Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу України Комментарий Налогового кодекса Украины| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

ЩО НАС ЧЕКАЄ...

Що нас чекає у жовтні 2014 року

Огляд нормативно-правових актів, які набирають чинності в жовтні 2014 року. Події, національні, професійні та міжнародні свята жовтня 2014 року.

З 3 жовтня врегульовано телепродаж та телерекламу

Телепродаж повинен містити необхідну, доступну, достовірну аудіовізуальну інформацію про товар, що пропонується.

Телепродаж не має спонукати дітей укладати договори про продаж чи оренду товарів.

Трансляція телепродажу, що здійснюється не спеціалізованими з телепродажу каналами мовлення, у вигляді окремої програми та/або передачі (телемагазину) повинна мати безперервну мінімальну тривалість 15 хвилин. Максимальна кількість таких програм та/або передач (телемагазинів) протягом астрономічної доби на не спеціалізованих з телепродажу каналах мовлення не може перевищувати восьми, а загальна тривалість їх трансляції не повинна перевищувати трьох годин на добу.

Час мовлення, відведений на рекламу і телепродаж, не може перевищувати 15 відсотків, а впродовж виборчого процесу - 20 відсотків фактичного обсягу мовлення протягом астрономічної доби телерадіоорганізацією будь-якої форми власності.

Частка реклами і телепродажу протягом кожної астрономічної години фактичного мовлення не повинна перевищувати 20 відсотків, а впродовж виборчого процесу - 25 відсотків.

Трансляція програм, передач для дітей (за умови їх тривалості до 30 хвилин) не може перериватися рекламою.

Трансляція програм, передач для дітей (за умови їх тривалості понад 30 хвилин) та програм, передач новин може перериватися рекламою не частіше одного разу кожні 30 хвилин.

У зв'язку з цим абзаци четвертий та п'ятий вважати відповідно абзацами п'ятим та шостим;

абзаци п'ятий та шостий викласти в такій редакції:

Трансляція кіно- і телефільмів може перериватися рекламою не частіше одного разу протягом кожних 30 хвилин мовлення.

Трансляція інших фільмів, у тому числі окремих серій, серіалів, документальних фільмів тощо, може перериватися рекламою не частіше одного разу кожні 20 хвилин мовлення;

Особи, які здійснюють виробництво та/або продаж лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, можуть виступати спонсорами теле-, радіопередач та програм шляхом наведення інформації рекламного характеру про ім'я або найменування, знак для товарів і послуг, за винятком будь-якого посилання на лікарські засоби, що вживаються та розповсюджуються лише за приписом (рецептом) лікаря, та медичну техніку, методи профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, застосування яких потребує спеціальних знань та підготовки.

Забороняється телепродаж лікарських засобів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, а також медичної техніки, застосування якої потребує спеціальних знань та підготовки.

Чим встановлено. Закон України від 5 червня 2014 року N 1322-VII «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"».

 

Квитки на залізницю подорожчали на 10%

До вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних та купейних вагонах поїздів внутрішнього сполучення, вартості перевезення пасажирських вагонів у порожньому стані  з 01 жовтня 2014 року застосовується індексація в розмірі 1,1.

Чим встановлено. Наказ Мінінфраструктури від 19.03.2012 № 170 «Про затвердження Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні».

 

До 30 жовтня має пройти конкурс на частоти 3G

Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, забезпечити проведення до 30 жовтня 2014 року в установленому порядку тендерів (відкритих аукціонів) на видачу ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України у смугах радіочастот загального користування для запровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS).

Чим встановлено. Указ Президента України від 23.07.2014 р. № 613/2014 «Про забезпечення умов для впровадження сучасних телекомунікаційних технологій».

 

З 24 жовтня ціни на спирт регулює Мінагрополітики

Мінагрополітики за погодженням з Мінекономрозвитку та Мінфіном встановлює максимальні оптово-відпускні ціни на спирт етиловий.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 17.07.2014 р. N 262 «Про внесення зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548».

