Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у червні 2012 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у червні 2012 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята червня 2012 року.

 

Червень – місяць Євро-2012. Перенесення вихідних днів

З 9 червня розпочинаються в Україні матчі футбольного чемпіонату Євро-2012. Перший матч зіграють Голландія - Данія (09.06.2012 19:00:00) в Харкові. Фінальний матч відбудеться 1 липня о 20:45:00 на НСК «Олімпійський» в Києві.

У Львові, Харкові, Донецьку і Києві дні проведення матчів Євро-2012 будуть вихідними.

У Донецьку – робочий день 11 червня буде перенесений на суботу, 9 червня

15 червня – на суботу, 21 липня

19 червня – на суботу, 28 липня

27 червня – на суботу, 11 серпня;

у Києві – робочий день 11 червня буде перенесений на суботу, 9 червня

15 червня – на суботу, 23 червня

19 червня – на суботу, 21 липня;

у Львові і Харкові – робочий день 13 червня буде перенесений на суботу, 16 червня.

Чим встановлено.  Розпорядження Кабміну від 31.05.2012 р.

 

Особливий порядок адмінсанкцій для фанів-правопорушників Євро-2012

Провадження у справах про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 44, 51, 512, 173, 1731, 174, 1751, 178, частинами першою і другою статті 181, статтями 185, 185-1, 185-7, 185-9, 190, 191, 195-3 і 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, вчинені в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, здійснюється відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Справи розглядаються за місцем їх вчинення протягом однієї доби. Уповноважений орган (посадова особа) під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині першій статті 1 цього Закону, на території спортивної споруди під час проведення масового спортивного або іншого культурно-видовищного заходу з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи, яка його вчинила, може встановити заборону щодо відвідування особами, які вчинили зазначені правопорушення, масових спортивних або інших культурно-видовищних заходів на території спортивних споруд на період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Виконання постанови про заборону відвідувати масові спортивні або інші культурно-видовищні заходи на території спортивних споруд покладається на органи внутрішніх справ.

Іноземці та особи без громадянства, які постійно не проживають на території України, що вчинили адміністративні правопорушення, зазначені у частині першій статті 1 цього Закону, з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи порушника після виконання адміністративного стягнення можуть бути примусово видворені за межі України за рішенням суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Цей порядок набирає чинності одночасно з початком періоду проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні і втрачає чинність через 30 днів після його закінчення.

Чим встановлено. Закон України від 05.07.2011 р. № 3568-VI «Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні».

 

Мають діяти свідоцтва про сплату єдиного податку на нових бланках, яких не вистачає

Видані свідоцтва про сплату єдиного податку і патенти про сплату фіксованого податку на 2011 рік відповідно до Указу Президента України “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” та розділу IV Декрету Кабінету Міністрів України “Про прибутковий податок з громадян”  є дійсними до отримання свідоцтва платника єдиного податку, передбаченого цим Законом, але не пізніше ніж до 1 червня 2012 року/

Але через відсутність бланків нових свідоцтв єдиного податку діють свідоцтва на старих бланках із відповідними написами.

Чим встановлено. Закон України від 04.11.2011 р. № 4014-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності».

 

Новий Митний кодекс

З 1 червня набуває чинності третя редакція Митного кодексу в історії України та низка нормативно-правових актів, пов’язаних з ним.

По багатьох параметрах тепер чітко виписаний перелік документів, які митниця в тому чи іншому випадку має право вимагати від суб'єкта і навіть є заборона вимагати не передбачених документів. Тоді як в попередньому кодексі було написано: «інші документи на вимогу інспектора» - тобто фактично все, що йому спаде на думку. Скасовано один привід для корупції з боку митників.

Збільшено суми, на які можна ввозити товари, подарунки та сувеніри без сплати податків. Громадяни можуть ввозити на митну територію України товари вагою до 50 кг на загальну суму:

• до 300 євро — у міжнародних поштових та експрес-відправленнях (поріг збільшено з 200 до 300 євро);

• до 1 000 євро (авіаційні пункти пропуску) та до 500 євро (всі інші пункти пропуску) і вагою до 50 кг у ручній поклажі — без сплати будь-яких податків товари (поріг збільшено з 200 до 1 000 євро і 500 євро відповідно);

• від 1 000 євро до 10 000 євро — із сплатою ввізного мита у розмірі 10 відсотків та ПДВ у розмірі 20 відсотків (зменшена загальна ставка мита з 20 до 10 відсотків);

• більше 10 000 євро — в порядку передбаченому для суб’єктів ЗЕД (поріг збільшено з 1 000 до 10 000 євро).

Без проблем тепер можна ввозити громадянами два мобільних телефони, два ноутбуки, калькулятори, електронні книжки у кількості не більше двох штук. Раніше без оподаткування можно було лише одне найменуваня цих приладів.

