Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у квітні 2011 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у квітні 2011 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята квітня 2011 року.

З 1 квітня – нові правила щодо оподаткування прибутку підприємств

Набуває чинності розділ III Податкового кодексу “Податок на прибуток підприємств”

Що змінюється

До чого призведе

Зменшується ставка податку - замість 25% податку на прибуток буде 23% До зниження податкового тягаря
Податковий облік наближено до бухгалтерського. Витрати рахуються за собівартістю. Аванси в доходи не включаються, а передоплати немає у витратах На перший погляд – спрощення бухобліку, але проблеми в деталях, собівартість точно порахувати дуже важко, тим більше що вона не бухгалтерська. Тепер є третій вид обліку – облік податкових різниць та відповідна звітність
Вводиться нульова ставка податку на прибуток для нових підприємств, у яких розмір доходів до 3 млн грн і розмір зарплати співробітників не менш двох мінімальних зарплат До зниження податкового тягаря для деяких компаній
Для виробників устаткування та матеріалів альтернативної, відновлювальної енергетики та енегроефективного обладнання вводяться податкові канікули на 5 років з моменту отримання першого прибутку До зниження податкового тягаря для деяких інноваційних компаній
Перестануть включатися у витрати платника податку витрати понесені в зв'язку з придбанням товару або послуг у фізичних осіб-платників єдиного податку До зменшення числа клієнтів у підприємців
Новий розмір добових в 2011 році Розмір добових при відрядженнях становить до 0,2 мінімальних зарплат (188,2 грн), при відрядженнях за кордон - 0,75 (705,75 грн) мінімальних зарплат станом на 1 січня.

Чим встановлено. Розділ III Податкового кодексу України.

 

Мінімальна зарплата з 1 квітня - 960 грн

Мінімальна заробітна плата збільшується з 941 до 960 грн.

 

Мінімальна зарплата з 1 квітня - 960 грн

Держбюджет-2011 встановив такі розміри заробітної плати: у місячному з 1 квітня - 960 гривень, з 1 жовтня - 985 гривень, з 1 грудня - 1004 гривні;

у погодинному розмірі: з 1 квітня - 5,77 (було - 5,66) гривні, з 1 жовтня - 5,92 гривні, з 1 грудня - 6,04 гривні.

На що це впливає? Мінімальний статутний фонд з 1 квітня 2011 року для ТзОВ становить 960 грн. (1 мінімальна з/п), а для акціонерних товариств 1200000  грн. (1250 мінімальних з/п). Відповідно до Закону України від 14.05.92 р. №2343-XII "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд порушує справи про банкрутство у разі наявності у кредитора претензій на суму не менше 300 мінімальних зарплат, тобто з 1 квітня 2011 року для початку процедури банкрутства слід мати підтверджених боргових вимог на 288000 грн. Мінімальний страховий внесок в Пенсійний фонд для підприємців (34,7% від мінімальної зарплати) складає 333,12 грн. Плата за розгляд заяви про видачу дозволу на працевлаштування іноземця - 4 мінімальні заробітні плати, тобто 3840грн. Посадовий оклад судді місцевого суду - 6 мінімальних зарплат, тобто 5760 грн.

Чим встановлено. Стаття 22 Закону України від 23.12.2010 р. № 2857-VI “Про Державний бюджет України на 2011 рік”.

Збільшується прожитковий мінімум

Нові розміри прожиткового мінімуму за Держбюджетом-2011 в розрахунку на місяць у розмірі: з 1 квітня - 911 гривень, з 1 жовтня - 934 гривні, з 1 грудня - 953 гривні та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років: з 1 квітня - 832 гривні, з 1 жовтня - 853 гривні, з 1 грудня - 870 гривень;

дітей віком від 6 до 18 років: з 1 квітня - 997 гривень, з 1 жовтня - 1022 гривні, з 1 грудня - 1042 гривні;

працездатних осіб: з 1 квітня - 960 гривень, з 1 жовтня - 985 гривень, з 1 грудня - 1004 гривні;

осіб, які втратили працездатність: з 1 квітня - 764 гривні, з 1 жовтня - 784 гривні, з 1 грудня - 800 гривень.

Що змінюється у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 01.04.2011 р.

Максимальний розмір заробітної плати для нарахування єдиного соцвнеску (15 мінімумів для працездатних)

14400 грн

Індексація заробітної плати

у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (960 грн), індексуються:

- оплата праці (грошове забезпечення);

- допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Мінімальна пенсія за віком за наявності трудового стажу для призначення пенсії

764 грн

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму — на першу дитину; кратній 45 розмірам прожиткового мінімуму — на другу дитину; кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму — на третю і кожну наступну дитину.

За першу дитину – 21120 грн. за другу – 43200 грн., за третю і більше – 86400 грн.

