.4-78)

 

 ДСТУ IEC               Вибухонебезпечні середовища.

 60079-5:2009           Частина 5. Електрообладнання. Вид

                        вибухозахисту: кварцове заповнення "q"

                        (IEC 60079-5:2007, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 22782.2-77)

 

 ДСТУ IEC               Вибухонебезпечні середовища.

 60079-6:2009           Частина 6. Електрообладнання. Вид

                        вибухозахисту: масляне заповнення "o"

                        (IEC 60079-6:2007, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 22782.1-77)

 

 ДСТУ IEC 60155:2009    Стартери тлійного розряду для

                        люмінесцентних ламп

                        (IEC 60155:1993, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 8799-90 (МЭК 155-83)

 

 ДСТУ IEC               Запобіжники плавкі низьковольтні.

 60269-2:2009           Частина 2. Додаткові вимоги до плавких

                        запобіжників промислової призначеності.

                        Приклади застандартизованих систем плавких

                        запобіжників від A до I

                        (IEC 60269-2:2006, IDT)

                        - На заміну ДСТУ EN 60269-2-2001

 

 ДСТУ IEC               Запобіжники плавкі низьковольтні.

 60269-3:2009           Частина 3. Додаткові вимоги до

                        плавких запобіжників переважно побутової

                        та подібної призначеності. Приклади

                        застандартизованих систем плавких

                        запобіжників від A до F

                        (IEC 60269-3:2006, IDT)

                        - На заміну ДСТУ EN 60269-3-2001

 

 ДСТУ IEC 60299:2009    Ковдри побутові електричні. Методи

                        вимірювання функційних характеристик

                        (IEC 60299:1994, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 29145-91 (МЭК 299-69)

 

 ДСТУ IEC 60350:2009    Плити електричні з готувальними

                        поверхнями, духовки та грилі побутові.

                        Методи вимірювання функційних

                        характеристик

                        (IEC 60350:2005, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 28398-89 (МЭК 350-71)

 

 ДСТУ IEC 60531:2009    Обігрівачі електричні побутові

                        акумуляційні. Методи вимірювання

                        функційних характеристик

                        (IEC 60531:1999, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 28669-90 (МЭК 531-76)

 

 ДСТУ IEC 60661:2009    Кавоварки електричні побутові.

                        Методи вимірювання функційних

                        характеристик

                        (IEC 60661:2006, IDT)

                        Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 28543-90 (МЭК 661-80)

 

 ДСТУ IEC 60675:2009    Прилади електричні побутові

                        обігрівальні безпосередньої дії.

                        Методи вимірювання функційних

                        характеристик

                        (IEC 60675:1998, IDT)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 27734-88 (МЭК 675-80)

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

 101 733:2009           (ESI). Розширені електронні

                        CMS-підписи (CAdES)

                        (ETSI TS 101 733:2008, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Профіль штемпелювання часу

 101 861:2009           (ETSI TS 101 861:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Профіль посилених сертифікатів

 101 862:2009           (ETSI TS 101 862:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

 101 903:2009           (ESI). Розширені електронні

                        XML-підписи (XAdES)

                        (ETSI TS 101 903:2006, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

 102 023:2009           (ESI). Вимоги політики для органів

                        штемпелювання часу

                        (ETSI TS 102 023:2008, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TR           Електронні підписи та

 102 045:2009           інфраструктури (ESI). Політика

                        підписів для розширеної

                        бізнес-моделі (ETSI TR 102

                        045:2003, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TR           Міжнародна гармонізація

 102 047:2009           форматів електронних підписів

                        (ETSI TR 102 047:2005, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

102 176-1:2009 (ESI). Алгоритми та параметри безпечних

електронних підписів.

Частина 1. Геш-функції й асиметричні алгоритми

                        (ETSI TS 102 176-1:2007, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

 102 176-2:2009         (ESI). Алгоритми та параметри безпечних

                        електронних підписів. Частина 2. Протоколи

                        безпечних каналів і алгоритми засобів

                        створення підписів

                        (ETSI TS 102 176-2:2005, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

 102 734:2009           (ESI). Профілі розширених електронних

                        CMS-підписів, які ґрунтуються на

                        TS 101 733 (CAdES)

                        (ETSI TS 102 734:2007, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ ETSI TS           Електронні підписи та інфраструктури

 102 904:2009           (ESI). Профілі розширених електронних

                        XML-підписів, які ґрунтуються на

                        TS 101 903 (XAdES)

                        (ETSI TS 102 904:2007, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ CWA 14355:2009    Настанови щодо реалізації безпечних

                        засобів створення підписів

                        (CWA 14355:2004, IDT)

                        - Вперше

 

 ДСТУ 7113:2009         Вибухонебезпечні середовища.