Як особисті речі тепер можна ввезти  0,5 літра туалетної води та/або 100 грамів парфумів (раніше вдвічі менше: 0,25 літра туалетної води та 50 грамів парфумів).

Митне оформлення товарів, що ввозяться в Україну як внесок іноземного інвестора до статутного фонду підприємства з іноземними інвестиціями, здійснюється в першочерговому порядку.

Митне оформлення завершується протягом чотирьох робочих годин (раніше - доба).

Докладніше про переваги, недоліки та колізії можна прочитати в авторському коментарі митного кодексу «Митний кодекс: «білі плями» та «підводні камені».

Чим встановлено. Митний кодекс України від 13.03.2012 р. № 4495-VI, Закон України від 13.03.2012 р. № 4496-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Митного кодексу України».

 

В ЖКХ передбачено поліпшення інвестиційної діяльності в сфері тепло-, водопостачання і водовідведення

З 21 червня суб'єкти господарювання у сфері централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення для проведення в установленому законодавством порядку розрахунків за інвестиційні програмами відкривають спеціальні рахунки.

Згідно з текстом закону інвестиційна програма це комплекс заходів, затверджений у встановленому порядку, для підвищення рівня надійності та забезпечення ефективної роботи систем централізованого теплопостачання, що містить зобов'язання суб'єкта господарювання у сфері централізованого теплопостачання з будівництва (реконструкції, модернізації) об'єктів у цій сфері, поліпшення якості послуг, з відповідними розрахунками і обгрунтуваннями, а також зазначенням джерел фінансування та графіку виконання.

Крім того, поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами визначаються законом як рахунки суб'єктів господарювання в сфері централізованого теплопостачання, призначені для на копленіяі використання коштів виключно для виконання інвестиційних програм у зазначеній сфері.

Чим встановлено. Закон України від 23.02.2012 р. № 4434-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства».

 

Зміни в Декларації про готовність об’єкта до експлуатації

В Декларації про готовність об’єкта до експлуатації має зазначатися серія та номер кваліфікаційного сертифіката відповідальних за виконання робіт. Ці дані зазаначаються і в Повідомленні про початок виконання підготовчих робіт / про зміну даних у повідомленні про початок виконання підготовчих робіт

Чим встановлено. Постанови Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 р. № 461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» та  від 13.04.2011 р. № 466 «Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт».

 

Завершується списання заборгованості за природний газ

30 червня завершується списання заборгованості за природний газ (у тому числі реструктуризована) підприємств, що виробляють, транспортують та постачають теплову енергію, у тому числі ліквідованих підприємств, суб’єктів господарювання, що здійснюють постачання природного газу за регульованим тарифом, Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” та її дочірніх підприємств ДК “Газ України”, ДК “Укртрансгаз”, ДК “Укргазвидобування”, ДАТ “Чорноморнафтогаз”, що обліковувалася станом на 1 січня 2010 року і не сплачена станом на дату набрання чинності Законом.

Чим встановлено. Закон України від 12.05.2011 р. № 3319-VI «Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію».

 

Стали чинними конвенції МОП про запобігання великим промисловим аваріям та про безпеку та гігієну праці в шахтах

15 лютого 2011 року Законом України N 3020-VI було ратифіковано Конвенцію Міжнародної організації праці N 174 про запобігання великим промисловим аваріям, ухвалену на 80-й сесії Генеральної конференції Міжнародної організації праці 22 червня 1993 року, та Законом України N 3021-VI було ратифіковано Конвенцію Міжнародної організації праці N 176 про безпеку та гігієну праці в шахтах, ухвалену на 82-й сесії Генеральної конференції Міжнародної організації праці 22 червня 1995 року.

Вони є чинними для України з 15 червня 2012 року.

Чим встановлено. Лист МЗС від 19.07.2011 р. № 72/11-612-2237.

 

Зміни в правах закордонних українці

З 7 червня закордонний українець, який перебуває в Україні на законних підставах, користується такими самими правами і свободами, а також несе такі самі обов'язки, як громадянин України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Особа, яка набула статусу закордонного українця, має право працювати на підприємствах, в установах і організаціях або провадити іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Закордонним українцям щороку встановлюються квоти прийому до вищих навчальних закладів України в межах обсягів державного замовлення.

Особи, які набули статусу закордонного українця, мають право на набуття громадянства України в порядку, встановленому Законом України "Про громадянство України".

Чим встановлено. Закон України від 09.02.2012 р. № 4381-VI «Про внесення змін до Закону України "Про правовий статус закордонних українців".

 

Фон

Ощадний банк з 1 червня, починає виплату компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР. Виплата компенсацій у розмірі 1 тис. грн буде проводитися з 1 червня до кінця року. Очікується, що гроші отримають близько 6 млн громадян. Спадкоємці померлих вкладників повинні отримати по 500 грн.

 


державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на червень 2012 року

 

1 червня, п'ятниця

Міжнародний день захисту дитини. Проводиться за рішенням МДФЖ, прийнятим у листопаді 1949 року.