Чим встановлено. Стаття 21 Закону України від 23.12.2010 р. № 2857-VI “Про Державний бюджет України на 2011 рік”.

 

Нова форма №1ДФ

Форму податкового розрахунку приведено до вимог Податкового кодексу. ДПАУ затвердила форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ). А також Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, дія якого поширюється на податкових агентів, а саме: юридичних осіб (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи), самозайнятих осіб, представництва нерезидентів - юридичних осіб, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розділом IV Податкового кодексу, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі.

Зауважимо, що на відміну від попередніх років, ф.№1ДФ тепер повинні подавати всі податкові агенти незважаючи на відсутність фактів виплат доходу.

Чим встановлено. Наказ ДПАУ від 24.12.2010 р. N 1020.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України  13.01.2011 р. за N 46/18784.

 

Нові розміри відрядних для моряків, льотчиків та дослідників

З 1 квітня відповідно до підпункту 140.1.7 пункту 140.1 статті 140 Податкового кодексу України у разі, коли такі судна, інші транспортні засоби провадять комерційну, промислову, науково-пошукову чи риболовецьку діяльність за межами територіальних вод України, виконують міжнародні рейси для провадження навігаційної діяльності чи перевезення пасажирів або вантажів за плату за межами повітряного або митного кордону України, використовуються для проведення аварійно-рятувальних та пошуково-рятувальних робіт за межами митного кордону або територіальних вод України: 

граничні норми добових витрат визначаються у сумі, що не перевищує 75 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, що діяв для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, в розрахунку на добу

суми, що спрямовуються на харчування замість добових витрат визначаються у галузевій угоді і не можуть перевищувати граничних норм добових витрат.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. №73 "Про граничні норми добових витрат для відрядження членів екіпажів суден, інших транспортних засобів та суми, що спрямовуються на їх харчування замість добових витрат"

 

Нові розміри добових для держслужбовців

В разі коли працівники, відряджені за кордон, за умовами запрошення безоплатно забезпечуються харчуванням стороною, яка приймає, або коли працівники, відряджені в межах України для участі у переговорах, конференціях, симпозіумах з питань, що стосуються основної діяльності підприємства, установи та організації, які відряджають працівників, за умовами запрошення безоплатно забезпечуються харчуванням організаторами таких заходів, добові витрати відшкодовуються у розмірах, що визначаються у відсотках сум добових витрат для відповідної держави згідно з додатком 1 до цієї постанови, зокрема 80 відсотків при одноразовому, 55 відсотків — дворазовому, 35 відсотків — триразовому харчуванні.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 98 “Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів”.

 

Нові зразки закордонних паспортів

Запроваджуються більш захищені паспорти громадянина України для виїзду за кордон. Паспорти громадянина України для виїзду за кордон, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку їх дії.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 р. № 246 “Про внесення змін до технічного опису та зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон”.

 

Вартість електрики для населення зростає на 15%

Минуло лише два місяці і НКРЕ знову збільшує вартість електроенергії для населення. Тепер всім, незалежно від обсягів споживання.

ТАРИФИ
на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам

Категорії споживачів 

Без ПДВ 

ПДВ 

З ПДВ 

Електроенергія, що відпускається: 

 

 

 

1.1. Населенню: 

 

 

 

за обсяг, спожитий до 150 кВт·год електроенергії на місяць (включно) 

23,35 

4,67 

28,02 

за обсяг, спожитий понад 150 кВт·год електроенергії на місяць 

30,4 

6,08 

36,48 

для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії 

23,35 

4,67 

28,02 

1.2. Населенню, яке проживає в сільській місцевості: 

 

 

 

за обсяг, спожитий до 150 кВт·год електроенергії на місяць (включно) 

21,6 

4,32 

25,92 

за обсяг, спожитий понад 150 кВт·год електроенергії на місяць 

28,1 

5,62 

33,72 

для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії 

21,6 

4,32 

25,92 

1.3. Населенню, яке проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості): 

 

 

 

за обсяг, спожитий до 250 кВт·год електроенергії на місяць (включно) 

17,95 

3,59 

21,54 

за обсяг, спожитий понад 250 кВт·год електроенергії на місяць 

23,35 

4,67 

28,02 

для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії 

17,95 

3,59 

21,54 

1.4. Населенню, яке проживає в багатоквартирних будинках населених пунктів (міст, сіл, селищ), не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, незалежно від обсягів споживання електроенергії 

17,95 

3,59 

21,54 

2. Електроенергія, що відпускається: 

 

 

 

2.1. Населеним пунктам, крім гуртожитків 

30,4 

6,08 

36,48 

гуртожиткам 

23,35 

4,67 

28,02 

2.2. Населеним пунктам у сільській місцевості, крім гуртожитків 

28,1 

5,62 

33,72 

гуртожиткам у сільській місцевості 

21,6 

4,32 

25,92 

2.3. Населеним пунктам, що обладнані кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), крім гуртожитків 

23,35 

4,67 

28,02 

гуртожиткам, що розташовані в будинках, обладнаних кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості) 

17,95 

3,59 

21,54 

Чим встановлено. Постанова НКРЕ від 17.03.2011 р. № 343 “Про зміну тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, та затвердження Змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам”.