 

Уряд стимулює виробництво теплової енергії не з природного газу

З 1 жовтня Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, органам місцевого самоврядування для проведення компенсації встановити:

тариф на виробництво теплової енергії на теплогенеруючих установках (крім теплоелектроцентралей, теплоелектростанцій і атомних електростанцій) з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу) на рівні 90 відсотків середньозваженого тарифу;

тариф на виробництво теплової енергії для потреб населення на теплогенеруючих установках (крім теплоелектроцентралей, теплоелектростанцій і атомних електростанцій) з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу) на рівні діючого у населеному пункті тарифу на виробництво теплової енергії з використанням природного газу для населення;

3) органам місцевого самоврядування сприяти реалізації інвестиційних проектів виробництва теплової енергії з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу), в тому числі з відновлюваних джерел енергії.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 р. № 293 «Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання».

 

Оновлено державні соціальні стандарти щодо субсидій

Установлено громадянам, які відповідно до законодавства мають субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, соціальну норму житла для:

1) оплати користування житлом/утримання житла — 13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство;

2) централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання) незалежно від джерела та виду енергії — 13,65 кв. метра опалюваної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

Установлено громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, соціальну норму житла для:

1) оплати користування житлом/утримання житла - 21 кв. метр загальної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю;

2) централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання) незалежно

від джерела та виду енергії - 21 кв. метр опалюваної площі на одну особу та

додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

 

Для сімей ветеранів війни, що складаються лише з непрацездатних осіб (статті

12, 13, 14 і 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"), у разі користування газопостачанням зазначена норма становить 42 кв. метри опалюваної площі на одну особу, яка має право на знижку плати, та додатково 21 кв. метр на сім’ю.

Установлено такі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава надає пільги та встановлює субсидії:

1) для індивідуального опалення (теплопостачання):

у разі використання природного газу для індивідуального опалення - 7 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;

у разі використання електричної енергії для індивідуального опалення – 65 кВт·г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;

2) для користування послугами з централізованого постачання холодної води - 2,4 куб. метра на одну особу на місяць за наявності централізованого постачання гарячої води та 4 куб. метри на одну особу на місяць за відсутності централізованого постачання гарячої води.

У разі відсутності квартирних приладів обліку холодної води нарахування плати за користування послугами з централізованого постачання холодної води інвалідам війни та членам їх сімей, на яких відповідно до законодавства поширюються пільги, здійснюється виконавцями/виробниками такої послуги згідно з соціальними нормативами, встановленими абзацом першим цього підпункту;

3) для користування послугами з централізованого постачання гарячої води -

1,6 куб. метра на одну особу на місяць.

У разі відсутності квартирних приладів обліку гарячої води нарахування плати за користування послугами з централізованого постачання гарячої води інвалідам війни та членам їх сімей, на яких відповідно до законодавства поширюються пільги, здійснюється виконавцями/виробниками такої послуги згідно з соціальними нормативами, встановленими абзацом першим цього підпункту;

4) для користування послугами з централізованого водовідведення - 4 куб. метри на одну особу на місяць.

У разі відсутності квартирних приладів обліку холодної та/або гарячої води нарахування плати за користування послугами з централізованого водовідведення інвалідам війни та членам їх сімей, на яких відповідно до законодавства поширюються пільги, здійснюється виконавцями/виробниками такої послуги згідно з соціальними нормативами, встановленими абзацом першим підпункту 2 та/або підпункту 3 цього пункту;

5) для користування послугами з газопостачання:

за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 6

куб. метрів на одну особу на місяць;

за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого

водопостачання та газового водонагрівача - 9 куб. метрів на одну особу на

місяць;

за наявності газової плити та газового водонагрівача - 18 куб. метрів на одну

особу на місяць;

 

6) для користування послугами з електропостачання (до 31 грудня 2017 р.) в

житлових приміщеннях (будинках):

у житлових приміщеннях (будинках), - 90 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з

однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 210 кВт·г на місяць;

 

обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води - 130 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 250 кВт·г на місяць;

 

обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води - 150 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 270 кВт·г на місяць;

 

не обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання  гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 120 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 240 кВт·г на місяць;

 

у селах і селищах міського типу для громадян, яким відповідно до

законодавства держава забезпечує безоплатне освітлення житла, - 30 кВт·г на

місяць на одну особу;