Частина 0. Електрообладнання. Загальні вимоги

                        (IEC 60079-0:2007, MOD)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 22782.0-81)

 

 ДСТУ 7114:2009         Вибухонебезпечні середовища. Частина 1.

                        Електрообладнання. Вид вибухозахисту:

                        вибухонепроникна оболонка "d"

                        (IEC 60079-1:2007, MOD)

                        - Вперше (зі скасуванням в Україні

                        чинності ГОСТ 22782.6-81)

 

 ДСТУ 7115:2009         Обладнання радіодоступу діапазону

                        частот 5 ГГц. Загальні технічні

                        вимоги та методи випробування

                        (ETSI EN 301 893:2008, MOD)

-          Вперше

ДСТУ 7011:2009    Соняшник. Технічні умови

                   - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 22391-89).

ДСТУ 7158:2010       М'ясо. Свинина в тушах і півтушах. Технічні

                      умови

                      - Вперше

                      (зі скасуванням чинності в Україні

                      ГОСТ 7724-77)

ДСТУ 7027:2009    Селекція хмелю. Технологічний процес.

                   Методи випробовування

                   - Вперше

 

 ДСТУ 7028:2009    Рослинництво. Гранули хмелю. Технічні умови

                   - Вперше

 

 ДСТУ 7029:2009    Рослинництво. Методи вирощування садивного

                   матеріалу хмелю

                   - Вперше

 

 ДСТУ 7030:2009    Рослинництво. Правила відбирання проб ґрунту

                   та рослинних зразків на хмелеплантаціях

                   - Вперше

 

 ДСТУ 7031:2009    Рослинництво. Методи захисту хмелю від

                   шкідників, хвороб та бур'янів.

                   - Вперше

 

ДСТУ 7184:2010 Культури плодові та ягідні. Методи оздоровлення

садивного матеріалу від вірусних та

                 вірусоподібних інфекцій

                 - Вперше

 

 ДСТУ 7185:2010  Культури плодові та ягідні. Методи визначення

                 фітовірусологічного статусу садивного матеріалу

                 кущових ягідних культур

                 - Вперше

 

 ДСТУ 7186:2010  Культури плодові та ягідні. Методи визначення

                 фітовірусологічного статусу садивного матеріалу

                 суниці

                 - Вперше

 

 ДСТУ 7187-1:2010 Олії. Визначання вмісту олив. Частина 1. Метод

                  готування проб

                  - Вперше

 

 ДСТУ 7187-2:2010 Олії. Визначання вмісту олив. Частина 2.

                  Аналізування

                  - Вперше

 

 ДСТУ 7189:2010  Макухи, шроти та насіння олійних культур.

                 Визначання вмісту азоту методом Дюма

                 (ISO 16634-1:2008, NEQ)

                 - Вперше

 

 ДСТУ 7190:2010  Ветеринарна мікробіологія. Поживні середовища

                 для ізолювання мікоплазм. Методи виготовлення та

                 контролювання

                 - Вперше

 

 TOC \t "Заголовок 1;1;Заголовок 2;2;Заголовок 3;3;Заголовок 1.heading 1;1;Заголовок 2.heading 2;2;Заголовок 3.heading 3;3" \h \z

                                сили механічних з'єднань.

                                Статичний метод випробування

                                (ISO 1120:2002, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 2859-10:2009          Статистичний контроль. Контроль

                                за альтернативною ознакою

                                вибірковий. Частина 10. Вступ

                                до серії стандартів ISO 2859

                                щодо відбирання проб

                                за альтернативною ознакою

                                (ISO 2859-10:2006, IDT)

                                - На заміну ДСТУ ISO 2859-0-2001

 

 ДСТУ ISO 3684:2009             Стрічки конвеєрні. Визначення

                                мінімальних діаметрів барабанів

                                (ISO 3684:1990, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 5175:2009             Устаткування для газового

                                зварювання, різання і споріднених

                                процесів. Запобіжні пристрої

                                для пальних газів і кисню

                                чи стисненого повітря. Загальні

                                технічні умови, вимоги

                                та методи випробування

                                (ISO 5175:1987, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 5285:2009             Стрічки конвеєрні. Настанови

                                щодо зберігання та транспортування

                                (ISO 5285:2004, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 7259:2009             Засуви чавунні для підземного

                                експлуатування, задіювані ключем.