Зареєстровано у Мін’юсті України 21.03.2011 за № 378/19116

 

Газ для промисловості дорожчає на 12%

Через подорожчання газу з Росії промисловим споживачам за блакитне паливо з 1 квітня доведеться платити більше.

 

Новий перелік офшорних зон, який не змінився

Відповідно до пункту 161.2 статті 161 Податкового кодексу України Кабмін оприлюднив новий перелік офшорних зон. Який не змінився...

Цікава, що Україна, на відміну від Росії, не визнає офшорами Кіпр, Панаму, Бруней, Мальту, Ліхтенштейн, Гонконг та Макао.

Чим встановлено.  Розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2011 р. N 143-р

 

Суттєво оновлено порядок ведення реєстрів ЦП

З 5 квітня внесено багато змін до Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 17.10.2006 N 1000. Якщо у визначений строк рішення про передачу ведення реєстру новому реєстроутримувачу не може бути прийняте загальними зборами акціонерів, до компетенції яких статутом акціонерного товариства віднесено вирішення цього питання, наглядова рада акціонерного товариства приймає рішення про обрання тимчасового реєстроутримувача та передачу йому ведення реєстру на строк до прийняття рішення про обрання нового реєстроутримувача на найближчих загальних зборах, але не пізніше ніж у двомісячний строк.

Перелік (реєстр) акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства або які мають право на отримання дивідендів, складається депозитарієм станом на дату обліку, на яку було складено реєстр (реєстри) власників іменних цінних паперів, на підставі даних якого (яких) складаються вказані переліки, та містить інформацію про всіх акціонерів, що вказані в цьому реєстрі власників іменних цінних паперів (у цих реєстрах власників іменних цінних паперів).

Перелік акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства або які мають право на отримання дивідендів за акціями, повинен містити:

назву документа "Перелік акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства" / "Перелік акціонерів, які мають право на отримання дивідендів";

дату складання;

дату, станом на яку вказується інформація про акціонерів;

інформацію про реєстроутримувача (повне найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, серія та номер ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме: діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів, засоби зв'язку тощо);

інформацію про емітента цінних паперів (повне найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження);

інформацію про випуск цінних паперів (код цінних паперів, вид цінних паперів, тип/клас/різновид, серія цінних паперів - за наявності, вид опціонних сертифікатів - для випуску опціонних сертифікатів, реєстраційний номер випуску цінних паперів, номінальна вартість одного цінного папера (частка консолідованого іпотечного боргу, що припадає на один сертифікат участі, - для іпотечних сертифікатів участі, премія - для опціонних сертифікатів));

щодо кожного акціонера, внесеного до переліку, має бути вказано:

для фізичної особи - прізвище, ім'я, по батькові (для нерезидентів за наявності), дані документа, що посвідчує особу;

для юридичної особи - повне найменування та код за ЄДРПОУ (для резидентів). Для юридичних осіб - нерезидентів вказуються країна реєстрації та ідентифікаційний код з торговельного, судового або банківського реєстру країни, де офіційно зареєстрований іноземний суб'єкт господарської діяльності;

для держави - держава Україна, реквізити суб'єкта(ів) управління (для фізичної особи - прізвище, ім'я, по батькові, дані документа, що посвідчує особу, місце та дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків (або серія та номер паспорта для фізичних осіб - платників податків, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті); для юридичної особи - повне найменування та код за ЄДРПОУ);

місцезнаходження (місце проживання);

загальну кількість голосів акціонера.

Перелік акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства або які мають право на отримання дивідендів, складається у вигляді паперового та/або електронного документа. Перелік акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства або які мають право на отримання дивідендів, у формі паперового документа повинен бути засвідчений підписом уповноваженої особи депозитарію та містити відбиток печатки депозитарію. Усі аркуші переліку повинні бути пронумеровані та прошнуровані, а їх кількість - завірена підписом уповноваженої особи депозитарію та містити відбиток печатки депозитарію.

Чим встановлено. Рішення ДКЦПФР від 07.12.2010 р. №1857.