7) для користування послугами з електропостачання (з 1 січня 2018 р.) у

житлових приміщеннях (будинках):

у житлових приміщеннях (будинках), крім тих, що зазначені в абзацах третьому

- шостому цього підпункту, - 70 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з

однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї

(домогосподарства), але не більш як 190 кВт·г на місяць;

обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого

постачання гарячої води - 110 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з

однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї

(домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 230 кВт·г на

місяць;

обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого

постачання гарячої води - 130 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з

однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї

(домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 250 кВт·г на

місяць;

не обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого

постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 100 кВт·г на

місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць

на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення

(будинок), але не більш як 220 кВт·г на місяць;

 

у селах і селищах міського типу для громадян, яким відповідно до законодавства держава забезпечує безоплатне освітлення житла, - 30 кВт·г на

місяць на одну особу;

8) користування послугами з вивезення побутових відходів - 0,4167 куб. метра на одну особу на місяць.

Залежно від особливостей регіонів та типу будівель соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами визначаються з урахуванням коригуючих коефіцієнтів.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

 

Збільшено оплату праці адвокатів при безкоштовній допомозі

Розмір винагороди адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі - правова допомога) особам, зазначеним у пунктах 1, 2, 8 - 12 частини першої статті 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу", обчислюється у відсотках місячного розміру мінімальної заробітної плати, визначеного законом на час видачі адвокатові доручення для надання правової допомоги (далі - доручення), і становить за:

1) проведення попереднього аналізу справи, збір інформації та документів на будь-якій стадії процесу - 15 відсотків;

2) підготовку позовної заяви або заяви в порядку окремого провадження (за умови відкриття провадження), зустрічного позову або заперечення проти позову, підготовку апеляційної скарги, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення Верховним Судом України чи за нововиявленими обставинами (за умови відкриття провадження) або відповідного заперечення - 20 відсотків;

3) складення іншого документа процесуального характеру - 15 відсотків;

4) участь у судовому засіданні:

у межах району, міста загальнодержавного або обласного (республіканського Автономної Республіки Крим) значення, де адвокатові видано доручення, - 10 відсотків;

за межами району, міста загальнодержавного або обласного (республіканського Автономної Республіки Крим) значення, де адвокатові видано доручення, але у межах регіону, де адвокатові видано доручення, - 20 відсотків;

за межами регіону, де адвокатові видано доручення, - 60 відсотків.

Розмір винагороди адвокатів за надання правової допомоги особам, зазначеним у пунктах 3 - 7 частини першої статті 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу", обчислюється відповідно до Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. N 465.

Розмір винагороди за годину роботи адвоката становить 2,5 відсотка місячного розміру мінімальної заробітної плати, визначеного законом на час видачі адвокатові доручення.

У разі прибуття адвоката до затриманої особи пізніше встановленого законодавством строку без поважних причин розмір винагороди такого адвоката за надану цій особі правову допомогу зменшується вдвічі.

Чим встановлено. Постанова Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. N 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

 

Печатка для юридичних осіб з 30 жовтня не є обов’язковою

Суб'єкт господарювання може мати печатки.

Для виготовлення печаток одержання будь-яких документів дозвільного характеру не передбачається

За проведення державної реєстрації змін:

що вносяться до установчих документів юридичної особи, справляється реєстраційний збір у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

імені або місця проживання фізичної особи - підприємця справляється реєстраційний збір у розмірі одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Реєстраційний збір за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів благодійних організацій, не справляється

Чим встановлено. Закон України від 15 квітня 2014 року N 1206-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу»

 

 

 

5 жовтня ратифіковано Угоду між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) стосовно надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН, вчинену 3 жовтня 2013 року у м. Женеві, яка набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами Генеральним директором ЦЕРН повідомлення від України щодо завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

 

Державні, національні, професійні, релігійні, регіональні, міжнародні свята та знаменні дати України на жовтень 2014 року

 

1 жовтня, середа

Міжнародний день людей похилого віку. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 14 грудня 1990 року. Він нагадує, що треба приділяти увагу людям будь-якого віку, створювати для них повноцінні умови життя.