                                Технічні вимоги

                                (ISO 7259:1988, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 9012:2009             Устаткування для газополуменевого

                                обробляння. Пальники ручні

                                газоповітряні інжекторні.

                                Технічні умови та методи

                                випробовування

                                (ISO 9012:2008, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 9090:2009             Герметичність устаткування

                                для газового зварювання

                                та споріднених процесів

                                (ISO 9090:1989, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 9539:2009             Матеріали, використовувані

                                в устаткуванні для газового

                                зварювання, різання

                                та споріднених процесів

                                (ISO 9539:1988, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO/IEC ISP 10611-3:2009  Інформаційні технології.

                                Міжнародні стандартизовані

                                профілі AMH1n. Системи

                                опрацювання повідомлень (MHS).

                                Загальний обмін повідомленнями.

Частина 3. AMH 11. Передавання

                                повідомлень (P1)

                                (ISO/IEC ISP 10611-3:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO/IEC ISP 10611-5:2009  Інформаційні технології.

                                Міжнародні стандартизовані

                                профілі AMH1n. Системи

                                опрацювання повідомлень (MHS).

                                Загальний обмін повідомленнями.

Частина 5. AMH 13.

                                Доступ до MS (Р7)

                                (ISO/IEC ISP 10611-5:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 11733:2009            Якість води. Оцінювання

                                біологічного розкладання

                                та видалення органічних сполук

                                з водного середовища. Метод

                                моделювання активного мулу

                                (ISO 11733:2004, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ISO 23551-1:2009          Пристрої захисту та контролювання

                                для газових пальників і

                                газопальникових пристроїв.

                                Спеціальні вимоги. Частина 1.

                                Клапани автоматичні

                                (ISO 23551-1:2006, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ IEC 60287-1-1:2009        Кабелі електричні. Обчислення

                                номінальної сили струму.

Частина 1-1. Співвідношення

                                для обчислення номінальної сили

                                струму (коефіцієнт навантаження

                                100%) і обчислення втрат.

                                Загальні положення

                                (IEC 60287-1-1:2001, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ IEC 60287-1-2:2009        Кабелі електричні. Обчислення

                                номінальної сили струму.

Частина 1-2. Співвідношення

                                для обчислення номінальної сили

                                струму (коефіцієнт навантаження

                                100%) і обчислення втрат.

                                Фактори втрат від вихрового

                                струму в оболонці для двоколових

                                ліній, розміщених в одній площині

                                (IEC 287-1-2:1993, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ IEC 60287-1-3:2009        Кабелі електричні. Обчислення

                                номінальної сили струму.

Частина 1-3. Співвідношення

                                для обчислення номінальної сили

                                струму (коефіцієнт навантаження

                                100%) і обчислення втрат;

                                розподіл струму між паралельними

                                одножильними кабелями і

                                обчислення втрат від

                                циркуляційного струму

                                (IEC 60287-1-3:2002, IDT)

                                - Вперше

 

ДСТУ IEC 60838-1:2009 Патрони лампові різних видів.

Частина 1. Загальні вимоги та випробування

                                (IEC 60838-1:2008, IDT)

                                - Вперше

 

ДСТУ IEC 60838-2-1:2009 Патрони лампові різних видів.

Частина 2-1. Патрони S14.

                                Додаткові вимоги

                                (IEC 60838-2-1:1994, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ IEC 61069-8:2009          Вимірювання та керування

                                в промислових процесах. Визначення

                                властивостей системи для її

                                оцінення. Частина 8. Оцінювання

                                характеристик системи,

                                не пов'язаних з її призначеністю

                                (IEC 61069-8:1999, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ IEC 61094-5:2009          Мікрофони вимірювальні.

Частина 5. Калібрування за тиском

                                робочих еталонних мікрофонів

                                методом порівняння

                                (IEC 61094-5:2001, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ IEC 61094-6:2009          Мікрофони вимірювальні.

