Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у грудні  2012 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності у грудні 2012 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята грудня 2012 року.

Мінімальна заробітна плата з 1 грудня – 1134 гривні

У погодинному розмірі - 6,8 гривні. На що це впливає? Мінімальний статутний фонд з 1 грудня 2012 року для  акціонерних товариств 1417500 грн. (1250 мінімальних з/п). Відповідно до Закону України від 14.05.92 р. №2343-XII "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд порушує справи про банкрутство у разі наявності у кредитора претензій на суму не менше 300 мінімальних зарплат, тобто з 1 грудня 2012 року для початку процедури банкрутства слід мати підтверджених боргових вимог на 340200 грн. Мінімальний страховий внесок в Пенсійний фонд для підприємців (крім пенсіонерів на єдиному податку, 34,7% від мінімальної зарплати) складає 393,50 грн. Плата за розгляд заяви про видачу дозволу на працевлаштування іноземця - 4 мінімальні заробітні плати, тобто 4536 грн.

Чим встановлено. Стаття 13 Закону України від 22.12.2011 № 4282-VI “Про Державний бюджет України на 2012 рік”.

 

Збільшується прожитковий мінімум

Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць з  1  грудня  -  1095  гривень  та  для  тих,  хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

     дітей віком до 6 років - 961 гривня;

     дітей віком від 6 до 18 років - 1197 гривень;

     працездатних осіб - 1134 гривні;

     осіб, які втратили працездатність - 884 гривні.

Що змінюється у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 01.12.2012 р.

Максимальний розмір заробітної плати для нарахування єдиного соцвнеску (17 мінімумів для працездатних)

19278 грн

Індексація заробітної плати

у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (1134 грн), індексуються:

- оплата праці (грошове забезпечення);

- допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Мінімальна пенсія за віком за наявності трудового стажу для призначення пенсії

884 грн

Максимальна пенсія (10 прожиткових мінімуми для непрацездатних)

8840 грн

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму для дітей — на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму — на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму — на третю і кожну наступну дитину.

За першу дитину – 28830 грн. за другу – 57660 грн., за третю і більше – 115320 грн.

Чим встановлено. Стаття 12 Закону України від 22.12.2011 № 4282-VI “Про Державний бюджет України на 2012 рік”.

 

По-новому платиться пенсійний збір при покупці легкового авто, держмито, податок на доходи при продажі транспорту

З 1 січня дохід від продажу (обміну) об'єкта рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче оціночної вартості цього об'єкта, визначеної згідно із законом.

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку).

Середньоринкова вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів визначається щокварталу центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері економічного розвитку, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (для кожної марки, моделі таких транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу, на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів), і оприлюднюється на офіційному веб-сайті цього органу в режимі вільного доступу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом

3 4 грудня державне мито за посвідчення відчуження транспортних засобів стороннім особам – 5 неоподатковуваних мінімуми, близьким родичам (дітям, одному з подружжя, батькам) - 1.

Також по новому справляється пенсійний збір: 3 відсотки - якщо об'єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

4 відсотки - якщо об'єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

5 відсотків - якщо об'єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Чим встановлено. Закон України від 02.10.12 р. № 5413-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів».

 

З 4 грудня проведення робіт із землеустрою – без ліцензії

Скасовано ліцензування господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою. Але професійною топографо-геодезичною діяльністю можуть займатися громадяни, які мають спеціальну вищу освіту, отримали кваліфікацію інженера-геодезиста або інженера-землевпорядника, склали кваліфікаційний іспит та одержали сертифікат відповідно до вимог цієї статті.

Сертифікованим інженером-геодезистом не може бути особа, обмежена у дієздатності або визнана недієздатною за рішенням суду.

Складання кваліфікаційного іспиту Кваліфікаційній комісії та підвищення кваліфікації сертифікованими інженерами-геодезистами здійснюються на базі факультетів геодезичного або землевпорядного профілю у вищих навчальних закладах відповідного рівня акредитації, які уклали договір зі спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин. Кваліфікаційний іспит є процедурою, під час проведення якої підтверджується професійна компетентність особи, рівень кваліфікації і знань як виконавця топографо-геодезичних і картографічних робіт.

Чим встановлено. Закон України від 02.10.2012 р. №5394-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт».

 

Оновлено процедуру зміни цільового призначення земельної ділянки

Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення. Зміна цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності провадиться Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу цих ділянок у власність або надання у користування.

Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок.

Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності провадиться:

щодо земельних ділянок, розташованих у межах населеного пункту, - сільською, селищною, міською радою;

щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, - районною державною адміністрацією, а щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, що не входять до території району, або в разі якщо районна державна адміністрація не утворена, - Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною державною адміністрацією.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється, розробляється на замовлення власника земельної ділянки без надання дозволу Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування на його розроблення.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробляється в порядку, встановленому законом. Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 1861 Земельного кодексу.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування у місячний строк з дня отримання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодженого в порядку, встановленому статтею 1861 цього Кодексу, приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення.

Відмова Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у зміні цільового призначення земельної ділянки або залишення клопотання без розгляду можуть бути оскаржені до суду.

Але для оформлення проекту землеустрою все також потрібно готувати десятки документів, більшість з яких нікому фактично не потрібна, на них просто заробляють гроші.

Чим встановлено. Закон України від 02.10.2012 р. № 5395-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення».

 

Закінчується будівельна амністія індивідуальних забудов

Прийняття в експлуатацію збудованих до 31 грудня 2009 року індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт і заяви про прийняття в експлуатацію яких подаються до 31 грудня 2012 року, здійснюється безоплатно інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю за результатами технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж таких об’єктів за наявності документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщений такий об’єкт, протягом 30 днів з дня подання заяви. Порядок прийняття в експлуатацію таких об’єктів і проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж визначається центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури.

Чим встановлено. Закон України від 17.02.2011 р. № 3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності».

 

Прокуратуру позбавили протестів

З 1 грудня ліквідовані прокурорські протести й приписи (залишено лише подання), урегульовані необмежені повноваження органів прокуратури по доступу й витребуванню документів, що містять комерційну таємницю або інформацію з обмеженим доступом, довідок, у тому числі по операціях і рахункам юридичних осіб і інших організацій, а також, права одержувати від посадових і службових осіб і громадян усні або письмові пояснення.

Чим встановлено. Закон України від 18.09.2012 р. №5288-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури».

 

Відкриття рахунку в банку – на підставі виписки з Єдиного реєстру

Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - документ, що містить відомості про юридичну особу або її відокремлені підрозділи, або фізичну особу - підприємця, визначені цим Законом, і використовується для їх ідентифікації під час провадження господарської діяльності та відкриття рахунку в банку.

Якщо державна реєстрація юридичної особи та фізичної особи - підприємця проведена до набрання чинності цим Законом, для відкриття рахунків у банках та інших фінансових установах може використовуватися довідка про взяття на облік платника, видана до набрання чинності цим Законом органом державної податкової служби, Пенсійним фондом України.

Не пізніше наступного робочого дня після отримання державним реєстратором від органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України даних про взяття на облік фізичної особи - підприємця державним реєстратором видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) заявнику виписка з Єдиного державного реєстру.

Не пізніше наступного робочого дня після отримання державним реєстратором від органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України даних про взяття на облік юридичної особи державним реєстратором видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) засновнику або уповноваженій ним особі один примірник оригіналу установчих документів з відміткою державного реєстратора про проведення державної реєстрації юридичної особи та виписка з Єдиного державного реєстру.

Чим встановлено. Закон України від 24.05.2012 р. №4839-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

 

Заборона на куріння у визначених місцях стосується й електронних сигарет і кальянів

З 17 грудня  обмеження щодо споживання тютюнових виробів і відповідальність за їх порушення встановлюються Законом України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення", а в Законі України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Заборона на куріння у визначених місцях тепер стосується не лише тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів.

Чим встановлено. Закон України від 24.05.2012 р. №4844-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів».

 

З 17 грудня строк державної реєстрації іноземних інвестицій - 7 днів

Державна реєстрація (перереєстрація) іноземних інвестицій та її анулювання здійснюються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, в семиденний строк з дня подання іноземним інвестором документів для реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій та її анулювання. Раніше її реєстрували протягом трьох робочих днів після фактичного їх внесення у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України. Кабінет Міністрів подає це як «покращення» чи я щось не розумію?

Здається, що тепер реєстрація інвестицій здійснюється до її внесення, але це не так, бо за визначенням державна реєстрація іноземної інвестиції – це фіксування факту внесення іноземної інвестиції шляхом присвоєння органом державної реєстрації Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій інформаційному повідомленню реєстраційного номера з відповідним записом у журналі обліку державної реєстрації внесених іноземних інвестицій.

Чим встановлено. Закон України від 24.05.2012 р. №4835-VI  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної реєстрації іноземних інвестицій».

 

З 16 грудня оновлено процедуру реєстрації в Пенсійному фонді

У день отримання відомостей від держреєстратора Пенсійний фонд направляє відомості про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі - Фонд соціального страхування від нещасних випадків).