Міжнародний день музики. Проводиться за рішенням Міжнародної музичної ради ЮНЕСКО.

Всесвітній день середовища проживання. Відзначається за рішенням Генеральної Асамблеї ООН (1985 р.) в перший понеділок жовтня.

2 жовтня, четвер

Всесвітній день архітектури

Всесвітній день свійських тварин. Святкується з 1983 року щороку 2 жовтня, у день народження Махатми Ганді – передового борця за гуманне поводження з свійськими тваринами.

4 жовтня, субота

Всесвітній день тварин. Всесвітній день захисту тварин прийнято відмічати у день смерті Святого Франциска – шанованого католицького угодника, який вважався заступником та покровителем усіх беззахисних, у тому числі тварин. Рішення про щорічне святкування такого дня 4 жовтня було прийнято ще у 1931 році учасниками Міжнародного конгресу прихильників руху з захисту природи в Італії.

День початку космічної ери людства. Проголошено Міжнародною федерацією астронавтики на честь запуску першого в світі штучного супутника Землі.

Всесвітній день тварин.

5 жовтня, неділя

День працівників освіти. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11.09.1994 р. № 513/94 в першу неділю жовтня як професійне свято працівників освіти.

Міжнародний день учителя. Заснований ЮНЕСКО в 1994 році.

6 жовтня, понеділок

Всесвітній день есперантистів.

Всесвітній день населених пунктів (Всесвітній день Хабітат). Відзначається в перший понеділок жовтня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН (1985 р.).

7 жовтня, вівторок

Всесвітній день архітектури. Проголошено Міжнародною спілкою архітекторів у 1996 р. Відзначається щорічно в перший понеділок жовтня.

Міжнародний день лікаря. Відзначається в перший понеділок жовтня.

8 жовтня, середа

День юриста. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 16.09.97 р. №1022/97.

Міжнародний день щодо зменшення небезпеки стихійних лих. Відзначається в другу середу жовтня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН 22 грудня 1998 р.

9 жовтня, четвер

Всесвітній день пошти. Відзначається за рішенням ХІV конгресу Всесвітньої поштової спілки в день її створення в 1874 році.

День психічного здоров'я. Відзначається з 1992 року в багатьох країнах світу.

10 жовтня, п'ятниця

День працівників стандартизації та метрології

Всесвітній день психічного здоров'я

11 жовтня, субота

День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби

14 жовтня, вівторок

День художника. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 09.10.98 р. №1132/98 в другу неділю жовтня.

День Українського козацтва. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 07.08.99 р. №966/99 в день свята Покрови Пречистої Богородиці

День створення УПА (Української повстанської армії) в 1942 р., хоча її створено в червні 1941 року.

Міжнародний день стандартизації. Відзначається в день створення Міжнародної організації зі стандартизації (ISO).

День Покрови Пресвятої Богородиці

16 жовтня, четвер

Міжнародний день шефа

Всесвітній день продовольства. Цей День знаменує дату заснування Продовольчої та сільськогосподарської Організації Об'єднаних Націй (ПСО) в 1945 році.

Міжнародний день кредитних спілок. Відзначається щорічно з 1948 року кожен третій четвер жовтня.

17 жовтня, п'ятниця

Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиденності

18 жовтня, субота

День працівників целюлозно-паперової промисловості. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 01.01.2008 р. №885/2008 у третю суботу жовтня.

19 жовтня, неділя

День працівників харчової промисловості. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 08.08.95 р. № 714/95 у третю неділю жовтня як професійне свято працівників харчової промисловості.

20 жовтня, понеділок

Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози. Встановлено Указом Президента України від 17.01.2005 р. № 42/2005

21 жовтня, вівторок

День яблука. 21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука (Apple Day) - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам і місцевих визначних пам`ятках, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.

23 жовтня, четвер

Всесвітній день інформації про розвиток. Запроваджено Генеральною Асамблеєю ООН у 1972 році резолюцією від 19 грудня.

День робітників реклами. Запроваджено з 1994. День присвячено всім творчим людям, які сприяють просуванню товарів та послуг.

24 жовтня, п'ятниця

День Організації Об'єднаних Націй. Проводиться в той день, коли у 1945 році вступив у дію Статут ООН.