Частина 6. Електростатичні

                                збуджувачі для визначення

                                частотної характеристики

                                чутливості

                                (IEC 61094-6:2004, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 307:2009               Теплообмінники. Настанова

                                щодо складання інструкцій

                                з установлення, експлуатування

                                та технічного обслуговування,

                                необхідних для підтримання

                                робочих характеристик кожного

                                типу теплообмінника

                                (EN 307:1998, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13182:2009             Системи вентиляції

                                та кондиціонування повітря. Вимоги

                                до приладів для вимірювання

                                швидкості повітря у вентильованих

                                приміщеннях

                                (EN 13182:2002, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-15:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 15. Визначення

                                еквівалентної ініціювальної

                                здатності

                                (EN 13763-15:2004, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-16:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 16. Визначення точності сповільнення

                                (EN 13763-16:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-17:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 17. Визначення

                                безпечного струму електричних

                                детонаторів

                                (EN 13763-17:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-18:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 18. Визначення струму

                                запалювання серії електричних

                                детонаторів

                                (EN 13763-18:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-19:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 19. Визначення імпульсу

                                запалювання електричних

                                детонаторів

                                (EN 13763-19:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-20:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 20. Визначення повного

                                електричного опору електричних

                                детонаторів

                                (EN 13763-20:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-21:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 21. Визначення напруги

                                пробою електричних детонаторів

                                (EN 13763-21:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 13763-22:2009          Вибухові речовини для цивільного

                                застосування. Детонатори та реле.

Частина 22. Визначення ємнісного

                                опору, опору ізоляції та пробою

                                ізоляції підвідних проводів

                                (EN 13763-22:2003, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 14604:2009             Системи пожежної сигналізації.

                                Сигналізатори диму пожежні

                                (EN 14604:2005/AC:2008, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ EN 15417:2009             Котли газові центрального

                                опалення. Спеціальні вимоги

                                до конденсаційних котлів

                                з номінальною тепловою потужністю

                                понад 70 кВт, але не більше

                                ніж 1000 кВт

                                (EN 15417:2006, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ETSI EN 301 126-1:2009    Радіосистеми фіксованої

                                радіослужби. Обладнання цифрових

                                радіорелейних систем передавання.

Частина 1. Загальні технічні

                                вимоги та методи випробування

                                на відповідність

                                (ETSI EN 301 126-1:1999, IDT)

                                - Вперше

 

 ДСТУ ITU-R BT.1617:2009        Телебачення. Передавання

                                стисненої за стандартом DV

                                відеоінформації, аудіоінформації

                                та даних через інтерфейси, що

                                відповідають Рекомендації

                                ITU-R BT.1381. Вимоги до формату

                                передавання

                                (ITU-R BT.1617:1999, IDT)

                                - Вперше.

Чим встановлено. Наказ Держспоживстандарту від 15.12.2009 р. № 452, 27.04.2009 р. N 169, № 85 від 11.03.2010, № 193 від 22.05.2009, № 591 від 27.12.2010, № 442 від 03.12.2009

 

Скасовано старі стандарти щодо солярки та бензину

На виконання Протоколу N 6 засідання експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості від 13 листопада 2007 р. обмежити чинність нормативних документів до 1 липня 2011 р.:

------------------------------------------------------------------

|ДСТУ 3868-99         |Паливо дизельне. Технічні умови           |

|---------------------+------------------------------------------|

|ДСТУ 4063-2001       |Бензини автомобільні. Технічні умови      |

------------------------------------------------------------------

Чим встановлено. Наказ Держспоживстандарту від 29.01.2007 р. № 4.

 

Завершують дію тимчасові ставки акцизного податку на дизпаливо та бензин, потім вони збільшаться

До 31 липня 2011 року, встановлено ставки акцизного податку на такі товари:

------------------------------------------------------------------

|   Код товару  |      Опис товару      |Ставки акцизного податку|

|  (продукції)  |      (продукції)      |    у твердих сумах з   |

|    згідно з   |    згідно з УКТ ЗЕД   |  одиниці реалізованого |

|    УКТ ЗЕД    |      ( 2371а-14 )     |   товару (продукції)   |

|  ( 2371а-14 ) |                       |------------------------|

|               |                       | одиниці виміру| ставка |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 11 25 00  |інші спеціальні бензини|    євро за    |   132  |

|               |                       |1000 кілограмів|        |

|               |-----------------------+---------------+--------|

|               |Бензини моторні:       |               |        |

|               |-----------------------+---------------+--------|

|               |бензини моторні з      |               |        |

|               |вмістом свинцю         |               |        |

|               |0,013 г/л або менше:   |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 11 41 11  |із вмістом не менш як  |    євро за    |   132  |

|2710 11 41 31  |5 мас. % біоетанолу або|1000 кілограмів|        |

|2710 11 41 91  |не менш як 5 мас. %    |               |        |

|2710 11 45 11  |етил-трет-бутилового   |               |        |

|2710 11 49 11  |етеру або їх суміші:   |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 11 41 19  |інші бензини           |    євро за    |   132  |