Згідно з отриманою від Пенсійного фонду інформацією робочий орган виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків приймає рішення про віднесення до класу професійного ризику виробництва юридичної особи або фізичної особи - підприємця та не пізніше наступного робочого дня направляє Пенсійному фонду повідомлення про віднесення її до класу професійного ризику виробництва.

На підставі відомостей з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, наданих державним реєстратором, та інформації Фонду соціального страхування від нещасних випадків про віднесення юридичної особи або фізичної особи - підприємця до класу професійного ризику виробництва проводяться відповідні записи в журналах обліку платників єдиного внеску, а одержані документи підшиваються до справи, на якій проставляється реєстраційний номер платника єдиного внеску.

Дата та номер запису про взяття на облік юридичної особи або фізичної особи - підприємця в органах Пенсійного фонду, назва та ідентифікаційний код органу Пенсійного фонду, у якому юридична особа або фізична особа - підприємець перебуває на обліку, дані Пенсійного фонду про реєстраційний номер платника єдиного внеску, клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності в порядку взаємного обміну інформацією з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування Пенсійного фонду передаються державному реєстратору.

Повідомлення про встановлення класу професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку надсилається (вручається) юридичним особам наступного робочого дня з дня взяття на облік в органі Пенсійного фонду, а фізичним особам - підприємцям, які використовують найману працю, - наступного робочого дня з дня одержання органом Пенсійного фонду в порядку взаємного обміну інформацією з державною службою зайнятості повідомлення про реєстрацію трудового договору (контракту) між фізичною особою - підприємцем та найманим працівником.

У разі незгоди зі встановленим класом професійного ризику виробництва платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів після отримання від органу Пенсійного фонду повідомлення про встановлення класу професійного ризику виробництва здійснює узгодження класу професійного ризику виробництва з робочим органом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Згідно з повідомленням про зміну класу професійного ризику виробництва, отриманим від Фонду соціального страхування від нещасних випадків у порядку взаємного обміну інформацією, органи Пенсійного фонду направляють такому платнику повідомлення про зміну класу професійного ризику виробництва за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку.

Дані про зміну класу професійного ризику виробництва в порядку взаємного обміну інформацією з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування Пенсійного фонду передаються державному реєстратору.

Бюджетні установи, підприємства та організації всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариства УТОГ та УТОС, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці, а також підприємства та організації громадських організацій інвалідів, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці, подають до органу Пенсійного фонду документи про підтвердження зазначеного статусу. Документи, отримані від платника, долучаються до справи такого платника.

Чим встановлено. Постанова Пенсійного фонду від 05.10.2012 р. № 18-1 «Про затвердження Змін до Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Зареєстровано у Мін’юсті України 22.10.2012 за № 1767/22079

 

Нові рекомендації митниці щодо справ порушення митного законодавства

Затверджено зміни до Методичних рекомендацій щодо провадження у справах про порушення митних правил, затверджених наказом Держмитслужби України від 30.12.2004 N 936, виклавши їх у новій редакції. Вчинення порушень митних правил, передбачених частиною третьою статті 469, статтею 470, частиною третьою статті 478, статтею 481 МК України, внаслідок аварії, дії обставин непереборної сили або протиправних дій третіх осіб, що підтверджується відповідними документами, а також допущення у митній декларації помилок, які не призвели до неправомірного звільнення від сплати митних платежів або зменшення їх розміру, до незабезпечення дотримання заходів тарифного та/або нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, якщо такі помилки не допускаються систематично, не тягне за собою адміністративної відповідальності, передбаченої МК України.

Перевізники несуть відповідальність за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення цих товарів документів, що містять неправдиві відомості (стаття 483 цього Кодексу), виключно у разі якщо ці відомості стосуються кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, а перевізниками не вжито заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей або у разі неможливості такої перевірки не внесено відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

Справа про порушення митних правил не порушується, а порушена, яка розглядається митницею відповідно до статті 522 МК України, підлягає закриттю у разі підтвердження факту, що:

- при виконанні митних формальностей особа діяла відповідно до консультації з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань митної справи, наданої в письмовій або електронній формі, а також до узагальненої консультації, навіть коли у подальшому такі консультації були змінені або скасовані;

- товари помилково ввезенні на митну територію України, якщо ввезення цих товарів не є результатом умисних дій;

- несплата митних платежів не відбулась у зв’язку з неправильною класифікацією товарів, коли прийняте митним органом рішення про класифікацію цих товарів у складному випадку було прийняте на підставі поданих заявником недостовірних документів, наданої ним недостовірної та/або неповної інформації, що суттєво вплинуло на його характер (у разі притягнення особи до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 485 МК України).