Всесвітній день інформації щодо розвитку. Запроваджено Генеральною Асамблеєю ООН у 1972 році резолюцією від 19 грудня.

25 жовтня, субота

День пасти. В Італії та за її межами відзначають свято улюбленого національного блюда - День пасти. Рішення присвятити спагетті, лазіння, конкільоні та іншим макаронними виробами особливий день було прийнято саме 25 жовтня на Всесвітньому конгресі пасти в Римі в 1995 році.

26 жовтня, неділя

День граната в Азербайджані. Азербайджан по праву вважається одним з центрів походження граната. Азербайджан - єдина країна в світі, яка на сьогоднішній день може похвалитися тим, що на її території ростуть абсолютно всі сорти граната, включаючи дикий гранат! Тут навіть вирощується особливий різновид цього фрукта, насіння якого настільки м`яко, що він отримав назву "без кісточок". Масове поїдання цього короля фруктів буде тривати два тижні, тобто до 7 листопада. До цього часу збір гранатів на території Азербайджану традиційно завершується. Плоди в цей період зазвичай не такі гладкі, і зовні не особливо красиві, зате зерна їх дуже смачні. Основні заходи, пов`язані зі святом граната, проходять в Гейчае - місто, що є офіційним центром гранатоводчества країни. Тут же знаходиться єдиний в світі музей граната.

28 жовтня, вівторок

День визволення України від фашистських загарбників. Встановлено Указом Президента України від 20 жовтня 2009 року № 836/2009

Міжнародний день анімації. 28 жовтня 1892 року художник і винахідник Еміль Рейн публічно продемонстрував свою розробку в Парижі - праксиноскоп. Цей апарат став першим кроком до мультиплікації

31 жовтня, п'ятниця

День Чорного моря. Це свято відзначається у день, коли в 1996 року шість причорноморських країн – Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія й Україна – підписали Стратегічний план дій щодо реабілітації та захисту Чорного моря.

Постійна адреса статті в Інтернеті: http://www.marazm.org.ua/scho/scho_10_2014.html


Попередня статтяНаступна стаття


[an error occurred while processing this directive]

Головна сторінка | Українська національна ідея. Українократія | КУТКИ СПОЖИВАЧА для всіх міст з літературою |  ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ, щити, дошки | Уголки потребителя для всех городов с литературой | Информационные стенды, щиты, доски | Перекидні системи Перекидные системы | Штендеры, Штендери | Буклетницы Буклетниці | Коментар Податкового кодексу, Митного Комментарий Налогового кодекса, Таможенного| НОВИНИ | RSS | Реклама | Контакт | Журнали з охорони праці та інші | Календар бухгалтера Календарь бухгалтера | Інструкції з охорони праці |Оперативна поліграфія, тиражування |  Фотоприколы | Термінологічний словник | Книги, словник, реферати з історії, ЗНО з історії України

Скачати Книгу маразмів України одним файлом

(C) Copyrіght by V.Moseіchuk, 1999-2023. All rіghts reserved. Тел. (067) 673-51-59, (099) 565-62-62, (093) 918-70-99.
Пропозиції та зауваження надсилайте на
Електронним та друкованим ЗМІ дозволяється  цитування матеріалів Книги маразмів України за умови посилання на Книгу маразмів України та сайт www.marazm.org.ua Обов'язкове посилання наступного змісту: "За матеріалами Книги маразмів України (www.marazm.org.ua)…". з використанням в Інтернеті гіперпосилання (hyperlink) на Книгу маразмів України  (www.marazm.org.ua). Іншим організаціям та приватним особам використання матеріалів для публічних цілей дозволяється за умови окремого дозволу автора з дотриманням вищезгаданих посилань.

Розсилка новин
[an error occurred while processing this directive]
Підтримка проекту:
U634971969297
Z404288205014
E208021446192

Новини
маразмiв


Нова українська національна ідея. Новая украинская национальная идея
 
Кутки споживача для всіх міст із законодавством та книгою скарг. Кутки покупця. Уголки потребителя для всех городов с законодательством и книгой жалоб. Уголки покупателя





Украинские 100x100




Газета "Правовий тиждень"