|2710 11 41 39  |                       |1000 кілограмів|        |

|2710 11 41 99  |                       |               |        |

|2710 11 45 99  |                       |               |        |

|2710 11 49 99  |                       |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 11 51 00  |з вмістом свинцю       |    євро за    |   132  |

|2710 11 59 00  |більш як 0,013 г/л     |1000 кілограмів|        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 11 90 00  |Інші легкі дистиляти   |    євро за    |   132  |

|               |                       |1000 кілограмів|        |

|               |-----------------------+---------------+--------|

|               |Важкі дистиляти        |               |        |

|               |(газойлі) із           |               |        |

|               |вмістом сірки:         |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 19 31 40  |більш як 0,2 мас. %    |    євро за    |   60   |

|2710 19 35 40  |                       |1000 кілограмів|        |

|2710 19 49 00  |                       |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 19 31 30  |більш як 0,035 мас. %, |    євро за    |   39   |

|2710 19 35 30  |але не більш як        |1000 кілограмів|        |

|2710 19 41 30  |0,2 мас. %             |               |        |

|2710 19 45 00  |                       |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 19 31 20  |більш як 0,005 мас. %, |    євро за    |   32   |

|2710 19 35 20  |але не більш як        |1000 кілограмів|        |

|2710 19 41 20  |0,035 мас.%            |               |        |

|---------------+-----------------------+---------------+--------|

|2710 19 31 10  |не більш як            |    євро за    |  22".  |

|2710 19 35 10  |0,005 мас. %           |1000 кілограмів|        |

|2710 19 41 10  |                       |               |        |

------------------------------------------------------------------

Чим встановлено. Закон України від 07.04.2011 р. № 3221-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України”.

Платіжний календар, державні, національні, професійні, релігійні, регіональні міжнародні свята та знаменні дати на липень 2011 року

 

1 липня, п'ятниця

День архітектури України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента № 456/95, від 17.06.95 р.

2 липня, субота

День працівника державної податкової служби України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента №1506/2005 24.10.2005 р.

Міжнародний день спортивного журналіста. Відзначається за ініціативою Міжнародної асоціації спортивної преси з 1995 року.

3 липня, неділя

Виповнюється 70 років з дня народження видатного скрипаля, диригента Богодара Которовича. Постанова Верховної Ради України від 19.05.2011 р. N 3417-VI "Про відзначення 70-річчя з дня народження Богодара Которовича".

День флоту України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 18.11.2008 р. №1053/2008 щорічно у першу неділю липня.

4 липня, понеділок

День судового експерта України. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента від 10 червня 2009 року № 424/2009.

6 липня, середа

Всесвітній день поцілунку

7 липня, четвер

Різдво Іоана Предтечі. Івана Купала.

8 липня, п'ятниця

Всесвітній день боротьби з алергією. Вперше був проведений в 2005 році за рішенням Всесвітньої організації алергії /WAO/ і Всесвітньої організації імунопатології /WIPO/.

10 липня, неділя

День рибалки. Відзначається щорічно у другу неділю липня згідно з Указом Президента від 22.06.95 р. №464/95.

11 липня, понеділок

Всесвітній день народонаселення. У 1989 році Рада керуючих Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) рекомендувала відзначити 11 липня як Всесвітній день народонаселення (рішення ПРООН 89/46).

12 липня, вівторок

День святих апостолів Петра й Павла

14 липня, четвер

День взяття Бастилії. Відзначається не тільки у Франції, а й в усьому світі. Саме цього дня в 1789 році повсталі парижани штурмом взяли грізну і ненависну фортецю.

16 липня, субота

День бухгалтера. Відзначається згідно з Указом Президента від 18.06.2004 р. №662/2004.

17 липня, неділя

День справедливості. Його почали відзначати після того, як 1998 року в Римі представники 120-ти країн проголосували за підтримку домовленості про створення Міжнародного кримінального суду.

День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Відзначається щорічно у третю неділю липня згідно з Указом Президента України від 3 червня 1993 року № 187/93 «Про День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості».

20 липня, середа

Міжнародний день шахів. Святкують з 1966 року. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації (заснована в 1924 р.).

24 липня, неділя

День працівників торгівлі. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента №427/95 від 05.06.95 р. в останню неділю липня як професійне свято працівників торгівлі.

28 липня, четвер

День хрещення Київської Русі — України. Відзначається згідно Указу Президента України від 25.07.2008 р. №668/2008.

29 липня, п'ятниця

День системного адміністратора. Відзначається в останню п’ятницю липня.

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

 Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_7_2011.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"