 

З 20 квітня працює Спадковий реєстр

У зв'язку з ратифікацією Конвенції про запровадження системи реєстрації заповітів набувають чинності зміни до:

Цивільного кодексу, відповідно до яких заповіти, посвідчені нотаріусом або іншими уповноваженими на це посадовими чи службовими особами, а також нотаріально засвідчені спадкові договори підлягають державній реєстрації у Спадковому реєстрі в порядку, затвердженому Кабміном. Крім того, до зазначеного реєстру вноситься інформація про скасування заповітів чи внесення змін до них;

Аналогічно до Закону "Про нотаріат": нотаріуси або посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії забезпечують державну реєстрацію заповітів, змін до заповітів та скасування заповітів у Спадковому реєстрі. витяг зі Спадкового реєстру про наявність складеного заповіту видається тільки заповідачу, а після смерті заповідача - будь-якій особі, яка пред'явила свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті заповідача (одного із заповідачів).

Чим встановлено. Закон України від 21.09.2010 р. № 2527-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції про запровадження системи реєстрації заповітів”.

 

Всі види підприємств спочатку реєструються держреєстраторами

З 24 квітня встановлено, що державна реєстрація господарських товариств, товарних бірж, колективних сільськогосподарських підприємств, інформаційних агентств, навчальних закладів, кооперативів, аварійно-рятувальних служб, об'єднань фінансових установ, об'єднань співвласників багатоквартирного будинку, фермерських господарств, державна реєстрація припинення зазначених суб'єктів, а також внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відомостей про об'єднання громадян та адвокатські об'єднання здійснюються лише у порядку, встановленому Законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". А вже потім можна реєструватися у відомчих реєстрах.

Чим встановлено. Закон України від 23.09.2010 р. №2555-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення єдиної системи державної реєстрації юридичних осіб”.

 

Запроваджено сезонний безвізовий режим з Хорватією

12 квітня - 50-річчя від дня польоту в космос першої людини — Ю.О. Гагаріна

26 квітня - 25-і роковини Чорнобильської катастрофи.

 

Національні, професійні, релігійні, регіональні та міжнародні свята на квітень 2011 року

 

1 квітня, п'ятниця

День сміху. День дурня

Міжнародний день птахів. Відзначається з 1906 року. В тому році 1 квітня була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів, до якої Радянський Союз приєднався у 1927 р.

2 квітня, субота

Міжнародний день дитячої книги. Відмічається з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена

4 квітня, понеділок

День геолога

5 квітня, вівторок

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

День першої української Конституції (Пилипа Орлика). Вона була прийнята на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер 5 квітня 1710 року

6 квітня, середа

День робітника слідчих органів. Указом Президіуму Верховної Ради СРСР від 6 квітня 1963 року право проведення попереднього слідства було передано Міністерству охорони громадського порядку, яке пізніше було перейменовано в МВС СРСР

7 квітня, четвер

Благовіщення Пресвятої Богородиці

Всесвітній день здоров'я

8 квітня, п'ятниця

Міжнародний день циган. Для збереження самобутності і культури цього кочового народу в 1971 році в Лондоні був створений Міжнародний союз циган. Міжнародний день циганів був заснований на конгресі циган усього світу, що відбувся 8 квітня 1971 і зібрав представників 30 країн

День працівників військових комісаріатів. 8 квітня 1918 року декретом Ради Народних Комісарів засновані волостні, повітові, губернські та окружні комісаріати з військових справ

12 квітня, вівторок

День працівників ракетно-космічної галузі України

14 квітня, четвер

День ДАІ МВС України. 14 квітня 1997 постановою Кабінету Міністрів України № 341 було затверджено "Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ України"

17 квітня, неділя

Всесвітній день гемофілії. Ця дата приурочена до дня нарожденн засновника Всесвітньої федерації гемофілії (WFH) Френка Шнайбеля

18 квітня, понеділок

День пам'яток історії та культури, Міжнародний день пам’яток і визначних місць

19 квітня, вівторок

День довкілля

21 квітня, четвер

Міжнародний день астрономії. Це свято народилося в Америці у 1973 році і об’єднало всіх справжніх любителів астрономії під девізом «Несучі Астрономію людям» День Астрономії зазвичай відзначається в день, коли Місяць має фазу поблизу 1-й чверті, що припадає на інтервал з середини квітня до середини травня

23 квітня, субота

Всеукраїнський день психолога

Всесвітній день книг та авторського права. В 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня 1616 року померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков.

24 квітня, неділя

Великдень(Пасха) 2011 року

Всесвітній день поріднених міст. Проводиться щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (ВФПМ)

25 квітня, понеділок

Вихідний після Великодня(Пасхи)

26 квітня, вівторок

Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф. День аварії на Чорнобильський АЕС 26 квітня 1986 року, день жалоби(трауру)

27 квітня, середа

День Державного казначейства України. Указ Президента України від 25.04.1995 р. №N 335/95 "Про Державне казначейство України"

28 квітня, четвер

День охорони праці. Згідно Указу Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/2006 «Про День охорони праці».

29 квітня, п'ятниця

Міжнародний день секретаря

Міжнародний день танцю. Відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера

Віталій МОСЕЙЧУК, експерт

 Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_4_2011.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"