Справа про порушення митних правил також не порушується у випадках:

- якщо декларант або уповноважена ним особа самостійно звернулися до митного органу з проханням про внесення змін до митної декларації відповідно до частин другої-четвертої статті 269 МК України;

- товари, митне оформлення яких призупинено за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності, фактично знищені (у разі притягнення особи до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 476 МК України.

Чим встановлено. Наказ Держмитслужби від 02.11.2012 р. №601 «Про внесення змін до наказу Держмитслужби України від 30.12.2004 № 936».

 

Збільшено розміри спеціальних стипендій з 1 грудня

Розмір академічної стипендії Президента України:

для учнів - 800 гривень на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів I - II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", - 1000 гривень на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів III - IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр", - 1200 гривень на місяць;

2) розмір іменних та академічних стипендій, заснованих Кабінетом Міністрів України:

для учнів - 700 гривень на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів I - II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", - 900 гривень на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів III - IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр", - 1100 гривень на місяць;

3) розмір стипендії Президента України учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів:

учасникам - 1100 гривень на місяць;

призерам - 1200 гривень на місяць;

4) розмір стипендії Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук - 1100 гривень на місяць;

5) розмір стипендії Кабінету Міністрів України переможцям Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури - 1100 гривень на місяць;

6) розмір стипендії імені Тараса Шевченка учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів - 1200 гривень на місяць.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністраів України від від 12 листопада 2012 р. N 1078 «Питання стипендіального забезпечення».

 

З 3 грудня визначено порядок припинення роботи депозитарію

Затверджено Положення про припинення провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів. А також зміни до Типового депозитарного договору, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14 липня 1998 року N 87, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 серпня 1998 року за N 521/2961,  та зміни до Типового договору про обслуговування емісії цінних паперів, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14 липня 1998 року N 87.

Чим встановлено. Рішення НКЦПФР від 02.10.2012 р. № 1341 «Щодо врегулювання питань, які виникають у зв'язку з припиненням провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів».

Зареєстровано у Мін’юсті України 24.10.2012 за № 1781/22093.

 

державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати на грудень 2012 року

 

1 грудня, субота

День працівників прокуратури. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 02.11.2000 р. №1190/2000.

Всесвітній день боротьби із СНІДом. Проголошено Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Відзначається з 1988 року.

2 грудня, неділя

Міжнародний день за відміну рабства. Відзначається в день схвалення Генеральною Асамблеєю Конвенції ООН про боротьбу з торгівлею людьми та експлуатацією інших осіб.

3 грудня, понеділок

Міжнародний день інвалідів. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 14 жовтня 1992 року.

4 грудня, вівторок

Введення у Храм Пресвятої Богородиці.

5 грудня, середа

Міжнародний день добровольчих дій в інтересах економічного та соціального розвитку. Відзначається щорічно за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 17 грудня 1985 року.

День працівників статистики. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 2 грудня 2002 року N 1120/2002.

6 грудня, четвер

День Збройних Сил України. Відзначається в Україні згідно з Постановою Верховної Ради від 19.10.93 р. № 3528-XII в день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України "Про Збройні Сили України".

7 грудня, п'ятниця

День місцевого самоврядування. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 25.11.2000 р. № 1250/2000.

Міжнародний день цивільної авіації. Відзначається з 1994 року за ініціативою Міжнародної організації цивільної авіації.

10 грудня, понеділок

День прав людини. Рішення про святкування цього дня прийнято 4 грудня 1950 року на 5-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Відзначається в день прийняття Загальної декларації прав людини.

12 грудня, середа

День Сухопутних військ України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 18.10.97 р. № 1167/97.

14 грудня, п'ятниця

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

15 грудня, субота

День працівників суду. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 08.12.2000 р. № 1318/2000.

16 грудня, неділя

День енергетика. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 12.11.93 р. №522/93 в третю неділю грудня як професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості.

18 грудня, вівторок

Міжнародний день мігранта. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (2000 р.)

19 грудня, середа

День Святого Миколая

День адвокатури. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 02.12.2002 р. № 1121/2002.

20 грудня, четвер

День міліції. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 17.11.92 р. № 567/92 в день прийняття Верховною Радою України в 1990 році Закону "Про міліцію"

22 грудня, субота

День працівників дипломатичної служби. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 21.11.2005 р. № 1639/2005.

24 грудня, понеділок

День працівників архівних установ. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 30.10.98 р. № 1200/98.

29 грудня, субота

Міжнародний день біологічної різноманітності

 Віталій МОСЕЙЧУК

експерт

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_12_2012.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"