День захисту дітей. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента №568/98, від 30.05.98 р.

2 червня, субота

Всесвітній День повії. Відзначається у світі з 1975 року.

3 червня, неділя

Трійця (День Святої Трійці, П'ятидесятниця, 50 днів після Пасхи)

День міста Сімферополь. Відзначається в 1-у неділю червня.

День працівників водного господарства. День меліоратора. Встановлено Указом Президента України від 18 березня 2003 року № 226/2003 і відзначається щорічно в першу неділю червня.

День працівників місцевої промисловості. Згідно з Указом Президента від 20 серпня 2002 року №726/2002 відзначається щорічно в першу неділю червня.

4 червня, понеділок

Вихідний після Трійці

Міжнародний день дітей - жертв агресії. 19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня

5 червня, вівторок

Всесвітній день навколишнього середовища. Дата цього дня обрана на честь початку роботи Стокгольмської конференції з проблем навколишнього середовища людини в 1972 році. 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища (резолюція 2994 (XXVII).

6 червня, середа

День журналіста. Святкується у день прийняття Спілки журналістів України 1992 року до Міжнародної федерації журналістів. Встановлений Указом Президента України від 25.05.1994 р. №251/94

8 червня, п'ятниця

Міжнародний день домогосподарки і домохазяїна. Це, ще неофіційне свято присвячено всім, хто сидить удома й піклується про родину та благополуччя сім’ї.

Всесвітній день океанів. Цей день був проголошений у 1992 році на Всесвітній конференції з навколишнього середовища і розвитку у Ріо-де-Жанейро.

9 червня, субота

Міжнародний день друзів

День міста Севастополь. День міста Севастополь святкує в 2-у суботу червня.

10 червня, неділя

День працівників легкої промисловості. Відповідно до Указу Президента України від 9 червня 1994 року № 285/94 святкують у другу неділю червня.

12 червня, вівторок

День працівника фондового ринку. Відповідно до Указу Президента від 11 березня 2008 року №202/2008.

14 червня, четвер

Всесвітній день донора крові. У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня.

17 червня, неділя

Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухою. Генеральна Асамблея проголосила 17 червня «Всесвітнім днем боротьби з опустелюванням і засухою» в 1995 році у зв’язку з річницею з дня прийняття Конвенції Організації Об’єднаних Націй по боротьбі з опустелюванням 17 червня 1994.

День медичного працівника. Свято в третю неділю червня за Указом Президента України від 3 червня 1994 року №281/94.

19 червня, вівторок

День батьків. Святкують в третю неділю червня. Жінка на ім’я Сонора Смарт, в заміжжі Додд (Sonora Smart Dodd) в 1909 році в церкві під час служби, присвяченої Дню матері, подумала про те, що після смерті матері його і ще п’ятьох дітей виховував батько, Вільям Джексон Смарт

20 червня, середа

Всесвітній день біженців. Згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї, в 2001 році відзначалася п’ятидесята річниця Конвенції про статус біженців 1951 року, і Організація африканської єдності (ОАЄ) погодилася з тим, щоб міжнародний День біженців відзначався одночасно з Днем африканських біженців - 20 червня.

22 червня, п'ятниця

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Початок Великої Вітчизняної війни 22 червня 1941 року.

23 червня, субота

День державної служби. Відзначається за Указом Президента від 04.04.2003 р. №291/2003 в День державної служби ООН.

Міжнародний Олімпійський день. 23 червня 1894 року в Парижі на міжнародному конгресі з проблем фізичного виховання свою доповідь представив ентузіаст відродження олімпійського руху барон П’єр де Кубертен. У ньому він познайомив присутніх з розробленими ним організаційними основами олімпійських ігор. Саме тоді був створений Міжнародний олімпійський комітет. Офіційне свято з 1967 року.

Початок Петрового посту. Закінчується Петрів піст 11 липня.

24 червня, неділя

День молоді. Встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, відзначається щорічно в останню неділю червня.

25 червня, понеділок

День дружби та єднання слов’ян

День митної служби України. відзначається щорічно 25 червня в день ухвалення Верховною Радою України у 1991 році Закону про митну справу в Україні. Закріплено день і в Указі Президента від 22.06.1992 р. № 353.

26 червня, вівторок

Міжнародний день боротьби із наркоманією та наркобізнесом. Рішення прийнято 7 грудня 1987 на основі рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом 1987 року.

Міжнародний день на підтримку жертв тортур. У 1997 року за рекомендацією Економічної і Соціальної Ради, Генеральна Асамблея проголосила 26 червня Міжнародним днем Організації Об’єднаних Націй у підтримку жертв тортур.

27 червня, середа

Всесвітній день рибальства. Відзначається щорічно з 1985 року і встановлене рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в липні 1984 р. у Римі.

28 червня, четвер

День Конституції України, яка прийнята 28 червня 1996 року.

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_6_2012.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"